Šta je novo?

Youtube Premium [Family plan] (Vazna pravila u prvom postu!)

Previlike egzibicije, posle 4 godine "švercovanja" moglo bi da se pređe na legalu :)

Drustvo , iscitao sam dosta toga, posto je sa androidom gotovo, resio sam da predjem na kupovinu preko apple gifta.
Kao sto sam procitao, ne znam jel sam najbolje razumeo, ako neko moze da me isprati i ispravi. Takodje, da mi pojasni sta dalje.
1. napravio sam novi apple ID na starom telefonu ( Iphone SE bas sam se cimao jedva, ubacio novi pripaid sprski broj, a povezao sa postojecim google nalogom na kome nista nije radjeno kupovano takoreci cist, zatim sam u Settings/General/Language&Region region stavio Turkey i promenio kao sto je receno.)
2. Sada bi trebalo ubaciti druge ljude u familiju na google nalogu
3. Kupiti gift karticu od 500 turskih 'novaca' :D , sa turkgame-a ( 500,00 TRY Original price was: 500,00 TRY.496,91 TRY)
E sada , kada kupim to, sta dalje?
Kako se aktivira ? naci cu na googleu to.
Da li treba koristiti neki VPN ( Kako sam procitao , bilo koji server samo da nije Srbija)
Koju aplikaciju da skinem sa apple prodavnice ili kako vec?
Hvala unapred svima.

Edit. Takodje, kada napustam familiju sa starog profila koji vise ne prolazi a radila je Nigerija :D, pise da mogu jednom u 12 meseci da promenim familiju.
Moram svakako napustiti tu staru familiju i onda povezati sa drugim novim ( ovim apple nalogom sto sam sad pravio)

Kada kupis gift Card, ides u App Store > profil u gorenjem desnom uglu > Reedm gift code. Upišeš kod i to je to. Skini Windscribe vpn, spoji se na neki server, otvori YouTube app i Pretplati se.

Ljudi i dalje imate na androidu YouTube Revanced koji zaista nije teško instalirati. Što biste plaćali pretplatu ako ne morate.

Koji Tv? Ako je android onda imaš Smart Tube Next aplikaciju, koja je mnogima bolja od orginalne.

Ljudi i dalje imate na androidu YouTube Revanced koji zaista nije teško instalirati. Što biste plaćali pretplatu ako ne morate.
Ja imam na androidu. Ali na tvu nemam. Ne mogu da gledam one reklame. Toliko su ih nabacali da nije realno.
Koji Tv? Ako je android onda imaš Smart Tube Next aplikaciju, koja je mnogima bolja od orginalne.
LG webos. A imam amazon stick na njemu imam smart tube al hoću premium normalno na svom tvu, smučili su mi se daljinski upravljači. Imam ih 3 4 smara me to prebacivanje 😂 pismen sam sto se tice tih programa, al sto ne znam onda pitam 😂

Drustvo , iscitao sam dosta toga, posto je sa androidom gotovo, resio sam da predjem na kupovinu preko apple gifta.
Kao sto sam procitao, ne znam jel sam najbolje razumeo, ako neko moze da me isprati i ispravi. Takodje, da mi pojasni sta dalje.
1. napravio sam novi apple ID na starom telefonu ( Iphone SE bas sam se cimao jedva, ubacio novi pripaid sprski broj, a povezao sa postojecim google nalogom na kome nista nije radjeno kupovano takoreci cist, zatim sam u Settings/General/Language&Region region stavio Turkey i promenio kao sto je receno.)
2. Sada bi trebalo ubaciti druge ljude u familiju na google nalogu
3. Kupiti gift karticu od 500 turskih 'novaca' :D , sa turkgame-a ( 500,00 TRY Original price was: 500,00 TRY.496,91 TRY)
E sada , kada kupim to, sta dalje?
Kako se aktivira ? naci cu na googleu to.
Da li treba koristiti neki VPN ( Kako sam procitao , bilo koji server samo da nije Srbija)
Koju aplikaciju da skinem sa apple prodavnice ili kako vec?
Hvala unapred svima.

Edit. Takodje, kada napustam familiju sa starog profila koji vise ne prolazi a radila je Nigerija :D, pise da mogu jednom u 12 meseci da promenim familiju.
Moram svakako napustiti tu staru familiju i onda povezati sa drugim novim ( ovim apple nalogom sto sam sad pravio)
1. Ne treba taj region da menjaš, već udjes u app store, gore desno na profil, pa opet na profil i tu imas opciju Country/Region i staviš na Tursku. Onda ce ti sve aplikacije na app store i subskripcije biti u lirama

Jel može ovo i sa TV Apple 4k 1 generacija?

