Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

UC..HU pošiljka, nisam viđao ovaj status ranije, kontam da neće proći? Inače, običan USB c kabl, ništa specijalno. Da li da otvaram odmah dispute ili da sačekam ipak?

Jul 20, 2024, 14:57
[Shatian Town] Package not accepted by sorting center
To je neka greska, meni je iskocilo nesto kao battery restricted item za nosac plasticni koji nema veze sa baterijama. Posle par dana se promenio status i nastavilo normalno.

Prošle nedelje me je kontaktirala mlada dama i rekla da sam dobio na nagradnoj igri Xbox slušalice i da će poslati do kraja (prošle) nedelje. Danas sam je kontaktirao s obzirom da pošiljka još nije stigla i poslala mi je broj pošiljke. Kada sam otišao na sajt video sam da danima pošiljka stoji u pošti i sada sam lično pokupio (niko me nije kontaktirao da je pošiljka stigla u poštu a ništa nisam našao ni u poštanskom sandučetu).

1721841286287.png

Znam da LS...NL paket stize za nekih 14 dana kao LA...HU. Jel narucivao neko skorije, koliko sada prolazi vremenski?

@Chernobyl Upravo sam preuzeo projektor koji je poručen 05.07. Verovatno sam mogao i par dana ranije ali stalno je pisalo da je u GPC-u pa sam mislio da je u Zemunu.

1721893201316.png

1721893179015.png

Screenshot_2024-07-25-16-44-05-671_com.android.chrome-edit.jpg

Šta znači ovaj status i koliko nakon toga stiže pošiljka (preko BG)? U pitanju je Temu pošiljka

Evo da izvestim da sam danas konačno preuzeo projektor HY300 (koji je iznenađujuće ok za cenu od ~21$, koliko sam ga ja platio, kapiram da će poslužiti za prenos utakmica sa OI).

Najpre sam zvao korisničku službu pošte na 0700 100300 i jedna (promenjivo do umereno) ljubazna teta me je saslušala, prvo objasnila da služba za reklamacije ima rok od 8 radnih dana za odgovor, pa nakon što sam joj objasnio da iduće nedelje putujem, ipak zatražila broj pošiljke, proverila status i rekla da bi trebalo da se pošiljka nalazi u 2. pošti u Pančevu (u M.Crnjanskog, a ne u S.Save, gde sam inače išao po pošiljke), te da je trebalo da je kurir zaduži i isporuči 20.7. ali da pretpostavlja da nemaju dovoljno ljudstva i da zato nije.

Potom sam otišao do pošte, naveo broj pošiljke, žena se nećkala prvo rekavši da teško da će naći moj paket u gomili paketa, onda pitala nekog sa strane gde su paketi za reon u kom ja živim i nakon 5 minuta se vratila sa mojim paketom, za koji ništa dodatno nisam platio.
Ja sav srećan došao kući, plug&play, ono radi! Prikačio na Wi-Fi, ponudilo mi ažuriranje, odradio i to i radi i dalje!

P.S. U međuvremenu je mejlom stigao i odgovor na reklamaciju:
Поштовани,

Обавештавамо Вас да је на основу извршених провера, установљено да услед техничко - технолошких проблема у пошти, запослени нису могли вршити доставу пошиљака на адреси. Извињавамо се због неизвршења услуге у потпуности и непријатности којој сте били изложени

Дана 29.7.2024. године пошиљка LA067515759HU, ће бити на достави, у циљу уручење на Вашој адреси.

Извињавамо Вам се за насталу ситуацију.

С поштовањем,
Пошта Србије

Bilo bi dobro.. Post Express dostavlja i subotom pa je to još realnije
Zavisi od više faktora, meni su prva dva paketa bila dobra, dan-dva, u zadnje vreme to je 4-5 dana.
Evo čekam jedan, danas je bio treći dan, sutra četvrti, možda dodje sutra možda u subotu :ROFLMAO:
Ponedeljak bi bilo malo preterano već, mada ne isključujem kako je krenulo ...

