Šta je novo?

Edge 30 Fusion 8gb ili čekati 12gb

Isto vidim i na netu, ima dosta ljudi koji imaju problema, ali ima i onih koji nemaju. Odgledah test Moto Edge 50 Pro, spominju isti ovaj problem sa kamerom.

Poslednja izmena:
Ajde da makar to probam da resim, kamerom cu da se pozabavim za vikend. Kakva je situacija kod tebe sa kamerom, secka ili ne secka kada krene snimanje u 4k ?
Nakon apdejta aktivirana je opcija overcharge protection, puni do 80%, jednom nedeljno puni do 100%.
Nisam još update, čekao još neki utisak. Ne znam ni da li da ga radim ako ništa nisu popravili a gubimo peek display. Ajde javljaj utiske. Besmisleno da kameru nisu opravili a nema ko im nije pisao za to na supportu, uključujući i mene.

Ja cu kamerom da se pozabavim za vikend, posto mi je cudno da cas radi cas ne radi, ili nekom radi a nekom ne. Svakako cu da napisem sta sam uradio.

Poslednja izmena:
I, kako radi?

Radi fino, deluje mi za nijansu lepse i upeglanije, double tap opcija mi se bas svidja (ne znam da li je ranije postojala posto je nisam koristio) jer sam je svojevremeno koristio na LG G3. Kamera nekad secne nekad ne secne kad snima, nemam pojma sa cime moze da bude povezano. Nemam instaliranu drugu kameru pa ne mogu da kazem kako radi sa drugom aplikacijom.

Cedto sam od updejta na a14 snimao video i u 8,4k i nije mi seckalo na fabrickoj app. Sada da li sam imao srece sa primerkom ne znam.

Evo ja radim update upravo pa ćemo videti...

Android 13.1 bukvalno. Sramota. Smešno.

Pitanje, zapazio sam problem nakon update na 14, iako je aktiviran 4G calling kada god zovem/primim poziv umesto 4G+ u uglu mi stoji samo H i internet je znatno sporiji. Verujem da je problem neki sa VoLTE ali sam proveravao i na Yettel aplikaciji i u sistemu telefona piše da je upaljeno. Savet?

Pitanje, zapazio sam problem nakon update na 14, iako je aktiviran 4G calling kada god zovem/primim poziv umesto 4G+ u uglu mi stoji samo H i internet je znatno sporiji. Verujem da je problem neki sa VoLTE ali sam proveravao i na Yettel aplikaciji i u sistemu telefona piše da je upaljeno. Savet?
Ja sam ovako uradio, ugasio 4g pozivanje, restartovao telefon pa ponovo uključio opciju pa se VoLte vratio.

I ja na edge 20 pro imam probleme u poslednje vreme i sa volte i sa samom uslugom Yettela. Bizarnost je time veća što pojedini korisnici uopšte ne mogu da uspostave vezu sa mnom, dok drugi takve probleme nemaju. Zvao sam call centar, pa su rekli da će kao da vide u čemu je problem.
Ono što sigurno znam je to da je signal sa stabilne 4G+ mreže opao na 4G sa povremenim prelazima na 3G. Zvao sam i zbog toga, a odgovor je da su unapredili mrežu. Svakako sam im čestitao na tome, ali i konstatovao da ako nastave sa ovakvim unapređenjima, pretpostavljam da uskoro prelazim na GPRS

Meni se vratio i opet nestaje.

Kod mene za sada nije je nestao. Možda da se vrati telefon na fabrička podešavanja?

Kod mene za sada nije je nestao. Možda da se vrati telefon na fabrička podešavanja?
Ma ne pada mi na pamet to da radim.
Generalno sa A14 update-om mi se ceo telefon skršio što se tiče mreže i servisa generalno. Očekivano. Godinu dana kasne sa ažuriranjem i izbace još veće smeće nego što je bilo.

Ja npr. nemam nikakav problem ni pre ni posle ažuriranja.😎

Da potvrdim da se VoLte u mom slučaju gubio kada isključujem/restartujem telefona pa moram ponovo da uključujem opciju (inače nakon inicijalnog uključivanja radio je danima do gašenja telefona). Odradio fabrički reset telefona i nisam uspeo da reprodukujem takvo ponašanje 🤷🏻‍♂️ Bug neki... samo proces ponovnog nameštanja opcija/telefona dosadan 🥴😅

Moja je crna i nikad nikakav problem nisam imao.😎

Takodje i meni.

