Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Da li neko ima preporuku za klimu za grejanje za 50-60 hiljada din? Ili ako postoji neki baš best buy da je do 70 hiljada. Nije veliki prostor, bitna mi je potrošnja i pouzdanost, da dobro ugreje. Gledam ovaj Hisense model, navodno ima grejač spoljne jedinice: https://www.tehnomanija.rs/klime-gr...hisense-inverter-klima-hi-comfort-12k-1197793

U tom rangu je i ovaj Gree model: https://www.bcgroup-online.com/klim...k&utm_campaign=Eponuda.com&utm_term=es_0_2_pp

Takođe u tom rangu postoji gomila Midea modela, nisam znao koji da izdvojim. U obzir dolaze i jeftiniji modeli Daikin/Mitsubishi klima, ako zaista vrede. Koliko sam video dosta su slabiji ti početni modeli od konkurencije, bar po nekim specifikacijama.

Zanima me kakva je ovo klima a li vredi novaca

Treba mi za grejanje i hladjenje 26 kvadrata ,nema izolaciju ali ima dobre prozore i malterisana je kuca,na tavanu stiropor 5cm
drugi deo stana u kuci 20 kvadrata
Da li bi dve ovakve klime obavile posao
Ili imate neki bolji izbor ne bih da cena prelazi 700e po klimi bez ugradnje,cisto klima,hvala

Vidite moj problem. Prekjučer prvi put upalio grijanje(vanjska oko 10 stepeni, u sobi oko 23) i stavim klimu da radi na 25 i ona ugrije i isključi se, digne krilca i nečujna je, kompresor ne radi, ni temperatura u sobi po termometrima ne pada ali je subjektivni osjećaj da je hladnije. I tako stoji po 2 sata, možda bi i duže.

Danas na grijanju nema tog isključivanja, vanjska je opet oko 10 stepeni, klima je stavljena na 23, u aplikaciji pokazuje da je 26, Ifeel se ne koristi, ali klima se ne gasi kao neki dan nego konstantno puše, nekad mlak nekad malo topliji zrak, ono kao modulira nešto. Ali često digne krilca kao da pravi neku pauzu a i dalje puše, pa onda opet spusti i nastavi. Koliko sam skonto dosad nije taj defrost ako mora biti niža temperatura i valjda negdje piše da je to, nema nikakvih čudnih zvukova. Nekad isključi kompresor a nekad ne, i to ne traj dugo pa opet nastavi raditi.

Ne kontam kako treba raditi i nervira me.

Vise puta vidim da pisete za odredjene klima uredjaje LN, LT, RW itd. Sta znace te skracenice i koje sve vrste postoje i koje su im prednosti i mane?

Vidite moj problem. Prekjučer prvi put upalio grijanje(vanjska oko 10 stepeni, u sobi oko 23) i stavim klimu da radi na 25 i ona ugrije i isključi se, digne krilca i nečujna je, kompresor ne radi, ni temperatura u sobi po termometrima ne pada ali je subjektivni osjećaj da je hladnije. I tako stoji po 2 sata, možda bi i duže.

Danas na grijanju nema tog isključivanja, vanjska je opet oko 10 stepeni, klima je stavljena na 23, u aplikaciji pokazuje da je 26, Ifeel se ne koristi, ali klima se ne gasi kao neki dan nego konstantno puše, nekad mlak nekad malo topliji zrak, ono kao modulira nešto. Ali često digne krilca kao da pravi neku pauzu a i dalje puše, pa onda opet spusti i nastavi. Koliko sam skonto dosad nije taj defrost ako mora biti niža temperatura i valjda negdje piše da je to, nema nikakvih čudnih zvukova. Nekad isključi kompresor a nekad ne, i to ne traj dugo pa opet nastavi raditi.

Klima ti na zadatu 23c a sta tacno u aplikaciju? Da je kao na 26c zadata ili ona pokazuje da je u prostor 26c? Ne kontam...
Za defrost je jos toplo :ROFLMAO: to tek na oko +3c/-3c
Izvadi je iz struje na 10-15min, izvadi baterije iz daljinski pa upali je ponovo... Mozda nesto pobrkala kad je drndate izmedju daljinski i u aplikaciju ;)

Poslednja izmena:
Klima ti na zadatu 23c a sta tacno u aplikaciju? Da je kao na 26c zadata ili ona pokazuje da je u prostor 26c? Ne kontam...
Za defrost je jos toplo :ROFLMAO: to tek na oko +3c/-3c
Izvadi je iz struje na 10-15min, izvadi baterije iz daljinski pa upali je ponovo... Mozda nesto pobrkala kad je drndate izmedju daljinski i u aplikaciju ;)
Na Hisensu ima u aplikaciji kao neki senzor temperature

Ne modulira dovoljno nisko i gasi se, pravi pauze. Ništa čudno kod određenih kineza.

