Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Da li je neko pokušao da se pozove na Ratelov pravilnik u kome je naznačeno da se prenos može zakazati 30 dana unapred. Dakle u praksi bi trebalo da funkcioniše tako da neko ko želi da prenese broj ode kod drugog operatera npr. 30 dana pre isteka UO kod postojeceg, kaže da želi na dan isteka da se zakaze prenos i da se to obavi bez dodatnog gubljenja dana kod starog operatera i plaćanja par dana po punoj ceni paketa?

Samo da javim. Prihvatio yettel reklamaciju za aktivaciju imessage. Skinuli su 400 dinara sa racuna. Nisam se ovome nadao. Eto malo da ih i pohvalim!

Brzina paket Total Internet izmereno bukvalno pre 2minuta,na Laptopu.Brzinu pokazuje Okla u Mbps...tako sam postavio u podesavanjima.Inace ruralna sredina i da ovo je mobilni net,svaki mesec po 2550RSD mnogo.A prilikom isteka UO menjam ja to za 150Gb mesecno,i tu promocija nema i hajd.Sreca moja Yettlov repetitor oko 30-40metara,vazdusno udaljen inace kako bi ovako bilo ko zna.O optici da i ne razmisljam ovde nekih 80Km od Bg.,ko zna dali ce i kad biti.Citah celu temu i nisam bas skontao 100% kako,zato i pitam.Jos uvek sam pod UO Total Data(obicni) 3450RSD+145RSD dodatna oprema tj punjac 18W za Motorolu,kad sam je uzeo vidim na sajtu nema punjac.Lik iz poslovnice u Arandjelovcu mi dade punjac ja velim sve super(rec je o Motorola Moto G32 6/128Gb),ja kuci unutra kabl ali onaj za komp jedna strana standardni USB 2.0 za komp drga onaj mikro USB C za telefon.Zovem 9000 i pitam sta sad oni iz Bg. nazovu ove u Arandjelovcu i zove me taj lik iz poslovnice,kaze "Pa dobili ste kabl,uz telefon" lepo mu kazem aman covece i na punjacu koji si mi prodao ide micro USB C ne onaj iz pakovanja.Dasa glat prekide vezu i nece vise dase javi,sta cu posle kupim ovde u Topoli za 500dinara 1metar kabl sa obe strane micro USB C i sad to radi.Namerno sam pisao ime poslovnice toliko o profesionalnost,i odnosu prema klijentima.Inace ovo mi je 3ci ugovor i Telefon uzet u Yettelu(ako uspem ubacicu jos 2-3slike) za mobilni net tu pomoci nema osim manji paket manje placam,ali kada bude isticala UO kako da izvucem bilo koji Total bez telefona uz 50% popusta?Sa Motorolom zadovoljan nov telefon netreba dali onda da predjem na dopunu pa cekam ponudu ili da okrenem bilo koga za prenos broja...da bih dobio neku ponudu?Ovako Total Data+Total Internet+502RSD rata za Motorolu izgura sve oko 6000-6500RSD mesecno,i sve se placa uredno uvek.Da samo napomenem dobijao sam jedno vreme ponudu Total Data+ za bese 3300RSD ali misim se sta znam bolje da cutim...unapred hvala na bilo kakvom odgovoru(valjda ADM tim nece,obrisati ovo nadam se) P.S. slike iz aplikacije sam obrisao a bile su,jer tek onda skontah da se vidi broj telefona a to nije bas za javno deljenje :)
:unsure:
BRINA MOBILNOG NETA.png

