Šta je novo?

Električni bicikli i električni skuteri tema

To nošenje prsluka je totalna glupost

Istom logikom bi mogli da ga nametnu i pešacima i svim drugima

Apsolutno ni jedan znak obaveštenja nije postavljen da je dozvoljeno trotinetima vožnja po kolovozu.

Šta smo dobili?
Ništa....

Do sada nisam video nijednog vozača trotineta sa kacigom i prslukom. Retki imaju kacige, a niko prsluk. I još gomila male dece vozi.
Ja imam i kacigu i prsluk od prvog dana. S tim da sam prsluk zamenio sa ovim pojasevima sa slike. Stvarno je neugodno po ovoj vrućini nositi i majicu, a da ne pričam još nešto preko majice.
🥵

Prilozi

• -2032865392-25869524.jpg
    -2032865392-25869524.jpg
    169.1 KB · Pregleda: 132
Bio sam prosle godine u Berlinu. Oni imaju super uredjene trase za bicikle i trotinete. Dakle to nisu posebne staze, vec delovi kolovoza koji su oznaceni za kretanje bicikli i trotineta. Svi postuju pravila (auto, bicikl, trotinet) i nema problema. Pretpostavljam i da su kazne visoke ako bilo ko napravi prekrsaj ili nekoga obori.

Moj elektrobike sam opremio komplet, sad leti po Kosmaju. Sve je po PSu, jako lepo ide. Jedino cu videti da ove Zoom kocnice zamenim za neki sposobniji Shimano set kada ga poteram na prvi redovan servis. U sustini dobro koce, ali zadnja skipi, pa mi ide na zivce. Peo sam se sam na vrh Kosmaja (iz podnozja), pun gas struja i pedale. Ide 35-40kmh uzbrdo, jos ja motam u 27. brzini. Izletnici me vide sa strane i verovatno se pitaju iz koje ludnice sam pobegao...

Prilozi

• IMG20240715111100_01.jpg
    IMG20240715111100_01.jpg
    653 KB · Pregleda: 121
  • IMG_20240715_112113.jpg
    IMG_20240715_112113.jpg
    227.5 KB · Pregleda: 127
Mene je mlada policajka zaustavila stop palicom na biciklističkoj stazi. Pitala da joj pokažem nalepnicu i ja objasnim brojeve na njoj. Onda je otišla da pita starijeg kolegu nešto i rekao je da je sve ok i otišao sam. Imao sam kacigu. Prsluk ne nosim a od sada ću ove tregere što je @vasilij05 pokazao iznad da nosim dok ne zahladni.

Izgleda da nisam ja te sreće. 😔
Trebalo mi je neko vreme da se naučim da ga vozim i rešio sam sada da ga modujem i podignem na 32km/h.
Ne dozvoljava mi.
Namerno nisam upgrade-ovao firmware baš iz tog razloga, ali meni je došao sa verzijom 1.4.12. Koliko sam skontao ova fora radi samo sa firmware-om 1.4.10.
😒
Probaj ovo
nisam ispratio klip do kraja ali vidim da je izvacivao nove tutorijale pa mozda neki od tih radi.

sto se registracije tice, stigao trotinet za zenu uz Xiaomi 14u sto je isao, pa sad pre dosta vremena, rekoh ajde napokon i njega da otpakujem i registrujem.
zovem agenciju u Pancevu gde sam bio prosli put za moj trotinet, kaze lik, "e pa nisam tu, sad sam u Rakovici, sledece nedelje nemam pojma gde, ko zna kad cu u Pancevo, ali ti ako hoces, uvek mozes da ga registrujes u BG-u u Dunavskoj"

ja slusam, ne verujem, ne pada mi na pamet da nosim trotinet za BG zbog njihovog uzimanja para.

bitno je da su doneli zakon i uvalili nalepnice i da uzimaju pare, jos moram da ih jurim da bi mi uzeli pare.
vozim ga, tj. zena ce ga voziti bez nalepnice pa cemo se terati sa pandurima.

Ja imam i kacigu i prsluk od prvog dana. S tim da sam prsluk zamenio sa ovim pojasevima sa slike. Stvarno je neugodno po ovoj vrućini nositi i majicu, a da ne pričam još nešto preko majice.
🥵
Marsupilami prsluk :)

Probaj ovo
nisam ispratio klip do kraja ali vidim da je izvacivao nove tutorijale pa mozda neki od tih radi.

sto se registracije tice, stigao trotinet za zenu uz Xiaomi 14u sto je isao, pa sad pre dosta vremena, rekoh ajde napokon i njega da otpakujem i registrujem.
zovem agenciju u Pancevu gde sam bio prosli put za moj trotinet, kaze lik, "e pa nisam tu, sad sam u Rakovici, sledece nedelje nemam pojma gde, ko zna kad cu u Pancevo, ali ti ako hoces, uvek mozes da ga registrujes u BG-u u Dunavskoj"

ja slusam, ne verujem, ne pada mi na pamet da nosim trotinet za BG zbog njihovog uzimanja para.

bitno je da su doneli zakon i uvalili nalepnice i da uzimaju pare, jos moram da ih jurim da bi mi uzeli pare.
vozim ga, tj. zena ce ga voziti bez nalepnice pa cemo se terati sa pandurima.

Gledao sam već, ali mislim da ću preskočiti 😁
Jedina opcija je da se poručio deo preko Alija za flash-ovanje matične ploče, što podrazumeva da rasklopim trotinet i iz njega izvučem MB.
To mi za sada nije opcija 🙂.
A što se tiče registracije, nije im trebalo ni nedelju dana da smisle kako narodu da uzmu više para.
Zakon je samo mrtvo slovo na papiru.
🤬

Moj elektrobike sam opremio komplet, sad leti po Kosmaju. Sve je po PSu, jako lepo ide. Jedino cu videti da ove Zoom kocnice zamenim za neki sposobniji Shimano set kada ga poteram na prvi redovan servis. U sustini dobro koce, ali zadnja skipi, pa mi ide na zivce. Peo sam se sam na vrh Kosmaja (iz podnozja), pun gas struja i pedale. Ide 35-40kmh uzbrdo, jos ja motam u 27. brzini. Izletnici me vide sa strane i verovatno se pitaju iz koje ludnice sam pobegao...
Da li se placa nalepnica kao za trotinet ?

Nadam se da je jasno da je prsluk za vozače trotineta obavezan u dva slučaja. Kada se vozi po kolovozu tj. sa motornim vozilima na putu i u uslovima smanjene vidljivosti, tj. uveče.

Lično smatram da je glupost obaveza nošenja prsluka ali mi deluje da ovde postoji utisak da su vozači trotineta obavezni da uvek nose prsluk.

Prilozi

• Screenshot_20240722_082215_Chrome.jpg
    Screenshot_20240722_082215_Chrome.jpg
    141.6 KB · Pregleda: 70
To stoji,ali mi nemamo povezane biciklisticke staze.Prinudjeni smo da neko parce puta prodjemo kolovozom.

To stoji,ali mi nemamo povezane biciklisticke staze.Prinudjeni smo da neko parce puta prodjemo kolovozom.
Tako je, i neces onda biti zaludan da skidas i vracas prsluk non stop. Zakonski nije obavezan da se nosi stalno ali prakticno jeste.

Nisam nasao trake pa nosim prsluk žuti stalno. Nije tako strasno niti greje previše dok sam u pokretu.

Da li je 28k za Sharp EM-KS1AEU-B (350W, 25 km/h, 25km, 6.600mAh) dobra cijena i ima li nekih boljih opcija za slične pare?

Da li je 28k za Sharp EM-KS1AEU-B (350W, 25 km/h, 25km, 6.600mAh) dobra cijena i ima li nekih boljih opcija za slične pare?
Xiaomi 4 bhr7128eu mislim da je trenutno 40k, i ima vece gume

Da li još neko ima problem sa Segway-Ninebot aplikacijom?

Nekako mi čudno da je app toliko loša da npr. ne broji km koje sam prešao ako sam otključao trotinet PIN-om (na upravljaču, ne koristeći app). Pritom kada uključim na app opciju track record telefon mi zabaguje kada hoću da zaustavim snimanje. Treba mi bukv 5min da otključam telefon, pojave se neka kineska slova i strelica u desno, kada kliknem na to (Bog sveti zna šta tu piše na kineskom, možda sam i pristao da budem njihov rob a da toga nisam svestan :) nekako mi se otključa telefon i tek tada mogu da zaustavim snimanje. Ali čitav taj postupak traje ~5min što je izuzetno iritirajuće. :mad:

Ima li ko iskustva sa MS Energy i10, jel je iskljucivo pedaliranje ili ima i gas .
Procitao sam vec da je neko imao problem sa kocnicama vec posle 400-500km , ostala iskustva nikako da pronadjem.

Nema gas, moras da vrtis da bi isao.
Na malo vise od tih 500-600km sam i ja potrosio pakne, kupio nove zamenio idemo dalje.

Nema gas, moras da vrtis da bi isao.
Na malo vise od tih 500-600km sam i ja potrosio pakne, kupio nove zamenio idemo dalje.
Koliko su te izasli paknovi , procitah na jednom drugom forumu da su mu naplatili 100€.
Realno mi treba neka varijanta dometa do 30-40 km, i da ima gas sta znam.
Iz Nisa sam, nema nekih uzbrdica. Ne treba mi za nikakav posao ili voznju do posla vec cisto razonode radi do kafica uvece i tako, pa ne bih da motam samo iz tog razloga.

