Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Kakva je situacija sa Orion prepaid paketima, recimo ovaj od 200/20 za 1200rsd, i uvodjenje 6500rsd, mi deluje prihvatljivo, ali ako i tu dignu cenu za par meseci, onda cu opet da se nerviram, kao kad su dizali cenu na ugovor 24 meseca....

Pozdrav, interesuje me da li je neko imao sličnu situaciju i kako je rešio. Postao sam korisnik pre nekoliko nedelja i, iako je u ponudi stajalo da dobijam wifi 6 ruter, dobio sam Huawei HG8245Q2. To nije samo po sebi toliki problem, ali je ovaj modem izgleda nekompatibilan sa apple uređajima. Malo sam istraživao po netu i video da ljudi imaju sličan problem kao ja (random gubljenje konekcije na uređajima, iako ikonica pokazuje da je sve ok). Iz podrške sam dobio odgovor da su parametri osveženi, što bi trebalo da doprinese stabilnijoj konekciji. Međutim, nekako sumnjam da će to rešiti problem, jer nije problem konekcija sama po sebi, već kompatibilnost sa određenim uređajima. Pitanje o wifi 6 ruteru su potpuno izignorisali. Da li je neko imao sličan problem i da li je uspeo da dobije novi ruter? Hvala unapred.

Ja sam imao identican problem, ima negde moja tema gde sam pisao vise 9 tome. Uglavnom, svi uredjaji su mi radili lepo sem zeninog iPhone-a XS, sad sa Wifi6 ruterom se to vise ne desava (mada i ona sada ima 13 Pro).

Ljudi jel zna neko zasto nema interneta na Novom Beogradu skoro ceo dan, ne znam da li je lokalno ili sire ali lakse bih prelezao zapalenje pluca s komplikacijama nego da dobijem informaciju od njih

Mora da je lokalno, blok 64 sve fercera

62. isto, sve radi...

Ljudi jel zna neko zasto nema interneta na Novom Beogradu skoro ceo dan, ne znam da li je lokalno ili sire ali lakse bih prelezao zapalenje pluca s komplikacijama nego da dobijem informaciju od njih

Jel nemaju ni ljudi u komšiluku ili samo ti?
Meni se, od kad su krenule ove vrućine, ruter 2x zakucao. A više od pola godine nijednom se nije desilo. Resetovao, proradilo.

Evo jutros uspeo da dobijem podrsku, treperi mi crveno LOS lampica na ruteru, probao sa resetovnjem i vadjenjem kablova nazalost nema promena, pa su prosledili dalje problem. A ne videh da se nesto radilo po zgradi na ovoj vrucini pa da je neko precvikao optiku ne znam sta je sad problem :/

Bio momak iz Oriona, fora je bila u tome sto je MTS u mojoj zgradi koristio vertikalu Oriona da provlaci svoje kablove pa sjebao optiku oriona. Sad je popravljeno radi, al eto da znate sta sve moze kod nas da se ocekuje 🤣

E sad, da su ovi iz Oriona kao ovi iz Telekoma, trebali su da počupaju svu Telekom optiku iz svojih kanalica, pošto to Telekom radi drugima.

Da vidim da li se ovde moze ista saznat,

dalke istice orion ugovor imam 20mb brzinu u ugovoru pise 30mb zvao call centar i sve zivo kazu da je podeseno na 30 mb stavljam njihov ruter i dalje izvlaci 19.52 znaci ne ide gore ne ide ispod
dolaze tehncari kazu da je sve uredu i da ne vide problem , placa se paket za 30 a traze da se udgovor produzi.

Kojili ste vi ONT dobili? Neki drugi se dobija uz ove jače pakete?

Ovo čudo što ja imam F@st 5657 zakucava konstantno što se tiče WiFia.
Najzanimljivije je kada ne dozvoljava uređajima da se konektuju na njega dok se ne resetujem.

Da vidim da li se ovde moze ista saznat,

dalke istice orion ugovor imam 20mb brzinu u ugovoru pise 30mb zvao call centar i sve zivo kazu da je podeseno na 30 mb stavljam njihov ruter i dalje izvlaci 19.52 znaci ne ide gore ne ide ispod
dolaze tehncari kazu da je sve uredu i da ne vide problem , placa se paket za 30 a traze da se udgovor produzi.
zar ti nemas supernovu ? :p

Kod mene taj ruter radi fantastično, ima solidan domet wifi, mnogo više od onog što sam očekivao. Ja nemam apple uređaje, pisalo je da sa njima može da bude problem.

Macbook nije hteo da se konektuje jedan dan, a sutradan ni Samsung a54.
Takodje sam imao problem da STB-ovi nisu hteli da se povežu jednom prilikom pa sam isto morao da ga resetujem.

Nalazio se u istoj prostoriji😅

Danas sve radi normalno.

Ja sam im kao jedan od uslova za produzenje ugovora postavio da mi daju Wifi 6 ruter. Sa onim klasicnim redovno imam problem na apple uredjajima, ali samo na 5Ghz.

sta covek nesme da ima 2 razlicita provajdera?

ne placi te promoteri :D niste jedini ***a

Naravno da sme 😁😹 ja na primer koristim Supersporu u Surcinu jer nema drugi izbor hahahaha 😆 😂 ili Orion WiFi koji nije sjajan 🤯😐

WiFi je uzasan optika nije losa. predi na optiku :p

nemaju probao sam vec da im trazim
moze neko da mi pojasni u kom principu radi orion optika

negde sam cuo donesu ti antenu stave isto na zgradu i puste ti kabel kao od optike i to je to u prevodu wajels signalom ide nisam siguran moze neko da kaze vise.

poglavica je objasnio jedno 5 puta do sada XD to sto ti kazes za antenu je optika lite...... optika ide optickog vlakna i zavisi od tvoje lokacije tj ulice i mesta jer Orion negde ima negde nema na zalost

negde sam cuo donesu ti antenu stave isto na zgradu i puste ti kabel kao od optike i to je to u prevodu wajels signalom ide nisam siguran moze neko da kaze vise.
U pitanju je link između tvoje zgrade i neke gde imaju optiku. Link je ukupne brzine 1Gbps, a korisnicina u zgradi daju pakete do 650Mbps/150Mbps. To znači da ako ima mnogo korisnika koji downloaduju igrice / bilo šta drugo, može doći do usporenja... to nije često ali se dešava. Veći problem je kiša ili još gore sneg. U tom slučaju bežična veza na 60GHz slabi i opada protok.

Danas ceo dan puca internet, bilo šta da radim ili da gledam, internet samo pukne i moram da resetujem ruter da bi se vratio. Da li neko ima sličan problem?

Danas ceo dan puca internet, bilo šta da radim ili da gledam, internet samo pukne i moram da resetujem ruter da bi se vratio. Da li neko ima sličan problem?
Javi se supportu uvek prvo pa posle ovde, nije globalni problem lepo radi optika NBGD

Vrh Dno