Šta je novo?

Xiaomi Poco F3

Nije. Sve imaš na njihovom Telegram kanalu. Kucaj #firmware.

Ne mogu da ostavim link za Telegram. Kucaj CrDroid Poco F3 u pretrazi Telegrama.
2866.png

Koji fw skinuti. Jel taj spisak. Kako se preuzima fajl sa tog spiska.

1000001465.jpg

Reci mi kakav je to recovery kod CrDroida. Može li se flešovati iz njega. Jel to "Enter Fastboot*. Mislio sam flešovati OrangeFox.
Nisam flesovao ni gapps, nemam ni Google plej. Sta mi je ciniti.

Poslednja izmena:
fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmeta vbmeta.img
Mora li se flešovati vbmeta ili je kod cRdroida to nepotrebno?

2904.png
Butuješ u Ofox ili Twrp, intaliraš firmware, instaliraš ROM, rebutuješ u rekaveri sa čekiranim auto flash rwrp ili ofox, instaliraš gapps po izboru, magisk ako hoćeš i butujes u sistem.

Zarkusi: hvala. To je rešeno. Sve sam instalirao. CrDroid kul.
Da li da kucam Vbmeta?

Neće OrangeFox da flešuje Magisk.zip (invalid file format). Probao sam još nekoliko fajlova ali isto neće.

Uruši mi se CrDroid. u recovery piše da nema OS. Šta predlažete da radim. Da skinem fabrički ROM i flešujem. Ima li ko dobre linkove.

Ukoliko se to nije desilo posle nekog update-a sistema, mozes probati da boot-ujes u fastboot, pa da sa racunara izvrsis komandu "fastboot --set-active=a", pa zatim " fastboot reboot" i vidis da li ce boot-ovati u sistem.

Ako se to ne desi, opet boot-ovati u fastboot i zameniti a sa b u prvoj komandi i opet reboot. Ukoliko nista od ovog ne upali, mozes flash-ovati novi sistem, ili ponovo neku verziju CrDroida.

Ja bi rado CrDroid ako pc vidi f3 da mogu prebaciti ROM. Jeli to uredu.
F3 je trenutno u "fastboot" režimu. Kad je u OranžFoks Recovery kaže da nema OS. Sve je obrisano. Da li je sigurno flešovati .zip fajl ili bolje iz "fastbot" stock ROM.

Da li si probao predlozene komande? Moze se desiti da se OS nalazi na drugom slotu. Mislim da se teze desava da se kompletan OS obrise.

PC bi trebao da detektuje F3, ukoliko su instalirani drajveri. Dok je u fastboot-u, iz njega se mogu izvrsiti slot komande, ali i boot-ovati u neki recovery (TWRP npr.), iz koga se onda moze flash-ovati ROM.

Inace, mozes bez problema flash-ovati CrDroid ponovo (ako ovo prethodno ne upali), koristeci OF ili Twrp. (fastboot boot twrp.img - gde je twrp.img filename recovery-ja koji si odabrao), pa zatim preko adb sideload-a (iz TWRP npr.) flesh-ovati CrDroid ponovo (adb devices, zatim adb sideload crdroid.img - gde je crdroid.zip filename crdroid distribucije).

Ovde (od 35s videa) imas objasnjen deo sa sideload-ovanjem iz TWRP (pre toga je radjeno kompletno brisanje, za koje smatram da nije neophodno, ukoliko instaliras istu verziju CrDroid-a):

Ovo bi trebalo da funkcionise, posto je sve potrebno za crdroid vec flash-ovano prethodno.

Poslednja izmena:
Juče sam flešovao stock rom. Nisam mogao da izaberem twrp. Barabe zaključali rom. Traže pin da unesem koji sam koristio u Xiaomi nalogu. Pin neznam.

Kako da otključam telefon. Ovo je smešno. Traži mi lozinku koju sam zaboravio. Napisali ! Ovaj telefon je zaključan. Povezan je sa postujećim xiaomi nalogom. Iy beybednosnih razloga potrebno je da unesete lozinku da biste potvrdili telefon. I Dajte mi neku ideju.

Koji je preporučeni firmwer za Evolution-X ROM. Uvek se mučim oko tog fw. Zašto dev ne postavi link?

Namuči me Poco. Flešno 1 rom pa sto čuda.
Sad nema zvuka na telefonu. Mutav! Mogu li da flešujem stock
  • Package Name: miui_ALIOTHEEAGlobal_V14.0.11.0.TKHEUXM_067e9d6f67_13.0.zip pomoću OrangeFox.​

• Nisam dugo flešovao, još od SGS2 . Tada je bila ekipa na mobilnisvet, pozdrav žile995 legendo.​

Pogledajte prilog 455029
Butuješ u Ofox ili Twrp, intaliraš firmware, instaliraš ROM, rebutuješ u rekaveri sa čekiranim auto flash rwrp ili ofox, instaliraš gapps po izboru, magisk ako hoćeš i butujes u sistem.
Čoveče radio sam tako 100%. Kad se sistem podigao Ništa se nije flešovalo. Potpuno isti stock .Nema ni tona kao što je bilo. Da probam Fastboot sa PC?

Od pre mesec dana puca mi mreža na F3.
Kada pričam preko mobilnih podataka, recimo preko WA, utoku razgovora nestane mreža po nekoliko puta.
Kada idem preko wifi sve je ok.
Vraćao sam ga na fabricka, ali nije pomoglo.

Ima li neko predlog šta bih mogao da uradim još ili je za servis?
Išao sam u jedan servis ovde u Šapcu ali ne rade Poco telefone. Zapravo su rekli da je to nešto na ploči i da ne rade to. To je bio odgovor.

Poslednja izmena:
To je servisu dobar izgovor (ploča) kad neće da rade. Nađi neki broj od ozbiljnog servisa pa pitaj.

Potrebno je zameniti signal/network ic čip ako problem nije softverske prirode.
Edit: nije isključivo da je radio modul integrisan u SD 870, te je najverovatnije prvo potrebno proveriti (i resetovati uz obavezan backup) baseband.

Jel možete da preporučite neki servis koji bi mogao to da sredi?

Ljudi, batalite se flešovanja i sl. Iza većine tih rom-ova stoje pojedinci, kojima je sve ovo hobi. Ako vam ne odgovara telefon i rom, menjajte isti.

Pričaš na osnovu ličnog iskustva? Jesi li probao neki custom rom na F3?

Nazad
Vrh Dno