Šta je novo?

IRIS MTS TV Box (2024)

Gde ste videli cenu od 700 dinara. Nisam primetio da su napisali, jedino ako nije kao što je rečeno preko call centra.
Za te pare treba da podele i stb uređaje ljudima, bez nadoknade!

imam pitanje jedno ne znam jel za ovaj podforum..
kako da napravim moj mts nalog a nemam onaj broj sto traze koji dobijes na racunu?
unesem podatke sa ugovora ali mi trazi taj broj.. da li moram da zovem korisnicki servis ili moze da se resi drugacije?

Šifru korisnika imaš na svakom računu, prva strana gornji levi ugao.

nemam racun, tek postavljena oprema.. racun ce doci tek za par nedelja..

Pa id korisnika nećeš sigurno dobiti na forumu. Kontakiraj podršku i traži taj podatak. Objasniš naravno da si nov korisnik i nemaš račun sa kog taj podatak da pročitaš.

Nije napisao da poredi 4K sa rezolucijom slike u 3D-u, vec govori da ce 4K proci isto kao i 3D svojevremeno ...
Pročitaj ostatak poruke: 4K UHD nije nova tehnologija kao što je 3D, već je jednostavno unapređenje postojeće rezolucije. Primarni razlog UEFA-ine odluke vjerovatno je to što je znatno skuplja produkcija u odnosu na 1080i. Dovoljno govori to da i relativno budget-friendly opcije imaju 4K UHD panele. Npr. možeš naći Hisenseove televizore za nekih 250 € (koliko para toliko muzike, naravno, ali poenta o 4K UHD stoji).

Pa Ima logike da se čeka kraj EP za Arene 4K. Ako je doneta odluka da ne bude u 4K verovatno i nije moguće da neko strimujd 4K signal i pravi se pametan. E sad ono sto brine je da li su paketi Primere NBA Premijer lige Liga Sampiona Liga Evrope kupljene i sa pravima za 4K emitovanje i da li se. To posebno placa i aneksota. Bilo bi dobro da to rese da bi 4K kanala Arene imao svrhu

Сваки уређај који не користим искључим, зашто би радио и самим тим трошио макар 2W струје више?

Nikad nijedan uredjaj ne iskljucujem na tom tel u dnevnoj sobi imam i D3mini i Mtsov box samo menjam izvore nikad uredjaje ne gasim, sto bi?
Ali ok ako se neko cima za struju ne znam platim koliko potrosim i cao sto bi se smarao da stalno gasim palim, mozda zato i nikad nije zaboo box ali to od kad znam za sebe i imam dodatne uredjaje ne gasim tako ucim i klinca, tv mi je uvek u stand by modu a mnogiiii gase tv skroz, tako i te boxeve, klincev PS5 se ne gasi jer sam mu tako rekao sam ode u hibernaciju nakon 20min ne koriscenja, kad hoce da igra u sekundi mu je operativan PS i cao, e jos i struju da gledam dal cu 500-1000 din vise da platim bolje za struju nego za lekove, to je neki moj moto zapravo tako kad me pitaju kazem bolje za gluposti nego da moram za lekove da dam e tu se cuvam kod zdravlja a ko sisa struju, radi se, zaradi se.

Ako sam u situaciji i mobilni ću da ugasim :)
Postoje dobri razlozi zašto to treba raditi, posebno u današnje vreme. Imaš po jedan klik na dugme za TV i STB i par sekundi.
Realno nemoj da gasiš ni auto onda, u momentu si spreman za pokret, zagrejan, što bi sebi uništavao zdravlje čekajuči dve sekunde a ima se i može se :)
Bez ljutnje ali bahato, ne radi se tu uopšte o parama. Zato smo izuzetno ekonomski i intelektualno snažna zemlja, zdravlje i zdravstveni sistem da ne pominjem. Ma tigrovi smo :)

Нисам мислио да чупам каблове из зида већ stand-by, где уређај мање ради, мање се греје и мање троши струје. По тој логици не мора ни славина да се затвори када се не користи вода, биће увек свежа...

Pa nije voda "džabe", dobro možda i jeste , sve zavisi gde se živi, ali u stambenoj zgradi će svim stanarima u ulazu stići račun veći za Infostan ako samo malo kaplje iz slavine jednom stanaru non-stop, ili neispravan vodokotlić.
Reda radi 700 dinara po stanu, ne pitaj me kako znam :)

Ako sam u situaciji i mobilni ću da ugasim :)
Postoje dobri razlozi zašto to treba raditi, posebno u današnje vreme. Imaš po jedan klik na dugme za TV i STB i par sekundi.
Realno nemoj da gasiš ni auto onda, u momentu si spreman za pokret, zagrejan, što bi sebi uništavao zdravlje čekajuči dve sekunde a ima se i može se :)
Bez ljutnje ali bahato, ne radi se tu uopšte o parama. Zato smo izuzetno ekonomski i intelektualno snažna zemlja, zdravlje i zdravstveni sistem da ne pominjem. Ma tigrovi smo :)
Haha nimalo zanimljivo nit ispravno poredis babe i zabe ali ako je to tvoj fazon i ako uzivas u tome, samo napred ali omasio si sve.
Pozdrav

HP4024 ? Nisam nailazio na to, a imam neki koji stoji ne koristi se
*Sad citam, to je tutorijal koji ukljucuje otvaranje, lemljenje itd itd... ?
Pa zar je to lemljenje zaista toliki problem (mi smo npr. u srednjoj elektrotehničkoj imali predmet praksa gde je lemljenje bilo pod obavezno)?
Sigurno u tvojoj okolini imaš bar 10 ljudi koji mogu da ti zaleme dok otključaš i posle odleme.
Na box-u imaš šrafove ispod gumica (tri šrafa), kad otšarafiš moraš malo jače da povučeš da bi se otvorilo (jer je plus i zalepljeno).

Jel nogu 4K kanali I na HP 07 ili samo na 4024 HP ? Šta bi na kraju. Nisam kući da probam

Sigurno u tvojoj okolini imaš bar 10 ljudi koji mogu da ti zaleme dok otključaš i posle odleme.
Obavezno "ima". 2 godine mi stoji odlemljena žica "za masu" na prekidaču/starteru za plinsku peć za grejanje. A ne da će neko te mini-lemove na ploči da pokušava.

Mogu svuda na optici. Jedino hph07 nema mogućnost da podesiš 4k izlaz, tako da nema svrhe 4k.
Na q11 može ali moraš da pitaš nekog ko ima 4k TV da proba pa javi.

Da ih ne pominjem... Ne mešam ja ništa. Mene su odavno naučili u sportu da pođem od sebe, ne krivim druge i ne tražim izgovore. Posebno da ne etiketiram ljude. Šta vam to znači Piroćanac? Jedini razuman odgovor pa je zaslužio tako nešto?

Obavezno "ima". 2 godine mi stoji odlemljena žica "za masu" na prekidaču/starteru za plinsku peć za grejanje. A ne da će neko te mini-lemove na ploči da pokušava.
Nisu baš toliki "mini" lemovi, ali biće za par nedelja na XDA postavljen i lakši metod bez tools-a, tako da ko se zenta od lemilice nek sačeka još malo.

Imam MTS-ov TV servis (u okviru box paketa) koji gotovo nikad ne koristim. Od kad je počeo Euro 2024 gledam RTS ili Arena kanal. Primećujem da je slika, realno, loša. Imam OLED LG 65 TV i kada na ugrađenoj YouTube aplikaciji gledam 1080p video, daleko, daleko je oštriji nego fudbal na MTS televiziji, koji mi više liči na 720p ili još gore. Sa TV-a pustim 720p video na lokalnom UPNP serveru i slika je realno bolja nego na MTS-ovom HBO HD kanalu. Sam interfejs MTS televizije (slova imena kanala i tome slično) je odličnog kvaliteta ali video je vrrlo razočaravajuć. Dok sam redovno gledao fudbal na SBB-u pre 4-5 godina, navikao sam se da se imena igrača na dresovima jasno vide, a na MTS-ovoj televiziji se to ne vidi. Jako slabo sam gledao TV i fudbal pa sam isključio SBB pre par godina.

Da li tu opšte nešto može da se uradi ili je MTS-ov stream jednostavno loše rezolucije i bitrejta? Hvala.

Koja je brzina interneta i koja je tehnologija pristupa?

Ako je u pitanju VDSL tehnologija, možeš da ih zoveš i tražiš da ti aktiviraju HD televiziju.

Ако гледаш 1080i канале пребаци на 1080i/50 из бокса, обично се повеже на макс могућу за бокс тј 2160/60. Тада ради сам бокс уп па је често лошије него када то сам тв одради.

Nisam video da li je neko ovo vec napisao, ali sam našao na xda forumu kako da se aktivira adb na 4024

Prilozi

• HP4024 ADB enable and app installing V1.pdf
    117.6 KB · Pregleda: 88
Koja je brzina interneta i koja je tehnologija pristupa?

Ako je u pitanju VDSL tehnologija, možeš da ih zoveš i tražiš da ti aktiviraju HD televiziju.
Optika, internet je 300/80 mbps. U telefonskom razgovoru su mi pomenuli "vi imate mogućnost za 4K", a ja mu rekao "dajte vi meni da mi 1080p radi ljudski pa ćemo lako onda 4K".. upisao je "kvar" pa onda "nemojte da gasite set top box da tehničari mogu da vide", u međuvremenu slika je ista.

Optika, internet je 300/80 mbps. U telefonskom razgovoru su mi pomenuli "vi imate mogućnost za 4K", a ja mu rekao "dajte vi meni da mi 1080p radi ljudski pa ćemo lako onda 4K".. upisao je "kvar" pa onda "nemojte da gasite set top box da tehničari mogu da vide", u međuvremenu slika je ista.
Zovi ih ponovo , a pošalji im i mail reklamaciju na uslugu
Svaki put i mail pošalji

Probaj, tj kucaj na daljinskom
Kod:
*1397#
Kada uđeš u meni idi na Display.
Custom display format
I proveri da li je 1080i 50.
Možeš tu i da menjaš na 1080p ili 4k. MTS šalje 1080i 50.

Nazad
Vrh Dno