Šta je novo?

Pametni satovi sa Aliexpressa

ja imam blackshark gs3 sa aliexpresa. amoled ekran sve se jasno vidi i na suncu. baterija 17-18 dana a sa ukljucenim aod 5 dana.

ja imam blackshark gs3 sa aliexpresa.
Cemu realno sluzi GPS na tom satu?

Svi ti satovi imaju banalno glupe aplikacije tako da me bas zanima da li su nekako uspeli da iskoriste GPS?

Da su hteli kinezi mogli su i da iskoriste GPS telefona, ali to ovi aliexpres brendovi ni jedan nema.

Da ti ukaže gde se nalaziš

Kako to mislis?
Pokaze samo GPS poziciju?
ili ume da napravi snimak rute kojom si prosao sa zabelezenim brzinama?

Ili ume da prikaze poziciju na mapi?

ja imam blackshark gs3 sa aliexpresa. amoled ekran sve se jasno vidi i na suncu. baterija 17-18 dana a sa ukljucenim aod 5 dana.
Kako si zadovoljan sa blackshark?
Vidim da imaju dosta modela, posebno mi se svideo model X

Stigao gtr3pro za 14 dana. Taman na zenin rodjendan(zlatna verzija). Svideo joj se mnogo. Sad cu meni da narucim gtr3pro ili Stratos 3.

Kako to mislis?
Pokaze samo GPS poziciju?
ili ume da napravi snimak rute kojom si prosao sa zabelezenim brzinama?

Ili ume da prikaze poziciju na mapi?
Da znaš gde si, da možeš drugima da javiš koordinate, da pratiš svoje kretanje i visinu ... nisu to bajk kompjuteri za praćenje rute već više asistenti.
GPS prijemnici uglavnom troše dosta struje, tako da nisu ni namenjeni da prosleđuju informacije drugim uređajima iako mogu i to
Ovo pišem za modele jeftinije cenovne kategorije mada ni mnogo skuplji nisu previše bogatiji mogućnostima

Da tako sam i mislio... imaju skroz beskoristan feature na satu i neiskoriscen hardver

Mnogo korisnije bi bilo da mogu da iskoriste gps na telefonu kao sto radi mi band, a daleko je od bilo kakvog sportskog ili military sata kakvim se kinezi predstavlaju.

Nije mi jasno da njih to toliko kosta da naprave krstenu aplikaciju koja ce bolje da iskoristi hardver koji su napravili.
Ocigledno je kinezima skuplja softverska podrska nego proizvodnja samog hardvera, sve aplikacije od raznih proizvodjaca su krajnje skromnih mogucnosti.

Softver nije toliki problem u ovom slučaju. Hardver jeste
Treba ti procesor koji će vršiti obradu podataka i interpretaciju u 3d, memorija koja će to propratiti, i ram i storage ... itd. Daleko su satići od upotrebljivog

Za tebe nepraktično, za neke razlika između života i smrti

Nah, biće da je ipak software.
Ja imam originalni Amazfit Bip, sat koji je tad plaćen 4000 din, i ima GPS koji prikazuje lokaciju, brzinu, nadmorsku visinu, ali takođe prati rutu koju si prešao, koja je brzina bila gde, nadmorska visina itd. I sve je to moguće prebaciti u neko APP koja ti to sve prikaže.
Ako ti Zeblaze ne mogu da podrže tu osnovnu upotrebu onda je GPS na njima čista glupost.

i ja mislim da je ovde hardver na vecem nivou od softvera...

Pa svaka xiaomi narukvica ima krajnje bedan hardver ali i daleko bolji softver,
cak i ona "pametna" vaga je pametnija 😁

Mogu to kinezi mnogo bolje, ali je njima ocigledno skupo da razvijaju softver, jer hardverski ovi satovi su odlicni.

Lokaciju, brzina, nadmorska visina su čisti suvi podaci koji se dobijaju od satelita. Ok, nije ni potrebno mnogo memorije da sačuva određenu rutu - čist text.
Nismo se najbolje razumeli oko vaših zahteva. Ja sam mislio da sve to radi sat.
Da, onda bi trebao i kršteni app, da to lepo interpretira na mobilnom ili kompu. Ne mogu se koristiti neke poznate drugi izdavača jer bi to zahtevalo prilagođenje formata snimljenih podataka, plaćanje licenci i sve pride.
A razvoj svoje aplikacije ovakvog tipa nije ni naivna ni laka stvar. Niti jeftina, naravno. Sa cenama ovakvih satova nema dovoljno zarade da bi podržalo softversku platformu, koja bi opet trebalo da bude prilično omasovljena da bi se isplatila.

Ajde da pokusam ponovo, da li je neko uspeo da poveze bilo koji Zeblaze sat sa Gadgetbridge? Bilo bi super ako neko ima volje da proba.

