Šta je novo?

Koje je dobro napajanje?

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Zbog ucestalih pitanja na benchu tipa "koje napajanje da kupim", resio sam da postavim ovde jedan thread da se ljudi informisu.

Evo prve korisne informacije:
UL Online Certifications Directory
Na ovoj adresi mozete da unesete broj koji cete pronaci na nalepnici na svakom krstenom napajanju, format broja je E123456.

Druga je review site i to jedan od mojih omiljenih -- Silent PC Review. Tu mozete naci prilicno kompetentne testove napajanja i coolera, a sve u cilju smanjenja buke vaseg racunara.

Za sada toliko od mene.

Pa vrlo je nezgodno kupiti danas bilo sta. Svako zeli najbolje za najmanje para. Previse napajanja danas ima u ponudi i svakih 800/1000din razlike pa uvek bude uzecu za 8 9k pa ae dodam jos 1k pa jos 1k i tako u nedogled. Jos se nisam odlucio koje jer bi uzeo na rate bez kamate u nekim domacim radnjama. Sto je jos gore niko od tih radnja nema na stanju nego mora da se porucuje sto dodatno zamara.

Pa vrlo je nezgodno kupiti danas bilo sta. Svako zeli najbolje za najmanje para. Previse napajanja danas ima u ponudi i svakih 800/1000din razlike pa uvek bude uzecu za 8 9k pa ae dodam jos 1k pa jos 1k i tako u nedogled. Jos se nisam odlucio koje jer bi uzeo na rate bez kamate u nekim domacim radnjama. Sto je jos gore niko od tih radnja nema na stanju nego mora da se porucuje sto dodatno zamara.
Ako mozes naci Adata Core Reactor 850W za oko 125-130e, to ti je top kupovina. Ako ne, idi na 750W model.

Jel se meni cini ili je MSI MAG A750GL best buy za ovih 115-120e koliko ga ima kod nasih prodavaca? Onako laicki sam pogledao i vidim da ima onaj novi PCI-E 3.0/5.0 standard/kabl, cini mi se da je i single rail, za razliku od prethodne serije koja je bila multi rail. Jedino je bedno malo sto ima "samo" 120mm vent(ne razumem se u ventilatore da mogu da sudim o njegovom kvalitetu).

Jel se meni cini ili je MSI MAG A750GL best buy za ovih 115-120e koliko ga ima kod nasih prodavaca? Onako laicki sam pogledao i vidim da ima onaj novi PCI-E 3.0/5.0 standard/kabl, cini mi se da je i single rail, za razliku od prethodne serije koja je bila multi rail. Jedino je bedno malo sto ima "samo" 120mm vent(ne razumem se u ventilatore da mogu da sudim o njegovom kvalitetu).
MSI MAG A750GL i vecina 750tki ima PCI-e 5.0 samo 450w
Antec NE850G M ATX3.0 -135e

MSI MAG A750GL i vecina 750tki ima PCI-e 5.0 samo 450w
Antec NE850G M ATX3.0 -135e
Pa koliko bi ti da ti trosi graficka na napajanju od 750w? 700w? Salu na stranu, hvala na savetu.
Kakva su u odnosu na ono ROG napajanje - ASUS TUF-GAMING-750G? Tu su negde sa cenom.

Pozdrav svima.
Treba mi preporuka za novo napajanje. Imao sam Seasonic SSR-750FX, ali usled nekih problema sa strujom otišlo je u večna lovišta, na žalost.
Trenutno je u kućištu i5-13600kf, RTX3080, nekoliko diskova, AIO hlađenje...
Dao bih do 250e max.
Takođe vas molim da imate u vidu eventualni upgrade grafike za godinu ili dve, pa da napajanje bude spremno i za to.
Kupovina može od "mađara", a može i iz domaćih radnji.
Hvala unapred na preporukama.

Skoro sam kupio FSP Hydro PRO 500W. Kada ide u sleep mode čuje se ventilator ⬇️. Da reklamiram?

Prilozi

• Ventilator .mp3
    41.4 KB
Može li neka preporuka za kvalitetno napajanje za klinca do 10000din ?

AsRock B450M-HDV
AMD Ryzen 5 5600
Kingston DDR4 16 GB 3200MHz
Samsung 980 EVO 1 TB
Asus Dual Radeon RX 6650 XT

Bez razmisljanja
SEASONIC Focus GX 750W
Akcija je u HU, za 10500 donose momci sa kp.

Zdravo, opet ja

Imam nekoliko starih komponenti i stari monitor pa bih drugaru sastavio konfiguraciju za CS:Go pošto trenutno igra na laptopu i muči se poprilično.

Nedostaje mi jedino napajanja ali bih gledao neko polovno za što manje para a da može da isprati sledeću konfiguraciju:
i5-3570
2x8GB DDR3
1xSata SSD
1x2.5 500GB HDD
GTX1060 3GB

Može li neka preporuka šta tražiti po oglasima a za što pristojnije novce ?

Pozdrav, koje napajanje uzeti do 10k a da moze sluziti za dalji upgrade. Imam R5 5600 rx 470 4gb (gledam napajanje koje necu menjati sa narednim upgradom komponenti) Ortak mi je predlozio

BE QUIET! Pure Power 11 FM 650W​

Ima li neko slicno ili bolje u istom cenovnom rangu ( ovo je oko 90 evra na KP )
Hocu da promenim LC600 koje je mnogo bucno i mislim da je odradilo svoj posao odlicno u odnosu na cenu.

Koje napajanje za 4070 super i amd 7800x3d
Seasonic gm750 ,coolermaster v750 gold v2 ili fsp vita gm 750, za trece bash ne nalazim mnogo informacija. Ali je atx 3.1 pa me privuklo a cena je tu negde 5e gore dole?
prvo srbija, drugo i trece madjarska....cene ~90e....trece samo zbog atx3.1 me privuklo, prva dva deluju "provereno
Svaki savet dobroeoshao. Hvala.

Nazad
Vrh Dno