Šta je novo?

Periferni uređaji Ruter za smart home

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

milos0888

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2013
Poena
305
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 7900
Matična ploča
Asus TUF Gaming B650 PLUS WIFI
RAM
64gb DDR5 6000Mhz
GPU
RX 9070 XT
Storage
Samsung 970 1tb, 3xhdd
Zvuk
Marantz nr1510+ Polk R200+ 2x Fosi monoblok
PSU
Corsair RM850X
Kućište
Antec C8 Curved Wood
Monitor
LG 43' 4k
Miš & tastatura
Logitech MX
Laptop
Macbook Air M3
Mobilni telefon
Iphone 15 pro
Pametni uređaji
Apple watch SE-Huawei GT4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Glavni ruter od sbba je na spratu, odatle ima oko 20m kabla koji ide u Asus ruter rt-n12e. Iz njega ide jedan kabal u pc. U sobi imam tv, tri sijalice, led traku, dve smart uticnice, pojacalo koji su povezani na wifi od tog asusa, nekad se nakaci i telefon/laptop. Problem je sto se sve to malo malo pa gubi, u yeelight aplikaciji nista vise ne reaguje dok ga ne resetujem. Je l ovo mnogo uredjaja za ovaj ruter? Mozda je i do yeelight i home aplikacije na ios-u?

Ja imam tenda nova 5 ona po specifikaciji moze da nosi 60 uredjaja a ja koristim oko 30 wifi uredjaja i tačno se vidi kako se više greje sa više uredjaja.

Na novijim ruterima obično piše u specifikaciji koliko uredjaja podržava.

Istekao edit, uzeo sam ga u BC za 6999

Opet slicno pitanje, samo sam se preselio i opet mi treba nov ruter, koliko je ax9000 bolji od ovog ax3200? Na novoj lokaciji ce biti bar 20-25 uredjaja, od kojih ce neki biti 3-4 zida dalje. Ax9000 je 15k a ax3200 je 7000k...?

Opet slicno pitanje, samo sam se preselio i opet mi treba nov ruter, koliko je ax9000 bolji od ovog ax3200? Na novoj lokaciji ce biti bar 20-25 uredjaja, od kojih ce neki biti 3-4 zida dalje. Ax9000 je 15k a ax3200 je 7000k...?
Dati 15k din za taj Xiaomi router umesto nekog Ubiquiti ili Grandstream access pointa je čista ludost. A cena ista.

Dati 15k din za taj Xiaomi router umesto nekog Ubiquiti ili Grandstream access pointa je čista ludost. A cena ista.
Moze konkretni primer? I u kom smislu su bolji, kvalitetniji ili mogu fazon jos vise uredjaja da podrzi na wifi? Ugasicu wifi na sbb ruteru i kablom da spojim sbb i novi ruter pa iz novog 3 kabla i ostale uredjaje na wifi

Moze konkretni primer? I u kom smislu su bolji, kvalitetniji ili mogu fazon jos vise uredjaja da podrzi na wifi? Ugasicu wifi na sbb ruteru i kablom da spojim sbb i novi ruter pa iz novog 3 kabla i ostale uredjaje na wifi
Recimo Grandstream GWN7660.

Daleko kvalitetniji.
Daleko sigurniji.
Daleko više mogućnosti.
Više korisnika.
Više SSID-ova.
Veći domet.
Bolja pokrivenost.
Bolji firmware.

Stvari koji odvraćaju ljude od kupovine su obavezna montaža na plafon + uređaj zahteva PoE injector ili PoE switch.

Recimo Grandstream GWN7660.

Daleko kvalitetniji.
Daleko sigurniji.
Daleko više mogućnosti.
Više korisnika.
Više SSID-ova.
Veći domet.
Bolja pokrivenost.
Bolji firmware.

Stvari koji odvraćaju ljude od kupovine su obavezna montaža na plafon + uređaj zahteva PoE injector ili PoE switch.
Hvala na odgovoru, da ne pitam što mora baš na plafon i šta ste ovo rekli posle "+". Je l može neki predlog normalnog rutera tj rutera za normalne ljude (sa ne tolikim znanjem o mrežama), da radi out of the box kao što bi onaj xiaomi

Nazad
Vrh Dno