Moja iskustva su potpuno drugacija... jos od recimo 2005-2010. kupujem online kod nas (mozda i koju godinu ranije), a u ino od 2000, i na vrlo smo slicnom nivou sada kao i americka online prodaja (tek tamo ima cirkusa), a cesto smo mnogo bolji i sredjeniji.
Da budem fer, mnogi sajtovi nisu imali mogucnost placanja online kod nas tada pre 15-20 godina, pa sam negde 2012. porucio laptop i morao da brojim kuriru 60-70 hiljada u kesu, sto od tada religiozno izbegavam ako mogu, jer smo se i on i ja osecali kao idioti sa brojenjem i prebrojavanjem.
Negde u to vreme ili koju godinu kasnije, 2013-2014, je poceo sa radom eLakolije (Univerexport), pa su iz radnje donosili na 5. sprat bez lifta, a u to vreme retko gde si u Americi mogao da kupis sta ti treba iz radnje i da ti donesu na stan... Sladoled u rashladnoj kutiji od kamiona do stana? Misaona imenica za 99% amerike.
Platis karticom i ne razmisljas, te pare nece nestati, a relativno lako ih mozes povratiti ako druga strana nekim suludim slucajem odbija da vrati. Ne secam se kada sam poslednji put platio pouzecem nesto... kad vidim tu opciju osecam se kao u 90im. 🤣
Kao sto kazes, kod nas je problem sto neki korisnici nisu "na tom nivou". 🙂
Ne "mi" kolektivno vec pojedinci, da li iz neznanja ili obesti, ko ce ga znati... 🙂