Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Neka preporuka za bežični miš, može i bluetooth, office upotreba. Hvala
nisi naveo cenovni rang. ima dosta jeftinih logija, barem dosta jeftinije nego kod nas. radije bih uzeo mx master 2s iz kine nego ovde prosecan mis za iste pare.
imas i g502, razer basilisk...
Od jeftinijih mozda rapoo, oni prave kopije vecih brendova.
Tu je negde i ugreen koji je respected brand.
Ostalo pretpostavljam da bi skripalo pod rukama i da je prakticno sve iz iste kofe.

da li imate preporuku za neki automatski dozer za sapun..sve sto sam nasao je za onu penu,a koristim onaj tecni
da li to ima neke razlike?

Pisalo se nekada davno o tome, masovno smo uzimali Xiaomi dozere, ali za penu, bila tada neka dobra akcija na Shopsteru.

Za penu ti ide 1/3 voda/tecni sapun.Mnogo manja je potrisnja sapuna kroz penomat.

Meni moj radi vec dve godine, ponekad nesto zabaguje, uglavnom zbog baterija, treba ubosti adekvatne, jer punjive recimo ne prihvata, ja u vecini slucajeva koristim neke iz Pepco.

Ja ostrim nozeve na malu 'brusilicu' stavim mali brusni disk, predjem 2x nozem pod uglom i gotovo. Moze i rucno na brusni kamen, ali duze traje ali je i preciznije.

nisam kupovao sa alija 6-7meseci, izlaze mi neke nerealne cene, npr ovaj xiaomi flash 2TB za 51 din free dostava
da li oni mogu da mi skinu sa kartice veći iznos nego što piše?
znam da banka dodaje proviziju za kupovinu u inostranstvu ali nerealna cena brate...
To je sve fejk, opusti se i skrolaj dalje.

• Like
Reagovanja: pmb
ma da, obrisao u medjuvremenu poruku skonto sam da je fejk,
hvala

Ja ostrim nozeve na malu 'brusilicu' stavim mali brusni disk, predjem 2x nozem pod uglom i gotovo. Moze i rucno na brusni kamen, ali duze traje ali je i preciznije.
U jednom trenutku mog života (da se ne izrazim karijere), bavio sam se i noževima za ručno krojenje.
Samo ću vam predložiti video od nepuna 6 minuta:

Da nema kamenja za oštrenje taj V oštrač noževa nikada ne bih koristio, pre bih uzeo nešta na ovaj fazon da se uklopim u IT vreme i da se uklapa u ambijent kuhinje https://aliexpress.com/item/1005006853085668.html
Nisam koristio ovakav uredjaj te ne mogu da napišem komentar o učinku ali za početnika sa nekim krš nožem da uhvati ruku dušu dalo. Noževima se na ovakvim uredjajima skraćuje vek, vremenom počnu brže da se tupe.

Nije loš onaj roler oštrač, bolji je od tih oštrača kroz koje se provlači nož. Imam i onu kinesku skalameriju za oštrenje ali ne koristim jer traži prostor i vreme.
Imam i Lidlov kamen što je ko kopija Tormeka, bačena para, baca u stranu, samo tupi, ništa naoštriti ne može. Kao i one mini dijamanske oštrače, jeftino kamenje itd.

Od svega je najlakše, najbrže, najbolje oštriti sa ovim rolerom, plus imam i nastavke sve do 6000, pa i mali kamen od 15000 i naravno kožni strop presvučen zelenom "kredom".

Džabe sve ako je nož od mekog čelika, HRC 54 ili niže, brzo se istupi.

Da bi se oštrilo na kamenu, mora se umeti pogoditi i održavati ugao kao i imati skupo japansko kamenje. To je najbrže, ko ima opremu i ume da oštri.
Kakvi masati, oni samo ispravljaju oštricu ako se pokrivi i malo dooštre već oštar nož. Mislim može i na dno šolje da se oštri nož, ako ćemo tako...

Znam da ih nema na aliju, ali kad se vec prica od ostracima, da li je neko koristio nesto od chef's choice?

Masat ne može da oštru nož, samo ispravlja sam vrh koji posle korišćenja postaje kao testera (jedan deo bude levo, drugi desno...).

Ovi oštrači sa usekom kroz koj ise provuče nož su užas, nož se posle njih brzo istupi i što je još gore, lako se lome veći delovi vrha. Detaljnije oko 7. minuta:

Kamen je najbolji, a ima ih za 10-ak evra. Ne vidim kako zahteva vreme da se postavi, kad se bukvalno stevo u pliću tepsiju i posuda sa vodom pored. Treba da se nauči kako se koristi, ali se zato preporučuje početnici da uzmu marker (ne permanentni!) i oboje sam vrh noža, oštre i često gledaju koji deo skidaju (jer se skida boja flomastera). Za ugao (koji zavisi od noža do noža) ima dodataka koj ise stave na nož (od onih sa fiksnim uglom, do onih kod kojih ugao može da se podesi).
- A i dobro je da se nauči neka nova veština, pogotovo ovako korisna :)

Koga interesuje, evo par klipova:

@Envoy
Jel može link do tog roler oštrača i kože?

Cudna je strategija sa laznim popustima, pismeni smo za toliko.

Ne znam da li je samo kod mene slucaj, ali u zadnje vreme AE mnogo "laze". Vidim neki artikal pise +100K orders, dobre ocene i kada otvorim stranicu nema ni 10 order. Za fake cene i popuste tek da ne pricam

Све више навлакуша, на све начине.

Pre bih rekao da pucaju sami sebi u nogu i da degradiraju sam brend. Iako izvaljujem sve te cake, opet lagano pocinjem da stvaram negativnu sliku oko AE. Bas zato sto pokusavaju na sve moguce nacine da namagarce i navuku kupca da kupi nesto

Ima li na aliju neka "džidža-bidža!" koja bi omogućila upotrebu Homepod (1st gen) na PC-ju?
(nemam ni jedan apple uređaj, osim starijih ipodova).

Preporuka za jeftiniji brzi punjac i kabl sa alija,temu,ili kp,ikea...za samsung s22...imam punjac od s9 plus ali mislim da je on slabiji ne verujem da moze?

@Marecar

Ponovicemo po ko zna koji put :(

Radice i taj od 15W sa S9 , ali sa manjom brzinom punjenja ( do 15W )

Sa 30/33W GaN punjacima ( 9V - 3A i 3,3-11V - 3A ) punjenje bi trebalo da ide do 25W

npr. Voltme Revo 30 za 5-6$ na akciji

Mogu i 65W modeli ( biraj proverene koji podrzavaju i QC i PD i PPS protokol ) za 8-10$

Kablove necu da pominjem

Sjoss 30W u Ikei nije dostupan.

Preporuka za jeftiniji brzi punjac i kabl sa alija,temu,ili kp,ikea...za samsung s22...imam punjac od s9 plus ali mislim da je on slabiji ne verujem da moze?
Uvek preporucujem istu i sigurnu kombinaciju, jer je licno koristim vec mesecima i prezadovoljan sam

@Chernobyl

Koji je tacno model punjaca , koji telefon imas i koja je brzina punjenja ???
( Toocki ima par modela od 65 i par od 67W u veoma slicnim / istim kucistima )

Svi redom stancaju gomilu GaN modela i gomilu razlicitih kablova i tu vise niko ne moze da se snadje :( :( :(

Ja imam original od Huawei 2 punjača od 10w
Uzeo sam dva anker gan od 120w
Od kablova Ugreen , anker i baseus

Meni licno su naj ovi desktop punjaci koji dolaze sa strujnim kablom. Imam takvih 3 komada, Baseus 65w.
Kablovi samo Ugreen, imaju lep klik.

Nazad
Vrh Dno