Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Ja imam problem da su mi oba poručena paketa vratili nazad iz nepoznatog razloga. Proverio sam adresu, sve podatke i u redu je. Ne mogu da izmislim drugi poštanski broj i adresu da bi se njima indijancima svidela.

Ukucaj ovde svoju adresu i odaberi opštinu i izaćiće ti adresa dostavne pošte odnosno poštanski broj koji da staviš.

Treba obratiti pažnju i ne stavljati uopštene poštanske brojeve za gradove jer su počeli da vraćaju pakete zbog toga.
Хвала, сваки дан нешто ново научим.
До сада ми је на сваком сајту пролазило само 11000, не знам откуд ово код Темуа.

Da li se stvari kojih ima vise komada upakovanih zajedno racunaju kao pijacna roba (npr. pakovanja od 5-10 komada snala za kosu i tako nekih sitnica)? Znaci nije 1 artikal 10x ubacen u korpu nego je jednostavno pakovanje takvo.

Meni u prvoj porudzbini stigao paket od 4 solarne lampe, od kojih jedna ne radi, a postavljena kao i ostale 3 i punila se istovetno. Kako reklamirati?

Znači li nešto ostavljanje recenzije za proizvode, tj. Dobijaju li se neki bodovi?

Citam na fejsu da nekim ljudima nije isporucen paket nego je vracen za Kinu, jel neko zna sta moze biti problem jer to moze svakome od nas da se desi.

Uglavnom su razlog necitki ili nepotpuno/lose uneseni podaci.

Inace tu grupu slobodno preskoci, prepuna dezinformacija i neinformisanih ljudi koji postavljaju ista pitanja do besvesti.

Ti razlozi su meni čista glupost. Pa ne pišu ti sa Temu-a na slavenoserbskom jeziku pa da je nešto nečitko, netačno ili čudno. Ne znam šta može iko da omaši u adresi, uostalom broj telefona ima pa nek kontaktiraju.
Ne planiram više kupovinu tamo, meni i sa AliExpressa stižu paketi istom brzinom, cene iste, tako da...

Okej, pojasni kako to stižu paketi sa svih drugih sajtova, samo kod ovih nečitke i netačne adrese?

Prvo proveri da li si apsolutno identicno uneo podatke i na Temu i na svim tim ostalim sajtovima sa kojih narucujes pa onda sve ostalo.

Inace licno sam imao situaciju gde su me sa carine zvali da im izdiktiram neki podatak koji je Kinez ili lose napisao ili nije napisao, ne secam se vise da mi ne bi vratili paket nazad, tako da se desava to.

Ako se tebi desilo 2x, znaci da nesto debelo ne stima negde, a njih boli uvo da specijalno proveravaju tvoj paket, narocito ako je tvoja greska i narocito sad kad ima milijardu paketa sa Temu.

Proverio sve, nema gde da se pogreši. Pisano je kao o netačnim poštanskim brojevima, ja imam taj jedan koji nije menjan.
Podrška mi je odgovorila kao da imaju problem sa srpskom poštom, agent neki navodno se javio. Meni to više liči da imaju pun klinac paketa pa reše da vrate nazad da smanje posao.

Stavi drugu adresu, ako imas nekog tu u komsiluku, cisto probe radi.

Ovo je za Pracenje posiljki - jos uvek ima veci broj posiljki koje od pocetka meseca
imaju samo B2B status , a vecina iz iste serije su odavno isporucene.

@zexxxx
@Rax032

Dalju diskusiju treba da nastavimo na Pracenje posiljki - pogledajte primere ;)

Poslednja izmena:
mnogo toga fali u ovom tekstu, ali je zanimljiv odgovor pošte...problem je što pošte prosto nemaju dovoljno radnika za razvrstavanje pošiljki, nije samo problem u paketomatima...dvoje ljudi radi ono za šta je potrebno 10 ljudi po poštama...i oni koje angažuju brzo odustaju jer je ludački ritam rada...a nakon loših iskustava sa paketomatima ljudi će se sve ređe odlučivati da tako preuzimaju pošiljke što će dodatno pogoršati situaciju...

paketomati su teoretski super stvar, ali neko mora da sedne u kola i doveze se tamo, ako je pun opet nazad pa vraćaj paket u poštu...neko tamo mora da razvrstava nove pakete koji stalno stižu i da tebe obavesti da je paketomat pun...premalo radnika u pošti + premalo kurira=haos....

