Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije tako davno izasao i od pocetka je bas otisao na dole pre nego sto je dostigao ATH. Mislim da ce bas u ovom ciklusu da prebaci ATH al videcemo, mozda ga uzmem za nekih 500-1000$ pa nek stoji.

Nije neobično da novčići na Binace prvog dana startuju velikom cifrom, pa se posle strmoglave. Jedan će sigurno biti u pravu. Da li će to biti onaj koji je uzeo pare, ili onaj koji ih nije izgubio, videćemo :ROFLMAO:.

Gledam chart, još uvek ima prostora do ATH. Ja nešto ne bih ulazio u njega, obzirom da je od početka avgusta skočio skoro x4.
Svakog 3. u mesecu otkljucavaju 0.8% supply. Koliko vidim vrh bude 5-7 dana pred otkljucavanje, a dno 1-2 dana nakon otkljucavanja. Sad je jos i napumpan, pa ko voli da se kocka prilika je za short. Kazem kocka jer sve zavisi od btc da li ce probiti na gore ili ne u narednim danima.

Nisam znao za tu informaciju. Za dno je logično, jer dobar deo proda kada dobije novčiće. Ispratiću sledeći vikend. Ako bude veći dump, probam da se provozam mesec dana.

Pre neke 2 godine smo ovde predvidjali da ce ovogodisnji Q3 da pršti od para i bikova.

Jos uvek sam 100% u kesu i ne planiram da ulazim jer ne vidim da se nesto promenilo u odnosu na recimo prethodne 2 godine.

Ok, kamate se obaraju ali deluje da je retail je i dalje bez para. Polazim od meni bliskog IT sektora koji je jos uvek u dubokoj krizi.

Neka moja strategija je da ulazim na ispod 40k. Da li ce se to desiti, ne znam ali ovoga puta me FOMO nece *****ati i zarobiti.

Poslednja izmena:
Kasno si se setio da cekas fet da padne na 2$. Nece se desiti.
Ako cekas 2$ cenu neces ga nikad kupiti........
Ne mozes da cekas voz ti je upravo otisao nego trcis za njim i uskaces.

Kako nisi naucio da nista sa sigurnoscu ne moze da se tvrdi. FET je posle tvoje poruke pao na 0.8$ tako da sve je moguce.

Videcemo. Vise mi faktora govori da je realnije 40k od recimo 100k. Ulozio sam glavnicu novca u zidove, ako BTC nastavi da raste, ulagacu i dalje u druge assete dok ne dodje do vece korekcije. Svakako ne smatram da mi je pametno kupovati blizu ATH.

Pitanje gde cemo biti u trenutku kada smanjenje kamatnih stopa pokaze rezultate pa inflacija skoci.

Kriza nije prosla.

Naravno da nije prosla ali je potrebna opasna frka da bi sislo na 40K. Ne kazes da ne postoje sanse i da nece sici, kazem da su sanse za tako nesto premale.
I nije poenta hoce li pasti na 40 ako pre toga ode na 80K. Poenta je da ce propustiti skok i cekati neki novi ciklus.
Nema veze, radis kako mislis da treba sa svojim novcem. Upravu si za Fet, lepo je pao, precenio sam termin, povukao me malo hajp u tom trenutku. Poenta je samo da li gubis vreme cekajuci novi ciklus ili mozes da hvatas skok u ovom.
Znam da kriza nije gotova, daleko od toga ali za sada se ne nazire neka katastrofa. Ispucali smo najgori deo krize, 2 godine rata... To je postala normala a cena sada uopste nije tako losa obzirom na sve.

Nije baš da je rat postao normala, pogotovo sad kada preti da ekspalira na oba fronta. Može preko noći u ovako nestabilnim vremenima sve da se raspadne. U pravu je Klapacius.

Naravno da je postala normala, svi su naucili da zive s tim, berze su se stabilizovale posle inicijalnog pada. Ni ovo u Palestini nema vise previse uticaja. Neka dalja eskalacija mozda ali... Sve je moguce vise ili manje, sve se svodi na procente i koliko smo spremni da rizikujemo. Da je 50% sansa da ce da se strovali na 40K u sledecih mesec ne bih ovako pisao. Meni je sansa za tako necim daleko manja i to je rizik koji prihvatam.

