Iris TV nije OTT servis, već radi kroz njihovu internu mrežu, i koristi multicast.Pozdrav, da li box uređaji koji se dobijaju kod telekoma mogu da se kače preko wifi mreze ili mora da bude lan?
… totalno besmislen da to naplaćuju, ali stara im praksa… kao nekada za HD, pitaj Boga koliko mi para uzeše za to… tad je HD bio 750dinara, ako se dobro sećam…Одјавио 4К пакет. 700 дин за три канала од којих један не ради како треба, барем код мене.
Može na HG8245W5-6TPozdrav, da li box uređaji koji se dobijaju kod telekoma mogu da se kače preko wifi mreze ili mora da bude lan?
Ja sam uspeo preko wi-fi na ZTE ruter napravio da radi, upali se port binding za IPTV i IPTV AD na wi-fi SSID mada se ne preporučuje pošto mnogo optereti wi-fi.Iris TV nije OTT servis, već radi kroz njihovu internu mrežu, i koristi multicast.
Da bi radilo kroz wifi, trebalo bi:
Zbog ovoga, Telekom zvanično ima samo jedan način da se Iris TV box poveže bežično:
- da imate posebnu wifi mrežu (SSID) za tv, jer Iris TV nije servis na internetu pa ne može biti deo glavne wifi mreže
- da AP uređaj (u ovom slučaju telekomov ont ruter) šalje multicast pakete kao unicast svakom uređaju (Iris TV box-u) povezanom na taj poseban wifi posebno, jer se kod wifi-ja standardno multicast saobraćaj šalje najsporijom mogućom brzinom (6Mbps) svim uređajima povezanim na wifi od jednom, što nije dovojno ni za 1 HD program
- da telekom MAC adresi wifi čipa (koja je drugačija od MAC adrese ethernet čipa) u Iris TV box-u dozvoli pristup
- radi samo ukoliko ste u gradu gde se koristi Huawei oprema i imate HG8245W5-6T ili HG8245Q2 kao ONT/Ruter
- kupite/iznajmite od njih WiFi extender Huawei EchoLife WA8021V5, koga postavite blizu TV box-a
- povežete Iris TV box i ekstender lan kablom
Koji kanal nije radio kako treba?Одјавио 4К пакет. 700 дин за три канала од којих један не ради како треба, барем код мене.
LoveNature seckaОдјавио 4К пакет. 700 дин за три канала од којих један не ради како треба, барем код мене.
Plus jedan (LoveNature) secka, dok Hd verzija radi ok i plus ima titove. Ova 4K verzija, nema.Ali 3 kanala za 700 din je previše.
Plus jedan (LoveNature) secka, dok Hd verzija radi ok i plus ima titove. Ova 4K verzija, nema.Ali 3 kanala za 700 din je previše.
Bilo je najava za Arena 4K, ali izgleda ništa od toga...Taj news kanal je baš potreban u 4K.Krece prvi domaci 4K kanal, a nisu Arene
Newsmax Balkans 4K.
Није Дива још увек.MTS putem iris tv platforme nastavlja prebacivanje kanala u HD tako da su od danas u HD prebaceni i kanali RTL kockica na poziciji 644 i Baby tv na poziciji 407... koliko je meni poznato da se zvanicno emituju u HD a da ih MTS jos nije prebacio u HD ostali su kanali AMC na poziciji 222, Fashion box na 290, RTGint. na 372, Sky news na 699, CMC na 487, Erox na 824... mozda su jos neki kanali u HD ali mi nije poznato da ih negde u regionu emituju u HD... meni kanal DIVA odavno deluje kao da ga emituju HD s obzirom da je kvalitet slike mnogo bolji nego pre... mozda se i ostali Film Box kanali emituju HD kao na njihovoj stream platformi...
#1397# na dalincu i dalje čitaj počevši od strane 23 na linku:Da li je u zadnjih par dana, otežan pristup benchmark forumu,nešto mi se jako sporo učitvaju stranice?
Zezam se sa HP 07,ako je box odljavljen sa Mts-a,da li se može pristupiti android delu i koristiti ga samo kao android box?
Neće da može, za Iris Smart minimalna Android verzija je 7.0.Koja je minimalna verzija androida za Iris go ili Iris smart,imam neki stari Android 4k box ,sa 5.1 Androidom
postoji tema u podforumu "on-line servisi"Koja je minimalna verzija androida za Iris go ili Iris smart,imam neki stari Android 4k box ,sa 5.1 Androidom,pa rekoh sebi da ga pretvorim i mts box?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari