Šta je novo?

Monitori sa OLED panelima [nije tema preporuke za kupovinu]

Do nekih 3 metra radi kako treba sa pasivnim kablovima ali opet je zezanje bas i tu se slažem 100%

Poenta price je da jos niko nije stigao da testira marginu suma na brzinama koje se jos ne koriste na poslednjoj DP verziji, jer nemamo taj hardver.

^ na hdmi može 12-bit dok na DP 1.4 ne može. DP 2.1 da bi dao max mora biti kratak kabl. Jedino je to mana trenutno. Vidi će se kad stigne 5090 i ako bude imala DP 2.1
Našao sam 1.2m DP2.1 sto mi je više nego dovoljno, ako bude podrške na novim grafama ok, ako ne bude opet je dobro, šta sad da radim...kontam da će biti logično mi je da ide napred...

Ma samo opusteno i uzivaj u monitoru, mi malo filozofiramo samo 🤣

Super su zaista, meni je krivo sto nisu svetliji samo jer sam navikao da przim oci na 100% osvetljenju.
Sto se kvaliteta slike tice i svega ostalog nenadmasivi.
Ovaj video mi je omiljeni da izvrtim na OLEDu

Super su zaista, meni je krivo sto nisu svetliji samo jer sam navikao da przim oci na 100% osvetljenju.
Sto se kvaliteta slike tice i svega ostalog nenadmasivi.
Ovaj video mi je omiljeni da izvrtim na OLEDu
ovaj Las Vegas video brutalno izgleda naročito kad udari mrak nebo...crna je toliko dobra da misliš da je monitor samo zgrada koja svetli 🤣

Uradjen update Firmware...za sad jedan izasao...sve top proslo...

A ona prica oko VRR flickeringa, neko iskusio?

prava crna, pomisli covek da je kompjuter ugasen :)

I ja sam u fazi OLED monitora, mjerkao sam AW2725DF (najviše zbog najniže cijene kod mene) ali se razmišljam zbog fake hdmi 2.1. Dell zvanično tvrdi da ima hdmi 2.1 dok je u suštini to 2.0, tj. ograničen je bandwidth. Ipak, VRR radi na PS5 tako da to možda i nije problem, sudeći po RTINGS.

Drugi izbor mi je pominjani GIGABYTE AORUS FO27Q3, u suštini ima KVM switch koji je meni nebitan i full hdmi 2.1 podršku. Skuplji je 110e i mislim da ne vrijedi te doplate, eto i sebi da odgovorim.

Treći izbor je SAMSUNG Odyssey G60D, razlika u jednosu na pomenute je godina garancije manje (2 naspram 3) i mat je ekran u odnosu na glossy kod prva dva. Cijena slična kao kod Alienware-a

Nisam pametan :)

I ja sam u fazi OLED monitora, mjerkao sam AW2725DF (najviše zbog najniže cijene kod mene) ali se razmišljam zbog fake hdmi 2.1. Dell zvanično tvrdi da ima hdmi 2.1 dok je u suštini to 2.0, tj. ograničen je bandwidth. Ipak, VRR radi na PS5 tako da to možda i nije problem, sudeći po RTINGS.

Drugi izbor mi je pominjani GIGABYTE AORUS FO27Q3, u suštini ima KVM switch koji je meni nebitan i full hdmi 2.1 podršku. Skuplji je 110e i mislim da ne vrijedi te doplate, eto i sebi da odgovorim.

Treći izbor je SAMSUNG Odyssey G60D, razlika u jednosu na pomenute je godina garancije manje (2 naspram 3) i mat je ekran u odnosu na glossy kod prva dva. Cijena slična kao kod Alienware-a

Nisam pametan :)
Gigabayte bato , ja uzeo top je uradjen i kukate na te pare kao da kupujes ovakav monitor svake godine
:D

Gigabayte bato , ja uzeo top je uradjen i kukate na te pare kao da kupujes ovakav monitor svake godine
:D
Sve je to super, samo je bezobrazno koliko klepaju gejmere samo zato sto ima neki gaming feature koji je na kraju nebitan.. Kad sam poceo da poredim C3 oled, kog kupuju kao gaming monitor, i shvatio da je recimo upola jeftiniji od gaming ekvivalenta, onda sam se stvarno zapitao ima li ovo smisla.

Mozda nije tema cena ovih panela, ali eto, meni je ovo jako bitna informacija. Nerealno su skupi, cist bezobrazluk. Uzeh C3 65" za 1250e a asus qd-oled placam 32" 1500e :) .

LG C3 od 42" mi je upao u najuži izbor, jedino mi sto nije dovoljno dubok za njega pa bi bio vjerovatno preblizu (65cm). Ni to ne bi bio problem kad bi on išao na zid nego imam i elektropodesivi sto je i ta opcija nepoželjna. Jedino ostaje neki desk mount plus bi morao ići na vesa adapter zbog nestandarnog kačenja (300x200) a kod nas je to izgleda misaona imenica.

Ni meni se ne daje 950e za ovaj Gigabyte monitor od 27", da je 32" pa i ajde...

65" nije monitor, 42" vec moze, ko ima dovoljnu distancu.

@BitrAtE: da si se javio koji dan ranije, poslao bih ti, danas krece kombi.

LG C3 od 42" mi je upao u najuži izbor, jedino mi sto nije dovoljno dubok za njega pa bi bio vjerovatno preblizu (65cm). Ni to ne bi bio problem kad bi on išao na zid nego imam i elektropodesivi sto je i ta opcija nepoželjna. Jedino ostaje neki desk mount plus bi morao ići na vesa adapter zbog nestandarnog kačenja (300x200) a kod nas je to izgleda misaona imenica.

Ni meni se ne daje 950e za ovaj Gigabyte monitor od 27", da je 32" pa i ajde...
Koja je dubina stola gde bi stavio LG C3?

65cm, rekoh vec

Monitor je monitor, nije to isto...
Isto je mili, nije više prisutna razliks izmedju televizora i monitora u ovom cenovnom segmentu.
Naravno ako ne racunamo ocigledne razlike kao sto su velicina samog displeja i refresh rate.

Edit: @BitrAtE koristio sam C3 42inca na stolu od 55cm dubine pre nego sto sam renovirao sobu. Naviknes se relativno brzo na velicinu, mozes imati problema sa bolovima u vratu i potrebom da pomeras glavu kako bi video sve ali moze se koristiti.

Isto je mili, nije više prisutna razliks izmedju televizora i monitora u ovom cenovnom segmentu.
Naravno ako ne racunamo ocigledne razlike kao sto su velicina samog displeja i refresh rate.

Edit: @BitrAtE koristio sam C3 42inca na stolu od 55cm dubine pre nego sto sam renovirao sobu. Naviknes se relativno brzo na velicinu, mozes imati problema sa bolovima u vratu i potrebom da pomeras glavu kako bi video sve ali moze se koristiti.
Imam LG OLED 120hz, al monnitor je monitor :D
sad su izasli isti MSI modeli samo zakrivljjeni, pa eto ko voli ima izbora...

Na kraju ipak Alienware :) To što nema 2.1 hdmi nije mnogo bitno, radi VRR na PS5 bez problema. Ostajem uskraćen za upscale 4K @ 120fps što je na PS5 situacija na koju do sada nisam ni nailazio :D

Nebo i zemlja u odnosu na led ali za sada malo upadaju u oči oni nesimetrični bezeli tj. njihova softverska zašita za panel pa bezeli izgledaju deblji nego što jesu. Je li kod svih takvo rješenje? Kapiram da ću se navići brzo ali eto, to malo za sada bode oči :)

Prilozi

• 20240826_143958.jpg
    20240826_143958.jpg
    246.5 KB · Pregleda: 79
Dobaar (y)
Naviknes se brzo na to, ako ne uspes onda verujem da moze da se iskljuci.

Nazad
Vrh Dno