Šta je novo?

Prvi specijalni u pravom smislu te reči - iPhone SE 4, zvuči previše dobro da bi bio istinit

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
iPhone-SE-4-bi-mogao-da-bude-specijalan-telefon.webp

Prvi specijalni u pravom smislu te reči – iPhone SE 4, zvuči previše dobro da bi bio istinit​

iPhone SE 4 donosi vrhunske funkcije poput 48 MP kamere i A18 procesora, čineći ga izuzetno privlačnom opcijom po najavljenoj ceni od oko 500 dolara

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...e-se-4-zvuci-previse-dobro-da-bi-bio-istinit/

Moja procena je da ako SE 4 zaista izađe sa ovom specifikacijom i cenom približno ovoj, biće jedan od najprodavanijih modela iPhone telefona ikada, a ja ću ga sigurno kupiti junioru.

Moja procena je da ako SE 4 zaista izađe sa ovom specifikacijom i cenom približno ovoj, biće jedan od najprodavanijih modela iPhone telefona ikada, a ja ću ga sigurno kupiti junioru.
SE (2022) u poznatim domaćim prodavnicama i dalje košta oko 70-75 hiljada din. Što znači da bi cena tog novog SE verovatno bila u rasponu 95-100k din.
A osim čipseta, ne vidim ništa epski dobro u navodnim specifikacijama, uz ozbiljnu manu - samo jednu glavnu kameru. Dok se taj telefon pojavi, cene novih iP 15 Pro (iz oglasa) će biti takve da će se taj telefon mnogo više isplatiti od novog SE, a i junior bi se sigurno mnogo više obradovao pravom iPhone flagshipu, koji nije očerupan kao svaki SE model.

SE (2022) u poznatim domaćim prodavnicama i dalje košta oko 70-75 hiljada din. Što znači da bi cena tog novog SE verovatno bila u rasponu 95-100k din.
A osim čipseta, ne vidim ništa epski dobro u navodnim specifikacijama, uz ozbiljnu manu - samo jednu glavnu kameru. Dok se taj telefon pojavi, cene novih iP 15 Pro (iz oglasa) će biti takve da će se taj telefon mnogo više isplatiti od novog SE, a i junior bi se sigurno mnogo više obradovao pravom iPhone flagshipu, koji nije očerupan kao svaki SE model.
Dosta pretpostavki, videćemo za par meseci da li je tvoja računica tačna.
Da ti ne kvarim mnogo sneška, ali u našim prodavnicama sigurno neću da kupujem, pa me prognoza cene mnogo i ne zanima.
Kamera je mana nekome ko telefon koristi kao fotoaparat, junior to ne radi i generalno ga boli uvce za fotke, nije u fazonu selfija, instagrama i ostalih trica.
Od očerupanosti ja vidim samo kameru (koja mu ne treba), ali ako nov 15 pro bude bio tada tu negde sa cenom kao i se 4, ne postavlja se pitanje koji se uzima, pro, naravno.
Ali mislim da od toga neće biti ništa i da će pro biti značajno skuplji.
Na kraju, videćemo na proleće.

Svidja mi se, samo da Apple stavi Android na njega i kupujem.
Taman da opravdaju taj naziv "Special Edition".
Čak ni cena nije previse luda ako bude takva.

Poslednja izmena:
Iako sve glasine upućuju na 8GB Ram i Apple Intelligence, ja to i ne priželjkujem naročito.

Što se mene tiče, nadam se jednostavno 14-ici sa USB C, bez action buttona, bez dynamic island, bez apple intelligence, bez ovog novog dugmeta, sa 6GB RAM i A18 procesorom te jednom kamerom manje, za 499$, odnosno 80ak hiljada dinara u Srbiji kod ovlašćenih i poznatijih distributera.

Time bi mogli trenutni SE i 14icu da izbace iz ponude i da sve što nude bude sa USB C portom, a što su mislim i dužni EU da sprovedu u 2025.

Ja sam, poput gore pomenutog juniora, jedan od retkih koji se raduje izlasku telefona sa manje para bačenih na kameru, s obzirom na to da mi je skoro pa celokupna upotreba iste povremeno skeniranje kojeg QR koda.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno