Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Kupi kod Puteva Srbije u glavnoj poslovnici, Ustaničkoj, gde su ultra ljubazni, daju ti i dva nosača da možeš na još jedna kola da postaviš i menjaš TAG, zajedno sa tobom odrade registraciju na internetu i povezivanje kartice

Nema nikakvog čekanja za registraciju taga na Toll4All što su ovde pisali za drugu firmu 😃
Nisam iz BGa, pa je to malo teža varijanta. Gledam Enpay tag, na Ananasu bi me izašao i jeftinije sa nekim kupončićem😊
Po svemu sudeći isti đavo, samo neka radi posao. Hvala na odgovorima! 😊

Onaj ko vozi 170km na autoputu, ima vozilo koje to može da podnese, ima dovoljno para da ga nije briga ni za potrošnju ni za kazne, želja je samo da se stigne što pre na more. Verovatno dobar deo njih dolazi iz Nemačke gde na pojedinim mestima nema ograničenja na autoputu.
Nadam se da može i da podnese kad se slupa i pogine usput i ubije nekog nevinog koji poštuje ograničenja.
Oni voze tako jer je zakon loš i kod nas i u MK, za GR ne znam. Na zapadu, takvi ostaju trajno bez dozvole a u nekim zemljama idu i na psihijatrijske preglede što povlači niz mera i ograničenja kako u saobraćaju tako i u svakodnevnom životu. Zato tamo vozi po zakonu a kad dodje ovamo onda divlja umesto da uzme lekove.

Evo i mene sa Sitonije. Prvi put na severu Grcke.

Sad i samo kad budem morao opet.

Sitonija je prelepa, plaze su me iznenadile (iako je tesko posle svih ostrva i Jonskog mora). Medjutim guzva me ubila. Nikad nismo imali ovakvu guzvu gde god da smo isli u ovom periodu. *** blizina Makedonije i Soluna. Mislim da Bugara ima duplo vise od nasih. Plus Rumuna, jednostavno nema mesta za sve. Parking krcat od 9, sopstvene lezaljke isto. Bar oko toga nisam imao muku nigde.

Priroda je prelepa. Obisao sam celo polupstrvo. Do nekih plaza ocekivano bas los put. Za mene otkrovenje plaza Trani Ammouda. Toliko je velika da ima mesta za sve. Voda prelepa.

Sto se puta tice, klasika. Mada smo isli na Prohor kad je pao sistem plus crveni alarm zbog onog dogadjaja. 3h. Jedino je izvadilo ladovinka. Lakse se podnese tamo.

Gorivo sam sipao na Lukoilu. U Grckoj varira od 1.5 do 1.8 (dizel).

Koristio samo MCard za Makedoniju, a ovako Srbija i Grcka kartica. Za dogodine Grcki ili nas tag al kad proradi sve. Vidim zalili se neki za Makedoniju.

20240701_141419.jpg

Nije proradio, trebalo je do kraja juna, medjutim imaju problem sa integracijom tako da ce biti dobro ako uopste bude za ovu letnju sezonu...

Nisam iz BGa, pa je to malo teža varijanta. Gledam Enpay tag, na Ananasu bi me izašao i jeftinije sa nekim kupončićem😊
Po svemu sudeći isti đavo, samo neka radi posao. Hvala na odgovorima! 😊
Možeš tag da kupiš u svakoj pošti. To ti je najbolja i najbrža varijanta.
Onaj ko vozi 170km na autoputu, ima vozilo koje to može da podnese, ima dovoljno para da ga nije briga ni za potrošnju ni za kazne, želja je samo da se stigne što pre na more. Verovatno dobar deo njih dolazi iz Nemačke gde na pojedinim mestima nema ograničenja na autoputu.
To uopšte nije opravdanje za ugrožavanje ostalih učesnika u saobraćaju. Takvima treba trajno oduzeti vozačke dozvole, bez mogućnosti ponovnog polaganja.

Kazna nije smešna, nego je verovatnoća da će dotični biti kažnjen mala, što je jednostavno za rešiti. Za strance (koji su po pravilu ti koji se bahate kroz Srbiju) je tu i mnogo bitniji faktor - gubitak vremena dok se ne reši pitanje plaćanja kazne u dinarima i eventualni odlazak kod sudije za prekršaje i to treba potencirati. Sprovoditi zakon.

