Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

Obaveštenja, naravno ne rade još uvek, ne u ovoj verziji, iako ima da se uključe i sve to. Hajde, da vidimo ažuriranje. Ali što su namestili ono "Otkrili smo vašu neaktivnost" a ne prođe ni minut. Pritom uopšte nisam neaktivan, gledam podešavanja. Njima baš nije dobro. Od novog weba ni u ovom krugu podele karata nema ništa.

Meni stigla push nofikacija kad sam jutros platio kreditnom karticom u prodavnici. Pojavilo se i podešavanje obaveštenja u aplikaciji. Kad stigne ažuriranje, videćemo šta su sve implementirali. U dosadašnjoj verziji, meni lično je najviše nedostataka oko kreditne kartice.

Push notifikacije ne rade

Ja sam uplatio sebi nešto novca sa drugog računa da vidim da li će stići notifikacija, nije ništa stiglo. Karticu ne mogu isprobati jer je tek otvoren račun pa je još nemam.

Da, i ja sam uplatio sad, ali nema notifikacije. Međutim za kupovinu kreditnom u prodavnici oko 10 sati jutros stiglo i to sa nekim neobičnim tekstom tipa "transakcija odobrena".

Stiglo posle nekih 15-ak minuta od uplate. Hajde, bolje išta nego ništa, valjda će se to sad ispeglati, tek su uveli.
1000029477.jpg

Toliko od informacija od "korisnicke podrske", lepo rekoh da oni ne znaju gde je levo a kamo li sta ce da bude sa push notifikacijama.

Evo stize notifikacija sad

Uz Raiffeisen iRačun se dobijaju i virtualne kartice, ne plaća se mesečno održavanje i sve se završava online - do banke ne mora da se ide...
Ne mislimo na to kad govorimo o virtuelnim karticama već o opciji koju za sad ima samo Inteza. Hoćeš recimo nešto da platiš na sajtu na kome ti se baš i ne ostavlja broj tvoje kartice, iz inteza aplikacije možeš da napraviš jednokratnu karticu, platiš to što želiš i odmah posle toga ona više ne postoji. I tako možeš besplatno koliko god želiš da kreiraš kartica koje će prestati da postoje posle jednog jedinog korišćenja (ako si tako podesio)

Znam objasnio @uji, sve je to ok, ali oni moraju da srede prvo osnovne stvar na koje se ljudi žale...
Bukvalno od nefunkcionalne aplikacije do bankomata kad su već kao mobilna/online banka :)

Zaboravio sam jutros napisati, izgleda da su i izvode uveli u novu aplikaciju, makar se ja ne sećam da su bili sinoć pre radova. Takođe sad notifikacije stižu odmah, ne kasne više.

Zaboravio sam jutros napisati, izgleda da su i izvode uveli u novu aplikaciju, makar se ja ne sećam da su bili sinoć pre radova. Takođe sad notifikacije stižu odmah, ne kasne više.

Ni to im ne radi kako treba. Otvori se samo prva stranica, a umesto da postoji opcija download, postoji opcija share. 🤣

To sam primetio i kod plaćanja, nema opcije da generišeš potvrdu o izvršenju naloga za prenos u PDF-u sa svim podacima nego samo u formi slike, pa da share-uješ.

Ni to im ne radi kako treba. Otvori se samo prva stranica, a umesto da postoji opcija download, postoji opcija share. 🤣
Doduše ni kod Rajfajzena, poređenja radi, ne funkcioniše preuzimanje potvrde plaćanja iz aplikacije, ali pošto koristim SmartOffice 3.13.10 Pro, idem na share pa sačuvam ili pošaljem pdf direktno na Viber/Telegram.

Prvo obaveštenje mi je stiglo posle ppola sata i to tek pošot sam otključao telefon, a ostala obaveštenja sad kad sam platio taksi u gradu, stigla su uporedo sa SMS-om. Lepo, lepo. Mada sad evo nije jedno stiglo dok nisam otključao telefon. PRobaću da namestim u telefonu nešto, možda je i do samog telefona, sistema, čega god. Mada mi obaveštenja od nekih aplikacija stižu konstantno i na zaključanom telefoonu.
E sad, šta nije lepo. Ako dodirnem obaveštenje, otvara se potpuna aplikacija, da se prijavim i kad to uradim ulazim u banku. POtpuno glupo. Treba da bude nešto kao u RF, da se otvori samo obaveštenje, prozorčić i to je to...
Drugo, kada hoću da prilagodim obaveštenja u samom sistemu, hteo sam da prilagodim zvuk, stavili su da sva ova važna obaveštenja spadaju u miscellaneous, razno, što je kriminalno. Em nisu preveli, em obaveštenja najvećeg prioriteta staviš u razno. Pa ima tu onda app updates i štaveć, i sve to na engleskom...
Hajde, neka su oni uključili bar na vreme, u poslednji čas... Nadajmo se samo da će zvoniti na sva zvona da to ljudi i uključe.

Doduše ni kod Rajfajzena, poređenja radi, ne funkcioniše preuzimanje potvrde plaćanja iz aplikacije, ali pošto koristim SmartOffice 3.13.10 Pro, idem na share pa sačuvam ili pošaljem pdf direktno na Viber/Telegram.

