Šta je novo?

Samsung Z Fold 4/Flip 4

Ne znam da li oni imaju tu foliju za glavni ekran, sve bih rekao da ne nude to. Meni je generalno njihova folija kao prezervativ, ima teksturu narandzine kore, pod prstom mi je gadna i kvari mi sliku, gubi mi poentu telefon. Staklo najtanje mi je ok i neka obicna tanka folija.

Ono sto je kod tebe moguc problem je sam ekran i da vise ne moze da stoji folija, zato ga valjda i menjaju celog u servisu. Proveri ti po IMEI dal je telefon iz Srbije, jer ako jeste, mozda ti je jos u garanciji i prihvatice ti i bez racuna, rekli su mi jednom u servisu da kao traze racun ali da moze preko SN/IMEI

Srecno
Danas ću ići ponovo do njih, u subotu im nije radio server i nisu ništa mogli da mi provere (tako mi rekoše)...

Kako god ću probati da rešim. Iskreno fin je telefon i ok je koncept, malo se razlikuje od većine telefona, drugačiji je... Zadržao bih ga neko vreme dok ne dosadi 😀

Ma super je fazon. Kucaj na imei checker online, tu ce ti pokazati otprilike dokle je garancija. Ako je nemas, bolje skini foliju nego da stoji da ti ne zezne ekran ili nesto upadne unutra pa izgrebe. Imas ovde kolega koji su skidali fabricku foliju i tako nose vec duze vreme i sve je ok

Update da nema update: juce posle 2 nedelje i dan iscimao samsung 15i put, i kaze mi "Snezana" da ce mi se javiti u toku dana. Naravno, niko se ne javi i pitam danas "Da li je ovo neki test da vidite kada cu da odustanem?" :ROFLMAO: sto se nece desiti. I kao prosledila opet, zvace me. Naravno, evo kraj radnog vremena, niko nista. Jako jako neprofesionalno od firme kao sto je Samsung da preko 15 dana ne mogu samo da odgovore na reklamaciju a pri tome zahtevaju da telefon bleji u servisu. Jezivo. U medjuvremenu kad stignem otici cu po neki S23U, malo sam se ulenjio jer sam se navikao na ovu jadnu motorolu G10

Meni rekli da mi telefon ne podleže besplatoj zameni folije, traže 3500... Koristio sam ga bez folije par dana, danas stigle hidrogel folije a Alija, u pakovanju postolje protiv klizanja, nastavak kao šablon za postavljanje, 3 folije... Lagano postavio, bez balončića pa ću sad videti koliko će trajati. Ok je za sad, fino radi i ima odziv, videćemo kako i koliko.
Za sad zadovoljan, s obzirom koliko koštaju i kako se lako menjaju.

Već sam govorio o foliji koju sam ja uzimao za flip 4.
1000032309.jpg

Meni rekli da mi telefon ne podleže besplatoj zameni folije, traže 3500... Koristio sam ga bez folije par dana, danas stigle hidrogel folije a Alija, u pakovanju postolje protiv klizanja, nastavak kao šablon za postavljanje, 3 folije... Lagano postavio, bez balončića pa ću sad videti koliko će trajati. Ok je za sad, fino radi i ima odziv, videćemo kako i koliko.
Za sad zadovoljan, s obzirom koliko koštaju i kako se lako menjaju.
Da nisi mozda pitao koliko je garancija na proizvod/uslugu? Rekao bih da je zakonski 2 godine pa ako se odlepi da bi morali da ti zamene jer si to konkretno kupio kao odvojenu uslugu/proizvod. To je zanimljivo videti kako ide

Da nisi mozda pitao koliko je garancija na proizvod/uslugu? Rekao bih da je zakonski 2 godine pa ako se odlepi da bi morali da ti zamene jer si to konkretno kupio kao odvojenu uslugu/proizvod. To je zanimljivo videti kako ide
Iskreno nisam se previše zamarao jer su mi prvo tražili dokaz o kupovini, pa onda opet nisu mogli da pronađu uređaj po serijskom broju... Na kraju sam završio sám kao što sam napisao... Ionako sam ga dobio jako povoljno (bez kutije i opreme)
Da sam za njega pukao ozbilinu lovu, verovatno bih se cimao i imao sve što su tražili...