Poslednja izmena:
Kako nisi naucio da nista sa sigurnoscu ne moze da se tvrdi. FET je posle tvoje poruke pao na 0.8$ tako da sve je moguce.

Videcemo. Vise mi faktora govori da je realnije 40k od recimo 100k. Ulozio sam glavnicu novca u zidove, ako BTC nastavi da raste, ulagacu i dalje u druge assete dok ne dodje do vece korekcije. Svakako ne smatram da mi je pametno kupovati blizu ATH.

Pitanje gde cemo biti u trenutku kada smanjenje kamatnih stopa pokaze rezultate pa inflacija skoci.

Kriza nije prosla.
Ako si glavnicu novca uložio u zidove u Srbiji u poslednje 2 god, onda te je fomo baš jako spičio i djavo će doći po svoje uskoro.

Da, da. Cena struje ce skakati, cena hrane u nebo... Burek preko 200 din... BTC na 200k, LTC na 2k, FET na $50, samo ce nekretnine pasti.

Ma da a kvadrat ce na 10K i gradice se godisnje 50K stanova. Samo polako, pazite da ne bude kao u Kini kad se prezasitilo trziste. 50% novih stanova i ako je prodato zvrji prazno jer je ljudima ko zna koji stan po redu. 2 godine visim u novim zgradama koje su rasprodate dobrim delom a u garazi 20 kola sve ukupno. Ne mora cena da pada, verovatno i nece ali ce se prezasititi trziste do ludila relativno brzo. Nece tu biti vise 150-200K Rusa da dodje pa da skacu cene.

Ako si glavnicu novca uložio u zidove u Srbiji u poslednje 2 god, onda te je fomo baš jako spičio i djavo će doći po svoje uskoro.

Naletelo je nesto za sta sam smatrao da se ne propusta.
Nakon zavrsetka zgrade prodajom imam priliku da zaradim jer sam dobio dosta ispod cene. Uspecu na to i da preko zene izvucem i povrat pdv-a tako da se ne brinem a nema razloga ni da se drugi brinu za moj novac. Ne j3be kur4c vec situacija.

Svako neka radi sta zeli, neko kupuje FET na 3.4$, neko baca pare na kucice i macice, neko kupuje BTC blizu ATH i svima im je zajednicko to sto ubedjuju druge kako treba i oni isto da urade.

Ne smatram da je jos uvek vreme da se vracam dok cena ne potone ispod 40k i nigde ne zurim.
Sve i da pre toga ode na 100k, nece mi biti zao jer ne smatram da je pametno kupovati blizu ATH.

Bice 40k sigurno samo posle ovog bulla, i bice super kupovina

Može da se čeka i ispod 20k da padne pa da se kupi, to je legitiman stav samo pitanje je da li je realan, kad i ako ode na 150k onda će priča biti da se čeka ispod 100k pa da se udje itd.
Mislim da je bilo baš dosta prilika na 50k-55k da se uzme zadnjih nekoliko meseci, to def nije blizu ath, ako je to već izgovor.

A sta mislite.. ako mozda nema vise ciklusa - ukinuli, a mi se lozimo 😉

A sta mislite.. ako mozda nema vise ciklusa - ukinuli, a mi se lozimo 😉

Kanda će ipak biti ciklusa, spasili ga Kinezi. Ja se sve pitao što li Burry i drugi kupuju kineske akcije, kad je Kina propala još gore od nas. E vidiš, Kina uprkos što su bili do guše u g, nisu ni za živu glavu hteli da stimulišu ekonomiju. Kako je SAD rekla da kreće da smanjuje kamatne stope kao priprema za dolazeću recesiju, Kina momentalno objavljuje masivni stimulus, uključujući i helicopter money, naravno da bi privukla kapital da zbriše iz Amerike u Kinu. Kinerska berza preko noći u nebesa, dolar u slobodnom padu, bakar iz bear-a u bull, a i BTC diže glavu, jer partizanski fiat živi od štampanja državnog fiata.

Šta će sad biti, videćemo. Ako SAD prihvati trku do dna da bi sprečio beg kapitala, sledi nam globalna inflatorna recesija, mi što smo živeli u SFRJ znamo šta to znači, crno bez imalo belog.

Shiba i dalje šiba. Šta mislite da li je prodati sada ili prebaciti u nešto drugo ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno