Šta je novo?

Bekap podataka sa iCloud-a /iPhone-a na Windows PC

Drakensanger

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2011
Poena
225
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 14600kf/AC Freezer 34 eSports Duo
Matična ploča
MSI B660M Mortar DDR4
RAM
Kingston Fury 4 x 8 GB DDR4 @3200 MHz
GPU
Zotac RTX 4070 Super Twin Edge 12 GB
Storage
Samsung 970 Evo Plus 256 GB/970 Evo 500 GB
PSU
Antec EAG Pro 550W
Kućište
Antec CX500M
Monitor
Dell 27" S2722DC/S2723HC
Miš & tastatura
Logitech G413/Logitech G502 Hero
Mobilni telefon
Motorola Edge 40 Neo
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav ljudi, treba mi vaša pomoć.

Do sada nisam koristio ništa iz Apple ekosistema a dobio sam zadatak da u potpunosti prebacim arhivu slika i videa sa iClouda, odnosno iPhone-a 14 na Windows PC.

Video sam da može preko iClouda kroz browser download lokalno, ali je ograničen broj fajlova i vrlo je kabasto rešeno.

Ima li načina da se to nekako sinhronizuje tako da sve što je na iCloudu ima svoj duplikat i na Windows mašini, ili ima neki drugi postupak da se sve prebaci?

Eventualno neki proveren i bezbedan program koji bi to automatizovao?

Hvala unapred.

Ja sam koristio opciju Import photos and videos sa Windowsa. Radilo je korektno, odaberes folder, podesis ostalo sta hoces i sve to lepo kopira na racunar. Sledeci put prepozna samo nove fotografije pa prebaci samo njih.
Prestao sam da radim tako backup iz razloga sto je poceo da mi izbacuje sve cesce neki error za koji nisam imao resenje.

cb6a1258-a32b-46b2-97da-873e2bb1cd89.png

Probaj, mozda ce kod tebe odraditi sve kako treba.

Do sada nisam koristio ništa iz Apple ekosistema a dobio sam zadatak da u potpunosti prebacim arhivu slika i videa sa iClouda, odnosno iPhone-a 14 na Windows PC.

Video sam da može preko iClouda kroz browser download lokalno, ali je ograničen broj fajlova i vrlo je kabasto rešeno.

Ima li načina da se to nekako sinhronizuje tako da sve što je na iCloudu ima svoj duplikat i na Windows mašini, ili ima neki drugi postupak da se sve prebaci?

Hvala unapred.
Jesi li probao sa iTunes?

Hvala unapred.

Probaj sa 3utools aplikacijom. Moguće je bekapovati na više načina.

Ma proveo sam ceo petak njakajući se sa tim, a treba u ponedeljak da to završim, pa sam hteo preko vikenda da pitam ovde ako neko zna rešenje koje sto posto radi.

Probao sam da nakačim eksterni SSD na iPhone, direktno na kabl, ne vidi ga jer nema dovoljno struje valjda da ga pokrene da ga telefon vidi.

Onda sam probao na laptopu da instaliram iCloud aplikaciju za Win, tu vidi slike, filmove, kontakte, itd, ali mi da samo manuelni download, gde mogu maksimalno da odjednom izaberem 1000 fajlova. I ne da da se kreira random folder na D particiji, već insistira na C, gde ima tipa 20 GB slobodnog prostora, što potom zahteva nove kombinacije.

Kud sam i govorio da se razumem u računare... :rolleyes::D

Ja koristim icloud, install i pustis sync.. kad se vratis sve je tu..

Ma proveo sam ceo petak njakajući se sa tim, a treba u ponedeljak da to završim, pa sam hteo preko vikenda da pitam ovde ako neko zna rešenje koje sto posto radi.

Probao sam da nakačim eksterni SSD na iPhone, direktno na kabl, ne vidi ga jer nema dovoljno struje valjda da ga pokrene da ga telefon vidi.

Onda sam probao na laptopu da instaliram iCloud aplikaciju za Win, tu vidi slike, filmove, kontakte, itd, ali mi da samo manuelni download, gde mogu maksimalno da odjednom izaberem 1000 fajlova. I ne da da se kreira random folder na D particiji, već insistira na C, gde ima tipa 20 GB slobodnog prostora, što potom zahteva nove kombinacije.

Kud sam i govorio da se razumem u računare... :rolleyes::D
Instaliraj https://imazing.com/download (nije free).
Zakači iPhone na PC, otvori program, izaberi opciju export.

Ne mogu ništa da isprobam do sutra dok ne odem na posao, telefon nije moj već od kolege s posla.

Ono što sam u petak radio sam opisao, znači probao sam da povežem iPhone na eksterni SSD disk i telefon ga ne vidi. Sam telefon prikazuje da na sebi ima manju količinu stvari nego što je na iCloudu, verovatno nije sve sinhronizovano.

A laptop je neki stariji model, ima SSD, ali samo od 128 GB i jednu particiju. I čovek ode i kupi taj eksterni disk, ja ga još posavetujem da uzme eksterni SSD, jer nema pokretnih delova kao klasičan HDD, pouzdaniji je i tako to...

iCloud mi da samo da ručno downloadujem pojedinačne fajlove, a ne da da napravim celovit bekap. I ne mogu da promenim destination folder sa C particije gde ima samo oko 20 GB slobodno na eksterni disk.