Da postavim jos jednom pitanje
Treba mi za grejanje i hladjenje 26 kvadrata ,nema izolaciju ali ima dobre prozore i malterisana je kuca,na tavanu stiropor 5cm
drugi deo stana u kuci 20 kvadrata,ukupno 46 kvadrata stan
Da li bi dve ovakve klime obavile posao
Ili imate neki bolji izbor ne bih da cena prelazi 700e po klimi bez ugradnje,cisto klima,hvala

Puno gora stvar od klime koja nema grijac tacne je klima koja ima jako mali i lagan izmjenjivac i klima koja je premala/preslaba za prostor u kojoj se nalazi (pogotovo gdje je losa izolacija i stolarija). Takva klima ce jako cesto da ledi i jako cesto da ide u defrost.

Npr malo koji premium model daikina i mitsubishija ima grijac tacne a svima su masivne i teske vanjske preko 40 kg.

Ako bi birao kineza cija je vanjska 18kg i ima grijac tacne i deklarisan je na -20 i kineza cija je vanjska teska 30 kg bez grijača i piše -15, prije bi odabrao ovo drugo
Bas tacno sto se tice klime koja je malcice slabija za prostor koji nema izolaciju niti stolariju, jako cesto moze da ide u defrost, tipa svakih 20-30 minuta preko noci i jos slag na tortu, dok traje defrost hodnik/sobe mogu da se ohlade i onda klima ponovo mora da radi na max i onda defrost ponovo, a ona taman krenula da odrzava toplotu, ovo je bas jako nocu, preko dana je ok.

Vidite moj problem. Prekjučer prvi put upalio grijanje(vanjska oko 10 stepeni, u sobi oko 23) i stavim klimu da radi na 25 i ona ugrije i isključi se, digne krilca i nečujna je, kompresor ne radi...

vanjska je opet oko 10 stepeni, klima je stavljena na 23, u aplikaciji pokazuje da je 26...Ali često digne krilca kao da pravi neku pauzu a i dalje puše, pa onda opet spusti i nastavi. Koliko sam skonto dosad nije taj defrost ako mora biti niža temperatura i valjda negdje piše da je to, nema nikakvih čudnih zvukova. Nekad isključi kompresor a nekad ne, i to ne traj dugo pa opet nastavi raditi.

Znači potpuno ista situacija koju ja imam zadnja dva dana. Klima je od prije dva mjeseca, prvi put je sada upaljena da grije, u pitanju je LG Dual Inverter S12ET. U sobi 19.5, ja je uključim na 23, ona radi desetak minuta i onda pauzira, digne krilca, i tako stoji nekih 5-7 minuta, pa opet radi desetak minuta (spusti krilca i duva toplo). Na unutrašnjoj jedinici se u toku tih pauziranja pojavljuje znak koji valjda znači da radi defrost (mobilna app pokazuje da tada radi samo sa 60W potrošnje, kao i kod hlađenja kada je pauzirala ponekad). Uz to kad pauzira u mobilnoj aplikaciji pokazuje da je dostigla 26 stepeni (!), što naravno nije, digitalni termometar na stolu pokazuje da je ispod 21. Ali klik na daljinskom da prikaže sobnu temperaturu prikazuje realnije, ni blizu 26.

Ovakvo odstupanje prikaza sobne temperture u mobilnoj LG ThinQ aplikaciji nije bilo kod hlađenja.

Zbog ovog radi...pauzira...radi...pauzira... joj treba više sati da podigne temperaturu za samo par stepeni.

Evo koji znak imam na unutrašnjoj jedinici svakih desetak minuta, dok "pauzira", taj sa pahuljicom i kapljicom. A napolju je bilo oko +11.

Čitam da u defrost može da ide i kad je velika vlaga, ne znam da li ima veze sa tim, jer ovih dana je stalno kiša pa ima i vlage, ali...ima i visokih +11, nije ni blizu 0, pa da ide u defrost svaki čas.

Od jutros tražim po interentu o tome, neko je negdje napisao "I have lg dual inverter, 2 indoor units on separate thermostats. One works perfect in heating and cooling. The other works on cool, but in heat mode it is stuck on defrost. It is stuck on defrost st the same time the other unit is cranking out heat. There are no trouble codes. UPDATE:I replace control board on inside unit that was stuck in defrost (light on). This fixed the problem."

O ovome sam sinoć pisao ovde na već postojećoj temi "Pomoć LG dual inverter defrost na +15", imam baš tu sliku koju je tamo postavio autor teme.

Znači potpuno ista situacija koju ja imam zadnja dva dana. Klima je od prije dva mjeseca, prvi put je sada upaljena da grije, u pitanju je LG Dual Inverter S12ET. U sobi 19.5, ja je uključim na 23, ona radi desetak minuta i onda pauzira, digne krilca, i tako stoji nekih 5-7 minuta, pa opet radi desetak minuta (spusti krilca i duva toplo). Na unutrašnjoj jedinici se u toku tih pauziranja pojavljuje znak koji valjda znači da radi defrost (mobilna app pokazuje da tada radi samo sa 60W potrošnje, kao i kod hlađenja kada je pauzirala ponekad). Uz to kad pauzira u mobilnoj aplikaciji pokazuje da je dostigla 26 stepeni (!), što naravno nije, digitalni termometar na stolu pokazuje da je ispod 21. Ali klik na daljinskom da prikaže sobnu temperaturu prikazuje realnije, ni blizu 26.

Ovakvo odstupanje prikaza sobne temperture u mobilnoj LG ThinQ aplikaciji nije bilo kod hlađenja.

Zbog ovog radi...pauzira...radi...pauzira... joj treba više sati da podigne temperaturu za samo par stepeni.

Evo koji znak imam na unutrašnjoj jedinici svakih desetak minuta, dok "pauzira", taj sa pahuljicom i kapljicom. A napolju je bilo oko +11.

Čitam da u defrost može da ide i kad je velika vlaga, ne znam da li ima veze sa tim, jer ovih dana je stalno kiša pa ima i vlage, ali...ima i visokih +11, nije ni blizu 0, pa da ide u defrost svaki čas.

Od jutros tražim po interentu o tome, neko je negdje napisao "I have lg dual inverter, 2 indoor units on separate thermostats. One works perfect in heating and cooling. The other works on cool, but in heat mode it is stuck on defrost. It is stuck on defrost st the same time the other unit is cranking out heat. There are no trouble codes. UPDATE:I replace control board on inside unit that was stuck in defrost (light on). This fixed the problem."

O ovome sam sinoć pisao ovde na već postojećoj temi "Pomoć LG dual inverter defrost na +15", imam baš tu sliku koju je tamo postavio autor teme.
Nije to ikonica samo za defrost. Ta ikonica se pojavi i kada klima dostigne zadatu temperaturu. Klima jednostavno ne modulira dovoljno nisko pa ugreje prostor i pravi pauzu. Koliki prostor grejes sa njom?

Dnevna soba, 4x4 metra, vrata zatvorena, dakle samo taj prostor.

Dnevna soba, 4x4 metra, vrata zatvorena, dakle samo taj prostor.
Ništa čudno, mali prostor a klima ne modulira dovoljno nisko. Normalan rad za tu klimu. Što se tiče dostizanja temp, savet, nemoj je držati na quiet brzini ventilatora jer tako samo ugreje prostor oko sebe i brzo se ugasi. Ako je držiš na najmanjoj brzini, probaj pojačati na 2-3.

Super ako je to sve u redu, da se ne brinem :)

Mislim da je ventilator bio na F2, probaću i sa F3.

Kako je sve u redu kad ti klima ne dostize temperaturu u prostoriji ili sam ja lose shvatio? Ti zadas 23, klima ne dostigne temperaturu i ugasi se, dok u aplikaciji pise 26. Da li se klima pali kad padne temperatura ili se nevezano za temperaturu u prostoriji pali/gasi na svako 10 min

Kako je sve u redu kad ti klima ne dostize temperaturu u prostoriji ili sam ja lose shvatio? Ti zadas 23, klima ne dostigne temperaturu i ugasi se, dok u aplikaciji pise 26. Da li se klima pali kad padne temperatura ili se nevezano za temperaturu u prostoriji pali/gasi na svako 10 min
Neka podigne temp na daljinskom. Ja nijednu klimu nisam video da precizno odrzava temperaturu kao Daikin, Mitsubishi... Dosta ljudi se zalilo na slicne probleme sa Hisense, Gree, neki cak i sa Fujitsu.

