Nabavi neki termometar i stavi ga u sobu na visinu od oko 1.5m ali negdje sa strane od klime, nikako blizu klime ili u suprotan zid od klime, znaci sa strane.
Prvo pokusaj upratiti koliko klima maši. Npr ako zadas 25 a ona hladi na 22 znaci 3 stepena razlike. Pokusaj onda stimati vodeci se ovim 28 da bi ti bilo 25.
Onda pokusaj skontati da li odrzava to sto postigne precizno ili u toku dana varira temperatura gore dole po 2-3 stepena. Jedan stepen je ok ali sve preko dva je lose *********.
Ako je samo prvi problem u pitanju to nije nista strasno samo naucis kako stimati. Ja nor svuju hisense energy pro plus stimam za 2 stepena nize nego sto mi treba (22 da bi mi bilo 24) i ona to precizno odrzava.
Ako je drugi problem u pitanju i temperatura varira a klima radi cijeli dan i podesena je na isto konstantno onda na daljinskom aktiviraj IFeel, tada klima koristi sensor u daljinskom za temperaturu i stavi ga negdje gdje ga klima vidi (jer klima svakih 10 min očitava temperaturu sa daljinskog) ali isto sa strane, ne da puse u njega.
Ako ti tako bude precizna onda mozes tako da je koristis, malo smaranja ali ********* nije strasno. Ako i tada bude šetala sa temperaturom mjenjaj je sto prije dok mozes i ganjaj energy modele oni su super od hisense ili nesto trece
Nikad ti neces biti zadovoljan sa tom klimom, uvjek ces nesto cackati. Zato ako vec na startu nisi zadovoljan i ako ikako imas sanse, vrati i doplati da imas mir sa tim.E ovako, čini mi se da je to sa temperaturama ipak OK jer na 3 termometra pokazuje istu temperaturu kao i na daljinskom i aplikaciji, nema nekih odstupanja. Muka mi je samo što npr kad je temperatura 25 ja stavim 28 i onda se ugasi kompresor ali unutra i dalje puše skoro pa istim intenzitom, volio bih da bude malo manje i tiše, zašto ne prebaci sam na nešto tiše, ima taj neki FAN MODE i tu može lagano skroz duvati ali na hlađenju ne može bez obzira što kompresor ne radi i što nije potrebno to duvanje. Ne pomaže ni QUIET tipka ni ona ECONOMY.
.
Nikad ti neces biti zadovoljan sa tom klimom, uvjek ces nesto cackati. Zato ako vec na startu nisi zadovoljan i ako ikako imas sanse, vrati i doplati da imas mir sa tim.
Imam je ja, kad je hladjenje u pitanju, najmanje trosi na quiet, meni je na 27 stavljena, u kuci 24,5, kuca bez izolacije, prosek izmedju 250-270wMoze li mi ko pomoci sa podesavanjem klime, hisense wings 18...sta sve trebam uraditi da bih nastimao temperaturu...u sobi 23 stepena, na daljincu 28, u aplikaciji tu nesto slicno, ukljucim i feel ali ne funkcionise mi kako sam ja to zamislio....je li moguce da daljinac prikazuje pogresnu sobnu temperaturu
Imam je ja, kad je hladjenje u pitanju, najmanje trosi na quiet, meni je na 27 stavljena, u kuci 24,5, kuca bez izolacije, prosek izmedju 250-270w
Raspored ti je katastrofa za 1 klimuZdravo svima.
Molim vas za misljenje da li moja ideja u vezi lokacije klime moze da resi problem.
Potrebna mi je da rashladim stan od 50m2. Zamislio sam da postavim jednu 12-icu u hodnik, cim se udje u stan, zbog specificnog rasporeda prostorija.
Mislio sam da stavim VOX IVA klimu, ili neku varijaciju VOX-a, poput IFG12-AACT.
Da li mislite da ova klima moze da rashladi ovaj stan, ako je postavim na mesto koje sam zamislio, kao i da li je lokacija postavljanja dobra?
Primarno je da se rashlade Soba 1 i Soba 2.
Hvala unapred!
Sta bi trebalo da uradim da bih ohladio, da postavim dve klime? Imas li preporuku za lokaciju?Jednom rečju - no way, Pedro...
Da malo rashladi i pokupi vlagu - može,
Da ohladi - teško.
Jel bih mogao sa dve klime da resim? Imas li preporuku za lokacije?Raspored ti je katastrofa za 1 klimu
A hodnik je skoro uvijek najgora opcija
Idealno bi bilo 3 male klime, nekako ti vrata nisu ni jedna paralelno sa drugima da se jedna klima iskoristi za 2 prostorijeSta bi trebalo da uradim da bih ohladio, da postavim dve klime? Imas li preporuku za lokaciju?
Jel bih mogao sa dve klime da resim? Imas li preporuku za lokacije?
Stan je za izdavanje, tako da mi je puno 3 klime.Idealno bi bilo 3 male klime, nekako ti vrata nisu ni jedna paralelno sa drugima da se jedna klima iskoristi za 2 prostorije
Mislis zbog kvarova?Sto klima ima vise dodatnih opcija i dzidzabidza mimo hladjenja i grijanja meni se manje svidja
Cisto skretanje paznje sa bitnih stvari a i ceneMislis zbog kvarova?
Pa obicno ne rade nista posebno ili u najboljem slucaju ne tako bas dobro kao sto je opisano, to samo stavljaju da privuku kupce da kao ponude nesto novo. Npr oni neki dodatni filteri, Ai funkcije i ubacivanje kao svjezeg vazduha i tako to, ubijanje virusa itd... efikasnost 15%Mislis zbog kvarova?
Mislim da je razlog taj sto bas imas klimu koja sve to ima😂Sto klima ima vise dodatnih opcija i dzidzabidza mimo hladjenja i grijanja meni se manje svidja
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari