Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

mts ni na svom prepaidu, a ni na svim postpaid tarifama jos nema VoLTE.

Evo sta su mi rekli iz podrske kako da zamenim obicnu Sim sa trenutnim brojem za isti na eSIM, da prvo kupim bilo koji broj na eSIM i aktiviram ga, zatim je potrebno da im prosledim narudzbenicu eSIM broja, broj trenutne Sim kartice i ICCID serijski broj kartice.

jel jos neko ima problem sa logovanjem i dopunom? app i web mi ne funkcionisu

Meni se cini da nije pisalo nigde ogranicenje neta. Bilo ukinuto sad ga vratise, samo ne znam po kojoj to samnjenoj brzini ide posle 40gb.

Prilozi

• Screenshot_20240916_181648_Opera.jpg
    Screenshot_20240916_181648_Opera.jpg
    320.4 KB · Pregleda: 28
@boban01 Ja bih rekao da to nisu ažurirali od ranije. Nakon prelaska jedan mesec sam nekako uspeo da premašim 40gb i nije bila smanjena brzina.

Evo i ja sam preneo jedan broj u globaltel ali još nisam dobio onih 200gb na poklon, aktivirao freepaid ali mi i dalje piše da je kredit tu, nije ga skinuo, pa me zanima kad ću dobiti tih 200gb i da li se oni prenose samo uz freepaid pakete ili može i uz uzbudljivu kombinaciju da se prenese

Evo i ja sam preneo jedan broj u globaltel ali još nisam dobio onih 200gb na poklon, aktivirao freepaid ali mi i dalje piše da je kredit tu, nije ga skinuo, pa me zanima kad ću dobiti tih 200gb i da li se oni prenose samo uz freepaid pakete ili može i uz uzbudljivu kombinaciju da se prenese
Najbolje da ih pozoveš na 0677 1234, tako će ti dodeliti 200gb, a pre toga aktivirati fripejd. Verovatno trenutno imaju nekih problema sa aktivacijom.

Moraš da ih zoveš da ti dodele tih 200 GB za prenos broja, ne ide to automatski. Uslov je da si prethodno aktivirao Freepaid. Posle tog prvog meseca Freepaid-a možeš da biraš bilo koji paket sa bar 1 GB neta i sav net će ti se prenositi iz meseca u mesec.

imam problem sa Globaltel-om, mozda neko moze da proba da rekreira kod sebe...

telefon je iPhone 12, broj prenesen iz Yettel mreze, eSIM, kada ga "ugasim" i neko me pozove, dobije "izabrali ste nepostojeci broj" umesto da nisam dostupan...
imam i drugi eSIM u Google Pixel 6a, broj prenesen iz MTS mreze, tamo radi normalno, budem nedostupan kada je eSIM "ugasen"...
imam i treci eSIM u iPhone XS, regularan Globaltel broj, isto sve normalno...

zalio sam se podrsci, trebalo im 2 dana da odgovore da ce proslediti tehnickoj sluzbi, zivi bili pa videli...

Neće da škodi, ali možda može rešiti problem, probaj da pozoveš ##002# i poništiš sva preusmerenja za početak

@ricky011 Preusmeri pozive u slucaju nedostupnosti na +3816771041 pa pokusaj.

Na Globaltelu sam od februara, i mogu reći da sam prezadovoljan. U Srbiji nema povoljnijeg operatera. Svaki mesec koristim Freepaid paket, a posebno mi je značilo što su već par meseci od letos davali dodatne gigabajte. Čitam već nekoliko puta da su ljudima ugasili/suspendovali broj zbog prevelike potrošnje minuta. Kakva su vaša iskustva sa tim? Lično ne koristim mnogo minuta ali me zanima. Postoji neka politika pravilne upotrebe, ali ako su rekli da je nešto neograničeno, onda bi tako trebalo da bude. Koliko sam razumeo problem je ako ima mnogo više odlaznih minuta nego dolaznih. Da li je tako i kod drugih operatera koji imaju neograničene minute?

Ranije je bio limit 5000 min/sms (sto se tice odlaznih poziva kada sam ja bio u globaltelu prosle godine)

• Like
Reagovanja: uji
… čini mi se da vredi probati, ako je pokrivenost MTSova… svakako mi Yettel ugovor ističe novembro, te ništa ne košta kad je bez obaveze…

Postoji li neka politika pravilne upotrebe? Problem je ako ima mnogo više odlaznih minuta nego dolaznih. Da li je tako i kod drugih operatera koji imaju neograničene minute?
Tako je, samo što ostalih operatori su zastupljeniji i postpejd korisnici pa se međusobno tolerišu. Da li se situacija promenila otkad je Globaltel postao drugi operator Telekoma Srbije, ne mogu decidirano da tvrdim. Praksa sa njima je pokazala da do 3000 minuta ka jednom operatoru ne bi trebalo da pali alarm.

u pravu ste bili obojica, bilo ukljuceno neko preusmerenje 100%, sad radi normalno...

Tako je, samo što ostalih operatori su zastupljeniji i postpejd korisnici pa se međusobno tolerišu. Da li se situacija promenila otkad je Globaltel postao drugi operator Telekoma Srbije, ne mogu decidirano da tvrdim. Praksa sa njima je pokazala da do 3000 minuta ka jednom operatoru ne bi trebalo da pali alarm.
@uji ispravi me ako gresim 3000minuta podeljeno sa 60,izlazi 50 e sad cega sati?Ujedno ko je vec u Globaltel-u neko vreme mislim korisnik,zanima me sledece kad prenesem broj tamo u Martu tacnije 10.03 istice UO moram li ovamo u Globaltel-u stalno koristiti npr najjeftiniji Freepaid...ili se moze kombinovati.Konkretno recimo 2meseca taj Freepaid,pa se prebacim neko vreme na Uzbudljivi Pripejd ono 4Gb i 150min/sms ka svima tj kako mi kad odgovara.Konkretno nema uslovljavanja nekih,sa njihove strane,a normalno Freepaid mi je u planu ovo pitam koliko da znam sta me ocekuje.A tih 3000minuta se odnosi na samo jednog provajdera,ili misle na sve ostale mada ja na razgovore ne trosim toliko.Pozovem kad treba nebitno mobilni koja mreza ili fiksni,maksimalno par minuta poneki sms i toje sve.E zato Internet ide vise nego sto daju,ali me to ne brine imam kucni internet koristim i za telefon i Laptop A1 konkretno.I bas namerno sam smarao ove u Call Centru pitam koliko sam potrosio,prateci sta oni kazu potrosio sam najvise jedan mesec tu oko 80Gb...bilo bi i manje ali taj mesec skidoh par torenata i ode uglavnom setkam ovde i na jos par Linuks 4uma XDA developers,i malo Fejsbucenja toje radius kretanja.I iskreno nema UO kao sada ovi iz Yettel-a su o5 menjali tarife i cene istih tako da je razlaz neminovan...ovaj put su preterali sa cenama paketa samo tako,recimo Yettel 20 neograniceni min/sms+20Gb neta traze 2399d po meni toje puno a u Globaltelu to je 2 meseca Freepad-a.Mozda se neko ne slaze sa takvim stavom,ali ja tako mislim ako gresim negde napisite :unsure:

@milewap možeš da kombinuješ šta ti odgovara u smislu da uplatiš Freepaid pa internet ili kombinaciju, odnosno pojedinačne minute. Internet se sabira, a minuti ističu kada se uplati Freepaid ili posle njega pojedinačni paket koji sadrži minute. Takođe, Freepaid roming internet se ne sabira sa roming paketima i za ZB na 5GB nacionalnog ide 1GB pa prema tom odnosu obračunaj srazmeru.