Ajde ajde...istraj i sa srećom! Verovatno će morati na veštačenje telefon ili kako već

Ma kako god da bude, otpisao sam telefon, ali cu ih cimati. Cak i da ima ulubljenje a da je telefon radio 5 meseci tako i zbog toplote da se pokvari, nije u redu da se odbije, ali mob nema ulubljenje kao sto ste videli. povrsinski je izgrebano. Prave ljude budalama (kako se meni zbog udarca odlepila folija?), i znaju da im je failure rate u garantom roku zakucan na 100%. Samo imaju srecu sto dosta tih telefona zavrse bez dokaza o kupovini, pokloni, ugovor itd pa mnogi i ne probaju garanciju.

Zanimljivost, otišao danas do advokata da završimo finalizaciju opomene pred utuženje, i čovek se smejao kad video stanje uživo i ono što su slikali u servisu, plus odsjaj koji liči na oštećenje koga zapravo nrma. Još bolje, pri pregledu uređaja, pita jel smemo da otvorimo, rekoh može, mada izbegavam zbog folije koja krcka, i kad smo ga zatvorili, uživo nas pozdravi lepljiva traka od šarke. Tragikomično. Očigledna manipulacija slika u servisu da bi Samsung imao pokriće, da nije i ta traka zbog ogrebotine izašla 🤣

Prilozi

• IMG-9e42be9b494cd4cebba0d22b545268f4-V.jpg
    IMG-9e42be9b494cd4cebba0d22b545268f4-V.jpg
    129.4 KB · Pregleda: 77
Jadno od jednog globalnog brenda kao sto je Samsung.

I nauk za kupce da ne gube vreme sa ociglednim netestiranim poluproizvodima koje izbace i u fazonu su "valjda nece neko duze od 2 godine ovo da koristi, tradeinovace valjda".
Jedino sto kod nas nema trade-inova pa imaju direktivu ovi iz promobija da odbijaju po svaku cenu reklamacije.

Jadno od jednog globalnog brenda kao sto je Samsung.

I nauk za kupce da ne gube vreme sa ociglednim netestiranim poluproizvodima koje izbace i u fazonu su "valjda nece neko duze od 2 godine ovo da koristi, tradeinovace valjda".
Jedino sto kod nas nema trade-inova pa imaju direktivu ovi iz promobija da odbijaju po svaku cenu reklamacije.
Ma vise Fold ne uzimam. Čak ni sa osiguranjem mi nije ziher, jer u uslovima osiguranja piše da mogu da odbiju ako je namerno oštećen. A kako će to da znaju?? Znači mogu po sopstvenom nahođenju da odbiju kao ovo za ogrebotine što izmisle da zato neće da se otvori.

Upravo odneo flip 5 u Promobi, ne moze da se otvori do kraja, na tel ima ogrebotinu minijaturnu, ovo je zumirano, kao tackica je, farba malo skinuta, sad cekam da vidim da li ce odbiti pa da mi das kontakt tvog advokata

Prilozi

• Screenshot_20240803_141744_Gallery.jpg
    Screenshot_20240803_141744_Gallery.jpg
    60.9 KB · Pregleda: 46
Aj ja
Upravo odneo flip 5 u Promobi, ne moze da se otvori do kraja, na tel ima ogrebotinu minijaturnu, ovo je zumirano, kao tackica je, farba malo skinuta, sad cekam da vidim da li ce odbiti pa da mi das kontakt tvog advokata
Aj javi šta si uradio. Kad oni budu udarili makro mod, biće unutra Sim City 🤣

Samsung je odgovorio advokatu na email da telefon mora da se odnese u servis na proveru. To mi samo govori da niko nije ni pogledao da je reklamacija postojala. Nije problem, odnecu opet, taman imam drugi telefon pa mogu da ga ostavim, ali su cirkus.

Kad smo kod cirkusa, drugar za zenin Flip 5 jedino da postavi sator ispred servisa. Prvo pustanje folije, zamena, 3 dana, pustila, drugi put odnese pre koji dan, kazu ekran mora se menja ako je tako brzo pustila, oni mu izgleda opet samo foliju zamenili jer evo, nakon X sati koriscenja, opet folija popustila a oni u nalogu napisali da zamenjana folija. Ne znam kako 2x menjaju ako je politika 1x free a ne 2x, mozda sto je reklamacija na reklamaciju. Svejedno, opet mora treci put u servis. Mislim da je to osnov za zamenski uredjaj, posto je treci put za servis? Mozda i on napise detaljno iskustvo u Flip 5 temi.

Svejedno, pravi cirkus

Znači koriste neko njesra od folije ili ne znaju/neće da postave kako treba.

Evo imam primamljuvu ponudu za fold 4, je li telefon bas feler ili je to od korisnika do korisnika?

@M3 mislim da je više ljudi imalo problem sa istim nego što nije. Lično bih izbegavao i išao na F5 ako imaš mogućnosti.

Ma da, u medjuvremenu mi kaze covjek ocuvan odlicno, ali nesto se mehanizam ne otvara 100%... Ali je očuvan strašno vjeruj mi 🤣 a fala rekoh 😂

Po mom mišljenju, te telefone za sada treba kupovati samo ako su u garanciji. Jesu na neki način egzotika, jesu dobri, ali onaj ko kupuje kao novo treba da bude svestan da brže i više gube na vrednosti. Naročito kad prođe garancija.
Ja sam svoj tako prodao sa skoro 10 meseci garancije i nakon što mu je promenjen displej (zbog odlepljivanja folije).

Očigledno je da su nestručni ti koji menjaju displej zbog odlepljivanja folije. Moj flip 4 perfektan preživeo pesak, bazene, 38c, otvaranje zatvaranje, druga folija trenutno kao nov telefon. Ne znam kakvi su tu u Srbiji, ali moj primerak je odličan baš kao što je bio i flip 3.

Možemo da se sprdamo dokle hoćeš, ali očigledno da nažalost ima razlike u kvalitetu plus ophođenje prema uređaju.

Verujem da ima razlike u oba slučaja; u kvalitetu ima razlike od uređaja do uređaja (ne od regiona), a naravno i u ophođenju (korišćenju) uređaja.

Imam kolegu koji svoj Iphone ne spušta na leđa kako se ne bi slučajno ogrebalo sočivo kamere, a službeni koristi za sve društvene mreže kako bi njegov ip duže imao battery health blizu 100%. Ekstreman slučaj da, ali će taj telefon i posle 3 godine biti kao nov :)

Naravno da ima razlike i od regiona do regiona, davno je čovek sastavio ovde lep elaborat o kontroli kvaliteta kod uređaja i šta se šalje u naš region!

Inače zanimljiva činjenica...pre 10ak dana sam bio u gigatronu u promenadi u Ns, čačkao malo fold 6. Ekstra mi telefon onako na prvu, full se otvarao i radio. Danas odem opet u isti radnju da podignem neke monitore za firmu, uzmem isti fold, a on zapeo otprilike na 176 stepeni...nadam se da se ne ponavlja z4 problematika već da je samo do tog izloženog primerka

Naravno da ima razlike i od regiona do regiona, davno je čovek sastavio ovde lep elaborat o kontroli kvaliteta kod uređaja i šta se šalje u naš region!

Inače zanimljiva činjenica...pre 10ak dana sam bio u gigatronu u promenadi u Ns, čačkao malo fold 6. Ekstra mi telefon onako na prvu, full se otvarao i radio. Danas odem opet u isti radnju da podignem neke monitore za firmu, uzmem isti fold, a on zapeo otprilike na 176 stepeni...nadam se da se ne ponavlja z4 problematika već da je samo do tog izloženog primerka
HAhahah ma de je do izlozbenog, ako taj ne radi koji treba najvise torture da istrpi, koji ce tek da radi. Znaci fejl do fejla. Ovo za fold i flip za trziste mislim da nema razlike kad izadje iz fabrike, a sama popravka mozda zavisi od majstora do majstora, to sigurno.

@desp je pomenuo garanciju, dzaba kada sada sve vise odbijaju. Eno video i na LinkedIN da se ljudi zale, jednom su odbili sto je imao jednu ogrebotinu napred. Jednostavno na failure rate od 100% pokusavaju da odbiju za svaku sitnicu.
Ja sam u petak odneo telefon opet ali na ime advokata pa se ceka da vidimo sta ce biti dalje.

@DeonTuck ako u ovom slučaju prihvate, treba advokat da im nakarika i tvoje vreme i gorivo i sve ostalo jel si već nosio.

Nazad
Vrh Dno