Šta je novo?

Ne radi LAN - Code 10 this device cannot start

MarcusS

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2007
Poena
445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600 & ID-COOLING XTS 224
Matična ploča
AsRock B550m STEEL LEGEND
RAM
2x16 GB Corsair Vengeance RGB PRO sl 3600mhz
GPU
Sapphire PURE 7700XT 12GB WHITE
Storage
M.2 Kingston KC3000 512GB + 2TB Toshiba + 4TB Seagate
PSU
Cooler Master Bronze 650w
Kućište
Zalman S5 White
Monitor
Benq Zowie XL2540K
Miš & tastatura
Logitech G910 spectrum & Logitech G PRO mouse
Ostale periferije
Logitech G PRO X
Mobilni telefon
Google Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Huawei Watch GT2 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Probao drugi kabl, ne vidi adapter uopšte u podešavanjima za mrežu, ali vidi u device manager, u properties kaže da ne može da pokrene uređaj...

Iz nekog razloga neće da mi instalira drajver sa fleša ili ga instalira prebrzo ad ne vidim.

Windows reinstaliran - isto.

Rikavela ili...?

Malo opsirno al jesi gledao ovo?

ako posle dizanja sistema ne radi vrv je crkao. probaj mozd da iskljucis napajanje i izvadis bateriju ali ono to je jurenje vestica.

Malo opsirno al jesi gledao ovo?

E živ bio, odgledao sam naravno 10ak klipova sigurno i probao svašta.

Sad tu čeprkam po igraonici pa reko da probam, i bukvalno je upalila poslednja stavka od tih tipa 10. 30 sekundi držanje power dugmeta koje valjda resetuje strujni napon ako se ne varam? Svakako sam hteo da vadim bateriju kao poslednju soluciju u svakom slučaju jako sam se prijatno iznenadio kada sam ponovo upalio komp i video sijalice da sijaju :)

Naravoučenije, sada sam Intel sklapao i nikad više u životu, 4 ploče mi je riknulo za manje od dve godine, do tada za 12. 13 godina nijedan AMD ploča u 4 generacije računara...

Ne bih ni sada nego rajzena nije bilo ni za lek a Intel bio dobra kupovina u tom momentu (11400f).

Držanje start dugmeta pritisnutog nekoliko sekundi isprazni kondenzatore na ploči i napajanju pa ne ostane ništa u memoriji. Na Intel platformi ili AMD sa Intel network čipom, treba izbegavati "Intel Killer Ethernet and Wireless Drivers for Windows " jer prave probleme.
PS, Neke Intel ploče imaju Realtek network chip.

Naravoučenije, sada sam Intel sklapao i nikad više u životu, 4 ploče mi je riknulo za manje od dve godine, do tada za 12. 13 godina nijedan AMD ploča u 4 generacije računara...

Ovo je generalizovanje, mada i ja lično više volim AMD. Pre godinu dana sam uzeo polovnu ploču b450, koje je i tada bila stara. Radi i dan danas bez problema. Čak mi ram radi na 3600Mhz . MSI neka

Ovo je generalizovanje, mada i ja lično više volim AMD. Pre godinu dana sam uzeo polovnu ploču b450, koje je i tada bila stara. Radi i dan danas bez problema. Čak mi ram radi na 3600Mhz . MSI neka

Generalizovanje ili ne, to je moje iskustvo sa više od 70, 80 računara u 14, 15 godina.

Nazad
Vrh Dno