Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Da li je još imao slučaj da mu Temu refundira ceo iznos za pošiljku (dostavljenu na paketomat) jer nisu dobili info od Pošte Srbije da je isporučeno? Već druga pošiljka koju mi Temu refundira iz istog razloga.

Za prvu sam se dopisivao sa podrškom, objasnio da je sigurno neka greška u pitanju jer sam ja dobio pošiljku, čak sam uradio i review za par stvari a za jednu i refund, čisto da im dokažem da imam robu koju sam poručio. Zahvalili su se i poslali mi Request for Payment, da im vratim taj iznos koji su refundirali. U tih par dana su me čak i zvali iz pošte da pitaju da li sam preuzeo neku pošiljku na paketomatu. Mislio sam da je usamljeni slučaj ali izgleda da nije.

Juče mi je i druga pošiljka preuzeta sa paketomata refundirana tj. bio je pokušaj refundacije ali je moja prepametna banka (OTP) blokirala tu transakciju da bi me zaštitila od sumnjivih transakcija :cautious:

Pošta će obesmisliti Temu.
Ma haos. Ukopace posta i nas i njih. A i oni su sabani, trebali su ubaciti dugme kao Ali, Confirm Received. Prave se pametni. Gledajuci ono sto sam pre narucivao, sve je skuplje, tako da mozda vec dolaze te stvari na naplatu.

Na konto one price oko provizije banaka.
Napravio virtuelnu kartice preko Intesine aplikacije.
Racun na Temu je bio 1991 rsd. Banka je skinula 2045 rsd. Tako da ima provizije.
Oko 40 dinara i na NLB Kombank prepaid Visa internet, oko 1700-1800 din su bile porudžbine.

Pričali smo o ovome. Zavisi od banke, npr. kada se plati preko Temu-a, Raiff i OTP obračunavaju direktno u RSD (napomena Raiff ima 1% provizije jer je naplatno mesto u inostranstvu). Erste, NLB i Intesa kovertuju RSD u EUR.

Edit: Nema načina da se promeni, Temu nudi samo naplatu u RSD. Ako ste u prvoj grupi koristite dinarski račun (OTP i Raiff to rade automatski jer su kartice povezane na oba računa), a ako ste u drugoj grupi koristite devizni račun.
Da se i ja uključim. Plaćao sam takođe preko Intese visa dinarskom karticom. Ukupan racun za 4 porudžbine mi je bio oko 22000 i banka je na to uzela svoj procenat od 600 dinara. Da li je bolje da sledeći put platim Intesa deviznom karticom, onda će biti manja konverzija ako sam te dobro razumeo?

Pitanje za vas ko ima iRačun u Raiff da li se može otvoriti ako imate već račun u toj banci jer im na sajtu piše da samo oni koji nemaju otvoren dinarski mogu otvoriti iRačun? Ako može, da li se to može odraditi u sklopu aplikacije ili se mora obavljati nekakav video poziv sa njima kako piše na njihovoj stranici?

Neko od vas je spominjao nema dugo ali ne mogu pronaći tu poruku gde piše da ste poručivali alat i da ste zadovoljni pa me zanima koji tačno alat sa Temua je kvalitetan da ga vredi kupiti?

Neko od vas je spominjao nema dugo ali ne mogu pronaći tu poruku gde piše da ste poručivali alat i da ste zadovoljni pa me zanima koji tačno alat sa Temua je kvalitetan da ga vredi kupiti?
Koliko i sa Alija, obrati paznju na postojece komentare sa fotografijama kupaca. Kod Alije su zakon ruski kupci oni sve razvuku u sitna crevca.

Promenuli su da može da se traži refund ako se pošiljka ne mrda 8 dana. Sada je 15.

