Šta je novo?

Kućna multimedija TV do 20000 za nezahtevne?

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

nen

Slavan
Učlanjen(a)
06.03.2006
Poena
330
Ima li boljih opcija od ovog 43" Fox za 19900 rsd?

Za slicne pare npr ima 40" Vox i koliko vidim on ima bluetooth (a fox izgleda ne) sto bi znacilo za slusalice, a 3" vise ne zvuci bitno.
Ima li razlike u Fox vs Vox brendu ili vec zbog neceg drugog zasto je jedan ili drugi bolji izbor?

Ili skroz druga opcija.
S obzirom da se tv gleda sa 2m daljine i da je do sada najjeftiniji Vivax od 32" bio skroz ok, da li ostati na 32" ako 40" nije prevelika razlika i ustedeti i do 7000
Npr ako se uzme najjeftiniji smart Fox od 32" https://www.ekupi.rs/rs/Elektronika/Televizori-i-oprema/Televizori/FOX-LED-TV-32AOS450E,-HD-Ready,-Android-13-0,-Smart-TV,-ATV-DTV-C-T-T2-S2,-WiFi/p/EK000561471
Ili za 14-15k uzeti 32" vivax, vox, aiwa ako se ista time dobija, eventualno 17-20k malo jaci brend - jvc, hisense, tlc, toshiba.. da li ista posebno nude, jer za te pare moze vec onaj 40-43" vox/fox

Preterana dugotrajnost nije bitna, dovoljno je i 5-6 godina da radi bez problema u najosnovnijem radu. Gleda se tv program 95% vremena. Sad bi se povremeno pustio youtube, film, mirror fona (android) i to je to.

Hvala unapred

Ima li boljih opcija od ovog 43" Fox za 19900 rsd?

Za slicne pare npr ima 40" Vox i koliko vidim on ima bluetooth (a fox izgleda ne) sto bi znacilo za slusalice, a 3" vise ne zvuci bitno.
Ima li razlike u Fox vs Vox brendu ili vec zbog neceg drugog zasto je jedan ili drugi bolji izbor?

Ili skroz druga opcija.
S obzirom da se tv gleda sa 2m daljine i da je do sada najjeftiniji Vivax od 32" bio skroz ok, da li ostati na 32" ako 40" nije prevelika razlika i ustedeti i do 7000
Npr ako se uzme najjeftiniji smart Fox od 32" https://www.ekupi.rs/rs/Elektronika/Televizori-i-oprema/Televizori/FOX-LED-TV-32AOS450E,-HD-Ready,-Android-13-0,-Smart-TV,-ATV-DTV-C-T-T2-S2,-WiFi/p/EK000561471
Ili za 14-15k uzeti 32" vivax, vox, aiwa ako se ista time dobija, eventualno 17-20k malo jaci brend - jvc, hisense, tlc, toshiba.. da li ista posebno nude, jer za te pare moze vec onaj 40-43" vox/fox

Preterana dugotrajnost nije bitna, dovoljno je i 5-6 godina da radi bez problema u najosnovnijem radu. Gleda se tv program 95% vremena. Sad bi se povremeno pustio youtube, film, mirror fona (android) i to je to.

Hvala unapred
Iskreno ja bih pre razmislio o VOX-ovoj ponudi. Google kakav god da je, mislim da ce raditi za nijansu bolje.

Problem kod FOX-a je to sto 1GB RAM-a na Android 13 sistem je upitno sto se tice brzine rada. Iz licnog iskustva mi je poznato da na STB-ovima sa isto toliko RAM-a i slicnim procesorom ne radi zadovoljavajuce i moze se desiti da TV posle dugotrajnog rada (svega 4-5 sati mozda) krene da koci sliku nalik telefonu. Osim toga, Apptoide ne bih zeleo ni da komentarisem. Cak, ta informacije je pitanje koliko je tacna s obzirom na to da je proizvodjac na sajtu ne navodi, a stoji na linku.

U svakom slucaju, pogledaj sa koliko aplikacija dolazi svaki iz fabrike i sta se moze obrisati pa na osnovu toga donesi odluku. Vox deluje da ima vise opcija za povezivanje i da ce lepse raditi.

Hvala svima na odgovorima, posebno na ovom detaljnom.
Za Vox 40" ne nalazim koliko RAMa ima, ali svakako nema manje od tog Foxa i deluje uopste sad kao bolja opcija.
Razmisljao i o TVu bez smarta na koji ubacim Mi tv stick ili nesto slicno, on bar sigurno sve lepo vozi, ali mislim da je bespotrebno cimanje.

Sad je vise ostala dilema da li taj Vox od 40" za 19500 ili isti od 32" za nekih 6000 manje, ako ostale ove jeftine opcije ne prave bitne razlike.
Da li ta 32-40 promena u velicini nesto bitno napravi ili bolje da sacuvam 6000 za sladoled :)

Vox proizvodi turski Vestel, a isti radi Philips i Toshiba televizore. Fox je koliko vidim kineski, a i Tesla verovatno. Lično bih se opredelio za Vox, pošto me Toshiba korektno služi 4 godine. Burazer ima neki Android Fox i poneki put se malo pogubi, laguje, trepne slika iznebuha i tako to, ali ok, koliko para, toliko muzike.

32 inca je monitor koji se gleda sa 80cm razdaljine a ne TV koji ti gledas sa 2 metra.
Sa 2 metra je neka ideala 50 inca tako da sto vise pridjes tome bice bolje.

