Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Poz!
Lepo piše,
freepaid taj i taj paket ističe za toliko i tiloko i zadnja stavka piše roming global travel i global explore.
U global travel spada i zapadni balkan, a video sam tamo u roming dodacima da ima zb.
Ovo summer 5 gb za deset dana je odlična stvar.
Mislim da je global travel i global explore posebno od ZB.

Prilozi

• IMG_20240706_150124.jpg
    IMG_20240706_150124.jpg
    58.6 KB · Pregleda: 27
Nameravam da jedan svoj mts broj prebacim u Globaltel zbog 200gb koji mi trebaju kao privremeno rešenje za internet.

Jasno mi je da prilikom prelaska moram da aktiviram jedan freepaid paket. Prva aktivacija najjeftinijeg freepaid paketa košta 999 dinara. Po isteku 30 dana dovoljno je aktivirati mesečni net dodatak (5gb za 340 dinara) i produžiti važenje nepotrošenih gigabajta. Jesam li u pravu?
I da li net radi na usb modemu i ruteru ili se može koristiti samo na telefonu?

Nameravam da jedan svoj mts broj prebacim u Globaltel zbog 200gb koji mi trebaju kao privremeno rešenje za internet.

Jasno mi je da prilikom prelaska moram da aktiviram jedan freepaid paket. Prva aktivacija najjeftinijeg freepaid paketa košta 999 dinara. Po isteku 30 dana dovoljno je aktivirati mesečni net dodatak (5gb za 340 dinara) i produžiti važenje nepotrošenih gigabajta. Jesam li u pravu?
I da li net radi na usb modemu i ruteru ili se može koristiti samo na telefonu?
Da tako i ja koristim, imas na slici ispod 200 GB + paket od 5 GB za 340 din na automatskoj obnovi svaki mjesec se obnavlja. Nadam se da je pomoglo ☺️1000006348.jpg

Radi u modemu, ruteru štagod, samo podesi:
APN: globaltel
Korisničko ime: (ostavi prazno)
Lozinka: (ostavi prazno)

@urimbina

Sto ti je to u zivotu trebalo ?

Cesto su veoma spori u resavanju problema , a deo problema nikada ne rese :( :(

@s.nikolić

Mislim da i dalje vazi limit od 40GB na mesecnom nivou.
Posle toga snize brzinu na do 2Mbps

Ljudi, hvala vam što delite korisne informacije.
Znam da samnjuju brzinu posle potrošenih 40gb, ali meni brzina nije toliko važna.
Za tri meseca koliko mi treba veča količina bilo kakvog interneta, nema boljeg i jeftinijeg rešenja. Priču popravlja 200 gb + 30 koje dobijam posle prve aktivacije. Poslao sam zahtev da pređem kod njih. E sad, poštom mi stiže ugovor i probni broj. Kad potpišem ugovor i vratim potpisani primerak, oni mi šalju karticu sa stalnim brojem. U kom trenutku prestaje da radi kartica starog operatera? Čim me pozovu ili čim dobijem ugovor i probni broj ili tek nakon što im stigne potisani ugovor?

Kad potpišem ugovor i vratim potpisani primerak, oni mi šalju karticu sa stalnim brojem. U kom trenutku prestaje da radi kartica starog operatera? Čim me pozovu ili čim dobijem ugovor i probni broj ili tek nakon što im stigne potisani ugovor?
Na istoj SIM kartici biće ti aktivan privremeni broj. Isti je aktivan sve do momenta prenosa. Kartica starog operatora prestaje da radi na datum kada je zakazan prenos u periodu od 2 posle ponoći do 6 ujutru. Globaltel te priključuje u mrežu oko 9, 10 ujutru i menja privremeni broj prenetim. Ne potpisuješ ugovor, već zahtev za prenos broja, kojim ujedno postaješ njihov registrovani korisnik nakon prenosa.

Pa nije ti ostalo ništa, vidiš da ti piše 0 GB, Global Summer i Global Explore podrazumeva neke zemlje Evrope i Zapadnog Balkana i tebi tu stoji 0GB.
@Talisman10 Meni pored ovih stavki ima i Internet roming zona 1.

@tobacco road Trebalo bi da ima još jednu stavku pored ovih.
Ako si registrovani Freepaid korisnik koristis internet iz paketa u zoni Zapadnog Balkana.
Poz!
Lepo piše,
freepaid taj i taj paket ističe za toliko i tiloko i zadnja stavka piše roming global travel i global explore.
U global travel spada i zapadni balkan, a video sam tamo u roming dodacima da ima zb.
Ovo summer 5 gb za deset dana je odlična stvar.
Нисам добро дефинисао питање, па самим тим нисам добио одговарајући одговор.
Отац се тренутно налази на одмору у Северној Македонији (на Охриду).
Пребацио је број из Мтс-а у Глобалтел, и аутоматски је регистрован број на њега.
Пред пут, позвали смо 0677/1234, и речено нам је да се прво троши (у овом случају) Глобал Травел 1ГБ додатак, па тек одређена квота интернет саобраћаја за регион Западног Балкана.
Као што може да се види на приложеној слици, отац нема ту ставку.
Ако се добро сећам, речено нам је да квота за интернет саобраћај износи 2.93ГБ за пакет од 1.450 динара.
Њега интересује како то може да проверава у реалном времену?