Kod Rajfajzen banke preuzimanje potvrde plaćanja u PDF formatu iz web aplikacije radi bez problema, a na mobilnoj nisam ni probao.

Radi i na moblinoj, mada to nije tema, tema je zašto to ne radi u Yettelovoj aplikaciji.

Prvo obaveštenje mi je stiglo posle ppola sata i to tek pošot sam otključao telefon, a ostala obaveštenja sad kad sam platio taksi u gradu, stigla su uporedo sa SMS-om. Lepo, lepo. Mada sad evo nije jedno stiglo dok nisam otključao telefon. PRobaću da namestim u telefonu nešto, možda je i do samog telefona, sistema, čega god. Mada mi obaveštenja od nekih aplikacija stižu konstantno i na zaključanom telefoonu.
E sad, šta nije lepo. Ako dodirnem obaveštenje, otvara se potpuna aplikacija, da se prijavim i kad to uradim ulazim u banku. POtpuno glupo. Treba da bude nešto kao u RF, da se otvori samo obaveštenje, prozorčić i to je to...
Drugo, kada hoću da prilagodim obaveštenja u samom sistemu, hteo sam da prilagodim zvuk, stavili su da sva ova važna obaveštenja spadaju u miscellaneous, razno, što je kriminalno. Em nisu preveli, em obaveštenja najvećeg prioriteta staviš u razno. Pa ima tu onda app updates i štaveć, i sve to na engleskom...
Hajde, neka su oni uključili bar na vreme, u poslednji čas... Nadajmo se samo da će zvoniti na sva zvona da to ljudi i uključe.
Polako, uče se :) . Nadajmo se da će do kraja sledeće godine isplegati sistem.

Meni definitivno obaveštenja rade tek kad otključam telefon. Ako nema aplikacija u pozadini koje rade, obaveštenje će doći tek kad otključam telefon, što baš i nema nekog smisla, jer ja nekad telefon ne otključam satima. E sad, rekao bi neko da je do telefona. Kako mi stižu sva obaveštenja od poruka, Whatsappa, Telegrama, SofaScore i ko zna šta još.. Postoje još neke aplikacije koje Android tretira isto kao i YB i mislim da za taj problem jednostavno ne postoje rešenja na strani korisnika, osim da sami programeri urade nešto, ali uglavnom ne urade nikad ništa. Valjda će bar mejl da ostave, to nekako može da se nakalemi da stigne odmah i sad u svim okolnostima i bezuslovno.

Obaveštenja rade i kod mene, ali zato se ne prikazuje ikonica aplikacije na obaveštenju, bar je tako na Pixelu, verovatno zbog stock Androida:

1000005037.png

Prvo obaveštenje mi je stiglo posle ppola sata i to tek pošot sam otključao telefon, ...
Što navodi na pomisao da verovatno nije do aplikacije, već do telefona.
Na isti način ti se, verovatno, nekad desi, da kada otključaš telefon, stignu mailovi ili poruke ne neki mesindžer.

A ne ne. Upravo sam pisao o tome. Sva druga obaveštenja na telefonu dolaze bezuslovno i trenutno, kada je telefon zaključan. Samo je sa ovim problem.

I kod mene obaveštenja uredno stižu i kada je ekran zaključan.

Screenshot_20240824_215127_One UI Home.jpg

A ne ne. Upravo sam pisao o tome. Sva druga obaveštenja na telefonu dolaze bezuslovno i trenutno, kada je telefon zaključan. Samo je sa ovim problem.

Mozda je u ovom podešavanju rešenje...

Screenshot_20240824_220809_Settings.jpg

Poslednja izmena:
Nemam baš tu opciju, ali je podešeno da se sva obaveštenja prikazuju na zaključanom ekranu, kao i u obaveštenjima same aplikacije, da se prikazuju svi sadržaji. U optimizaciji baterije sam joj dao da bude neograničena, ali rezultat je isti. Zašto se kod mene tako ponaša, nemam pojma. Da je to slučaj sa svim obaveštenjima pa i da razumem. Ovako nigde logike.

Danas testiram obaveštenja na dva različita telefona, dva proizvođača i ponašanje je isto. Obaveštenja će stići na zaključanom ekranu, ako su telefoni bili otključani pre desetak minuta ili tako nešto. Ako nisu, nema teorije. Oba su Android 14. To me navodi na zaključak da obaveštenja u samom kodu nisu isprogramirana da imaju najviši prioritet ili tako nešto. Nisam programer, ovo su samo moja puka nagađanja. Znam da milion ljudi ima sličan problem sa Gmail aplikacijom na najrazličitijim telefonima i da rešenje maltene ne postoji. Android verovatno odlazi u neko dublje spavanje posle 5-6 minuta i sva obaveštenja koja nemaju taj neki najviši prioritet ili ne mogu da probude sistem, ne mogu ni da stignu na zaključanom telefonu, iako su sve dozvole date i optimizacije isključene. Ovo naravno većina ljudi neće primetiti, jer sa telefonima i spavaju, nose ga u WC i zaključavaju ga samo kad jedu i voze, valjda. Ali dobro, bolje da stigne ikad nego nikad.

Glavni telefon mi je Motorola G54, a drugi na kom sam probao, sa sasvim drugim računom, je Xiaomi Redmi Note 13.

Nazad
Vrh Dno