Imam ogroman problem sa baterijom, i to ne kada "u cugu" koristim telefon, tada izvučem čak oko 5h screen on time-a, već sa combined use, iliti kada telefon treba da izgura dan. Naime jutros sam napunio telefon i otišao na posao, otprilike je 12h bez punjenja, i samo što je umre. Stavljam sliku u prilog. Udjem u bateriju i odem na system apps, i imam šta da vidim.
Da li neko ima neki savet ili rešenje jer ovo je nenormalno apsolutno.

Prilozi

• Screenshot_20241114-194440.png
    Screenshot_20241114-194440.png
    67.7 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_20241114-195726.png
    Screenshot_20241114-195726.png
    77.9 KB · Pregleda: 33
Imam ogroman problem sa baterijom, i to ne kada "u cugu" koristim telefon, tada izvučem čak oko 5h screen on time-a, već sa combined use, iliti kada telefon treba da izgura dan. Naime jutros sam napunio telefon i otišao na posao, otprilike je 12h bez punjenja, i samo što je umre. Stavljam sliku u prilog. Udjem u bateriju i odem na system apps, i imam šta da vidim.
Da li neko ima neki savet ili rešenje jer ovo je nenormalno apsolutno.
Gledajuci ovaj drugi screenshot, Frisky ti je, u pozadini, bio aktivan preko 9h. Facebook sat i po... Sigurno imas neke app koju ostaju ukljucene, u pozadini, pa vuku bateriju. Isproveravaj sve, preko app menadzmenta i ogranici im dozvole, za ove koje primetis da rade non stop.

Gledajuci ovaj drugi screenshot, Frisky ti je, u pozadini, bio aktivan preko 9h. Facebook sat i po... Sigurno imas neke app koju ostaju ukljucene, u pozadini, pa vuku bateriju. Isproveravaj sve, preko app menadzmenta i ogranici im dozvole, za ove koje primetis da rade non stop.
Nije do toga, ovo je redovan, svakodnevni problem, Frisky se zadesio taj dan, ali ti za Frisky piše koliko je povukao, a isto tako i za Mobile Network. Previše.
Istražujući sam našao kako da sprečim taj drain za Mobile Network, ali videćemo da li će to uticati na trajanje baterije i koliko.

Nije do toga, ovo je redovan, svakodnevni problem, Frisky se zadesio taj dan, ali ti za Frisky piše koliko je povukao, a isto tako i za Mobile Network. Previše.
Istražujući sam našao kako da sprečim taj drain za Mobile Network, ali videćemo da li će to uticati na trajanje baterije i koliko.
Ajde, ako ne zaboravis, javi sta si uspeo da odradis. Na jos par mesta sam video da ljudi imaju battery drain sa android 14 update-om...

Ajde, ako ne zaboravis, javi sta si uspeo da odradis. Na jos par mesta sam video da ljudi imaju battery drain sa android 14 update-om...
Nisam ništa na kraju, baterija smeće po starom;
Bila je caka u settings da odčekiraš "Automatically select network" i onda momentalno opada drain sa network, ali isto tako posle nekog vremena se opet poveća jer non-stop izlazi notifikacija da mreža nije dostupna. Ali eto taj prvi dan sam imao oko 85% posle 8h combined usage, danas evo posle 8h 30% hahaha. Užas. Mislim da je glavni problem u tome što Motorola fura "čist" Android a nije čist već je Pixel Android i onda samim tim vuče sve iste probleme. Jako je iritantno i ne znam kako da rešim smeće od baterije, a ne vredi da je menjam kad je najverovatnije softverski problem, od prvog dana je tako.

Ne znam brate, meni normalno drzi. Sa 80 do 20%... Nepunih 7h sot

Prilozi

• Screenshot_20241119-122237.png
    Screenshot_20241119-122237.png
    77 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_20241119-122250.png
    Screenshot_20241119-122250.png
    67.7 KB · Pregleda: 16
Nazad
Vrh Dno