Razmatram i Colosus, i ovaj Veneco sto je poslao Cekipa, tek danas sam video iz Beograda lik preko KP koji ima neke setove za nadogradnju obicnog bajsa od 500w i idu na gas 25-30km a moze i pedalanje, mada ne znam koliko je to bas pametno.

Da napomenem samo da nikada nisam probao ni jedan e-bike, trotinet skuter i sl😀

je li ovaj dualtron sajt legit ili scam?

pod pretpostavkom da je ok, ili da gledamo KP, ovo cudo Speedway 5 ne moze da se registruje kod nas?

Koliko su te izasli paknovi , procitah na jednom drugom forumu da su mu naplatili 100€.
Realno mi treba neka varijanta dometa do 30-40 km, i da ima gas sta znam.
Iz Nisa sam, nema nekih uzbrdica. Ne treba mi za nikakav posao ili voznju do posla vec cisto razonode radi do kafica uvece i tako, pa ne bih da motam samo iz tog razloga.

Razmatram i Colosus, i ovaj Veneco sto je poslao Cekipa, tek danas sam video iz Beograda lik preko KP koji ima neke setove za nadogradnju obicnog bajsa od 500w i idu na gas 25-30km a moze i pedalanje, mada ne znam koliko je to bas pametno.

Da napomenem samo da nikada nisam probao ni jedan e-bike, trotinet skuter i sl😀
Na KP 700-800din, ili na Aliju za upola...

je li ovaj dualtron sajt legit ili scam?

pod pretpostavkom da je ok, ili da gledamo KP, ovo cudo Speedway 5 ne moze da se registruje kod nas?
Sajt je legitiman i do donošenja zakona oni su jako dobro poslovali u Srbiji. Čak sam i ja razmatrao da uzmem Dualtron trotinet, ali sam baš zbog zakona odustao.

Inače i sami su naveli da njihovi trotineti ne mogu da se registruju.

1721899237002.png

Ako postuju postejece zakone,tesko.
Sajt je legitiman i do donošenja zakona oni su jako dobro poslovali u Srbiji. Čak sam i ja razmatrao da uzmem Dualtron trotinet, ali sam baš zbog zakona odustao.

Inače i sami su naveli da njihovi trotineti ne mogu da se registruju.

Pogledajte prilog 451628
prelepiću nalepnicu sa mog Segway-a 😂

se*em se na zakon. kad bi neko sa strane gledao kakvi smo po zakonima, mislili bi da smo napredniji od Japana 40 puta.

dodje mi da ga uzmem i da idem na blef. i ovako retko idem glavnim ulicama, pandure niti vidjam a i to kad ih vidim, ni ne obracaju paznju.

najgore sto moze da se desi jeste da mi napisu kaznu? nemaju jos prava oduzimanja trotineta ili mogu i to?

Zamisli da se desi saobracajna nesreca dok vozis to cudo, pa da te onda i advokati s pravom spopadnu.

Kolega placa registraciju veceg skutera oko 20k godisnje, to ti je next step, batali te budzeve.

@psychofedex zaustavljaju već u gradu, proveravaju nalepnicu. A sa tim džipolikim trotinetom si veoma privlačan za zaustavljanje i sumnjiv sve i da ideš polako. Na stranu što je suludo ići 65 sa tako malim vozilom.
Nije ti dosta 500w u kontinuitetu i 900w za ubzanje sa nekim xiaomi ultra sa amortizerima na oba točka ili MS energy za oko 100k din isto takav? 70km predjes i legalan si i vuče i uzbrdo

@psychofedex zaustavljaju već u gradu, proveravaju nalepnicu. A sa tim džipolikim trotinetom si veoma privlačan za zaustavljanje i sumnjiv sve i da ideš polako. Na stranu što je suludo ići 65 sa tako malim vozilom.
Nije ti dosta 500w u kontinuitetu i 900w za ubzanje sa nekim xiaomi ultra sa amortizerima na oba točka ili MS energy za oko 100k din isto takav? 70km predjes i legalan si i vuče i uzbrdo
Imam vec Segway f2 pro, 450w/900w, 32khm otkljucan, odlican je, ali mi fali tih 10-15 dodatnih kmh za ovo od semafora do semafora gde ne idem stazama.
vodim racuna, brze krecem od automobila, i onda mi se milion puta desi da upadnem u sendvic jer ili ispred mene kilave ili me od iza obilaze jer sa tih 32kmh nisam ni tamo ni vamo.
ovo sa 50kmh bi bilo idealno da krenem prvi i ostanem prvi bez da dolazim u situaciju da me teraju na bankinu u tim uskim sporednim ulicama.

Zamisli da se desi saobracajna nesreca dok vozis to cudo, pa da te onda i advokati s pravom spopadnu.

Kolega placa registraciju veceg skutera oko 20k godisnje, to ti je next step, batali te budzeve.
o pravnim stvarima i logici u ovoj drzavi stvarno ne bih nista komentarisao :D

Vrh Dno