Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

20240806_174325.jpg

tu negde gde je najveci support na sedistu.
ako je nos sedista isao na dole, to znaci da ce celo telo da se pomera polako ka napred kako vozis, pa je support jos uzi

takodje nema kanal na sredini, i to moze da pravi problem, nije pravilo, ali vecini muskaraca odgovara rupa ili barem kanal

Da napomenem da mi treba sedište, jeste mi treking bicikla ali ja ne idem ono opušteno da vozim nego peglam da što pre da predjem zadatu rutu. Znači bukvalno vozim kao da sam drumaš. Nekad se spustim u niži položaj kada hoću da razvijem veću brzinu na ravnom.

Ovo sedište mi izgleda najviše pravi problem na konstantan i jak uspon.

Našao sedište: ROYAL RESPIRO Moderate Man 18.3 cm širina.

Poslednja izmena:

Prilozi

• Screenshot_20240806_191919_Chrome.jpg
    Screenshot_20240806_191919_Chrome.jpg
    75.1 KB · Pregleda: 113
  • ima pogresno sediste za te km
  • ima pogresan bicikl za te km
  • ali ima i volju da vozi te km (y) ;)
ispravice se to sve vremenom...sa predjenim km

• ima pogresno sediste za te km
  • ima pogresan bicikl za te km
  • ali ima i volju da vozi te km (y) ;)
ispravice se to sve vremenom...sa predjenim km

Ma bicikl radi svoje. Izdržavam u poslednje vreme bez problema 100+ kilometara.

Ipak, od svega mi najviše smeta sedište. Iako imam sundjer na šorcu, ubija me kako god ga namestim, nekad manje, nekad višey zavisi od ugla i od položaja napred-nazad.

Sve ja to podrzavam...
i mozda nekome komentar mog posta zvuci saljivo, ali dovoljno je da upoznate nekoga ko vozi mesecno 1000-1500km a ima ih koliko hoces (i to nisu nikakvi profesionalci nego obicni rekreativci)
i vidis kakvu opremu oni koriste, kakve su to gume, bicikli, odeca, sediste... i da li lici na to sto ti koristis.

od tih koji tioliko voze to niko nije kupio zbog mode vec je hteo da ide isto kao i ti; dalje, brze, i bolje...
pa uglavnom sam dolazis do zakljucaka da mu smeta sediste, koje gume usporavaju, ili da mu majca / sorc pravi nepotreban otpor itd... i tako menjas i prilagodjavas.

Ono sto mi odmah vidimo da to sediste nije za te km, a ti jos ne vidis ;)

Na kraju opet ce neko reci da to nije bitno...
Nije bitno onima koji ne voze i nece puno da voze, ali je bitno onima koji hoce!

@bakara

Veruj mi, bicikl sam sredio po sebi. Znači gume koje su došle uz bajk sam zamenio odmah jer nisu za terene koje vozim.

Pošto imam lulu koja se podešava sa uglovima, mogu da se igram.

Takodje ručice, tj rukohvati imaju deo gde mogu dlan da naslonim i tako da promenim položaj tela u povijen, spustim još malo laktove i eto položaja za drumaše i tad ganjam preko 30 na čas.

Pošto idem duge rute sa dosta uspona, ne mogu da ganjam sve vreme i ne trudim se.

Predložite mi neko sedište koje bi mi odgovaralo, do 10000 dinara.

Ovo je bicikl.

Prilozi

• Screenshot_20240806_210516_Gallery.jpg
    Screenshot_20240806_210516_Gallery.jpg
    196 KB · Pregleda: 110
Uzeo sam Argo Fizik 160 mm. Vidim da piše da odgovara za menjanje položaja tokom vožnje.

Testiraću ga već u petak ili subotu. Kada budem postavljao, sedište će biti vodoravno.

Aj javi obavezno,ja ima 130 i te muke koje ja imam, vi samo mozete da sanjate. Posle 20 minuta vise nista ne osetim,da se userem,ne bi znao jer mi otkaze sfinkter🤣🤣🤣

Poslednja izmena:
Aj javi obavezno,ja ima 130 i te muke koje ja imam, vi samo mozete da sanjate. Posle 20 minuta vise nista ne osetim,da se userem,ne bi znao jer mi otkaze sfinkter🤣🤣🤣

Ja sam u poslednje vreme kada su mi trnuli ekstremiteti, uzeo i ustajao baš često i što je dobro, da bi mogao da vozim u stajaćem položaju, moram da povećam prenos naviše. E onda mi se desi da moram da se dignem na usponu, brže se izlazi ali dosta se troši energija, prosto sece hoće da iskoči. 😁

Nemam ja problem sa ekstremitetima,samo sa oduzetosti guzice😁

sediste je bas personalno…
ja sam promenio 4 dok nisam nasao koje odgovara dupetu

I juče je bio odličan dan za vožnju, sa nešto više vetra, ali ne previše problematično. Prošao kroz mesto Mladih Kopljanika :)

Screenshot_20240807-162706_XOSS.png Screenshot_20240807-162659_XOSS.png
Screenshot_20240807-162726_XOSS.png Screenshot_20240807-162733_XOSS.png
Bicikl će odmarati nekih 10+ dana, bacamo se na plivanje :)...

Pre sat vremena završio vožnju, išao jako, 50 km. Opet usponi ali nema veze, zgodi mi, sve sam jači i jači na njima.

Jedna smešna situacija, od dosta truckanja, držač telefona se olabavio i u jednom trenutku telefon ispada, ja pokušavam da ga uhvatim ali ne uspevam, udaram ga butinom, on ide ispred bicikle, ja kočim i zadnjim točkom ga pregazim.

Idem polako ka njemu, njemu ništa. XD

Konacno sam je usrafio, nema se sta cekati

IMG_20240808_122217193.jpg

sada samo da isprljas gume :)

Maa daaj nisam ja pro :) to su vrv. lose kineske gume jako se lako trose (iz iskustva) ovog

Prilozi

• bicucle.jpg
    bicucle.jpg
    193.7 KB · Pregleda: 105
Gume koje su ti na bicikli nisu na asfalt, zato se i troše, naravno ako peglaš asfalt.

Još nešto, te gume te na asfaltu usporavaju.

Ma to je kinez do k , cst je minimum
.. drugu sezonu ce se vec izlazti po sredini i poceti da se busi. A nije to mali ceh itd.

Kupio sam srpski nav pack iz trans dinarica rute. 18eur, nije strašno jer uključuje i POI i detaljne opise.
Spojio sam njihove dve etape od zlatibora do vilova

Ja bih išao u pravcu suprotnom od njih. Moja ideja je voz do zlatibora. Odmah na bajs pa do vilova. Tamo spavanje i rano ujutru polako nazad do zlatibora na klopu i voz nazad za bg.
Sugestije, primedbe, saveti?

Stiglo sedište. Danas ili sutra ujutru ću ga testirati. Moram samo naći kraće šrafove, iako ne smetaju, izgleda baš ružno.

Probao malo sa običnim šorcem, malo je tvrdje sedište.

Podesio sam da bude vodoravno iako je teško zbog ove rupe, uzeo sam dasku pa pomoću nje odradio da bude kako treba.

E sada napred nazad, nosiću alat da pomeram u toku vožnje ukoliko bude potrebe.

Prilozi

• 20240809_114549.jpg
    20240809_114549.jpg
    185.1 KB · Pregleda: 55
  • 20240809_114555.jpg
    20240809_114555.jpg
    77.8 KB · Pregleda: 47
Nazad
Vrh Dno