Danas stigao Zeblaze Ares 3 Pro. Daleko bolji ekran od Mi Band 6, oduševljen sam prikazom. Postoji par stvari na koje sam navikao na MB6, a ovde su drugačije, kao npr. kad dođe poruka s Vibera ne izađe cela nego samo jedna reč, ako mi promakne ne umem da je nađem da je pročitam... I možda još nešto, ovo su prvi utisci.

Nego, vidim da ima merenje pritiska. Da li je neko proveravao tačnost tih merenja? Merio sam na satu 117/78, dok mi na aparatu kaze 138/89... Nije mala razlika, i sad ne znam šta je tačno, a ovako se normalno osećam. Pretpostavljam da je aparat tačniji, logičnije je.

Normalno da je tacniji medicinski aparat, ovi satovi to nisu.

Nemoguce je na satu izmeriti pritisak...da li si mozda primetio kako se meri pritisak, mora se napumpati nesto sto ce pritisnuti krvni sud sto sat nikako ne radi tako da je merenje pritiska na satu kao i secera samo softverski generisana random vrednost...

Danas stigao Zeblaze Ares 3 Pro. Daleko bolji ekran od Mi Band 6, oduševljen sam prikazom. Postoji par stvari na koje sam navikao na MB6, a ovde su drugačije, kao npr. kad dođe poruka s Vibera ne izađe cela nego samo jedna reč, ako mi promakne ne umem da je nađem da je pročitam... I možda još nešto, ovo su prvi utisci.

Nego, vidim da ima merenje pritiska. Da li je neko proveravao tačnost tih merenja? Merio sam na satu 117/78, dok mi na aparatu kaze 138/89... Nije mala razlika, i sad ne znam šta je tačno, a ovako se normalno osećam. Pretpostavljam da je aparat tačniji, logičnije je.
Jel ima srpski jezik kao sistemski za izbor?

Prevuces odozdo na gore i tu ti stoji poslednjih mozda 20 obavestenja.
Koliko si ga platio?

Nema srpski jezik. Plaćen je 16,35 dolara + 543 din PDV i ostala globa. Definitivno vredi toliko, možda čak i više. Zaista sam zasad prezadovoljan.
Ukapirao sam za obaveštenja, ali je bezveze što ne izlaze cela. Navikao sam tako na MB6, ali dobro, šta je tu je.

I jel radi? Povezuje se normalno? Sinhronizuje podatke?
Ne. App pronalazi zeblaze preko bluetooth-a. Ali nazalost unsupported. 😕
Izvini mislio sam da sam to napisao u predhodnoj poruci. A nisam. Ostao sam nedorecen.

Hoću da poklonim starijem čoveku smartwatch biće zeblaze vibe 7 pro (poručio sam ga), ali bih uzeo neku metalnu narukvicu da bi bio malo ozbiljniji za nošenje. Crna je verzija sata. Da li imate neku preporuku za narukvicu da je koliko toliko ok kvalitet, i da bude moguće praćenje da stigne relativno brzo?

И метална и кожна наруквица имају своје предности и мане.
Кожне временом пропадају од зноја највише, металне су магнет за прљавштину а тешко се чисте, нарочито ако не могу да се скину без специјалног алата.

Kvalitetne metalne se malo prljaju, lako se čiste četkicom za zube

Hoću da poklonim starijem čoveku smartwatch biće zeblaze vibe 7 pro (poručio sam ga), ali bih uzeo neku metalnu narukvicu da bi bio malo ozbiljniji za nošenje. Crna je verzija sata. Da li imate neku preporuku za narukvicu da je koliko toliko ok kvalitet, i da bude moguće praćenje da stigne relativno brzo?
Ja sam porucio ovu narukvicu.

Ne znam da li je protiv pravila foruma link.
Meni je odlicna, koristim je vikendom, narucio sam sa alatom za skracivanje narukvice, ne secam se koliko sam je cekao, ali verovatno oko mesec dana.
Imam vibe 7 pro.
Kad sam porucivao bile su neke akcije i coini, pa sam je platio 1,5$

Prilozi

• Screenshot_2024-10-10-19-54-05-952_com.google.android.apps.photos.png
    Screenshot_2024-10-10-19-54-05-952_com.google.android.apps.photos.png
    304.4 KB · Pregleda: 45
^^
i ja imam istu takvu crnu za 4.5$ i samo nju nosim, isto vibe 7pro,

nije neki kvalitet (neki kineski pleh) ali je vec dugo nosim i nista joj ne fali osim sto je malo osedela na nekim mestima, sve drugo mi je vruce i znojim se

supruzi sam uzeo srebrnu

Nazad
Vrh Dno