Prilozi

• 192845.png
    192845.png
    67.7 KB · Pregleda: 41
Zavisi od više faktora, meni su prva dva paketa bila dobra, dan-dva, u zadnje vreme to je 4-5 dana.
Evo čekam jedan, danas je bio treći dan, sutra četvrti, možda dodje sutra možda u subotu :ROFLMAO:
Ponedeljak bi bilo malo preterano već, mada ne isključujem kako je krenulo ...
S obzirom da sam paket naručio pre 8 dana, i da bude sledeće nedelje je svakako brzo

Ma da, ok skroz, meni je PE najsporija karika u celom tom lancu, trenutno, mada neki dobijaju za par dana nakon carine.
Nisam probao paketomat još jedino, mada sam samo za ovaj zadnji dobio tu mogućnost, nisam je iskoristio ali sledeći put hoću sigurno.
Možda i tu zezaju pa ne bi bila sutradan, mada trebalo bi da bude, jedino ako nije subota.
Kažem da zezaju, jer kod mene se dešava da obaveste da je na isporuci paket, ali ga nema ne samo taj dan nego i naredni, onda su krenuli u pošti da ih ostavljaju ...

Jel imao neko LK...CN pošiljku? U pitanju je prodavac koji me je zeznuo za shopping credit. Par dana pred istek roka za slanje pojavi se tracking number ovaj gore, sa nekim čudnim statusima. Odem na postal ninja i ship24, oba pokazuju da je destination country Rusija, pa pretpostavljam da je prodavac dao neki random broj. Dok čekam da istekne 10 dana da pokrenem odmah refund, htedoh da proverim možda je neko imao sličan broj za praćenje.

Ja se ne sećam kada sam zadnji put video nešta preko kineske pošte da je slato nama jer ne funkcioniše, skupa je poštarina i trgovcima.

Trebalo bi da mi stigne posiljka sa temu-a, medjutim izgleda da nema nista od nje danas a dosla mi je poruka na viber-u od naše Pošte, da ce biti isporucena u toku dana. Posiljke nema a status na sajtu pošte je i dalje zadužena za dostavu, pritom se nalazi u pošti koja je verovatno za drugi deo grada a ja sam u reonu za 11070.
Ima li možda neko predstavu o cemu se radi?

1000045933.jpg1000045932.jpg

Meni je isporučeno bilo i 3 dana nakon te poruke na Viberu i to nije kačen vikend u ta tri dana.
Isto 11070, stigla i jutros Viber poruka za jedan paket, naravno ništa od toga, nadam se sutra u pošti da će da ga ostave pa da mi jave da ga pokupim tamo.
Nemam predstavu o čemu se radi ali smara prilično.

Meni je isporučeno bilo i 3 dana nakon te poruke na Viberu i to nije kačen vikend u ta tri dana.
Isto 11070, stigla i jutros Viber poruka za jedan paket, naravno ništa od toga, nadam se sutra u pošti da će da ga ostave pa da mi jave da ga pokupim tamo.
Nemam predstavu o čemu se radi ali smara prilično.
Meni je isto danas jedan temu paket stigao par sati od te poruke zvao me kurir da mi javi da je ostavio u posti i da mogu posle 18h da podignem taj dan ili od sutra normalno.I oko 17:40 je stigao sms da je paket razduzen i rok dokle moze paket da se podigne i podigao sam licno bez problema

Realno problem je to sto ti nije urucen paket na adresi ali navikavamo se i na to.

Meni sa Temu, u subotu uruceno, doneo kurir, kaze da oni imaju ugovor sa postom, pa zato oni isporucuju.

Kod mene lokalni postar donosi, mada nije grad u pitanju pa verujem da je zato

Stigao paket sa Temu-a 12 dana nakon naručivanja. Bilo bi i ranije da nije uhvatio vikend.

Vrh Dno