Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

S22U je skidao po 8-10% tokom noći, S24U skida 2-3%. 14PM 1%. Tako da da, približili su se ajfonu.

Ja za sad nemam primedbi na telefon, sve je i više nego dobro. Veliki korak napred u odnosu na S22U koji mi je bio ubedljivo najgori telefon koji sam imao (restart u toku poziva, krš signal, baterija očaj, performanse očaj).

Nikada mi IP14pm nije potrosio samo 1 procenat tokom noci, toliko moze da potrosi ako je u airplane modu ili nesto slicno, uvek mi potrosi par procenata, Samsung i dalje malo vise.
Drugo, ne bih verovao puno Iphone-u kada je baterija puna, jer je na testu ispalo da za 24 sata standby bez upaljenog ekrana, 14PM i dalje na 100%, a valjda svi znamo da telefoni ne rade na lepe zelje, vec na struju iz baterije.
A onda kada uporedis sa Always on sa samo satom, bez pozadine, S22U i 14PM oba potrose 16% baterije za 24 sata.
Napominjem, ovo je sve bez GSM mreze i bez notifikacija, u airplane modu.
Sve se to povecava kada je u pitanju telefon koji se zapravo koristi, a pogotovo ako nekome stize nekoliko notifikacija pa se ekran pali.

Sve u svemu, da li neki telefon trosi 1-2% vise ili manje tokom 8-9 sati standby-a nikome ne pravi razliku, ranije su telefoni lagano ljustili 10+% tokom noci, secam se na mom Note 10+.
Zato sto su sredjeni background procesi, svi na Androidu javljaju poboljsanje i na Exynosu i na Snapu i na Tensoru.

Poslednja izmena:
S22U je skidao po 8-10% tokom noći, S24U skida 2-3%. 14PM 1%. Tako da da, približili su se ajfonu.

Ja za sad nemam primedbi na telefon, sve je i više nego dobro. Veliki korak napred u odnosu na S22U koji mi je bio ubedljivo najgori telefon koji sam imao (restart u toku poziva, krš signal, baterija očaj, performanse očaj).
Kako skida s24 ultra 2-3 procenta preko noci? Meni od kad sam kupio bukvalno skida po 1 posto. Upaljen internet tokom noci.
Screenshot_20240924_073653_Device care.jpg
Ovo je odmah ujutru kad otvorim oci. Msm on bude na punjacu celu noc, ali punjenje stane dok ne padne na 95 posto. Znaci mesecima ujutru baterija bude 99 posto.

Poslednja izmena:
Kako skida s24 ultra 2-3 procenta preko noci? Meni od kad sam kupio bukvalno skida po 1 posto. Upaljen internet tokom noci.
Ovo je odmah ujutru kad otvorim oci. Msm on bude na punjacu celu noc, ali punjenje stane dok ne padne na 95 posto. Znaci mesecima ujutru baterija bude 99 posto.
Napuni telefon pred spavanje do 100% i skini sa punjača pa vidi koliko će da padne baterija do ujutro. To je standby drain o kome govorimo.

Ja jos nisam video android koji za tipa 8h svuce samo 1% baterije...kad sam se davno igrao sa modovima u vreme S3-S4, mozda je i mogao neki clean rom da se nadje da skine 2-3% ali mislim da je to davno proslo.

Napuni telefon pred spavanje do 100% i skini sa punjača pa vidi koliko će da padne baterija do ujutro. To je standby drain o kome govorimo.
Znaci ne vazi ovo sto ja radim? I ako punjac samo stoji formalno i prekinuto punjenje. Ako legnem u 22h otprilike, vec oko 23h prekida punjenje do ujutru. Ja mislim da je to isto to al ajde. Probacu i tako kako kazes
Ja jos nisam video android koji za tipa 8h svuce samo 1% baterije...kad sam se davno igrao sa modovima u vreme S3-S4, mozda je i mogao neki clean rom da se nadje da skine 2-3% ali mislim da je to davno proslo.
Pa evo ja sam ti sad napisao i slikao. Ali ajde dobio sam repliku da to nije isto dok stoji fizicki punjac a ne puni se telefon. Probacu veceras po vasem.

Exy, mada imam duže vreme i A54 sa Exy procesorom i nikakvih problema nisam imao, tako da se ne opterećujem previše sa time.
Što se tiče samog 24+, za sad ga testiram, podešavam, dušu mu vadim 😉
Imam isti sa exy,kupio ga kad je bila akcija tablet i itd.Jedino me nerviralo sad na moru,čini mi se previše agresivno smanjuje osvetljenje a podešavanje na max

Meni od kad je S24+ završio ono učenje navika baterija traje još bolje. Uveče kad stavim na punjač on dođe do 80% i tu pauzira, pa tek pred jutro dopuni do 100. Od tog trenutka obično izguram oko 2.5 dana i skoro 10h SoT-a. Jesu Wifi i kućni uslovi mahom ali bilo je i 4G, malo GPSa, itd. pa nisam ni tada primetio nikakvo alarmantno pražnjenje. Kako se često kritikuje Exynos, ovo je baš pozitivno iznenađenje. E sad ne znam, možda bi SD nagurao cela tri dana ali i ovo je bomba.

