Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

95% na 3%, skoro pa 3 dana sa 7.5h sot.
Da je bio na 100%, odradio bi i ceo treci dan.

Ukljucio punjac, kaze 39min od 1% do 80%(na maximum battery protection), sat i 10 min od 1% do 100%. Dakle, poslednjih 20% baterije puni skoro kao i prvih 80% :)

Prilozi

• Screenshot_20240801_232927_Device care.jpg
    Screenshot_20240801_232927_Device care.jpg
    45.6 KB · Pregleda: 63
  • Screenshot_20240801_233155_Edge.jpg
    Screenshot_20240801_233155_Edge.jpg
    64.6 KB · Pregleda: 62
  • Screenshot_20240801_233253_One UI Home.jpg
    Screenshot_20240801_233253_One UI Home.jpg
    44.2 KB · Pregleda: 62
95% na 3%, skoro pa 3 dana sa 7.5h sot.
Da je bio na 100%, odradio bi i ceo treci dan.
Slično i kod mene , ladno izvučem puna 3 dana sa 7-8 sati SOTa. Naravno AOD je off i performance profil je light a sve ostalo je uključeno.

Baterija je vrhunska, meni je sa full rezolucijom i bez light moda guralo 6+h sot i 2 dana baterija sa baš dosta poziva i fotkanja, što nisam uspeo od redmi note 4x sa modovima gde je gurao 10h sot-a 😂

Samo kod mene oko baterije mnogo igra ulogu da li sam ceo dan na 4g ili na wifi. Cini mi se kada sam na wifi ima osecaj da je bateriju nemoguce isprazniti sta god radio. Makar igrao igricu ceo dan. Na 4 g je isto top da ne bude zabune, ali na wifi je obrnuo igricu telefon.

Baterija je vrhunska, meni je sa full rezolucijom i bez light moda guralo 6+h sot i 2 dana baterija sa baš dosta poziva i fotkanja, što nisam uspeo od redmi note 4x sa modovima gde je gurao 10h sot-a 😂
Ja na svoju ultru na light mod-u veoma malo dobijem na bateriji, probaj na standardni režim da koristiš ultru da vidiš trajanje baterije. Mislim da nema uopšte potrebe ze light modom i da je to više kao neki fora trik, jer nema značajne uštede baterije.

Ja na svoju ultru na light mod-u veoma malo dobijem na bateriji, probaj na standardni režim da koristiš ultru da vidiš trajanje baterije. Mislim da nema uopšte potrebe ze light modom i da je to više kao neki fora trik, jer nema značajne uštede baterije.
Nisam ni znao da ima Light mode tada i nisam ga ni koristio ali svakako mi od onoga što sam imao nije ni trebalo više :D. Nemam više Ultru prešao sam na Iph 15 Pro gde nema tog moda koji može da približi rezultate :D, ali sa mojim korišćenjem i mizernih 3200mah izgura do 5h sot što je super...

Jel koristi neko mali S24 sa snap-om? Kakva je baterija?

Koliko usporava telefon taj light mod, kakve funkcije se gase. Koja je poenta uzeti jedan od najboljih telefona i drzati ga u light modu. Kapiram nekad zbog baterije, ali ima ljudi kojima je to stalno uključeno.

Koliko usporava telefon taj light mod, kakve funkcije se gase. Koja je poenta uzeti jedan od najboljih telefona i drzati ga u light modu. Kapiram nekad zbog baterije, ali ima ljudi kojima je to stalno uključeno.
I da usporava, ja nisam uspeo da primetim to, a trajanje baterije bolje je ali ne u toj meti da flegšip telefon držiš na ligh mod. Mada ima nas raznih. Moj kolega ima S23 ultru, sve moguće uštede su mu upaljene, 60hz, light mod, osvetljenje drži na minimum skoro uvek i njemu ultra izdži 48h bez punjenja. ***.

Da bi primetili efekte light moda morate opteretiti procesor. Pri tom ne mislim na igrice i benčmarke jer se telefon sam prebaci na standard u ovim slučajevima jer je tako programiran. Primeti se kod obrade videa i instaliranja aplikacija/zakrpa i drugih zahtevnijih stavki. Zagrevanje telefona je manje i bolja je autonomija baterije.

Da bi primetili efekte light moda morate opteretiti procesor. Pri tom ne mislim na igrice i benčmarke jer se telefon sam prebaci na standard u ovim slučajevima jer je tako programiran. Primeti se kod obrade videa i instaliranja aplikacija/zakrpa i drugih zahtevnijih stavki. Zagrevanje telefona je manje i bolja je autonomija baterije.
Onda je light mod samo jedan od samsungovih trikova.

Onda je light mod samo jedan od samsungovih trikova.
U automobilskim brojkama:

Put od sat vremena ti traje sat vremena i 15 minuta.

Ali ti je potrosnja goriva 40% manja.

Na tebi je da vidis da li ti se isplati 'spora' voznja.

Po meni je light mode must-have na Fold 5 npr, gde je baterija kriminalno losa, a punjenje isto katastrofalno (25W). Na ovim ostalima i nije toliko ako je punjac pri ruci.
Standard je fakticki ono sto je 'enhanced processing' bio na starijim generacijama (note 20 ultra, S21), a light mode je sto je bio klot na starijim generacijama, normalan performance.

U automobilskim brojkama:

Put od sat vremena ti traje sat vremena i 15 minuta.

Ali ti je potrosnja goriva 40% manja.

Na tebi je da vidis da li ti se isplati 'spora' voznja.