Ako imate Samsung TV (Tizen) možete ga prebaciti u developer mod (uđete u apps pa otkucate 12345), pa u host PC dodate IP adresu računara sa koga ćete sideloadovati aplikaciju TizenBrew/TizenTube. Da ne detaljišem ovde, imate uputstvo korak po korak na njihovom sajtu. Ja sam prijatno iznenađen, radi perfektno, nema reklama, pritom radi castovanje sa telefona. Moj tv je serija 7000 ali po njihovoj priči radi i na novijim televizorima.

da li je neko uspeo da "izbaci" supervised clana iz familije bez brisanja Gmail naloga?
Pop*xx?cu.. napravio sam za klinca family link kad mi je trebao, sad je napunio 15 god i trebalo bi da se pojavi opcija "remove" ali nema pa nema
a treba mi da napravim novu familiju na bracu Turke :)

Ako imate Samsung TV (Tizen) možete ga prebaciti u developer mod (uđete u apps pa otkucate 12345), pa u host PC dodate IP adresu računara sa koga ćete sideloadovati aplikaciju TizenBrew/TizenTube. Da ne detaljišem ovde, imate uputstvo korak po korak na njihovom sajtu. Ja sam prijatno iznenađen, radi perfektno, nema reklama, pritom radi castovanje sa telefona. Moj tv je serija 7000 ali po njihovoj priči radi i na novijim televizorima.
Na kojem sajtu uputstvo ima?

Nisam siguran da je dozvoljeno kačenje linkova u temi. Samo guglaš TizenTube, na github-u ima repozitorijum sa svim uputstvima.

da li je neko uspeo da "izbaci" supervised clana iz familije bez brisanja Gmail naloga?
Pop*xx?cu.. napravio sam za klinca family link kad mi je trebao, sad je napunio 15 god i trebalo bi da se pojavi opcija "remove" ali nema pa nema
a treba mi da napravim novu familiju na bracu Turke :)
ako se iko bude mucio sa Family linkom i sa glupostma sto ne moze da se zaustavi "supervision" acc
ovaj link resava sve
families.google.com/graduation

Jedno pitanje za vlasnike turskih i argentinskih naloga kojima je Google onemogućio plaćanje Youtube-a po turskim ili argentinskim cenama, da li vam je ujedno uskratio i mogućnost plaćanja drugih servisa (Spotify, Disney +...) na koje ste pretplaćeni preko Playstore-a vezanog za taj nalog, po cenama za taj region?

Ja sam prvo napisao "ne" ali nisam razumeo tvoje pitanje na pravi način, jer meni jesu otkazali argetinsku YouTube pretplatu, ali npr Spotify sam plaćao regularno za naš region, nisam imao tih kombinacija za druge servise, da menjam region. Tako da ne znam da li ukidaju plaćanje za druge servise ako su preko playstore-a.

Poslednja izmena:
YT Argentina / naše kartice - ukinuli
Spotify Turska / play store / naša kartica - još radi

Ne znam jesmo li se razumeli kako treba, meni još uvek besprekorno rade i Youtube i mnoštvo drugih servisa koje plaćam preko playstore-a na svom turskom nalogu. Ono što me interesuje je da li Google kada ti uskrati mogućnost plaćanja svog servisa - Youtube isto čini i sa drugim servisima koje plaćaš preko njihove platforme?

Izgleda da se Youtube nameračio na nas Turke.
Suspendovali su mi, gotovo odmah, 2 naloga sa kojima sam pokušao da uzmem Premium preko Apple App Store-a.
Mom nalogu su poslali obaveštenje da će uskoro ukinuti pretplatu zbog neodgovarajuće zemlje porekla (čitaj Turska) iako mi je sredstvo plaćanja turska kartica preko Ininal-a.

Izgleda da se Youtube nameračio na nas Turke.
Suspendovali su mi, gotovo odmah, 2 naloga sa kojima sam pokušao da uzmem Premium preko Apple App Store-a.
Mom nalogu su poslali obaveštenje da će uskoro ukinuti pretplatu zbog neodgovarajuće zemlje porekla (čitaj Turska) iako mi je sredstvo plaćanja turska kartica preko Ininal-a.
Ako ti je turska kartica ulozi im prigovor da se na putovanju u Srbiji 😅😅😅

Kad vidim kako gase sve redom, nije mi jasno kako moj ARG nalog i dalje opstaje. Pu, pu, da ne ureknem.

Jel istina da se nešto dešava i sa kupovinom premiuma preko apple uređaja, ili su samo tračevi?

Kod mene sve pretplate se normalno produžuju preko Applea. Uz gift card. Ne vidim kako bi to mogli onemogućiti, a da gift cards ne izgube smisao.

YouTube mi i dalje ide direktno preko turske.

IMG_5699.jpeg

… kako si aktivirao da si student na Musicu…?! Turski index..?! :)

Nazad
Vrh Dno