Meni od kad je S24+ završio ono učenje navika baterija traje još bolje. Uveče kad stavim na punjač on dođe do 80% i tu pauzira, pa tek pred jutro dopuni do 100. Od tog trenutka obično izguram oko 2.5 dana i skoro 10h SoT-a. Jesu Wifi i kućni uslovi mahom ali bilo je i 4G, malo GPSa, itd. pa nisam ni tada primetio nikakvo alarmantno pražnjenje. Kako se često kritikuje Exynos, ovo je baš pozitivno iznenađenje. E sad ne znam, možda bi SD nagurao cela tri dana ali i ovo je bomba.
Lovačka priča

Evo ja da kazem moje neko iskustvo sa S24 +.
Posle par meseci gledanja i citanja svega i svacega povodom kupovine telefona i lupanjem glave opredelio sam se za navedni telefon.
Kao korisnik ne igram igrice, non stop bluetooth, 4g, dual sim , imam sat i slusalice koje svako dnevno koristim. Whats up, viber, instagram... to przim.
I mogu reci da meni kao takvom korisniku baterija nikad nije dosla do toga da moram da dopunjavam. Kuci skoro nikad nisam, znaci najamanje sam na wifi.
Dizajnom mi je ovo najlepsi samsung koji sam imao a imam poprilicno dugacak staz kod ovogo proizvodjaca. Kamera odlicna, malo mi nedostaje 10opticki zum sa s21 ultra.
NIkad mi se nije grejao niti ista slicno.
JA prezadovoljan za sad
Toliko !

Samo da se nadovežem, pošto sam uzeo telefon preko dva dana i još uvek baterija uči rutine itd, sve opcije su uključene, 4g, BT, lokacija i igrao sam online Mobile Ligends sat vremena na Ultra grafičkim podešavanjima preko 4g i koristio sam BT slušalice a odmah zatim gledao neki potkastt skoro dva sata, nit je spržio bateriju nit se grejao više nego što se inače ugreju telefoni sa drugim procesorima koje sam koristio.
BTW, ovo sa slike dole, mi.je juče pokazao i kaže
Screenshot_20240924_163613_Device care.jpg
"укључености екрана Потрошња батерије и време укључености екрана не обухватају време док се телефон пуни"
pa me zanima koliko je to ustvari relevanto, jer kapiram da meri podatke,statistiku, samo kad nije na punjaču?

C, c, c, kakva Exy sekta, niko neće prizna da je kupio krš. 😝

Lose poredjenje, posto je Android sada super. Vise je kao razlika izmedju Windows Mobile i iOS😁

Jedva čekam da mojoj gospođi ovih dana stigne Ip 16 Pro, da vidim te famozne novine koje su implementirali 😁

Što se tiče tog famoznog "učenja baterije", o čemu se tu radi?
Pretpostavljam da radi na način da uči način na koji korisnik koristi telefon pa optimizuje potrošnju baterije za taj način korišćenja. E sad, to je ok za korisnike koji koriste telefon svaki dan na manje-više sličan način ali šta je sa nama koji jedan dan jedva da taknemo telefon i to samo zbog poziva, a drugi mu dušu izvadimo sa različitim aplikacijama i drastično više korišćenja. Drugim rečima šta za one koji koriste telefon drugačije od dana do dana?
Da li onda ta funkcija čini više štete nego koristi i da li se može isključiti?

Prilozi

• Screenshot_20240924_224006_Device care.jpg
    Screenshot_20240924_224006_Device care.jpg
    60.1 KB · Pregleda: 54
Oh oprostite gospodo, sto ocigledno nisam svestan kakav je chipset dobar u telefonu za moje potrebe. Napravih kardinalnu zivotnu gresku.

Što se tiče tog famoznog "učenja baterije", o čemu se tu radi?
Moj savjet je da prilikom prvog starta/reseta opteretis telefon maksimalno(bt,2 kartice,nekoliko mail naloga,dvojne aplikacije,igrice ako igras isl...) i sacekas tih 4-5 dana dok ne nauci obrasce koriscenja.

Ne znam да ли сте приметили. Али мени брже троши батерију после овог последњег ажурирања. С24 плус, еxи верзија

A na s23 kažu nikad bolja...kod ovog ssunga dok nekom ne smrkne, drugom ne svane!...mada bilo je i za očekivati, to uvek krene tako avgust/sept da se downgrejduje, novi model na pomolu.

A kod S22U nikakvih promena vezanih za bateriju nema, nakon ažuriranja na One UI 6.1.(1).

Nisam primetio promene u trajanju baterije na S24+ kod sebe. Probaj da ga resetuješ ako već nisi. Barem na Xiaomiju je često bilo poželjno nakon update da se još jednom resetuje da sve legne lepo.

Nazad
Vrh Dno