Šta je novo?

Shoppster (zabranjeno traženje vaučera -> sledi instant ban)

Nece nista da zafali ako trazis da otpakuju pregledas trazis da ukljuce . i ko garantuje da uredjaj nece posle 16 dana da se pokvari? ko garantuje da ga kurirska nije 20 puta ispustila dok su ga premestali kombi magacin kombi ? hvatate se za 14 dana bez porebe i opravdanog razloga. kada su mi donosili mikrotalasnu neki bex aks ne secam se vise ispade liku ispred mene i jos kaze moras da preuzmes pa ako ne radi nosi u radnju na reklamaciju. reko hocu sutra samo ti to vrati nazad a ja cu ih sada obavestiti da ti je ispalo iz ruku pa zbog toga nisam zeleo da preuzmem.
eno je mini ipekara trenutno na vestacenju , jer bas sam se zainatio da sa jednom firmom isteram do kraja i dokazem da nije saobrazna, po upustvu i njihovom receptu na unapred definisanom programu hleb ostane ziv unutra .....

Nece nista da zafali ako trazis da otpakuju pregledas trazis da ukljuce . i ko garantuje da uredjaj nece posle 16 dana da se pokvari? ko garantuje da ga kurirska nije 20 puta ispustila dok su ga premestali kombi magacin kombi ? hvatate se za 14 dana bez porebe i opravdanog razloga. kada su mi donosili mikrotalasnu neki bex aks ne secam se vise ispade liku ispred mene i jos kaze moras da preuzmes pa ako ne radi nosi u radnju na reklamaciju. reko hocu sutra samo ti to vrati nazad a ja cu ih sada obavestiti da ti je ispalo iz ruku pa zbog toga nisam zeleo da preuzmem.
eno je mini ipekara trenutno na vestacenju , jer bas sam se zainatio da sa jednom firmom isteram do kraja i dokazem da nije saobrazna, po upustvu i njihovom receptu na unapred definisanom programu hleb ostane ziv unutra .....
Imate potpuno pravo to što ste izneli .
Nego čisto možda nekom i tih 14 dana znači barem na papiru 😀

Više nije besplatna isporuka na paketomatima, sad je 150 din.

Ja sam pre par dana porucivao zastitne kreme za suncanje... Bilo besplatno. Mozda im vazi samo za odredjene proizvode gratis na paketomatima, ne za sve.

Zavisi i od paketomata. Nedavno sam naručivao i cena za paketomat kod kanca je bila 150, a nadomak kuće za dž.

Vidi se da ste starija generacija, Shopster nije isto sta i teleshop... Mozda deluje tako s obzirom da imaju svoj tv kanal, jer im se tako moze.

nije poenta u kanalu , poenta je da kupujes nesto sto nisi u mogucnosti da uzmes u ruku i osetis kakvog je kvaliteta takodje da pre nego poneses kuci sijalicu istu isprobas dal radi to je svaki centroprom danasnji maksi imao posle kase. da ukljucis usisivac peglu i ostale male kucne aparate ...... onda je doslo vreme da nemamo prodavnicu imamo 4 manekena na televizoru koji prodaju macku u dzaku , krenula je siva ekomomija od vece garaze smo napravili studio i sa dve vhs kamere proizvodili program troskovi svedeni na minimum trgovci ostajali bez posla drzava bez poreza doprinosa i svega ostalog , roba jako sumnjivog kvaliteta u vecini slucajeva na reklami jednog kvaliteta a kada stigne kineska kopija. isto i danas sa prodajom preko shopstera instagram i facebook stranica sve je postalo ali expres.

Uh, svacega si se dotakao ovde, ali hajde da odgovorim makar na ovaj prvi deo.

poenta je da kupujes nesto sto nisi u mogucnosti da uzmes u ruku i osetis kakvog je kvaliteta takodje da pre nego poneses kuci sijalicu istu isprobas dal radi to je svaki centroprom danasnji maksi imao posle kase. da ukljucis usisivac peglu i ostale male kucne aparate
Sto se tice uzimanja u ruke i ocene kvaliteta "preko ekrana", covek se vremenom nauci da prepozna i preko slika, a cesto ima i komentare drugih, kao i ceo Internet da nadje recenzije. Cak i koji se uredjaj proizvodi u kojoj fabrici. U svakom slucaju ako kvalitet nezadovoljava ocekivano, lako je vratiti proizvod odmah bez ikakvih objasnjenja. Zastita kupaca je u tom smislu mnogo bolja nego nekada, ali i odnos kompanija prema kupcima. (Iako ni danas ovo nije sjajno, ali se kompanije makar donekle boje losih recenzija na socijalnim mrezama i znaju da se kupci mnogo bolje informisu pre kupovine)