Po meni je light mode must-have na Fold 5 npr, gde je baterija kriminalno losa, a punjenje isto katastrofalno (25W). Na ovim ostalima i nije toliko ako je punjac pri ruci.
Standard je fakticki ono sto je 'enhanced processing' bio na starijim generacijama (note 20 ultra, S21), a light mode je sto je bio klot na starijim generacijama, normalan performance.
Ako je to sve tako kako si napisao, ispada da je današnji ''standardni mod" na ultri skroz nepotreban čim "light mod" ne pravi golim okom vidljivu razliku u odnosu na standardni mod, a pri tome štedi malo baterije.

Ima kolega @Preeky i koliko znam, zadovoljan je
U suštini običan tel brz je ko munja , evo posle par meseci mogu reći da je baš brz , ali ako bih izdvojio 2 stvari to su ekran , ekran je baš dobar u visokoj rezoluciji i osvežavanje od 120hz i fingerprint sensor koji ovde radi baš bez greške za to su mnogi rekli, valjda su se se developeri ispeglali. Ovde ti radi u 99.9 posto slučajeva tačno i brzo munjevito, delic sekunde , nema brži sensor. I radi isto posle 5 meseci ko prvog dana, znaju iskusni sto ovo napominjem , sensor je pre umeo da se istripuje posle 3 meseca i krene da se nećaka i morao si opet da obrišes sve otiske i uneses nove i tako 3 meseca i opet jovo nanovo. Dal je vredno preći? Ako si na s20 ili 21 da, al isto pravilo važi menjaj flagship na 3 do 6 godina. Da osetis pomak. E da ja sam na s24+ snap.

Isto jos neka zapažanja posle 5 meseci, bio sam ubedjen da s24+ ima lošiji zvuk od s10 plus, ovde pricam o zvučnicima , ne o izlazu za zvuk koji je bolji na s10 plusu kad koristiš žične sluške, doduše ogradjujem se jer Samsung ovde tera da koristiš buds pro za najbolji ugodjaj , ok njihova politika gramzivosti, međutim stavim ja tako s10 plus snap i s24 plus snap jedan do drugog i pustio elektronsku muziku. Iznenadio sam se koliko je zvuk na s24 bolji. Sta je fora , zvuk na s10 je mutan i ima basa , na s24 ima basa tamo gde treba i sve se jasnije cuje. Bio sam šokiran, a ruku bih sekao da je na s10 plus bolji zvuk. Još mojih 3 cents 😄 ovde pričam kad su zvučnici na max volume.

Poslednja izmena:
Ako je to sve tako kako si napisao, ispada da je današnji ''standardni mod" na ultri skroz nepotreban čim "light mod" ne pravi golim okom vidljivu razliku u odnosu na standardni mod, a pri tome štedi malo baterije.
Pa i jeste tako.

E sad, videce se pri jacem multitaskingu (ko primecuje, naravno) da je malo sporiji, ali bukvalno moras imati osecaj u glavi za kako se u standardnu ponasa, da bi izvalio da je u lightmodeu malko sporiji, barem je tako bilo meni na S23U. U svakom slucaju niko nece primetiti ako mu je to prvi susret s telefonom a dolazi sa starijeg flaga.

Jedno brzo pitanje. Kupujem novi tel i razmišljam se izmedju s23u i s24u. Oba telefona imaju 24 mjeseca garancije, tj novi su. Da li se isplati dodati 110e više za s24u (750e vs 860e) ?

Jedno brzo pitanje. Kupujem novi tel i razmišljam se izmedju s23u i s24u. Oba telefona imaju 24 mjeseca garancije, tj novi su. Da li se isplati dodati 110e više za s24u (750e vs 860e) ?
Naravno da jer za pola godine ce da izadje s25 i odmah si tu vec izgubio.Nije to bas merilo ali sta je tu je.Glavno pitanje sto se postavlja je koliko si zahtevan korisnik?Za moje koristenje zavrsava posao i a55,poz i srecna kupovina.

Naravno da se isplati +100e za godinu dana noviji telefon. Mada ako si pobornik zakrivljenog ekrana onda nema diskusije dalje

Vazilo je uvek i bice u browser mozda neki put ti se ucita brze od od s23 I sensor primi otisak al gore u relalnom Radu ne morass da upgrejdujes

Iskreno, baš sam zahtjevan korisnik. Mnogooo aplikacija koristim, ne bih pretjerao ako kažem oko 100. Igrice ne igram na telefonu, a zakrivljeni ekran mi je totalno nebitna stvar. Zbog posla mi trenutno treba olovka.
Ono što mi je bitno je da telefon radi fluidno (trenutno imam pixel 7 i mijenjam ga zbog nedostatka olovke i najviše zbog toga što ima problem sa mrežom (mtel Austria) da mi redovno prekida pozive dok sa drugim mrežama radi bez problema), kamera da mogu da slikam klince i baterija da mi izgura čitavi dan.

S24 je veliki promasaj OK tu je ai Ali cekajte s25
Nije bitno snap ili ex, tel je trophy jer da jeste naj, Ali nista nije bitno doneo, bezveze je s24
Cekajte next phone

Poslednja izmena:
pozdrav svima, da li neko zna kako da iskljucim notifikaciju o porpustenom pozivu? odmah nakon propustenog poziva dobijam zvuk notifikacije, a ne treba mi :)

Junska ili julska zakrpa je onemogućila da se isključi ova notifikacija. Šta reći , oneui se polako pretvara u iOS , nije bezveze poludeo direktor samsunga i žestoko kritikovao mobilni sektor u firmi.

Nazad
Vrh Dno