Brzina paket Total Internet izmereno bukvalno pre 2minuta,na Laptopu.Brzinu pokazuje Okla u Mbps...tako sam postavio u podesavanjima.Inace ruralna sredina i da ovo je mobilni net,svaki mesec po 2550RSD mnogo.A prilikom isteka UO menjam ja to za 150Gb mesecno,i tu promocija nema i hajd.Sreca moja Yettlov repetitor oko 30-40metara,vazdusno udaljen inace kako bi ovako bilo ko zna.O optici da i ne razmisljam ovde nekih 80Km od Bg.,ko zna dali ce i kad biti.Citah celu temu i nisam bas skontao 100% kako,zato i pitam.Jos uvek sam pod UO Total Data(obicni) 3450RSD+145RSD dodatna oprema tj punjac 18W za Motorolu,kad sam je uzeo vidim na sajtu nema punjac.Lik iz poslovnice u Arandjelovcu mi dade punjac ja velim sve super(rec je o Motorola Moto G32 6/128Gb),ja kuci unutra kabl ali onaj za komp jedna strana standardni USB 2.0 za komp drga onaj mikro USB C za telefon.Zovem 9000 i pitam sta sad oni iz Bg. nazovu ove u Arandjelovcu i zove me taj lik iz poslovnice,kaze "Pa dobili ste kabl,uz telefon" lepo mu kazem aman covece i na punjacu koji si mi prodao ide micro USB C ne onaj iz pakovanja.Dasa glat prekide vezu i nece vise dase javi,sta cu posle kupim ovde u Topoli za 500dinara 1metar kabl sa obe strane micro USB C i sad to radi.Namerno sam pisao ime poslovnice toliko o profesionalnost,i odnosu prema klijentima.Inace ovo mi je 3ci ugovor i Telefon uzet u Yettelu(ako uspem ubacicu jos 2-3slike) za mobilni net tu pomoci nema osim manji paket manje placam,ali kada bude isticala UO kako da izvucem bilo koji Total bez telefona uz 50% popusta?Sa Motorolom zadovoljan nov telefon netreba dali onda da predjem na dopunu pa cekam ponudu ili da okrenem bilo koga za prenos broja...da bih dobio neku ponudu?Ovako Total Data+Total Internet+502RSD rata za Motorolu izgura sve oko 6000-6500RSD mesecno,i sve se placa uredno uvek.Da samo napomenem dobijao sam jedno vreme ponudu Total Data+ za bese 3300RSD ali misim se sta znam bolje da cutim...unapred hvala na bilo kakvom odgovoru(valjda ADM tim nece,obrisati ovo nadam se) P.S. slike iz aplikacije sam obrisao a bile su,jer tek onda skontah da se vidi broj telefona a to nije bas za javno deljenje :)
:unsure:
Pogledajte prilog 449083
Kod tebe je još i dobro, kod mene u strogom centru grada izgleda ovako:

Prilozi

• Screenshot_20240707_122445_org.zwanoo.android.speedtest_edit_3972765350358.jpg
    Screenshot_20240707_122445_org.zwanoo.android.speedtest_edit_3972765350358.jpg
    53.7 KB · Pregleda: 91
Da vidite njihove speedtestove na Zlatiboru,to je tek kriminal.Digao sam ruke od prepiske sa njima i uveo kablovski internet u apartman iako mi realno ne treba jer ne provodim toliko vremena gore a mobilni net bi mi završavao posao.Jedna od njihovih preporuka je da prebacim mrežu na 3G...Jedini razlog zbog čega ne prelazim na mts jer ta firma finansira ovaj lopovski režim a A1 mi je tek katasrofa sa signalom u kopovima Kolubare tako da kada se sve oduzme i sabere mobilni provajderi su blago rečeno katastrofa u Srbiji ili bar tamo gde je meni bitno.Treba izvući ako je moguće što manju pretplatu i sačuvati živce...

Pitanje, imam pripejd broj na A1 i mislio sam da ga prebacim u Yettel da bi mi ponudili promociju i da uzmem Total 5 po 1250 din ili Total 10 po 1300 din mesečno. Da li stvarno nude posle 3 dana ili da se ne zavitlavam bezveze?

Predjes na prepaid u yettel i sacekas 2-3 dana da ti se u aplikaciji pojavi ponuda za prelazak na postpaid sa 50% popusta.

• Like
Reagovanja: uji
Da pohvalim Yettel.

Upravo mi stize SMS od njih da je u prethodnom periodu bilo poteskoca sa aktiviranjem IM/FT i da su slati sms-ovi na neki UK broj. Smanjili su mi racun za nekih 300 dinara (iako nisam trazio povracaj sredstava).

