Šta je novo?

Korišćenje aplikacija na mobilnom telefonu u Kini

saddamnsliman

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2006
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Zilog Z80
GPU
Ferranti ULA 9000
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
Poštovani moderatori , ne znam gde bi ovo pitanje tačno smestio pa Vas molim da ga premestite ili kažete gde da postavim
Poštovani članovi
treba uskoro da putujem u Kinu a znam da tamo mnogo štošta ne funcioniše od aplikacija i servisa (prvenstveno za molibni).. pa vas molim za savet kako rešiti problem( VPN , Kineske aplikacije telefon bez google naploga..etc?

Najbolje ti je da koristiš neki VPN klijent, ali sačekaj nekoga da ti potvrdi ko je bio tamo da li svi klijenti VPN rade.

Ja skoro sa Surfsharkom nisam uspeo ni na jedan server da se povezem, ne znam za ostale VPN provajdere (a navodno bi svi trebalo da rade). Inace, ne radi Google play prodavnica, mape, mnogo sajtova koje svi mi koristimo, moras da koristis neke kineske verzije pretrazivaca pa sta Bog da. Visa/Mastercard takodje svuda ne prolaze pa valja instalirati Alipay i povezati kartice sa njim ako moze (tamo se sve placa tako, cak je i kes problematican). Takodje, naci neke offline mape za Kinu pa da bar imas da se snadjes dok tamo ne vidis sta tacno moze. Ja sam bio jako kratko pa se nisam pripremio uopste, nikad mi teze nije bilo u nekoj zemlji da se snadjem jer i engleski malo ko prica.

Čini mi se da je @Peca nešto pričao o tome u svojim vlogovima, ako se ne varam...

Evo par linkova pa baci pogled:

@Zavarivach ne rade ni offline Google mape?!

Ne rade ni offline Google mape, ja sam ih skinuo pre nego sto sam stigao ali tamo kad sam dosao kao da je blank mapa, jednostavno ne funkcionise.

Meni sve ukazuje da VPN uopšte nema svrhu u vidu zaštite, kada su oni i to uspeli da blokiraju kod njih da i preko njega ne radi. Telefon bez Google servisa je kao da držiš digitron u ruci. Mislim da i sami stanovnici Kine nisu svesni u kakvom ograničenju žive kada je mobilni i internet u pitanju. Mislim da koliko se god razvijali tehnološki postaju sve više zatvoren sistem za ostatak sveta, a ovo što je naveo gore kolega, to je da slabo ko razume engleski što je velika sramota kako bi ti pomogao da se snađeš što na telefonu što ovako.

Upravo je i njihov problem ne poznavanja jezika velika prepreka. Google translate tu velika pomoć al avaj

Ne rade ni offline Google mape, ja sam ih skinuo pre nego sto sam stigao ali tamo kad sam dosao kao da je blank mapa, jednostavno ne funkcionise.
Šta si na kraju od mapa koristio?! Ja uz Gmaps koristim i Maps.me, da li one funkcionišu?! Moraću detaljnije da proučim tu temu kada dođe vreme (y)

Daleke 2018. godine bio sam u Kini na 25 dana. Maps.me funkcioniše odlično, navigacija je savršena, kretao sam se po milionskim gradovima hodajući i kroz najmanje uličice i sokake. Google servise i ostale društvene mreže koristio sam uz pomoć nekog besplatnog VPN-a instaliranog pre polaska. Kinezi su možda uskraćeni za Google servise, ali imaju WeChat koji smo i mi koristili. To im je sve, i društvena mreža, chat, sredstvo za beskontaktno plaćanje telefonom i još mnogo toga. Sa sporazumevanjem nisam imao velikih problema, istina da slabo govore engleski, ali svi imaju valjda neku kinesku aplikaciju za prevodjenje. Tehnološki nisu ni malo zaostali, deceniju su ispred nas.

Šta si na kraju od mapa koristio?! Ja uz Gmaps koristim i Maps.me, da li one funkcionišu?! Moraću detaljnije da proučim tu temu kada dođe vreme (y)
Na kraju nisam nista koristio od mapa jer nisam stigao da se bavim time, najbolje da nadjes po nekim forumima na netu sta bi trebalo da radi. Kao sto je covek iznad rekao, alternativa Alipay-u je i Wechat, to je isto druga vazna stavka koju bi bilo dobro setovati pre dolaska da bi mogao da placas. Mislim na kraju se naviknes na sve, daleko od toga da je tamo nesto zaostalo, imaji oni te svoje sisteme, vise je zapravo kao neka cenzurisana tehno distopija, no to je vec neka druga tema.

ako vam treba VPN onda najbolje da ga tamo i instalirate...imate ispred hotela one lokalne dilere koji menjaju valute u juane i oni imaju i sim kartice lokalne kao i vpn uslugu.

Ako vas jos nesto zanima pisite.

Nazad
Vrh Dno