Šta je novo?

OpenAI ChatGPT

Postoji li neki free alat gde je moguće uneti skicu tlocrta i da na osnovu nje alat preradi kuću/stan?

Pošto niko nije kačio, iako je staro par dana:

Terence Tao je jedan od najvećih živih matematičara, ko ne zna.
Ako on kaže da je poput osrednjeg studenta matematike, to je svakako nivo (ili dva) prosečnog srpskog studenta u nekoj drugoj oblasti...

Nema sumnje da će ovo na kraju biti nova industrijska revolucija, prvenstveno u IT sektoru.
Samo je pitanje koliko će koštati licenciranje. Da li će biti 20 dolara ka testne varijante koje su do sada bile dostupno.
Ili par hiljada po "instanci" kao što je slučaj sa svim skupim, profi softverima. Tu se onda otvara prostor za ljude iz određenih regija sveta da budu jeftiniji od AI radnika.

Nadam se da gosn. Tao i njemu slični, ne zaboravljaju da AI napreduje mnogo brže od ljudi i ne poseduje limite koje mi imamo.
Kada se pojavio, bio je "gluplji" od mene recimo, sada možda više i nije za određene taskove (cutting edge modeli), a sutra će preskočiti bilo kog čoveka.
Kao što nam je šahovski softver ili onaj AI što igra Dotu, već pokazao.

Da li može neko da mi objasni zasto bi plaćali gpt4 kada je Microsoft copilot besplatna verzija sa limitom dnevnih pitanja baziran na njemu?

Kao neko ko koristi OpenAI modele na poslu mogu ti reći da taj limit iz dana u dan deluje sve manji.

Nadam se da gosn. Tao i njemu slični, ne zaboravljaju da AI napreduje mnogo brže od ljudi i ne poseduje limite koje mi imamo.

Limiti su druge prirode.

Za struju će nekako da se snađu, šta će sa vodom? :)

Poslednja izmena:
Posebno zanimljiva funkcija je preuzimanje kontrole nad računarom. Još uvek je u beta fazi, ali može da se vidi snaga funkcije. Mislim da je ovo nešto najbolje što je/će izašlo/izaći do sada iz AI domena.

Još malo pa Skynet. Polakice samo...
Animated GIF

Svi su oni za dzabe na nama usavršavali svoje AI botove i sada će te iste da nam naplaćuju.

Da li neko koristi ovu verziju gpt-a koja košta 20$? Interesuje me da li je generisanje slika totalno besplatno ako se to plati?
Stvarno sam se oduševio kako generiše slike.
Ima li neki drugi AI gde je to besplatno stalno?

Midjourney bi trebalo da je free u nekom obliku, nisam gledao skoro

sjajna tema > Subscribe
Bolje pitanje je šta je sada "bleeding edge" ako se uzme u obzir da ono što je od tehnologije dostupno širokim narodnim masama uvek kaska 5-10 godina.
ja nemam bas utisak da -- ono sto je dostupno sirokim narodnim masama, kasni 5-10 godina.

u slucaju openAI, mozda kasne godnu dve... i to, nije kao da imaju ispeglan softver, vec rade na novoj verziji koja ce biti objavljena tipa za godinu dve -- kad bude spremna.

tj... nije kao da sede na tehnologiji. da sede gugl ne bi toliko gubio od strane openAI-a. ne sede. nego nemaju cime.

ne znam odakle uopste ta ideja da se krije tehnologija, zvuci šizofreno..

EDIT : Sad raymisljam, ti si verovatno hteo da kazes, da se tehnologije razvijaju i testiraju, i dok stignu do masovne uptorebe realno prodje dosta godina

Poslednja izmena:
Ako budeš mogao potvrditi jel free javi.
Da li si nekada koristio? Kako si zadovoljan generisanjem slika u odnosu na gpt?
ja sam ga koristio. u odnosu na gpt - to jest DALEE, midjourney ima upeglaniju estetiku, i prilicno dobro izlgeda. midjourney je lider u sliakma a openai u tekstu...

Drugari, treba mi mala pomoc. Koristim ChatGPT Enterprise i u potrazi sam za 2 stvari, jedna je alternativna iPhone aplikacija a druga je Chrome extenzija.

Bitno mi je da preko njih mogu da pinujem neke konverzacije.

Svaka pomoc je dobrodosla

Glupi AI kad se "poprimi". Pitaš ga za jailbreak prompta i počne da se gubi...isto tako na neke momente je zabagovao, pa je reč "ludak" prevodio kao "demon".... Bože sačuvaj...

Prilozi

• Screenshot 2024-10-28 140948.png
    Screenshot 2024-10-28 140948.png
    88.1 KB · Pregleda: 115
Потпуно је "одлепио" и "прави се паметан" у последње време баш много, мораш да му "подвикнеш" да ради онако како је у почетку радио (плаћена верзија).

Дам му линк да ми преведе, да могу да урадим copy/paste и он почне да филозофира. :ROFLMAO:

1730138303329.png

Ja se ovih dana igram sa Claude Sonnetom. Primetno je bolji od Haikua, šteta što je broj poruka ograničen za besplatne korisnike. Da ne bude zabune, koristim ga za kodiranje. Odlično analizira kodove, daje predloge za unapređenja, kreira kodove na zahtev takođe prilično dobro. Ponekad zaboravi poneki import da ubaci, ali to mu ne nalazim za neku veću manu.

Probao. Dosta liči na Sonnet. Ima slične odgovore i stil pisanja skriptova.

Drugari, treba mi mala pomoc. Koristim ChatGPT Enterprise i u potrazi sam za 2 stvari, jedna je alternativna iPhone aplikacija a druga je Chrome extenzija.

Bitno mi je da preko njih mogu da pinujem neke konverzacije.

Svaka pomoc je dobrodosla
Hoces da ti ChatGPT konverzacije pored hronoloskog redosleda budu poredjane sa pin/favorites na vrhu? Zasto ne napravis chrome ekstenziju pomocu ChatGPTa/Cloudea? :)
Kazes svaka pomoc je dobrodosla. :)
Poruka zvuci kao troll, ali mozda bi vredelo da pokusas.

Nazad
Vrh Dno