Sto se tice probanja sijalice i malih kucnih aparata na kasi, mozda je tako bilo nekad, ali danas za time uglavnom nema potrebe, jer 99.9% uredjaja je ispravno. Ne znam da sam kupio sijalicu od poslednjih 100 komada da je jedna bila neispravna. O mikseru da i ne govorim.
Razlog tome je bolja kontrola kvaliteta, ali i bolji i daleko pouzdaniji proizvodni procesi. Pored proizvodnih procesa bolje su i komponente i metarijali. Druga je stvar sto se u neke uredjaje stavljaju materijali losijeg kvaliteta, ili sto se planski prave uredjaji koji krace traju i koji ce postati prevazidjeni za 3-5 godina. Planska zastarelost je posebna prica.

Jos jedna prednost danas je sto postoje mikseri raznog kvaliteta i cenovnog ranga. Ne postoji samo jedan mikser Gorenje i jedan TV EI Nis, vec se moze naci mikser za 1500 dinara, za 15000 ili 30000 dinara, ali i za 150000 dinara. Za svakog po nesto, u zavisnosti od kupovne moci, zelja i potreba. Ukoliko neko zeli da kupi dobar uredjaj, on to moze. Platice skuplje, ali je moguce naci kvalitetan proizvod i danas. Za 1500 dinara ne mozes ocekivati mikser vrhunskog kvaliteta, ali ce sluziti svrsi, verovatno priblizno dobro kao i nekada onaj Gorenje. Trajace 3 godine umesto 30 godina, ali ces ga i platiti 1.5% plate, umesto nekada 30% plate. Nekada je mikser bio investicija, danas ga mozes uzeti uz hleb.

onda je doslo vreme da nemamo prodavnicu imamo 4 manekena na televizoru koji prodaju macku u dzaku , krenula je siva ekomomija od vece garaze smo napravili studio i sa dve vhs kamere proizvodili program troskovi svedeni na minimum trgovci ostajali bez posla drzava bez poreza doprinosa i svega ostalog , roba jako sumnjivog kvaliteta u vecini slucajeva na reklami jednog kvaliteta a kada stigne kineska kopija. isto i danas sa prodajom preko shopstera instagram i facebook stranica sve je postalo ali expres.
Sto se tice ovog drugog dela i ovih, kako kazes, manekena na TV-u, sive ekonomije, prodaje preko instagrama i facebook-a, to je vec neka mnogo sira tema, ali ukratko Shoppster nije isto sto i sitna prodaja preko Instagrama i Fejsbuka od strane privatnih lica bez registrovane firme... Ali se ne bih upustao u ovu pricu, i ovako smo se odmakli malo od sustine teme "Shoppster". :)
Nije da se ne slazem sa tim da preko Interneta ima uvaljivanja kineskih kopija, da ima loseg kvaliteta koji se prodaje kao premium, da se prodaje na sivo ili polu-crno, itd, ali ako se kupuje od proverenog prodavca sa registrovanom firmom, svoja prava je mnogo lakse ostvariti i rizik svesti na minimum.
Takodje da dodam, svako vreme ima svoje prednosti i mane. Vise je prednosti za ovo vreme nego za ono vreme nekada, moras priznati. :)

Poslednja izmena:
na veleprodaji u kini imas identicnu stvar na oko jedna je dolar druga je 10 dolara , na onoj od dolar je plastika 2 mm na onoj od 10 je 7 mm . e ta od 10 dolara je ono sto gledas na tv a kurir donese onu od dolar. stedler bojice imas identicno izgledaju identicno pakovanje tri cene pa biraj sta ces da uvezes.
siroka je prica sta kompletna nacija gubi zbog online trgovine sa cetri manekena i vecom garazom, e tu ti ostajes u siromastvu pa si zadovoljan kopijom 3 klase. sve je to beograd na vodi spolja gladac a unutra jadac.