Pali se i gasi svakih 10 minuta. Kad radi duva toplo dole nisko, onda rotira krilca skroz gore i duva slabo i hladnije (ali mislim da je to samo turbina, ne radi kompresor, po mobilnoj tada troši 60W). Na daljnskom kada kliknem da vidim urednije prikazuje sobnu temperaturu, prikazao mi je 22 kada je i sobni termometar prikazivao 22, ali u mobilnoj app prikazuje 26 - 26.5 u momentu kada napravi neku od tih brojnih pauza, i onda ista ta sobna u mobilnoj isto tako brzo pada kada klima pauzira.

Dakle za razliku od hlađenja ona pauzira dosta prije nego što dostigne temperaturu, ali ne znam šta ona gleda da utvrdi da li je dostigla temepraturu, ako gleda sobnu temepraturu koju prikazuje mobilna aplikacija onda i nije čudno da tako često pauzira. Kao da ima dva senzora za sobnu temperaturu, jer na daljinskom ima dugme da prikaže sobnu temperaturu, i kada sam se sjetio da to uopšte postoji i kada sam kliknuo bilo je 22, i toliko je u tom momentu zaista bilo i po digitalnom termometru na stolu, dakle to je u redu, ali je u mobilnoj prikazivao dosta više. I da, tih realnih 22 je bilo tek nakon više sati rada po principu duva...pauzira...duva...pauzira. Dakle trebalo joj je dosta da sa 19.5 dođe do 22. Možda je problem u tom lažnom očitavanju prevelike sobne temperature, ali to se nije nikad dešavalo kod hlađenja, kod hlađenja je sve uredno u onome šta mobilna aplikacija prikazuje kao sobnu temperaturu.

Vise puta vidim da pisete za odredjene klima uredjaje LN, LT, RW itd. Sta znace te skracenice i koje sve vrste postoje i koje su im prednosti i mane?
Mitsubishi LN25VG2 recimo.model, kao i FT25VG, RW25VG. Ova prva 2 slova oznacavaju model u sustini.
LT ti je Fujitsu model LTCA.

Kakva je modulacija Samsung wind free modela, ima li ko iskustva ? zanima me grijanje ?

Od čega zavisi koliki će biti temperatura izduva klime uredjaja?Koliko ''toplo" treba da duva?Imam eko Pular 12 i energy pro x I primetio sam da ovaj Pular duva mnogo ali mnogo toplije vazduh a obe su podešene na 26c.Cak i kada stavim energy pro x na super (30) ne oseti se nikakva razlika duva Isto kao na 26.

Najvise od protoka vazduha i modulacije na kojoj trenutno radi.
To na koliko su podesene ne mora da znaci da ce obe raditi na istoj snazi.
Pular mozda povuce vise snage da brze zagreje prostoriju na vecu temperaturu nego hisense u tom slucaju.
Hisense takodje ima ~10% veci maksimalni protok vazduha a mislim i da je sama unutrasnja jedinica veca od Pulara pa i tu fizika radi svoje.

Najvise od protoka vazduha i modulacije na kojoj trenutno radi.
To na koliko su podesene ne mora da znaci da ce obe raditi na istoj snazi.
Pular mozda povuce vise snage da brze zagreje prostoriju na vecu temperaturu nego hisense u tom slucaju.
Hisense takodje ima ~10% veci maksimalni protok vazduha a mislim i da je sama unutrasnja jedinica veca od Pulara pa i tu fizika radi svoje.
Pular mi konstanto skoro radi na 600w a na Hisense ne mogu da vidim ali po tom proseku iz aplikacije dodje mu da radi na oko 350-400w i piše da je kapacitet grejanja negde oko 1.5kw.Jel to zato što su temperature u plusu pa ne moze da radi na max ili nešto nije ispravno?
Sve u svemu zagreje ona prostor i održava temperaturu nego mojoj ženi smeta što duva jako mlak vazduh..