@nen za domaći TV program radiće posao 32" HD Ready. predložio bih da uzmeš u obzir i Teslu, što zbog 5 godina garancije (ne znam do kad je akcija) što zbog Android TV/ Google TV. čak ima solidno ozvučenje, neki Box

32 inca je monitor koji se gleda sa 80cm razdaljine a ne TV koji ti gledas sa 2 metra.
Sa 2 metra je neka ideala 50 inca tako da sto vise pridjes tome bice bolje.
uračunaj rezoluciju. 32" 4K traži znatno manju udaljenost nego 32" HD Ready (do 3m)
Vox proizvodi turski Vestel, a isti radi Philips i Toshiba televizore.
VOX je šarenolik, malo kineski mali turski. Philips se radi u Kini (u Holandiji je navodno neki razvoj), a za Toshiba-u si u pravu

Poslednja izmena:
uračunaj rezoluciju. 32" 4K traži znatno manju udaljenost nego 32" HD Ready (do 3m)
Jasno, naravno.
Hteo sam da kazem koliko je u stvari 32 malo na tu razdaljinu i kako bi bilo mnogo bolje da ide na nesto vece.

Hvala puno svima.
Valjda samo Tesla daje 5 godina garancije.
Nesto malo je skuplja, uklapa se jedino ako 32" uzimam, a ne trazim puno za ove pare tako da su pristojne i 3 god koje daju Vivax i Vox.
Vise sistem bio za malo para koliko moze da se izvuce, ali s obzirom da je u startu i Stella od 8000 uz neki tv stick dongle zvucala da radi posao :) ne bih puno dalje zahtevao,

Znam za preporucene razdaljine, ali rekoh ne znaci puno 40 kad se vec naviknes na 32.
Vidim vecina je za vece, momsab podrzava i 32, tako da ako medju ovom niskom tv klasom nema bitnih razlika (sem garancije), verovatno ostaje samo odluka da li vise ulepsa zivot malo veci ekran ili 5-6k rsd viska :)

I od mene preporuka za Teslu u tom rangu.
Vidim ima u tom cenovnom rangu sa dijagonalom od 40 inča. Google tv, garancija 5 godina, hvale njihov servis tako da ti je, po mom mišljenu, to najbolja opcija.

Edit: cena 21.000 u prodavnici na g

Hvala za info, taj model mi promakao.
Posle svega sto cuh pozitivnog o Tesli, taj deluje jos kao najpametnija kupovina u ovom nekom rangu, nego s obzirom da sam krenuo od proste 8k Stelle, pa skocilo na 13k smart, pa sad vuce 19k 40", sad svaku hiljadu preko pocnem da poredim sa prvom cenom i nije mi dobro :) standardni put vec.
Plus vidim sad detalj, nema izlaz za slusalice, a tako neki konkretni dodaci mi vise znace od manje jasnog kvaliteta i trajnosti, a i vise gledam na ovo kao krace resenje. 3-5 godina da posluzi i vise nego dovoljno.
Zbog svega toga malo i naginjem ka 32" ali videcu. Svakako drugima koji nesto slicno traze, ali uz drugacije zahteve je ta tesla dobra preporuka

Ta gore pomenuta Tesla u G radnji (mada se odnosi na sve u G radnji tokom vikenda), ako platiš Visa karticom imaš još 10% posto popusta za vikend. Taj TV u tom slučaju izadje ispod 19000.

Hvala za info, taj model mi promakao.
Posle svega sto cuh pozitivnog o Tesli, taj deluje jos kao najpametnija kupovina u ovom nekom rangu, nego s obzirom da sam krenuo od proste 8k Stelle, pa skocilo na 13k smart, pa sad vuce 19k 40", sad svaku hiljadu preko pocnem da poredim sa prvom cenom i nije mi dobro :) standardni put vec.
Plus vidim sad detalj, nema izlaz za slusalice, a tako neki konkretni dodaci mi vise znace od manje jasnog kvaliteta i trajnosti, a i vise gledam na ovo kao krace resenje. 3-5 godina da posluzi i vise nego dovoljno.
Zbog svega toga malo i naginjem ka 32" ali videcu. Svakako drugima koji nesto slicno traze, ali uz drugacije zahteve je ta tesla dobra preporuka
Не бих Теслу.
Majстор за ТВ уређаје ми је препоручио Fox, Vox, Vivax.
Три године гаранције рачунам ако издржи три издржаће и више.
Него што се квалитета тиче. Купљен је јефтин Vox, 13000 динара.
Слика је стварно лепа, углови су добри, боја је лепа, не могу ништа да кежем. Звук такође је добар и јак.
Постоји само један проблем.
Телевизор је толико јефтин јер су она подешавања светлости, контраста и свега тога чист gimmick.
Светлије или тамније, већи контраст, слика постаје доста лоша.
Дакле ти јефтини телевизори су искључиво за незахтевне кориснике који су задовољни са тим да ТВ ради.
Због тога би повећао буџет ако већ није проблем.
32 инча је стандардна величина тако да гледај неки скупљи

Imam nekih 4 tesla tv-a tu oko 40" i dva tesla monitora od 24 i 27".
Preporucio bih teslu jer dobijes dosta za pare plus sto imas domacu firmu koja to proizvodi i daje garanciju, plus koliko se secam 5god garancije sto je super.
Meni su dva nova tesla tv-a crkla zbog strujnog udara koji sam ja kriv (kupljeni u giga...) i zamenili mi uredno bez pitanja za 2 nedelje.
Uglavnom sam tv-e uzimao one koji su sada u rangu od 30tak hiljada (znaci ne najjeftiniji) koji su lepi i tanki i dobra slika za te pare.
Pre pola godine sam uzeo najjeftiniji tesla tv 40" za 19k u giga.. da imam u spavacoj.
Kao sto je Diamond napisao, osim sto je dizajn neki prosecan i zastareo, slika je bledunjava i podesavanja iste prakticno ne postoje tako da bih izbegao bas te najjeftinije modele.

Nazad
Vrh Dno