Šta je novo?

Problem sa TUF A15

Deksiks123

Zapažen
Učlanjen(a)
12.10.2024
Poena
1
Pozdrav svima,

Naime imam jedan problem sa dva meseca starim Asus A15 TUF-om (rtx 3050, ryzen 7335 HS, 500gb SSD, 16 GB RAM), prvih mesec dana laptop je šljakao koliko toliko dobro, onda je počeo da se isključuje sam ili mu je trebala večnost da se pokrene ili restartuje.

Posumnjao sam da se pregreva, instalirao dva programa za kontrolu temperature, još u vrelim avgustovskim danima je uz klimu u sobi prelazio 88-89 stepeni (mada i na sajtu za procesor i grafičku kažu da je maksimalna temperatura za rad oko 92-93 stepena, no odlučih da ne rizikujem, i kupio sam podlogu za hladjenje laptopa, koja mi je u za vreme gejminga spuštala temperaturu od 65-75 stepeni.

No, od početka prošle nedelje ponovo je temperatura i sa uključenom podlogom krenula da divlja i da se kreće od 65-85 stepeni. Da bi sve kulminiralo pre dva sata kada sam tokom igranja CS2 bio izbačen u BIOS utility advanced mode.

Ništa dalje nisam dirao.

Možda kao napomenu da navedem da u idlu zna da se laptop "zaleti" i da krene kuler da bruji kao da poleće erbas i onda ga to drži desetak sekundi i onda se vrati u normalu, taj interval "uzletanja" ponavlja se na 30-45 minuta.

Šta mi je raditi? Zvati BC grupu da reklamiram ili nešto radim pogrešno? Ne verujem da gaming laptop od 800 evra ne može da izdrži 7-10 sati CS2 nedeljno, nešto mi tu ne štima.

Hvala unapred!
Da napomenem da je u Idlu sada temperatura oko 65 stepeni bez uključenog postolja sa hladnjakom.

Poslednja izmena:
Рекламирај то одмах , а ти Tuf су смеће тешко, посебно ти од пре неколико генерација (претпостављам због 3050 графике). Њима је хлађење катастрофа.

Рекламирај то одмах , а ти Tuf су смеће тешко, посебно ти од пре неколико генерација (претпостављам због 3050 графике). Њима је хлађење катастрофа.
Može li da postoji neka opcija da je do njih, neka serijska greška itd itd ili će recimo da mi vrate i onda da se pomirim da imam TA peć umesto laptopa 😆?

Probaj da iskljucis turbo boost,ogranici temperature nekim programom (ryzen kontroler ili x86 tuning ultility)
Moguce da ima veze sa apdejtom sistema,pauziraj apdejt na mesec dana.Ja imam starijeg iz 2021,hoce da digne temperaturu.Apdejt ume da zbrlja ,zamrzne sliku.90c je mnogo za bilo koji laptop.A lako doguraju jer je hladjenje lose.

Ograničio turbo boost preko registry-ija i power plana, nije pomoglo.

Evo sada mi je tokom surfovanja i cpu i gpu išao do 70 stepeni, ne pomaže više ni postolje sa hladjenjem, čuje se kao Boing.

Ograničio turbo boost preko registry-ija i power plana, nije pomoglo.

Evo sada mi je tokom surfovanja i cpu i gpu išao do 70 stepeni, ne pomaže više ni postolje sa hladjenjem, čuje se kao Boing.
Ако већ имаш гаранцију, рекламирај то што пре. Боље да ти врате новац па да купиш нормалан лаптоп, познајем особу која је исто тај TUF продао после два месеца, пошто - пото само да га се ратосиља.

Probaj da iskljucis turbo boost,ogranici temperature nekim programom (ryzen kontroler ili x86 tuning ultility)
Moguce da ima veze sa apdejtom sistema,pauziraj apdejt na mesec dana.Ja imam starijeg iz 2021,hoce da digne temperaturu.Apdejt ume da zbrlja ,zamrzne sliku.90c je mnogo za bilo koji laptop.A lako doguraju jer je hladjenje lose.
Odakle ti to da je 90C mnogo za bilo koji laptop? Grafika mozda, ali CPU ide i do 100 i radi bez problema. Svaki jaci gejmerski ide preko 90 kada se dosta optereti jakim igrama, tako su napravljeni.

Da se umesam😄vecina na oko 90c i neki stepen jos generalno rade i radice ali zasigurno im se vek trajanja skracuje. Ja sam licno mnogo zadovoljniji sa temp za cpu i gpu oko 75 c 🙂 verujem da ce sa tim temp mnogo duze poziveti.

Nazad
Vrh Dno