Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Evo instalirah danas Vivax ACP-18CH50AEHI+ - kostala me 68000.

Prvo sam se iznenadio sto su majstori stavili 3metra kabla i sto su koristili vakum pumpu :) muka je bilo naci normalne majstore dve nedelje jer su mi se smejali sto sam im spominjao da hocu 3m kabl i da se vakumira pa sam vrteo telefone dok nisam dosao do normalnih. Montaza kostala 140e / 20e demontaza stare.

Elem klima ko klima u odnosu na split Midea 12ticu koju sam imao drasticno manje se cuje, pritom ne stedim turbo i 16c. Ono sto je za pohvalu je da se spoljna jedinica ne cuje i da mi ne vibrira cela terasa posto je zakacena na gelender :D Sve u svemu lepo ohladi brzo dnevnu , trpezariju i kuhinju sa hodnikom oko 55 kvadrata.

Videcemo kad dodje zima. Iskreno me interesuje dal ce na 0 ili -5 da greje nesto. Mada ja imam parno grejanje preko zime al mi treba nesto da radi izmedju 14 i 17h i posle 22h posto tad gase radijatore…

Svaki ovlasteni majstor ,stavlja 3 m kabla i vakumira.A ovlastenog moras zvati zbog potvrde o ugradnji ,koju popunjava ,i kasnije sa njom vrsis registraciju ,preko sajta ,za 5 g garancije .Tako je makar danas bilo kada su sestri ugradili gree klimu.

Evo instalirah danas Vivax ACP-18CH50AEHI+ - kostala me 68000.

Prvo sam se iznenadio sto su majstori stavili 3metra kabla i sto su koristili vakum pumpu :) muka je bilo naci normalne majstore dve nedelje jer su mi se smejali sto sam im spominjao da hocu 3m kabl i da se vakumira pa sam vrteo telefone dok nisam dosao do normalnih. Montaza kostala 140e / 20e demontaza stare.

Elem klima ko klima u odnosu na split Midea 12ticu koju sam imao drasticno manje se cuje, pritom ne stedim turbo i 16c. Ono sto je za pohvalu je da se spoljna jedinica ne cuje i da mi ne vibrira cela terasa posto je zakacena na gelender :D Sve u svemu lepo ohladi brzo dnevnu , trpezariju i kuhinju sa hodnikom oko 55 kvadrata.

Videcemo kad dodje zima. Iskreno me interesuje dal ce na 0 ili -5 da greje nesto. Mada ja imam parno grejanje preko zime al mi treba nesto da radi izmedju 14 i 17h i posle 22h posto tad gase radijatore…
Kako bre za gelender...daj sliklaj da vidimo to

Odlicno je ovo reseno Da sm imao ovakvu ogradu na terasi ( da sam slikar, i ja bih ovako slikao :D )
Ne bih placao 50 jura ruzni podni nosac.

Evo je nova, ruzno sad meni sa ovom savijenom cevi al generalno taj deo terase ne gledam, u drugom sam delu. Elem jel realno da stede na onu zastitu pozadi sad ne znam ni kako se zove - crna gumena.

IMG_0088.jpeg

Stavio je da kondenz ide u cvece.
Moglo je malo.lepse jedino :)

Ma odlicno, sistem zalivanja kap po kap🤣

Jesi li video da li ta AEHI+ 18-tica ima dvoredni isparivac u spoljasnjoj jedinici ili jednndredni?

Nema. Mora da pogleds na samoj klimi. Posto ti je klima tako postavljena mozes da joj pridjes od pozadi i da vidis

Pozdrav svima....treba mi pomoc/predlog.Selim se u novu kucu.
Naime treba da ugradim klimu na sprat kuce koji je ~ 100 kvadrata...

Sta predlazete?Ako mogu izbegao bi VOX/FOX klime,nesto mi to ne uliva poverenje.

Trenutno u kuci u kojoj zivim koristim GREE klimu koja mi je ok ali da vidim kakva je situacija na trzistu jer se bas nesto i ne razumem u klime

Pozdrav svima....treba mi pomoc/predlog.Selim se u novu kucu.
Naime treba da ugradim klimu na sprat kuce koji je ~ 100 kvadrata...

Sta predlazete?Ako mogu izbegao bi VOX/FOX klime,nesto mi to ne uliva poverenje.

Trenutno u kuci u kojoj zivim koristim GREE klimu koja mi je ok ali da vidim kakva je situacija na trzistu jer se bas nesto i ne razumem u klime
Ako si pratio foum mozda si negdje procitao moje postove da kod buraza u kuci novije gradnje na 80m2 sa jako dobrom izolacijom ima jedna 12ka Mitsubishi. Prostor otvorenog tipa i grije odlicno. Ali tamo kod spavacih soba je vec svjezije malo. Ja bi dodao jos jednu tako da na tvojih 100m2 treba takodje vise klima. Tu ti jos zavisi kako ti je unutrasnji prostor uradjen. Koliko soba, krivina itd. Ako stavis velike klime samo ce smetati, to je katastrofalno rjesenje. Bolje manje a vise njih.

Prilozi

• 20191015_153820.jpg
    20191015_153820.jpg
    421.1 KB · Pregleda: 116
  • 20191015_153804.jpg
    20191015_153804.jpg
    467.3 KB · Pregleda: 113
  • 20200716_141023.jpg
    20200716_141023.jpg
    343 KB · Pregleda: 114
  • 20200716_141033.jpg
    20200716_141033.jpg
    367.7 KB · Pregleda: 111
  • 20200716_141159.jpg
    20200716_141159.jpg
    293.1 KB · Pregleda: 148
I evo je Mitsubishi LN.

Prilozi

• 20240707_185722.jpg
    20240707_185722.jpg
    363.2 KB · Pregleda: 135
  • 20240707_185806.jpg
    20240707_185806.jpg
    324.9 KB · Pregleda: 123
To je onda ok, znatno bolje nego da je jedroredni. U zdravlju da te sluzi.

Tesko da ce neka 18ica imati 1 red.

Pa ranije kada su SJ bile vece bile su sa jednim redom, a danas kada su trendovi smanjivanja gabarita SJ zbog izgleda, prakticnosti ili ne znam cega vec, uveli su standard dva reda bakarnih cevi, da bi zadrzali kapacitet spoaljasnjeg izmenjivaca. Uz to stavljaju i jace ventilatore sa vecim volumenom usisavanja vazduha da bi mogao vazduh nesmetano da cirkulise kroz dupli red u izmenjivacu.

Da li je neko pravio DIY / uradi sam usmerivač vazduha?

Trebao bih da malo usmerim izduv POSTRANCE, nadesno, da ne duva po krevetu. Pomeranje klime nije opcija a ovi usmerivači koji mogu da se kupe su svi gore-dole.

Znam ponešto da odradim sam ali ovde nemam ideju odakle uopšte početi, svaka pomoć je dobrodošla

Heh ja skapirao da je bolja efikasnost grejanja / hladjenja, zbog vece povrsine i razmene toplote. Al kapiram da je odrzavanje teze u odnosu na jednoredni jer ce prasina da se vise skuplja.

Nazad
Vrh Dno