П.С. Надам се да сам боље разјаснио проблем.😀

Нисам добро дефинисао питање, па самим тим нисам добио одговарајући одговор.
Отац се тренутно налази на одмору у Северној Македонији (на Охриду).
Пребацио је број из Мтс-а у Глобалтел, и аутоматски је регистрован број на њега.
Пред пут, позвали смо 0677/1234, и речено нам је да се прво троши (у овом случају) Глобал Травел 1ГБ додатак, па тек одређена квота интернет саобраћаја за регион Западног Балкана.
Као што може да се види на приложеној слици, отац нема ту ставку.
Ако се добро сећам, речено нам је да квота за интернет саобраћај износи 2.93ГБ за пакет од 1.450 динара.
Њега интересује како то може да проверава у реалном времену?

П.С. Надам се да сам боље разјаснио проблем.😀
Dobrodošli u region Zapadnog Balkana. Svi registrovani korisnici mogu da koriste uslogu „Roming kao kod kuće”.
Za više informacija poseti https://www.globaltel.rs/roaming-internet
Proveri preostali balans interneta za region Zapadnog Balkana pozivanjem *106#

Bio sam globaltel korisnik prosle godine, ovu poruku sam dobio kada sam usao u Makedoniji, valjda nisu nesto menjali, trenutno sam u A1. Nadam se da sam pomogao, pozzz

Minute koristi kao da je u Srbiji a net mora da ima za Zapadni Balkan, kao što MTS ima Zona0 ili Yettel Zapadni Balkan,zavisi koju tarifu imaš. Najbolje da zoves Korisnički i da vidiš sa njima šta i kako.

Da li mora odmah nakon prenosa? Ima li neki zvanični rok do kada se mora aktivirati freepaid da bi se dobilo tih famoznih 200 gb, piše li to negde crno na belo?

Da li mora odmah nakon prenosa? Ima li neki zvanični rok do kada se mora aktivirati freepaid da bi se dobilo tih famoznih 200 gb, piše li to negde crno na belo?
Ne mora odmah, već do kraja meseca u kom se broj prenosi. Što se napismenog dela tiče, promocija iznova važi iz meseca u mesec pa se takoreći produžava.

Pozdrav svima, jel može da se prebaci pripejd broj iz neke druge mreze u globaltel,pa da se aktivacijom fripejda aktivira i 200gb za prenos broja?

Pozdrav svima, jel može da se prebaci pripejd broj iz neke druge mreze u globaltel,pa da se aktivacijom fripejda aktivira i 200gb za prenos broja?
Prenos broja iz druge mreže je svakako uslov, nebitno da li je pripejd ili postpejd. Prelazio sam sa pripejda, tako da, može.

Ja sam se 02.07.vracao iz Grčke i normalno sam zvao iz MKD u Srbiju, normalno nije ništa naplacen jer je roming kao kod kuće,takvu poruku dam dobio čim sam ušao u MKD. Mreža je Yettel total 40,nista nije naplacen preko pretplate.

Za postpaid je tako, ali Globaltel je prepaid (nisu u obavezi da uvažavaju prepaid planove u regionu Zapadnog Balkana)

Znam da je tema za Globaltel ali je čovek dobio sms poruku na ulazu u MKD identičnu kao što sam ja dobio, zato sam se i uključio u temu.

Za postpaid je tako, ali Globaltel je prepaid (nisu u obavezi da uvažavaju prepaid planove u regionu Zapadnog Balkana)
Ovo mi nije jasno . Kakve veze ima što je prepaid ili postpaid ? U Crnoj Gori, svaka kartica bilo post ili prepaid radi normalno u zoni ZB. Sa sve internetom. Jedino sto mi pada na pamet je što sve kartice vec godinama moraju biti registrovane . A onda imamo i hrvatske prepaid kartice, koje i dan danas ne moraju da se registruju, pa rade normalno u EU roamingu.

Radi normalno. Ali samo su u obavezi da prilagode klot cene minuta poruka i megabajta onima u Srbiji kada se nema aktivni paket, tj. kada se skida direktno svaki min/sms/mb od kredita. Što se tiče mesečnih planova/dodataka za njih ne važi obaveza. Tako je kod svih operatera na Prepaidu. Globaltel je tu učinio izuzetak za internet jer hoće da privuče i postpaid korisnike iz dugih mreža.

