Šta je novo?

Gde staviti klimu i koju

Pa novi K modeli Fujitsua su poznati po tome da pirkaju prohladan vazduh zarad nize modulacije, zbog cega ih neki izbegavaju. Meni je Fujitsu Luca po tom pitanju bila super, qli nije spustala ispod 250W.
Mnogi biraju nizu modulaciju u manjim sobama, a ne razmisljaju da u maloj sobi od vazduha iz klime ne mozes da pobegnes, da cesto u tebe duva direktno ili indirektno, pa razmisli da li ti odgovara zimi jedva mlak vazduh.
Svaka medalja ima 2 strane.

Tehnika napreduje nema povratka nazad svi su tražili nisku modulaciju i proizvođači su to omogućili.Dosta često pitanje oko kupovine nove klime je koliko nisko klima može da modulira to jest radi bez gašenja.Vrlo retko pitanje je koliko može da povuče maksimalno.

Izgleda da proizvodjaci citaju forume 😂. Poenta je ta da 60% novih sto su prelistali 100-tinjak strana foruma ne znaju ni sta je modulacija, niti koliko je bitno, niti kako treba da radi. Za mene ona ne prestavlja bitan faktor sve dok odrzava temperaturu u stepen. Pa Gree muse nije bila toliko problem modulacija (jeste), koliko je bila razlika u tenperaturi( 2 +, 1-, to je vec 3 stepena) i itekako je osjetno za niskotemperaturno grijanje

Tu su negde ta 2 uredjaja, Hisense je malo grublji, ne modulira ispod 400W i koliko vidim, solidno mu je jak izduv i na minimumu, a Amber Comfort je malo slabiji uredjaj od tog Hisense, ali nisko modulira do 160W i nizi mu je izduv na minimumu, a maksimum mu je malo jaci od Hisense, dakle dosta bolja kontrola jacine duvanja. Na minusima ocekujem da slicnu snagu isporucuju.
Obema klimama je velika vecina korisnika jako zadovoljna.

Ali izbegavaj te sajtove "greeklime, mitsubishiklime, mideaklime", izgleda da je neka organizovana grupa prevaranata, bilo je vise zalbi ovde na forumu.
Dakle, gledaj prodavnice koje sve prodaju.
E bedak, video sam povoljne Mice na baš takvom sajtu. A u čemu se sastoji prevara? Uplatiš a ne isporuče uređaj?
@proleter bez uvrede ali ti imaš fetiš na Fujitsu ili si plaćen ili oboje. Pa tebi je svaki drugi komentar Fujitsu ovo Fujitsu ono.
Zamisli zalutaš na neki auto forum i lik neumorno štanca postove sa Volvo i Volvo i Volvo.
Hajde reci nam šta bi ti mislio o dotičnom ali budi iskren molim te.
Da vozi Volvo 😁

Inverter klima nije ni predviđena da radi kao si ti to opisao.Da ti hladnu sobu zagreje već je inverter projektovan da radi stalno dodaje koliko treba sa minimalnom potrošnjom i održava zadatu temperaturu.Da se razumemo može klima tako da radi ali je totalno nerentabilno ako je još i temperatura vazduha napolju i vlaga pogodna za česte defroste eto belaja i čestih defrosta.Ja ovu moju KMTA12 nisam video da ide preko 700w mada stalno radi zimi se ne gasi uopšte samo uveče malo smanjim temperaturu.Ako je zimi nagaziš u hladnoj prostoriji ima da povuče bez problema 1600w iput power za KM12 na grejanju je 0.25-1.52kw.

Jesi li video kako greje ASYG 12 LTCA? K'o trofazni kalorifer. Zato zimi kod mene redovno radi u Economy modu. Jednostavno su prešli iz jedne filozofije u drugu, a to je veći COP uz nežniji rad. Ko hoće jače grejanje, nek juri 12LT ili 18KMTA, tu je Pdesign 4kW i 4.8kW. Dok ove modernije 12-ce "gađaju" Pdesign @-10°C na nekih 2.4 ili 2.5kW. 12LMCA ima Pdesign 3.5kW, pa iako ima (zapreminski) mali Panasonic kompresor, ne stidi se da ga zavrti. Nikako da se otmem utisku da su sve nove 12-ce tihe, nežne i štedljive
Tehnika napreduje nema povratka nazad svi su tražili nisku modulaciju i proizvođači su to omogućili.Dosta često pitanje oko kupovine nove klime je koliko nisko klima može da modulira to jest radi bez gašenja.Vrlo retko pitanje je koliko može da povuče maksimalno.
Svet se izvrnuo naopačke

E bedak, video sam povoljne Mice na baš takvom sajtu. A u čemu se sastoji prevara? Uplatiš a ne isporuče uređaj?

Da vozi Volvo 😁
Ako se ne varam, kada platis, pa treba da isporuce i ugrade, traze neke sulude pare za ugradnju, pretrazi forum.
Firma je prijavljena fazon na Terazije 2 ako se dobro secam kada sam gledao u APR-u...i neko ih je sve povezao te slicne nazive sajtova.

Ako se ne varam, kada platis, pa treba da isporuce i ugrade, traze neke sulude pare za ugradnju, pretrazi forum.
Firma je prijavljena fazon na Terazije 2 ako se dobro secam kada sam gledao u APR-u...i neko ih je sve povezao te slicne nazive sajtova.
Ovo za Micu je neki Rus, registrovan u Martu 2024-te, sa sedištem u Loznici
(Pavel Kopytin)

Možda "šetaju" sedište, vlasništvo, itd. Kako god, izgleda da je sve što je mnogo jeftinije potencijalna prevara

Pa da, sada je Loznica, a proslog avgusta kada sam ja kupio LN, Terazije :)

Bas sam bio zagrijan za Fujitsu KMCC, jer trazim klimu za nekih 25 kvadrata, medjutim odustajem od nje, jer ako ona nece da se zalece kad udjem u hladno, onda mi nje to to. Dzabe ona modulira na 90W kad joj treba 30 min da ugrije, prije nego sto se moze sjedjeti. Htio sam da kupim ponovo LMCE(koja je izgleda jaca od KMCC), medjutim nas uvoznik ih nema i ne moze se nabaviti ubrzo(kod nas to funkcionise sto se tice Fujicua, Daikina, nijedna radnja ih nema na stanju, nego po porudzbini ili ako je neko odustao pa im je ostalo). Sad se razmisljam izmedju Gree Clivia ili Hisense EP X, ili LG w12eg

Brate, hvala na trudu, ali nijesam iz SRB 😂. Kod vas ih ima. Kod nas, coce, ne moze da se nabavi(poruci) iako je ista firma

Nazad
Vrh Dno