Pali se i gasi svakih 10 minuta. Kad radi duva toplo dole nisko, onda rotira krilca skroz gore i duva slabo i hladnije (ali mislim da je to samo turbina, ne radi kompresor, po mobilnoj tada troši 60W). Na daljnskom kada kliknem da vidim urednije prikazuje sobnu temperaturu, prikazao mi je 22 kada je i sobni termometar prikazivao 22, ali u mobilnoj app prikazuje 26 - 26.5 u momentu kada napravi neku od tih brojnih pauza, i onda ista ta sobna u mobilnoj isto tako brzo pada kada klima pauzira.

Dakle za razliku od hlađenja ona pauzira dosta prije nego što dostigne temperaturu, ali ne znam šta ona gleda da utvrdi da li je dostigla temepraturu, ako gleda sobnu temepraturu koju prikazuje mobilna aplikacija onda i nije čudno da tako često pauzira. Kao da ima dva senzora za sobnu temperaturu, jer na daljinskom ima dugme da prikaže sobnu temperaturu, i kada sam se sjetio da to uopšte postoji i kada sam kliknuo bilo je 22, i toliko je u tom momentu zaista bilo i po digitalnom termometru na stolu, dakle to je u redu, ali je u mobilnoj prikazivao dosta više. I da, tih realnih 22 je bilo tek nakon više sati rada po principu duva...pauzira...duva...pauzira. Dakle trebalo joj je dosta da sa 19.5 dođe do 22. Možda je problem u tom lažnom očitavanju prevelike sobne temperature, ali to se nije nikad dešavalo kod hlađenja, kod hlađenja je sve uredno u onome šta mobilna aplikacija prikazuje kao sobnu temperaturu.
Vader, ako ti je sobna temperatura 19.5 racunaj da ti senzor klime mjeri 21-22. Ne mozes da joj zadas 23 usred septembra i da ocekujes da radi bez gasenja u 16 kvadrata. Zadaj joj 26/27 i radice kako treba. Pa to je kao da joj zadas 30 na spoljasnjih 20 i ocekujes da radi bez gasenja jer eto 10 stepeni je hladnije napolju - to ne moze jer je mala razlika u temperaturi, plus kod senzora klime je uvijek veca temperatura nego sto u biti jeste.

Poslednja izmena:
Sve ostale sitnice dje bi klima mogla nesto bolje da radi (niza modulacija-redje gasenje, precizniji senzor, itd) upravo prave razliku izmedju vise kvalitetnog i manje kvalitetnog uredjaja.

Sve ostale sitnice dje bi klima mogla nesto bolje da radi (niza modulacija-redje gasenje, precizniji senzor, itd) upravo prave razliku izmedju vise kvalitetnog i manje kvalitetnog uredjaja.
Ako klima se ugasi, a ne dostigne zadatu temperaturu, znaci da nesto nije u redu, nevezano da li je kinez ili japanac. Vjerovatno da daljinski ima svoj senzor, mada je lako provjeriti da li se poklapa senzor u aplikaciji i na daljinskom. Jedino sta bi ti mogli pomoci je da ocistis filtere i da probas da ovistis sondu kao sto sam preporucio kolegi gore

Uzimam klimu Midea extreme 12, prevashodno za grejanje.

Skicirao sam ceo stan da imate opsti uvid.

U sustini treba da grejem dnevni boravak gde je do sada bila TA pec (3kw) koju zelim da liferujem.
Stan je dobro izolovan. U kuhinji i spavacoj sobi imam po TA.
Moja dilema je gde da postavim klimu.
Da li potencijalno da ova klime bude u sluzbi veceg dela stana, mozda da kroz vrata dnevnog boravka greje hodnik i kuhinju (ja bih voleo da izbacim i TA pec iz kuhinje npr..)
IMG_20240917_212624_HDR.jpg

ili da se ipak fokusiram samo na dnevni boravak i postavim blizu ovog velikog prozora (prakticno iznad troseda da duva u TV sa druge strane).

Jos nesto, meni je npr. on/of klima za hlađenje u kuhinji i nikad se nisam pokajao sto sam je tamo stavio jer sam procenio da je dnevni boravak mali i da mi direktno bije ladovina (gde god da je postavim u sobi), nece biti ugodno. Ja sam cak mislio da i ovu inverter stavim u kuhinju isto (umesto on/of) ali za grejanje mi ipak to ne deluje realno.

Sta mislite, dajte predlog gde da je postavim,, mozda me neko prosvetli...?