^^To su teorijska vremena, da voziš na pisti, bez ikakvih prepreka. Naiđeš na jedan kamion koji pretiče i ode ceo minut u vožnji 90km/h.

Vozio sam razna kola, ali da neko vozi trocifren broj kilometara 170km/h na tempomatu je SF. Možda u gluvo doba noći, kada mu se posreći da nema saobraćaja ili ako mu se baš svako skloni na blicanje, ali u realnosti, tako može nekoliko km, pa se koči zbog ko zna čega na putu, pa opet ubrza, pa opet koči.

Ja uvek putujem na more u gluvo doba noći (kad se pojavljuju vile i vukodlaci)

Jeste da se ne vidi ništa okolo,ali mnogo je manja gužva i na putu i na granicama i što je važnije nema paklenih vrućina...da moram da na 35 stepeni čekam satima na nekoj granici,mislim da bih se ja pretvorio u pomenutog vukodlaka....kako je tada maloj deci u autu,ne smem ni da pomislim

Ima nešto što se zove klima uređaj...

Kod nas je teško izbeći kaznu sada zbog sektorskog merenja prosečne brzine. Moguće je izbeći ko zna tačno gde su sektori za merenje te prosečne brzine ali meni je to besmisleno pa na AP kod nas vozim 140, eventualno malo brže na deonicama gde znam da nema merenja (od Šimanovaca do Vrčina recimo). Brže vozim van Srbije, u Grčkoj se baš brzo vozi, u Hrvatskoj, u Sloveniji. Uglavnom se uklopim uz nekog i pratim tempo. U Belgiji sam imao ludo iskustvo u vožnji, to je tolika brzina gde se stalno ljudi obilaze, i čim te obiđu vraćaju se u tvoju traku jer i njih neko obilazi. Ogromna pažnja je potrebna, ko ne može da isprati, sedne u sporu traku i lagano.

Sa modernim automobilima je dosta bezbednije voziti velikim brzinama, uz adaptivni tempomat, praćenje trake, automatsko kočenje... Nije to toliko bauk kao što zvuči.

Ima nešto što se zove klima uređaj...

Zamisli znam,ali takodje znam da nije bas pozeljno da mala deca budu u autu u kome bas dugo radi taj magicni klima uredjaj......(to ce ti potvrditi bilo koji pedijatar)

Takodje znam da ni za sam auto nije bas pozeljno da stoji u mestu upaljen satima i da stalno radi klima uredjaj....

Aj sad,daj ispali jos koju mudrost :LOL:

Babske priče i verovanja...

Kod nas je teško izbeći kaznu sada zbog sektorskog merenja prosečne brzine. Moguće je izbeći ko zna tačno gde su sektori za merenje te prosečne brzine ali meni je to besmisleno pa na AP kod nas vozim 140, eventualno malo brže na deonicama gde znam da nema merenja (od Šimanovaca do Vrčina recimo). Brže vozim van Srbije, u Grčkoj se baš brzo vozi, u Hrvatskoj, u Sloveniji. Uglavnom se uklopim uz nekog i pratim tempo. U Belgiji sam imao ludo iskustvo u vožnji, to je tolika brzina gde se stalno ljudi obilaze, i čim te obiđu vraćaju se u tvoju traku jer i njih neko obilazi. Ogromna pažnja je potrebna, ko ne može da isprati, sedne u sporu traku i lagano.

Sa modernim automobilima je dosta bezbednije voziti velikim brzinama, uz adaptivni tempomat, praćenje trake, automatsko kočenje... Nije to toliko bauk kao što zvuči.

Pa eto,kao sto smo culi ocigledno ima faca koji imaju para i samo pice i ne pitaju za cene,tj kazne.....samo kesiraju......ili jesmo ekonomski tigar ili nismo?

Inace koliko god moderni automobil da vozis sa svim tim *******cijama,skoro da ti nema spasa ako pri brzini od npr 180 km/h,200 km/h ili vecoj nesto nepredvidjeno izleti ispred tebe....

Btw,u Grckoj se definitivno ne vozi brze nego u Srbiji (ne racunajuci Solun).....bio do pre neki dan tamo,video....i ogranicenja su im veca....i kazu da sa njihovom policijom nema *****avanja ako te nahvataju....ne resava crvena problem....

Babske priče i verovanja...

Jok,to su pedijatrijske i automehanicarske price i verovanja...

