Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Imate li predloga za wireless punjače od 15w samsung telefon? Ili barem koji brend gledati/izbegavati.

Pozdrav.Nadam se da je ovo pitanje dozvoljeno ovde ako nije odgovor može i na pp.Molim Vas za preporuku za nekog prodavca na Aliju (usb kablovi, punjači za mobilne, ssd, fleševi, kamere za video nadzor i slično) a da valja odnosno da je pouzdan.Već dva puta sam se opekao ne bih i treći.Mislim, realno, teško je očekivati da ti stigne fleš od 16 TB za 750 dinara ali rekoh da probam.Stigao mi je lep metalni flešić koji ne radi a kapacitet realni mu je 54 GB.Ista priča sa kako kažu "original" Xiaomi ssd-om od 32 TB još su prodavci bili dobro ocenjeni.

Ne pecaj se na review-ove sa Alija, gomila su botovi i lazni komentari, gledas samo komentare sa slikama i to relevantnim slikama kao i komentare sa dodatnim komentarima, gde je nesto krsteno istestirano, opisana situacija posle par dana, meseci itd. Ako nisi siguran, pitaj ovde, ne postoji glupo pitanje, samo glup odgovor.

1. USB kablovi - Anker, Baseus, Rocoren (tim redom, Rocoren gazim licno svakodnevno i zavrsava mi posao vec mesecima, tipujem da je neki klon Baseus brenda jer valjaju dosta slicnih stvari)
  2. Punjaci za mobilne (situaciono u zavisnosti od telefona) - iz licnog iskustva Anker i Baseus (ne mirise se bas sa Xiaomi telefonima, a i sa SuperVOOC standardom koliko se secam)
  3. SSD - ovo je diskutabilna zona, imas jeftino ali sa bas ultra budzet delovima. Goldenfir je za preporuku jer ne lazu oko kapaciteta i SSD radi kao SSD ali je upitna pouzdanost tokom vremena. Od kineskih brendova MoveSpeed, Netac itd. oni bi trebalo da su nesto boljeg kvaliteta, narocito Netac...
  4. Flesevi - ima svacega, MoveSpeed i Netac recimo
  5. Kamere za video nadzor - u sustini tu sve manje vise rade, ali prvi solidan brend je IMOU, zatim Xiaomi kamere ali ne sve, neke ne rade kod nas jer ih sistem registruje kao da su za drugi region, zatim neke V380, ICSee i slicne kamere ali tu je tombola da se nabode dobra + reklame prave problem

Ovo sto sam napisao je ako hoces da ides na sigurno. Na primer za punjace imas i Toocki, Asometech, Rocoren itd itd, za USB kablove isto neke od ovih proizvodjaca.

Moras da obratis paznju i na starost radnje, ako je nesto previse jeftino a radnja je nova = prevara.

SSD od 64TB ne moze da kosta 750 dinara i moras da upalis malo mozak oko takvih stvari, izvini ali moram to da ti kazem.

Pa msm da je tu common sense osnova svega, ako si mislio da ces dobiti 16TB za 7$...well, ako malo razmislis jasno je da neces.
Ista prica za Xiaomi SSD, jedan google search je dovoljan da vidis da Xiaomi ne pravi SSD-ove (jos uvek).

Znas kako kazu: Ako nesto deluje previse dobro da bi bilo istinito, verovatno i jeste (previse dobro/prevara).

Hvala na odgovorima sve Vas razumem ali razumite i Vi mene radio je gremlin u malom mozgu jednostavno morao sam da probam:).Gledao sam komentare, slike, testove, veliki procenat kupaca je bio zadovoljan, par njih je imalo negativna iskustva baš ovakva kao i ja recimo za fleš ali sam mislio da se neće baš na meni zalomiti.Kad vidiš ono međutim:).Danas ću po preporukama da naručim punjač i kablić.

Svima se to zalomi, nego vecina ni ne primeti dok ne bude kasno.

Taj fles tehnicki radi ali kapacitet nije taj vec mnogo manji, ti krenes da punis, on u nekom momentu udari u tih 54GB i krene da prepisuje podatke, primetis da nesto nije u redu kad odlucis da koristis te podatke, a to moze da bude i za godinu dana :)

Ne razumem kako si uopste pomislio da usb flash od 16TB moze da kosta 7$?
16 godina si na benchmark forumu….

Desava se, svaka skola se placa, njegova je kostala 7$, sto nije mnogo ako mene pitas :) od sad ce znati bolje :)
Danas ću po preporukama da naručim punjač i kablić.
Koristi ovaj kupom 1$ sto dobijes za shake, i lovi to sto trazis na coin stranici (iz app) za max ustedu.

Ajde što je 16 godina ali Xiaomi SSD kao što su i Lenovo dronovi i još mnogi drugi zvučni nazivi koji se uopšte ne bave tim stvarima.
Najsigurnija kupovina je u official store (anker, baseus i dr.) ili poznat prodavac, ima gomila stvari koje stižu iz garaža a za naziv je najlakše.

Da li imate iskustva sa ovim punjacem? Ili predlog bolje alternative?

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $30.07 64% Off | Anker 735 USB C Charger (Nano II 65W) PPS 3-Port Phone Charger Fast Type C Charger Fast Charge For iphone 15/15 pro For Galaxy

Kako se dobijaju ti EURO24 kuponi? Kad ubacim prilikom kupovine, sistem mi izbaci free for single use only?
Svaki put kad padne gol u nekoj utakmici, dobijas jedno "tresenje" telefona u igri na telefonu, treses dok ne dobijes kupon. Imas i opciju da ti neko pokloni tresenje, imas ovde na forumu grupu pa podelis svoj link za to.

Inace proradili su ovi Exclusive offer kuponi izgleda, ima solidnih gluposti ali nista preterano.

Da li bi ovakav 4G modem radio sa našom mrežom, konkretno A1? Mnogo bi mi bilo zgodnije da ponesem ovaj mali USB umesto rutera, a često putujem zbog posla

Bi, ali je pitanje kako? Podrzava B1 i B3 frekvenciju (ne i b20), ali isto tako WiFi samo 2.4.
Mislim ono, 800 dinara, radice nekako, ali bolje mozda hotspot na telefonu da se koristi.

PS: Sve zavisi koliko si ti zahtevan, ako ti ne treba nista stabilno i neke velike brzine, nego cisto da radi i da ima neta, onda uzmi, naruci, isprobaj i javi utiske ovde.
Ako si zahtevan, nosi ruter.

Da li bi ovakav 4G modem radio sa našom mrežom, konkretno A1? Mnogo bi mi bilo zgodnije da ponesem ovaj mali USB umesto rutera, a često putujem zbog posla
Imaš ovde par predloga

Svaki put kad padne gol u nekoj utakmici, dobijas jedno "tresenje" telefona u igri na telefonu, treses dok ne dobijes kupon. Imas i opciju da ti neko pokloni tresenje, imas ovde na forumu grupu pa podelis svoj link za to.

Inace proradili su ovi Exclusive offer kuponi izgleda, ima solidnih gluposti ali nista preterano.
Jel ti radi ona srednja igra za skupljanje novcica? Nesto ko candy crash ili sta li je. Men i izbaci da mi nije siguran nalog lol

Preporuka za neki USB Bluetooth za desktop? Treba mi čisto da mogu da povežem miša i tastaturu preko, možda i neki transfer fajla na brzaka, nešto manje.

Vrh Dno