Poslednja izmena:
onda povecas plate, ili zatvoris firmu neka taj posao radi neko ko je sposoban. niko ih nije terao da potpisuju ugovore.

danas sam dobio poruku da mi danas stiže pošiljka...malopre stiže nova poruka da pošiljku mogu podići u pošti do 3. septembra...izgleda da će ovo biti novi način rada, ne znam samo da li se skroz odustalo od kurira ili samo delimično...

što se mene tiče ovo nije idealno, ali izgleda da bolje ne može...čak mi je i ovo bolje od jurnjave/čekanja kurira, zbrke sa paketomatima i tako dalje...sad, verovatno će biti veliki redovi u poštama :oops:

Da ja sam juce kad sam uzimao paket pricao ljudi tamo kukaju za 300% im se povecao obim posla a ljudi isto ni jednog novog nisu dobili bas sam pricao i sa zenom na salteru i sa njihovim sefom, ljudi ne znaju gde su a kad su me pozvali da udjem u tu njihovu sobu ili kancelariju koja je zaista velika paketa koliko volis i sta ce ljudi kazu kako mi ovo da isti dan sve zavrsimo a svaki dan novi paketi stizu. Moj utisak je da ce ovi ljudi puci uskoro a kazu ljudi su poludeli svaki dan imaju sve vise paketa.
Ovde mora jos jedna do dve kurirske sluzbe da se ukljuce u dostavu jos, ne mogu ove dve ovaj broj paketa da rese a da ne kasne isti.
danas sam dobio poruku da mi danas stiže pošiljka...malopre stiže nova poruka da pošiljku mogu podići u pošti do 3. septembra...izgleda da će ovo biti novi način rada, ne znam samo da li se skroz odustalo od kurira ili samo delimično...

što se mene tiče ovo nije idealno, ali izgleda da bolje ne može...čak mi je i ovo bolje od jurnjave/čekanja kurira, zbrke sa paketomatima i tako dalje...sad, verovatno će biti veliki redovi u poštama :oops:
Tako je juce ili bese prekljuce sad bilo, za paketomat a onda zvao kurir i izvinjava se ako mogu da dodjem po paket jer nit oni mogu da donesu u skorije vreme nit mogu u paketomat da ga stave jer je prepun.

Isti slucaj i kod mene danas. Rekli mi da podignem u posti, iako im je kombi u nasoj ulici raznosio pakete pre pola sata.

Dok je tvoj paket stigao na utovar kombi je već bio pun i spreman za polazak ili već otišao.

A da ga natovare ponovo kad se vrati u postu i ponovo posalju na teren ?

Pitanje je koliko tura može tokom dana da odradi, koliko je sati bilo kad je Aca faca video kombi, ako je bilo 10h možda i može da se vrati, natovari a ako je bilo 15h ko zna koliko mu je paketa ostalo itd. itd. Verovatno bi došao na red sutra a sutra već stiže nova tura pošiljki pa su ga pozvali ako može da dođe.
Sve u svemu jasno je da će "sistem" uskoro da pukne kao petarda...

Pitanje je koliko tura može tokom dana da odradi, koliko je sati bilo kad je Aca faca video kombi, ako je bilo 10h možda i može da se vrati, natovari a ako je bilo 15h ko zna koliko mu je paketa ostalo itd. itd. Verovatno bi došao na red sutra a sutra već stiže nova tura pošiljki pa su ga pozvali ako može da dođe.
Sve u svemu jasno je da će "sistem" uskoro da pukne kao petarda...
Nisam Aca, vec Aleksandra.

Poruku su uredno poslali u 8 jutros da u toku dana ocekujem paket.
Kada sam pozvala broj telefona iz poruke, jer sam videla kombi u 16h u ulici, receno mi je da posle 18h mogu po paket u posti ili sutra.

Nije problem da se ode, problem je sto nas prave budalama, u najavi.

PE prebacuje skoro sve na poštu a pitanje je koliko su pojačali tempo i jedni i drugi, prošlo je vreme kad se u 11 završi sa poslom pa posle ladovina uz sabiranje utisaka za taj dan dok ne ode da se odjavi.

Vrh Dno