@milewap možeš da kombinuješ šta ti odgovara u smislu da uplatiš Freepaid pa internet ili kombinaciju, odnosno pojedinačne minute. Internet se sabira, a minuti ističu kada se uplati Freepaid ili posle njega pojedinačni paket koji sadrži minute. Takođe, Freepaid roming internet se ne sabira sa roming paketima i za ZB na 5GB nacionalnog ide 1GB pa prema tom odnosu obračunaj srazmeru.
@uji kapiram kao sto rekoh internet a vidim i minuti nisu nikakav problem,sad nadam se da ne pomislis ih ala je ovaj dosadan.Ovo nikako da skontam dozvoljavaju ili ne sledece,i sta se desava tada.Pod ovakvim okolnistima (citaj primer samo,no ko zna sve je moguce) jer takav sam,ako cu bilo sta uraditi zelim da znam sve opcije.Prebacim broj i aktiviram tog meseca bilo koji Freepaid,ali za sledeci jednostavno recimo nemam dovoljno para za uplatu na primer 1100d?Ali zato imam 560d za Uzbudljivi Priped mogu li da uplatim samo to 30dana,ili ce oni preduzeti sta vec znam sta?Pitam ja radim ovde u selu ima 3privatnika 1an kamenorezac,i 2 livnice jedan radi i lije svasta...a ovaj drugi lije 90% crkvena zvona po narudzbi i neki sitnis malo.Ja tu sta ima da krijem malo godine malo zdravlje,trenutno sam kod ovog sto lije svasta kao portir tj nocni cuvar.I tamo ponesem nekad cak i lap,pa obidjem krug i posle kuckam ili telefon kako kad zato nocu "vesticarim" po netu.Ali koga su zmije ujedale i gustera se plasi,hocu da kazem prvo sam bio kod ovog sto radi zvona.Radio normalno skoro 20-25 smena,i hladno dobih nogu bez slova objasnjenja zato...isplatio je to i cao???A evo kod ovog drugog radim isto vec oko 2g,i sve ide bez problema sta se moze privatnik gazda moze kako hoce na zalost.Zato i pitam ovaj je drugaciji ali ko zna,dodju mu neke lutke i sta posle.Srecom ovaj je tu iz sela do mene rodom pa se i znamo kako-tako,ali ko zna...zato i pitam sta se tada desava.Pa i ovde napisem lepo selo ruralna sredina propala opstina Topola,poneki se smeju na komentar :) takvima bih samo rekao ziveo sam ja 1g u Bg. stanovao tu sam u O.E.C. "Rade Koncar" (kod hale Pionir),zavrsio drugu srednje skole solidno poznajem zivot u Bg.Uh ne zameri odo ja van teme skroz,uglavnom sta tada biva i ne zamer ukoliko ti dosadjujem vise necu...casna pionirska rec 😂

@uji kapiram kao sto rekoh internet a vidim i minuti nisu nikakav problem,sad nadam se da ne pomislis ih ala je ovaj dosadan.Ovo nikako da skontam dozvoljavaju ili ne sledece,i sta se desava tada.Pod ovakvim okolnistima (citaj primer samo,no ko zna sve je moguce) jer takav sam,ako cu bilo sta uraditi zelim da znam sve opcije.Prebacim broj i aktiviram tog meseca bilo koji Freepaid,ali za sledeci jednostavno recimo nemam dovoljno para za uplatu na primer 1100d?Ali zato imam 560d za Uzbudljivi Priped mogu li da uplatim samo to 30dana,ili ce oni preduzeti sta vec znam sta?Pitam ja radim ovde u selu ima 3privatnika 1an kamenorezac,i 2 livnice jedan radi i lije svasta...a ovaj drugi lije 90% crkvena zvona po narudzbi i neki sitnis malo.Ja tu sta ima da krijem malo godine malo zdravlje,trenutno sam kod ovog sto lije svasta kao portir tj nocni cuvar.I tamo ponesem nekad cak i lap,pa obidjem krug i posle kuckam ili telefon kako kad zato nocu "vesticarim" po netu.Ali koga su zmije ujedale i gustera se plasi,hocu da kazem prvo sam bio kod ovog sto radi zvona.Radio normalno skoro 20-25 smena,i hladno dobih nogu bez slova objasnjenja zato...isplatio je to i cao???A evo kod ovog drugog radim isto vec oko 2g,i sve ide bez problema sta se moze privatnik gazda moze kako hoce na zalost.Zato i pitam ovaj je drugaciji ali ko zna,dodju mu neke lutke i sta posle.Srecom ovaj je tu iz sela do mene rodom pa se i znamo kako-tako,ali ko zna...zato i pitam sta se tada desava.Pa i ovde napisem lepo selo ruralna sredina propala opstina Topola,poneki se smeju na komentar :) takvima bih samo rekao ziveo sam ja 1g u Bg. stanovao tu sam u O.E.C. "Rade Koncar" (kod hale Pionir),zavrsio drugu srednje skole solidno poznajem zivot u Bg.Uh ne zameri odo ja van teme skroz,uglavnom sta tada biva i ne zamer ukoliko ti dosadjujem vise necu...casna pionirska rec 😂
Posle uzbudljivog frepaida mozes uplatiti sta god zelis, mozes pripejd , mozes samo minute, mozes samo net. Sve sto ne potrosis se prenosi. Mozes posle pripejda opet da uplatis bilo koji frepajf opet. Mozes menjati pakete kako ti zelis uvek. E sad hoce li telekom u buducnosti nesto menjati ko to zna.

Za registraciju broja čekao sam više od mesec dana , znali neko neki brži način, imam još dva broja koja bih da registrujem na svoje ime.

Kao što rekoh, na štandu mts registrovao Globaltel prepaid broj uz ličnu kartu.

Nazad
Vrh Dno