Meni se status nije promenio od 29.08. Kad se ode na onaj nesretni M-One, stoji "Preuzeto od pošiljaoca". Međutim, kao što je već spomenuto, Temu je dodao fake status 03.09. da je na isporuci, pa je ponovo napisao da je 09.09. preuzet od pošiljaoca i tako blokirao tu opciju. Za 4 dana ističe rok za dostavu, baš me zanima šta će se tad desiti.
Realno su se baš usrećili sa domaćim kurirskim službama, pa se sad vade iz g. Ali to će se sve rešiti loše po nas. Produžiće rokove, uvesti naplatu poštarine i eto rešenja.
Ja sam kontaktirao Temu support i postavio SS sa M-One praćenja. Dobio sam vaučer 20% na sledeću pošiljku, koji važi 7 dana. Ali iskulirali su to što 15 dana nema promene statusa.

Poslednja izmena:
Na konto one price oko provizije banaka.
Napravio virtuelnu kartice preko Intesine aplikacije.
Racun na Temu je bio 1991 rsd. Banka je skinula 2045 rsd. Tako da ima provizije.
Koliko ja znam nema provizije, banka uvek uzima malo vise zbog konvertovanja u valutu placanja.
Kinezi dinare sigurno ne uzimaju, samo sto su nama cene pokazane u dinarima.

Intesa odavno zadržava 6-8% zbog mogućih kursnih razlika i posle knjiženja vraća taj iznos tako da uvek mora biti nešta više na računu. Za njihovu virtuelnu karticu ne znam kako funkcioniše i može biti da je razlika zbog prodajnog kursa jer je plaćanje prema inostranstvu.

MTS banka , na Temu plaćam Google walletom, u dinar se poklapa, dok sa Alija gde plaćam direktno MC, em što obračunaju po višem kursu + povuku još jedan iznos, u konkretnom slučaju oko 10%.

Intesa odavno zadržava 6-8% zbog mogućih kursnih razlika i posle knjiženja vraća taj iznos tako da uvek mora biti nešta više na računu. Za njihovu virtuelnu karticu ne znam kako funkcioniše i može biti da je razlika zbog prodajnog kursa jer je plaćanje prema inostranstvu.
Intezina internet kartica, na koju uplacujes sam sebi ali samo evre uzima 0,4% zbog moguce promene kursa pa posle vrati, to sigurno znam jer je imam.
6-8% moguce da uzima na dinarskim racunima zbog konvertovanja dinara u evro ali tu ide kurs banke koji je veci nego u menjacnicama, za devizni racun ne verujem da toliko uzimaju

Meni se status nije promenio od 29.08. Kad se ode na onaj nesretni M-One, stoji "Preuzeto od pošiljaoca". Međutim, kao što je već spomenuto, Temu je dodao fake status 03.09. da je na isporuci, pa je ponovo napisao da je 09.09. preuzet od pošiljaoca i tako blokirao tu opciju. Za 4 dana ističe rok za dostavu, baš me zanima šta će se tad desiti.
Realno su se baš usrećili sa domaćim kurirskim službama, pa se sad vade iz g. Ali to će se sve rešiti loše po nas. Produžiće rokove, uvesti naplatu poštarine i eto rešenja.
Ja sam kontaktirao Temu support i postavio SS sa M-One praćenja. Dobio sam vaučer 20% na sledeću pošiljku, koji važi 7 dana. Ali iskulirali su to što 15 dana nema promene statusa.
Apsolutno isto iskustvo.
Lazni statusi i gluposti, te preuzela je carina te jos je carini i tako samo u krug da bi izbegli da daju refund koji reklamiraju.

Meni je, po statusu na aplikaciji, paket bio na carinjenju 5-6 dana i sad se promenio status "U transportnom vozilu"
Rok za isporuku je 23 septembar pa sad da li ce dotle doci videcemo.

jel neko uzimao dash cam-ove? vredi li uzeti za 400 dindzi?

1726316856029.png

U kojoj valuti se vrsi obracun? Pise RSD ali sta u stvari skida da bih znao zbog konverzije u banci. Evri, dolari?

Pronasao sam odgovor, a post ne moze da se obrise

Meni Unicredit Master card skinula u dinar tačno kolika je i bila cena.

Yettel banka 0% provizije, max racun.