Ako klima se ugasi, a ne dostigne zadatu temperaturu, znaci da nesto nije u redu, nevezano da li je kinez ili japanac. Vjerovatno da daljinski ima svoj senzor, mada je lako provjeriti da li se poklapa senzor u aplikaciji i na daljinskom. Jedino sta bi ti mogli pomoci je da ocistis filtere i da probas da ovistis sondu kao sto sam preporucio kolegi gore
Pa naravno da ne moze dostignuti 23 u prostoru ako klima prije ukljucivanja ocitava 22, zato mu i treba dosta vremena da dobaci 22. A ocigledno da mu klima prati senzor unutrasnje jedinice, a ne senzor daljinskog. Na spoljnih 13-14 meni daikin u startu pokazuje stepen vecu od sobne, a po ukljucivanju ubrzo dobaca i 2, cesto i 3 stepena na senzoru preko zadate i to pri zadatih 26, dok je na sobnom termometru potpuno druga prica jer ne moze pratiti te preskoke u realnosti pri visokim spoljnim temperaturama. Upravo zato i stavljam na 26/27, da bi klima radila bez gasenja. E zamisli na zadatih 23.

Poslednja izmena:
Gde u kuhilju da staviš klimu za grejanje, to po skici je možda 6-7m2 samo da uključiš plotnu da skuvaš kafu zagrejalo se.

Vecinom preko uticnice, meni ( bar na mojima klimama ) se to cini nepouzdano i kad sam poredio nije ni blizu tacno kroz aplikaciju.

Pa trebao...
Kod mene se Muse Comfort solidno pokazala prosle zime 2023/24 verovatno sto radi u 48m2 a ne u 10-15m2
Na -11c drzala zadatu 23c bez problema...
Jedino malo sto me nervira je sto ne spusta ispod 500w... Kad vidim druge klime da fino na plusu spuste na 200-300w
Jedino zbog toga sam hteo da je zamenim za Micu srk35zs-wf
Kod Amber me ne smeta sto ne ide ispod 500w ipak greje 60m2 i ima dosta snagu
Imam Amber 3 god i Muse 2godine..vise puta pisao..al me ne mrzi jos koji put..😁Amber je za 50%bolja klima u svemu u poredjenju sa Musom i po meni nikad ne.treba zaliti.dodati jos tih 200€za Amber..jer vredi svaki.€vro..Amber je imala primat i grejala.stan od 53kv.(dnevna+kuhinja+hidnik oko 30kv.kao i manju sobu.oko 9kv)bez problema verujem sa 50%kapaciteta..dok je Musa uzivala i vatala prasinu.u deciju sobu od 11kv,palila.se povremeno tek kada temp.spadne ispod.0c.i.to.bas,bas kratko mozda po 5.min.na sat vremena..Musa nikad nece ni stici da modulira u 11kv.a kao.sto su i mnoogiii rekli nece nize od 500w.dok Amber znao.da modulira.od.200-300w.iznad 0c.ispod 320-370w.Najveci racun zimus 8.000din.Nis.Videcemo kako.ce se pokazati Clivija na grejanju zimus(ugradjena kod brata na selu u kuci..)

Uzimam klimu Midea extreme 12, prevashodno za grejanje.

Skicirao sam ceo stan da imate opsti uvid.

U sustini treba da grejem dnevni boravak gde je do sada bila TA pec (3kw) koju zelim da liferujem.
Stan je dobro izolovan. U kuhinji i spavacoj sobi imam po TA.
Moja dilema je gde da postavim klimu.
Da li potencijalno da ova klime bude u sluzbi veceg dela stana, mozda da kroz vrata dnevnog boravka greje hodnik i kuhinju (ja bih voleo da izbacim i TA pec iz kuhinje npr..)
Pogledajte prilog 458568

ili da se ipak fokusiram samo na dnevni boravak i postavim blizu ovog velikog prozora (prakticno iznad troseda da duva u TV sa druge strane).

Jos nesto, meni je npr. on/of klima za hlađenje u kuhinji i nikad se nisam pokajao sto sam je tamo stavio jer sam procenio da je dnevni boravak mali i da mi direktno bije ladovina (gde god da je postavim u sobi), nece biti ugodno. Ja sam cak mislio da i ovu inverter stavim u kuhinju isto (umesto on/of) ali za grejanje mi ipak to ne deluje realno.

Sta mislite, dajte predlog gde da je postavim,, mozda me neko prosvetli...?
Stavi je naspram vrata dnevnog boravka.

Nazad
Vrh Dno