Više bukvalno ne postoji nijedna prodavnica koja poštuje rokove isporuke. Možemo da sanjamo da li će slučajno ispoštovati, ili verovatno neće. Ja sam na Shoppsteru pre godinu i po imao solidno iskustvo. Dobro, zaboravili jedan laptop da spakuju, manje više a naplatili ga. :)
I poslali ga čim sam ih o tome obavestio.
Prošle godine pošiljka poslata i stigla pre roka.
Evo sad, pisalo da je isporuka sutra, ali biće to malo sutra, jer nisu ni pomislili da pošalju. DO oktobra će stigne. Šta da sam naručio iz Butana.
Istina, kad sam nešto reklamirao i tražio ovlašćeni servis u garantnom roku, oni su to sve preuzeli na sebe, kurir došao po paket, odneo, oni vodili prepisku sa servisom, obaveštevali mi i kurir mi vratio paket, sve to besplatno.
Ali isporuke i stanja artikala su im na nivou 1917. godine. Imamo, možda imamo, ipak nemamo, biće uskoro... A o sebi imaju nebessko mišljenje, da su svetska prodavnica.

26.6 poručio odabrao paketomat. 1.7 zvala teta da kaže da ipak ne može paketomat, uzela adresu, kaže stiže do kraja nedelje.

Ni traga ni glasa o kuriru. Podrška ništa, samo se izvinjavaju i mole za strpljenje dok oni provere.

U utorak poručio još dva paketa. Stoji u obradi za oba.

Da vidimo kako će ovo da se završi, ali su oni završili kod mene.

Mislim i kod mene. Pa pre 15 godina su prodavnice imale bolju logistiku nego danas. Šta ako danas otputujem i vraćam se tek u septembru? Pa ništa, vratiće se paket, meni će vratiti pare, a čemu to maltretiranje i kurira i njihovih zaposlenih. Onda neka lepo u opštim uslovima napišu da je rok isporuke do tri meseca pa da znamo šta da radimo. A ne da mi pišu da je isporuka danas, da kao imaju na stanju i sad ništa. Ili ono čuveno, rok isporuke 3 do 5 dana, pa na Ananasu čak vidim i ono da je isporuka za deset, petnaest dana... Tuga internet kupovine u Srbalja. Kad se samo setim tog divnog vremena. Danas poručim, sutra stigne... Gde to još ima? Ozbiljno pitam...
Razmišljam i da otkažem porudžbinu. Džaba akcije, džaba popusti kad tamo izgleda rade pokvarene mašine a ne ljuddi. A reklame na njihovim kanalima samo šljašte. Pomislio bi čovek da isporučuju istog dana. Za reklame se imaju pare, za logistiku jok. Znam da su njihovi kanali, ali i za proizvodnju reklame treba novac.

Danas poslali mejl da slanje kasni. Stvarno, ja nikad ne bih primetio da kasni da mi nisu rekli.
Kakvi šabani.
I kaže taj tipski mejl, doći će nekad. Kristalna kuglooo...

Danas narucio a pise ocekivani datum isporuke od 14.08.2024 da li je to normalno.

Dobro si prosao
Lično preuzimanje na paketomatu
Isporuka od 05.09.2024.

Ovo je medju najgorim sajtovima kod nas,danas pise suspendovana narudzbina - otkazano,nije za preporuku i sad cekam da skinu rezervaciju sa kartice.

Sve je to preprodaja kod njih,banka odmah vratila novac.

Prvi put sam nesto narucio na soppsteru i 5 dana mi je posiljka bila u obradi a od veceras vidim status "suspendovano" a rok isporuke "otkazano"......narucio sam da mi proizvod stigne u paketomat..

Sta je obicno razlog da sudpenduju naruceni predmet na tom soppsteru?

Meni je pisalo za luster da stize posle 20 septembra a kurir ga vec 16 septembra doneo. Krajem avgusta je narucen.

Maločar dobio vaučer na Shoppsteru 1000 dinara na 5000 korpu. Nemam pojma šta i kako.
Često kupujem sitnice na paketomat ali nisam ispratio da li su imali neku promociju.

Ima li su za vikend, pazaris nesto i dobijes vaucer 1000 din za narednu kupovinu.

Mogu da okače te vaučere mački o rep kad nisu u stanju da porudžbinu pošalju za 4 dana. Plaćeno online.
Poručeno 20.09.
Screenshot_20240924_164924~01.jpg

Poručen laptop prosle subote i stiglo obaveštenje danas o kašnjenju isporuke. Koji se otprilike rok moze ocekivati, par nedelja ili se nikad ne zna?

Nazad
Vrh Dno