E sad,druga je stvar sto smo mi nebeski i najpametniji narod na planeti pa samo mi sve znamo najbolje i ne moze nam niko nista.....zato smo,izmedjuostalog,i stigli ovde gde smo

Poslednja izmena:
Meni je prošli vikend na magistrali izleteo ker ispred auta pri 50-60. Srećom što sam se tek uključio i počeo da ubrzavam. Desno pa levo uz tvrdo kočenje i izbegao sam ga, da sam išao tim pravcem brže ... sada bih verovatno kupovao bar nov prednji branik/spojler i ko zna šta još. Njemu ne bi bilo spasa, a ovako verovatno i dalje pravi gluposti (izleteo je iza auta iz suprotnog smera).

Držimo se puta na more i deljenja korisnih informacija na tu temu.

Neko vozi danju, neko noću.
Neko sa klimom, neko ne.
Neko vozi (ne)bezbedno bez obzira na brzinu kojom se kreće.
Neko svesno ili ne, ugrožava sebe i svoje saputnike, neko i druge učesnike u saobraćaju.

To su stavri koje već radimo i siguran sam da nijedna poruka ovde na forumu neće promeniti nečiji obrazac ponašanja.

I pride deca spavaju, mirna glava... Mogu da vozim 500 km bez stajanja dok ne pojuri bešika 😂

Nocna voznja je problem sto lakse se zaspi za volanom nego preko dana.
Pogotovo oko 4,5 ujutru.
Ko moze super, ali ja na primer ne mogu, jer oko 4 mi se bas spava i pada glava.
Tako da bolje i po suncu sa manje rizika.
Da se vratim na temu, gde prespavati u Makedoniji a da automobil bude na sigurnom? Jer naslusao sam se prica seku kablove, buse gume, obijaju aute..

Putujem danju, noć mi ne odgovara. Klima odradi posao sasvim ok, nemam problema sa te strane. Imam i one mrežice "po meri" pa i one pomažu. Pored zadnjih bočnih odradio i za suvozača i vozača 😁
@athlon87
Poslednjih godina išao na Dojran da prenoćim i onda lagano ujutro krenem. Auto ispred na ulici tj ispred apartmana i nisam imao nikakvih problema.
Ove godine rekoh da probam Gevgeliju, preko bookinga zabo odličan apartman, auto parkirao u dvorište.

Držimo se puta na more i deljenja korisnih informacija na tu temu.

Neko vozi danju, neko noću.
Neko sa klimom, neko ne.
Neko vozi (ne)bezbedno bez obzira na brzinu kojom se kreće.
Neko svesno ili ne, ugrožava sebe i svoje saputnike, neko i druge učesnike u saobraćaju.

To su stavri koje već radimo i siguran sam da nijedna poruka ovde na forumu neće promeniti nečiji obrazac ponašanja.

Pravda za sve careve koji voze nebezbedno velikom brzinom i koji svesno ugrožavaju sebe,svoje saputnike i druge učesnike saobraćaja 🤣

To su izuzetno mudri ljudi sa fenomenalnim obrazcem ponašanja 😁

Evo i mene sa Sitonije. Prvi put na severu Grcke.

Sad i samo kad budem morao opet.

Sitonija je prelepa, plaze su me iznenadile (iako je tesko posle svih ostrva i Jonskog mora). Medjutim guzva me ubila. Nikad nismo imali ovakvu guzvu gde god da smo isli u ovom periodu. ********* blizina Makedonije i Soluna. Mislim da Bugara ima duplo vise od nasih. Plus Rumuna, jednostavno nema mesta za sve. Parking krcat od 9, sopstvene lezaljke isto. Bar oko toga nisam imao muku nigde.

Priroda je prelepa. Obisao sam celo polupstrvo. Do nekih plaza ocekivano bas los put. Za mene otkrovenje plaza Trani Ammouda. Toliko je velika da ima mesta za sve. Voda prelepa.

Sto se puta tice, klasika. Mada smo isli na Prohor kad je pao sistem plus crveni alarm zbog onog dogadjaja. 3h. Jedino je izvadilo ladovinka. Lakse se podnese tamo.

Gorivo sam sipao na Lukoilu. U Grckoj varira od 1.5 do 1.8 (dizel).

Koristio samo MCard za Makedoniju, a ovako Srbija i Grcka kartica. Za dogodine Grcki ili nas tag al kad proradi sve. Vidim zalili se neki za Makedoniju.