Tako da smo ostavili to da ja proučim do ponedeljka i onda da odradimo.

Pa rekoh da pitam ovde za neku proverenu varijantu da čoveku bekapuje i sa telefona i sa clouda. Idealno bi bilo da ima neka aplikacija koja bi to odradila umesto da se mi njakamo sa sinhronizacijama i ručnim prebacivanjima. Samo da provereno radi i da je bezbedna.

Ono sto sam ja napisao nece da radi u slucaju da je ukljucen iCloud photos. U tom slucaju su pune rezolucije fotografije na icloudu a na telefonu su smanjene velicine.
Ako je tako, morao bi prvo da sve fotografije sa iclouda povuces na telefon i onda odradis ono sto sam napisao u prvoj poruci.

I to je po meni najjednostavnije resenje da dobijes sve fotografije u jednom folderu i da to racunas kao backup. Drugog resenje nemas.

Inace, mislim da sa iTunes i 3uTools neces moci da uradis backup svih fotografija. Jer iTunes ce raditi sinhronizaciju albuma a ne backup kao sto mi zamisljamo backup (kao prosto kopiranje)

Ja skidam kroz browser sa iClouda kada mi nešto zatreba. Nemam toliko, možda nekih dvesto fajlova ali skinem samo šta mi treba.
Tako da nemam mogućnost probe za tih 1000 i više.
CTRL+A mi izabere sve ili mišem biram koje mi trebaju, kao explorer. Preko onog kruga sa tri tačke desno gore More download options i Unmodified originals. Nisam na eksterni ali ide na D particiju. Svaki fajl je ZIP i tu je sve od formata, u zavisnosti kako je podešeno u kameri.

Postoji opcija ako imaš mesta Google disku da uradiš sinhronizaciju sa Google photos. Kod mene je tako podešeno, sve što ode na iCloud, ode i na Google photos. Sa njega imaš tek opcija prema windowsu. Google photos je kao rezevrni backup ali je i odličan za sve oko snimaka, albumi... Ako nešto i obrišem slučajno na iCloudu ili telefonu, uvek je tu i dalje na Google photos. Isto pravi ZIP fajl za original pri preuzimanju ako ima Live View itd...

"sve što ode na iCloud, ode i na Google photos" da li bi ovo mogao malo da pojasnis kako si uradio?

Ja oduvek radim na oba. 😀

U vezi ovoga što je napisao @ackopk@ , nisam o tome razmišljao do sada ali sad me kopka. Ako uradim AirDrop sa nekim, prebacim mu moje slike sa telefona, koje su na i iCloud backup u full rezoluciji, šta on dobija? Smanjenu ili full verziju?

Full bi trebao dobiti.

Ja skidam kroz browser sa iClouda kada mi nešto zatreba. Nemam toliko, možda nekih dvesto fajlova ali skinem samo šta mi treba.
Tako da nemam mogućnost probe za tih 1000 i više.
CTRL+A mi izabere sve ili mišem biram koje mi trebaju, kao explorer. Preko onog kruga sa tri tačke desno gore More download options i Unmodified originals. Nisam na eksterni ali ide na D particiju. Svaki fajl je ZIP i tu je sve od formata, u zavisnosti kako je podešeno u kameri.

Postoji opcija ako imaš mesta Google disku da uradiš sinhronizaciju sa Google photos. Kod mene je tako podešeno, sve što ode na iCloud, ode i na Google photos. Sa njega imaš tek opcija prema windowsu. Google photos je kao rezevrni backup ali je i odličan za sve oko snimaka, albumi... Ako nešto i obrišem slučajno na iCloudu ili telefonu, uvek je tu i dalje na Google photos. Isto pravi ZIP fajl za original pri preuzimanju ako ima Live View itd...
Da li su ti slike/snimci na telefonu kompresovane a na iCloud full?

Stoji mi HEIF kao format, u Photos: Optimize iPhone Storage.
Imam iPhone 13 običan pa nema RAW fajlova, tako da ne mogu i to da isprobam. Ima mesta u memoriji pošto se nešto slabo bakćem sa fotografijom zadnjih par godina, pa još nema potrebe za tim umanjenim.
Ulenjio se čovek :)

Na to sam i mislio( Optimize iPhone Storage)ali sam se pogresno izrazio.

Ja oduvek radim na oba. 😀

U vezi ovoga što je napisao @ackopk@ , nisam o tome razmišljao do sada ali sad me kopka. Ako uradim AirDrop sa nekim, prebacim mu moje slike sa telefona, koje su na i iCloud backup u full rezoluciji, šta on dobija? Smanjenu ili full verziju?

Dobices full verziju jer ce telefon skinuti punu verziju fotografije kada je otvoris. Ima vremena da dok ti kliknes na share, air drop, izaberes primaoca, da on skine full rezoluciju. Kada nema interneta poslace ono sto ima (low res)

Nazad
Vrh Dno