Prilozi

• Screenshot_2024-07-08-14-09-34-785_rs.telenor.mymenu.jpg
    Screenshot_2024-07-08-14-09-34-785_rs.telenor.mymenu.jpg
    69.5 KB · Pregleda: 65
  • Screenshot_2024-07-08-14-09-30-979_rs.telenor.mymenu.jpg
    Screenshot_2024-07-08-14-09-30-979_rs.telenor.mymenu.jpg
    69.7 KB · Pregleda: 68
  • Screenshot_2024-07-08-14-09-25-877_rs.telenor.mymenu.jpg
    Screenshot_2024-07-08-14-09-25-877_rs.telenor.mymenu.jpg
    70.4 KB · Pregleda: 59
  • Screenshot_2024-07-08-14-09-18-010_rs.telenor.mymenu.jpg
    Screenshot_2024-07-08-14-09-18-010_rs.telenor.mymenu.jpg
    82.8 KB · Pregleda: 54
@fiy moze i preko app ali je to spora varijanta.
bolje da lično ode trećeg dana u bilo koji jetel i da odmah završi

@fiy moze i preko app ali je to spora varijanta.
bolje da lično ode trećeg dana u bilo koji jetel i da odmah završi
toga sam svestan i kad sam radio prenos rekla mi je da joj se javim da ona to progura kroz sistem brze ali hocu da kzem da se meni u app pokazuje samo total 40 total data i total data+

Pitanje, imam pripejd broj na A1 i mislio sam da ga prebacim u Yettel da bi mi ponudili promociju i da uzmem Total 5 po 1250 din ili Total 10 po 1300 din mesečno. Da li stvarno nude posle 3 dana ili da se ne zavitlavam bezveze?
Najbrze je u poslovnici sa pripeida na postpaid,e vec je drugo ako ti na primer istice ugovor.Sad gledah na njihovom sajtu tarifni paket Total5 ne postoji,najmanji tarifni paket je Total10.Napravis ako vec nemas nalog na Yettel sajtu ulogujes se odes na Mobilna>Tarifni paketi i tu imas za Total10,ove 2 opcije :) Screenshot.pngScreenshot(1).png

Ugovor mi ističe 20.jula,zbog čega jul obračunavaju po punoj ceni bez 50% popusta?

@veljadj 50% popusta ide na 24 ciklusa a ne na 24 meseci.
npr. da si 30.juna ugovorio 50%, taj popust bi ti trajao od 30.juna 2024 do 31.maja 2026 jer se mesec u kojem se popust ugovara već računa kao prvi ( pun ) ciklus, nebitno što je zadnjeg dana u tom mesecu ugovoren.
U tvom slučaju, ti već možeš podneti zahtev raskida i prelaz na pripejd i kad te budu zvali radi ostanka, daju ti 50% na nova 24 ciklusa. U tom slučaju će ti i ceo jul 2024 biti prepolovljen jer se u tom mesecu ugovorio popust na nova 24 ciklusa i tako će ti popust trajati do 30.juna 2026.

Puno hvala na objašnjenju! 🍻

@jason13 ne istice jos na zalost ali posto mi je telefon ok ne treba drugi,kad bude isticalo gledacu ili Total10 uz 50% popusta,ako nece briga me prenesem broj u Globaltel 1100RSD i to bez UO.Jedino cu videti za Internet mora mobilni sta mogu,da smanjim paket na 150Gb mesecno meni dosta,nekad sam imao taj paket od 150Gb ali u A1 oni ti i ako potrosis ne stopiraju samo te uspore.I verovao ili ne nikad nisam potrosio svih 150 jer radijus kretanja po netu,tako obican surf a na Mintu(Linux koristim,dual boot W10 i Mint Mate distro) ima dobar i audio i video plejer.Za audio Quodlibet a za video mpv Media Player ovaj za video skinem film i prevod stavis ista imena npr Peti Element avi ekstenzija,a prevod Peti Element srt...i milina on sam ugodi ko na tv da gledas :) ali dobro da ne davim sa Linuksom bice ili 50% ili odo vamo i to je to zaboravih za kretanje po netu i FB poodosta mora da ga smanjim malo :geek:

@milewap ako ti treba dodatnih 25% popusta za A1 net i bolji 4G+ modem, piši privatno, u toj varijanti 150 GB te ispadne 1037 din umesto redovnih 1400 din

Da li neko zna kako se zove pesma koja ide tokom cekanja na operatera u Yettel call centru?