Da li naplacuju carinu/pdv na skuplje posiljke? Jedan predmet je u pitanju ali vrednost 5000din i poslat odmah preko M-ONE

Nema veze koliko je plaćena pošiljka, ne plaća se ništa.
Stvar je u tome da pojedinačni predmet ako je preko 5000 neće ni biti u ponudi, nećeš moći da ga vidiš niti staviš u korpu, a inače ga ima za korisnike iz drugih zemalja.
Sve što možeš da staviš u korpu stiže bez dodatnih troškova, može pošiljka da bude i 20000, podeliće se paket tako da svaki ne bude iznad 5000.

Budalaštine čiste, moramo mi uvek nešto da izmišljamo, osećam da smo mi jedina zemlja u tom fazonu... možda grešim, ne znam, možda i ima neka trećeg sveta ...

btw juče gledam video neki , iz hrvatske lik snima klip, naručio mini pc, ispod 100e platio, naravno toga nema za nas.

Budalaštine čiste, moramo mi uvek nešto da izmišljamo, osećam da smo mi jedina zemlja u tom fazonu... možda grešim, ne znam, možda i ima neka trećeg sveta ...

btw juče gledam video neki , iz hrvatske lik snima klip, naručio mini pc, ispod 100e platio, naravno toga nema za nas.

Gresis. A i pogresno osecas. :ROFLMAO:
Svaka zemlja ima svoju granicu za visinu vrednosti posiljke koja se ne carini. U Americi je to $800 recimo, u nekim drugim zemljama je $0. Sve zavisi kako koja drzava odluci da stiti svoje trziste i ekonomiju.
Recimo kod nas je takodje bilo 100 evra kao u Hrvatskoj, ali je hrvatski Neckermann to zloupotrebljavao za svoju katalosku prodaju i na taj nacin izvozio u Srbiju bez carine, pa je nasa Vlada morala da reaguje i spusti prag carinjenja na 50 evra.
Tako da se njima zahvali sto ne mozes mini PC od 100 evra sa Temua. :D

ok, znači hrvati ne mogu preko 100e ništa da naruče, isto kao i mi za 50e ? Ne izlazi im uopšte predmet preko 100e?

btw $800 je više nego puna kapa, zamisli ameri da ne mogu preko $50 ništa da naruče, idi bre .... :D

Sad je 150 evra u Hr, mozda je ranije bilo 100 e.
U Kanadi je recimo CA$20 (oko $15 americkih), a nisu zemlja treceg sveta. :)

Zdravo svima,
trenutno je kod mene ovakva situacija:

Unable to be delivered within 30 days of shipment
Sorry! Your package has still not been delivered within 30 days of shipment. You can request a reshipment or a refund for this package. We apologize for any inconvenience that may be caused during this time!

Na Temu stoji:
In transit
On a delivery vehicle
September 9, 2024, 6:22 pm

Na M-One:
Status: Preuzeta od pošiljaoca
Datum statusa: 9/4/2024 18:35:30

Je l' neko dobio povraćaj novca? Da li, ako tražim reshipment, onda ovu originalnu vraćaju nazad, ili imam šansu da dobijem dve pošiljke?

Jednom sam na Aliju kad je isteklo dva meseca, ili koliko je već bilo, tražio reshipment, pa su mi na kraju stigle obe pošiljke.

Zdravo svima,
trenutno je kod mene ovakva situacija:

Unable to be delivered within 30 days of shipment
Sorry! Your package has still not been delivered within 30 days of shipment. You can request a reshipment or a refund for this package. We apologize for any inconvenience that may be caused during this time!

Na Temu stoji:
In transit
On a delivery vehicle
September 9, 2024, 6:22 pm

Na M-One:
Status: Preuzeta od pošiljaoca
Datum statusa: 9/4/2024 18:35:30

Je l' neko dobio povraćaj novca? Da li, ako tražim reshipment, onda ovu originalnu vraćaju nazad, ili imam šansu da dobijem dve pošiljke?

Jednom sam na Aliju kad je isteklo dva meseca, ili koliko je već bilo, tražio reshipment, pa su mi na kraju stigle obe pošiljke.
Paket mozes da zadrzis ako stigne, iako si dobio refund.

Nazad
Vrh Dno