Pogledajte prilog 449017
Šta ja mogu da kažem o Grčkoj. I mi smo počeli sa Halkidiki pre 15tak godina, ali to je ljudi potpun fejl. Ajde Atos, ali ovo sve ostalo, iako jeste lepo, produžite još 2h autom kada ste već dotle stigli, tu tek počinje Grčka. Otvara se univerzum neki drugi skroz. Spakujte se na neki trajekt, pojma nemam. Ja bih sad radije i po grčkim selima u brdima nego na Halkidiki.

Ne kažem da je loše, ali korak dalje je neuporedivo bolje.
Nocna voznja je problem sto lakse se zaspi za volanom nego preko dana.
Pogotovo oko 4,5 ujutru.
Ko moze super, ali ja na primer ne mogu, jer oko 4 mi se bas spava i pada glava.
Tako da bolje i po suncu sa manje rizika.
Da se vratim na temu, gde prespavati u Makedoniji a da automobil bude na sigurnom? Jer naslusao sam se prica seku kablove, buse gume, obijaju aute..
Plaše. Spavaj gde god ti je opcija parking, da se ne mučiš. Pogledaj oko Gevgelije pa porani na granicu.

Последице итекако зависе и од брзине. То се доведе у ред адекватном казненом политиком, Норвежани су то лагано средили, 100 е за до 5 км/с 300 е за до 10 км/с остало можете замислити. Како пише на табли тако се и вози.

И да, што написа Улрих за већа прекорачења и сл. се иде код психијатра да се види шта није у реду са вама.

Poslednja izmena:
Krenuo juče u 17:50 iz Paljurija, došao jutros u 2:00.
Na granicama ukupno čekao 20 minuta, ali sam imao sreće na prilazu Evzoniju jer se baš tada otvorio još jedan punkt na gp pa sam čitavu kolonu praktično obišao. U suprotnom bih izgubio sigurno bar još 30ak minuta. Vožnja kroz Grčku, ka Solunu, oko ograničenja i malo preko, jer sam vozio u koloni sa Grcima koji su se vraćali kući, pa sam pratio tempo. Od Soluna mahom Makedonci koji kreću kasnije jer im je bliže kući. Kroz MK vožnja i dalje oko ograničenja sa malo dužom pauzom. Tako se vozilo i kroz Srbiju sa još jednom pauzom.
Put poprilično prazan od Soluna.

Ono što je interesantno je da na naplatnoj rampi kod Soluna ne može da se plati sa Gpay (bar ja nisam uspeo). Nisam uspeo ni u odlasku ni u dolasku. Izbacuje neku grešku. Platna kartica radi normalno (ista kao što je registrovana na Gpay).

Juce presli Makedonsku granicu za 20 min. Bilo je bas puno kola. Ali je radilo pet prelaza za putnicka vozila pa je islo brzo.

Pravda za sve careve koji voze nebezbedno velikom brzinom i koji svesno ugrožavaju sebe,svoje saputnike i druge učesnike saobraćaja 🤣

To su izuzetno mudri ljudi sa fenomenalnim obrazcem ponašanja 😁

Molim te, nemoj da širiš. Slažem se sa tobom, jer mi to nalaže zdrav razum, ali ti ljudi su uglavnom ponosni na sebe i svoj stil vožnje i tvoje poruke to neće rešiti.

Kako bismo sprečili besmislen offtopic
Svako promovisanja ili samohvaljenje kršenja saobraćajnih propisa će biti kažnjeno bodovima.
Bodova na forumu, kad već one u vozačkoj ne možemo ovde da delimo.

Šta ja mogu da kažem o Grčkoj. I mi smo počeli sa Halkidiki pre 15tak godina, ali to je ljudi potpun fejl. Ajde Atos, ali ovo sve ostalo, iako jeste lepo, produžite još 2h autom kada ste već dotle stigli, tu tek počinje Grčka. Otvara se univerzum neki drugi skroz. Spakujte se na neki trajekt, pojma nemam. Ja bih sad radije i po grčkim selima u brdima nego na Halkidiki.

Ne kažem da je loše, ali korak dalje je neuporedivo bolje.

Plaše. Spavaj gde god ti je opcija parking, da se ne mučiš. Pogledaj oko Gevgelije pa porani na granicu.
Ja 2x na Halkidkiju i već me smorio pomalo. Sve je to lepo, ali generalno manje vise sve isto ili slično. Mada mi je a i većini verovatno safe lokacija zbog dece najviše..

Vrh Dno