Šta je novo?

Osiguranje kuće - stana, usled vremenskih nepogoda

vladat1

- CoH -
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
1,145
Moja oprema  
CPU & Cooler
NH-C12P SE14 , Ryzen 7 3800X
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
Kingston Fury Renegade 2 x 16 GB - 3600Mhz
GPU
GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB
Zvuk
S.M.L.S 8A
PSU
Seasonic Focus Plus 750w 80+ platinum
Kućište
HAF 912 PLUS
Miš & tastatura
Logitech G610 , LOGITECH G403 HERO
Ostale periferije
Blue Snowball Ice
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zdravo drugari,

svedoci smo nagle promene klime. Kojim Osiguranjem je najbolje osigurati kuću - stan, usled vremenskih nepogoda ? Ja sam dobio punudu od DDOR a Novi sad. Okačiću je kada dođem kući. Koliko ovo praktično vredi ako ti vetar odnese krov ?

Da li postoji beko osiguranje domacinstva koje u paketu ima i bezbedonsne kamere?

Ja kada sam tražio ponude za celu zgradu, rekli su mi da može da se osigura praktično sve, sve je stvar dogovora. Pitaj kod svog agenta, sigurno će ti ponuditi nešto. Sve je stvar dogovora.

U Francuskoj mozes da osiguras i zamrzivac, tj ono sto je unjemu. :D

Da podignem malo temu

"Kojim Osiguranjem je najbolje osigurati kuću - stan, usled vremenskih nepogoda ? "

Sve zavisi šta je za tebe najbolje. Moraš uzeti nekoliko ponuda.

Ja sam osiguran u Generaliju. Imam i osiguranje od odgovornosti prema komšijama.

Zovi redom osiguranja i traži ponude. Uglavnom, sve može da se osigura, samo je pitanje iznosa premije.
Ponude se menjaju vremenom, pa ono što neko ima od pre XY godina, možda više nije dostupno novim korisnicima.
pozdrav

Jel iko ovde naivno misli da ce mu osiguranje priznati bilo kakvu stetu?
Osiguravajuca drustva nalaze i najmanji razlog da vam odbiju isplatu.
Citaj kuca/zgrada nije legalizovana, bespravno podignuta nadstresnica, prikljucak na struju bez atesta, podstanari neprijavljeni, lokal koji je izdat za poslovnu delatnost, a nije namenjen/prilagodjen i dobijene dozvole za tu delatnost, itd.
Ja vec vise od 10godina sam odjavio osiguranje jer znam da ce mi naci izgovor nesto od ovoga da ne isplate.

Meni se nije nešto dešavalo ali sestri su isplatili par puta odštetu. Krov, udar groma... Lokal i novogradnja.

Meni su platili štetu i popravku nastalu zbog pucanja vodovodne cevi. Kolegi takodje. Plaćeno sve sa gletovanjem i krečenjem druge strane zida. Cifra je bila odgovarajuća.
Druge štete nisam imao.
Pozdrav

Zavisi i od polise osiguranja. Možda slučaj nastale štete nije pokriven polisom.

Znaš iz prve ruke ili pretpostavljaš?
Pretpostavljam na osnovu gomile youtube videa kako u americi osiguravajuce kuce koriste dronove da snimaju kuce i skidaju ih sa osiguranja zbog banalnih stvari.
Te korporacije su vlasnici i osiguravajucih kuca u evropi pa mi je logicno da se praksa prebacuje i ovde.
Ali neka neko kaze da li se kuca/objekat koja nije legalizovan (kojih ima ogroman broj u Srbiji) da je moze osigurati legalno.

Bio ddor ako se ne varam. Sarađuju sa nekim, ima firmu i prodaje sva osiguranja, pa im preporuči koja i šta. Menja ona to na godišnjem nivou prema preporuci ali obično je ddor ili dunav. Grom joj udario u terasu, zadnji sprat četvorospratnice, nešto malo uređaja spaljeno. Na lokalu je kod nekog nevremena stradao deo krova. U oba slučaja je ok bila nadoknada štete.
Meni je pukla kanalizaciona vertikala u ploči između mene i komšinice ispod. Ne mogu da se setim da li je od bombardovanja što se treslo ili što su zabadali šipove za zgradu iza. Pokrilo osiguranje i radove i štetu, po dogovoru je na komšinicu odrađeno (realno, njoj su go... curila :) od još tri sprata iznad). Šalim se, ali davno je bilo pa ne mogu tačno da se setim šta su gledali, moj pod, njen plafon... Dunav osiguranje. Razbili okolo ploču, zamenili cevi, beton, pločice...
Dobro ste me podsetili da isproveravam opet polise.
Ne znam kako je za nelegalizovano, nisam u toj priči.

Lepo je sve to i sa kanalizacijom i sa čučavcima i na kraju sa šipovima ali tema je osiguranje od vremenskih nepogoda.

@vladat1
Traži ponude sa onim šta želiš da osiguraš (oštećenja od udara groma, krov, fasada, stakla i ostalo šta misliš da može biti oštećeno) i gledaj premije i koji su uslovi da bi se dobilo osiguranje da ne bude na kraju prema procentu uplaćenog osiguranja. Što više stvari osiguravaš dublje zavlačiš ruku u džep.

Nazad
Vrh Dno