Dobrodošli u region Zapadnog Balkana. Svi registrovani korisnici mogu da koriste uslogu „Roming kao kod kuće”.
Za više informacija poseti https://www.globaltel.rs/roaming-internet
Proveri preostali balans interneta za region Zapadnog Balkana pozivanjem *106#

Bio sam globaltel korisnik prosle godine, ovu poruku sam dobio kada sam usao u Makedoniji, valjda nisu nesto menjali, trenutno sam u A1. Nadam se da sam pomogao, pozzz
Minute koristi kao da je u Srbiji a net mora da ima za Zapadni Balkan, kao što MTS ima Zona0 ili Yettel Zapadni Balkan,zavisi koju tarifu imaš. Najbolje da zoves Korisnički i da vidiš sa njima šta i kako.
Ne koristi minute kao kod kuće, bilo je već reči o tome:

Хвала на помоћи, али тренутно не ради код *106# за проверу преосталог интернет саобраћаја за регион Западног Балкана.
Отац нормално комуницира са македонским бројевима, као и са српским и Глобалтел му није скинуо ни динар кредита (важи "Роминг као код куће").
Што се тиче интернета, има на располагању 2.93ГБ из квоте за регион ЗБ и 1ГБ из интернет додатка ГТ.
Како ми је рекао, задовољан је за сада са услугом у Србији, као и у Северној Македонији.😀

Jedno mozda nekom glupo pitanje razmisljao sam da po isteku UO u Yettelu,prebacim broj u Globaltel i uzmem ovaj Fremium od 8Gb neta i besplatni razgovori i sms ka svima.Jednostavno ove UO a bilo ih je i ima ih jos,mi non-stop dizu pritisak :) pozovem sa sadasnjeg broja njihov call centar da pitam jedan detalj.Kad ono ekstremno neljubazna neka operatorka se javi,i na moje pitanje arogantno kaze "Prvo prebacite broj nemam ja vremena,ostali korisnici cekaju" i prekide vezu?To mi se nije desilo nigde otkad je gavran pocrneo,pa bio to A1,Yettel ili daleko bilo MTS.Zato sam prinudjen da pitam ovde ako bih prebaci broj na taj Fremium bez UO,od 8Gb net i besplatno pozivi i sms ka svima kosta 1100RSD...pitanje sta se desava sa brojem ako ne uplatim tih 1100 ili mozda uplatim za na primer 10dana a rok za obnovu istekao.E sta tad biva desava kako-god,to sam hteo da pitam ali ova iz call centra me otkaci samo tako,i kakav je to call centar kad dobijas takve odgovore(nemogu da pretpostavim sta u takvim situacijama,jer ipak nisam ni pod kakvom UO tada)
:unsure:

Jedno mozda nekom glupo pitanje razmisljao sam da po isteku UO u Yettelu,prebacim broj u Globaltel i uzmem ovaj Fremium od 8Gb neta i besplatni razgovori i sms ka svima.Jednostavno ove UO a bilo ih je i ima ih jos,mi non-stop dizu pritisak :) pozovem sa sadasnjeg broja njihov call centar da pitam jedan detalj.Kad ono ekstremno neljubazna neka operatorka se javi,i na moje pitanje arogantno kaze "Prvo prebacite broj nemam ja vremena,ostali korisnici cekaju" i prekide vezu?To mi se nije desilo nigde otkad je gavran pocrneo,pa bio to A1,Yettel ili daleko bilo MTS.Zato sam prinudjen da pitam ovde ako bih prebaci broj na taj Fremium bez UO,od 8Gb net i besplatno pozivi i sms ka svima kosta 1100RSD...pitanje sta se desava sa brojem ako ne uplatim tih 1100 ili mozda uplatim za na primer 10dana a rok za obnovu istekao.E sta tad biva desava kako-god,to sam hteo da pitam ali ova iz call centra me otkaci samo tako,i kakav je to call centar kad dobijas takve odgovore :unsure:
Samo ti se poništi internet koji su sakupio. A sa call centrom imam samo dobra iskustva. Jedini problem he bio što su se teško dobijali kad su prelazili u MTS

Samo ti se poništi internet koji su sakupio. A sa call centrom imam samo dobra iskustva. Jedini problem he bio što su se teško dobijali kad su prelazili u MTS
Opa izgleda da kad mi u Yettel-u istekne UO eto mene tamo,sto se tice broja.Normalno da bih placao ali nemam UO a to mi je bas bitno,bolje dam njima 1100RSD i vozi pricaj,nego ovi u Yettelu-u delju Total Data+Eksterna oprema(punjac za Motorolu) 3450RSD mecno a ovamo za te pare 3meca onavljam Fremium ;)

Opa izgleda da kad mi u Yettel-u istekne UO eto mene tamo,sto se tice broja.Normalno da bih placao ali nemam UO a to mi je bas bitno,bolje dam njima 1100RSD i vozi pricaj,nego ovi u Yettelu-u delju Total Data+Eksterna oprema(punjac za Motorolu) 3450RSD mecno a ovamo za te pare 3meca onavljam Fremium ;)
Ja sam hteo i glavni broj da prebacim iz A1 u Globaltel jer su svi bezobrazno poskupeli. Ostao sam jer su mi ponudili NeoNeo za 1350 dinara. Jedino Globaltel ima pristojne regularne cene. Imam 2 broja kod njih.

Nazad
Vrh Dno