@DJ0RDJE Nevena Glušica - When this is over (rađeno namenski za Telenor reklamu)

To je izgleda i jedino što je preživelo češku kupovinu Telenora.

Ode kvalitet, ode usluga, odu cene na gore, od Norvežana ostade samo "When this is over" da ti svira dok čekaš operatera.

pošto je između jetela sa onim popustom i a1 manje više isto ko bi više davao kasnije za obnovu ugovora. vidim da a1 daje primamljive ponude za obnovu

Zdravo svima, jedno pitanje, ako npr. se danas potpiše ugovor bez ugovorne obaveze u Yettelu ( postpaid paket ) da li se taj ugovor već sutra-prekosutra može raskinuti ili se treba čekati mesec dana da se može raskinuti taj ugovor bez ugovorne obaveze?

@qobrex ako ugovaraš lično u poslovnici, obavezno trajanje postpejda bez ugovorne obaveze je 60 dana.
Ali ako ugovaraš postpejd bez ugovorne obaveze onlajn preko sajta, tada imaš fore da u roku od 14 dana raskineš jer si ga ugovorio na daljinu.

@qobrex ako ugovaraš lično u poslovnici, obavezno trajanje postpejda bez ugovorne obaveze je 60 dana.
Ali ako ugovaraš postpejd bez ugovorne obaveze onlajn preko sajta, tada imaš fore da u roku od 14 dana raskineš jer si ga ugovorio na daljinu.
A koliko najviše popusta mogu ponuditi u poslovnici ako je ugovorna obaveza ?

@qobrex tamo ti namerno ne bi dali ništa, dok 50% daju samo pod uslovom da si prvo na pripejdu puna dva dana.

@milewap ako ti treba dodatnih 25% popusta za A1 net i bolji 4G+ modem, piši privatno, u toj varijanti 150 GB te ispadne 1037 din umesto redovnih 1400 din
@jason13 mislis da kada istekne UO za Total Internet,kucnem A1 ali gde?Koliko vidim Yettel-u webshop sluzi samo za reklamu sta nude,a da uzmes nesto pa i telefon,nema teoretske sanse samo poslovnica u Arandjelovcu i kraj.E sa A1 sam uvek komuniciro ulogujem se na sajt,i kliknem dole desno iskoci onaj to zovu bese Virtualni Asistent i odmah ima ponudjeno nekih bese 4 pitanja.Pitanje tipa "Obnova ugovora" i slicno,kliknem na jedno od toga napisem par reci i tu me pitaju za kontak broj...ostavim moze bilo koji nemora A1 zadnji put sam ostavio ovaj 062.Posle maksimum 2 minuta zove devojka neka je bila,natenane joj objasnim sta je i kako i pitam moze li to i to?Kaze moze danas cu to zavrsiti,ocekujte za 2-3dana kurira bese saradjuju sa Daily Express i tako je i bilo...za 2dana stize sve pokazem L.K. potpisem i vozi.Koliko sutradan popodne taj Net 150+ruter+kartica sve upakovano,i vozi Misko.Normalno placas ugovoreno na eracun i kraj,a vamo pozovem 9000 pitam kaze "Ne nemoze otidite,do najblize poslovnice" e zato sam se uvek pitao kakva je svrha Yettel weshopa...mozda da gledam slike telefona i rutera :unsure:

Sta vi mislite, da li se "mali mts" AKA yettel dogovarao sa velikim mtsom?
Ili pak mozda koriste istu proročicu kao Šojić?

Vrh Dno