Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

A Samsung... Sad sam probao na A52s kod supruge. Njoj je podrazumevana aplikacija za SMS Google messages. Promenio sam na Samsungovu aplikaciju za poruke, ušao u njena podešavanja, pa Još podešavanja, pa Tekstualne poruke i tu ima da se izmeni broj servisnog centra. Ovako to izgleda, samo ovo je za mts. Za Globaltel stavi kao što su ti rekli.
Drugačije izgleda na S22u i ne može da se podesi. Isto default SMS aplikacija

Samsung S22 Ultra + Globaltel i radi sve ok...
Tačnije sve osim RCS i verifikacionih poruka - tu je šareno stanje :)

SMSC: +381650000990

SMSC.png

Poslednja izmena:

SMSC.png
E kad već pominjete rcs,
kod mene radi piše status connected, i posle kad idem još dole piše rcs chats is available i piše moj broj, motorola edge 40 neo je u pitanju.

Kod mene ne radi, a i sami su mi u podršci rekli da "Globaltel ne podržava RCS chats."

Tako je, i kod mene na Honor 90 radi RCS normalno, verifikuje se broj i on se onda konektuje kao i svaki drugi broj.

Kad istekne internet na Globaltel kartici, jedino ispravno je podesiti mrežu na 3G režim rada.

Ako telefon pokuša da se poveže na 4G, mts ga "izbaci sa mreže" potpuno. To jeste ogromna glupost, ali je tako od kako su na mts-u.

Ja recimo imam kredita ali nisam jos uzeo roming, to ću sutra kada stignem. Sada nemam nikakav paket i kada se prebacim sa e-sim(Yettel) na phisical sim(Globaltel) tek posle skoro minuta izbacirezu i signal, do juče dok sam imao aktivan paket prelazio je sa jedne na drugu karticu za 3-4 sekunde. Naravno nisam menjao na 3G,ostalo je automatski 4G,3G,2G ali dugo se konektuje kada nemam nikakav paket aktiviran.

• Like
Reagovanja: uji
Kada sam u Srbiji preusmerio Globaltel broj bezuslovno na srpski virtuelni DID lokalni geografski broj +38124 i sada je broj izvađen iz SIM utora pozivi se naplaciju kao lokalni, tj skidaju se minute iz tarife. Sad kada bih u Hrvatskoj ubacio Globaltel SIM u romingu da li bi mi se naplacivao roming tarifa za primanje poziva 30 din ili isto kao i kada je u Srbiji. Radi se o bezuslovnom preusmeravanju broja i primanje poziva na virtuelni DID broj u HR preko app besplatno, nema rominga.

Litar i po cega?🤣

Ok jednostavno receno da li bezuslovno preusmeravanje u romingu sa srpskog na srpski broj ne utice na roming naknade?

bezuslovno preusmeravanje poziva, cini mi se, ne bi trebalo uopste da se naplacuje

Kada sam u Srbiji preusmerio Globaltel broj bezuslovno na srpski virtuelni DID lokalni geografski broj +38124 i sada je broj izvađen iz SIM utora pozivi se naplaciju kao lokalni, tj skidaju se minute iz tarife. Sad kada bih u Hrvatskoj ubacio Globaltel SIM u romingu da li bi mi se naplacivao roming tarifa za primanje poziva 30 din ili isto kao i kada je u Srbiji. Radi se o bezuslovnom preusmeravanju broja i primanje poziva na virtuelni DID broj u HR preko app besplatno, nema rominga.
Koju App koristite za srpski DID broj? Koja je cena usluge? Hvala!

SMSC.png
Videh danas kod žene da njoj radi. Imamo iste telefone, u isto vreme kupljene, a ona originalnu Globaltel karticu, a ja 063 prenesenih iz Telenor a (tj sada Yetela). Šta kod mene zeza pojma nemam...

Jel neko imao problem kada ode u inostranstvo da neće da mu pronadje mrežu, nego da mora ručno da se traži i da se odabere?

Imam više aktvinih paketa koji Važe godinu i sedam meseci jel uvek sam aktivirao nekoliko paketa mesečno, i zato su me nagradili sa neograničenim netom mislim da sam jedini i Srbiji sa tom nagradom od strane Globaltela!

Malopre citam i pise Mustafa. Sad mi stize reakcija i pise Stevan.Z
Evo vec dva minuta razmisljam da li sam poludeo.

Imam više aktvinih paketa koji Važe godinu i sedam meseci jel uvek sam aktivirao nekoliko paketa mesečno, i zato su me nagradili sa neograničenim netom mislim da sam jedini i Srbiji sa tom nagradom od strane Globaltela!
Nemoj da se iznenadiš ako nije neograničeno. Imaš verovatno par stotina gigabajta (300-500).

Imao sam 1611 Gb nako tij akt još jedan paket i onda se pojavilo neograničeno i u aplikaciji i u meniju zvao centar +3816771234 kažem dali je to neograničeno stvarno ili je to neka iluzija ili optička varka jedna se Gospođa se tako smejala nekih 15 sekundi kad sam je to pitao kad je došla sebi kaže da stvarno je neograničeno to!
Umesto tvog imena mi pisalo Mustafa. Neki bag verovatno.
Svašta!
I Taj paket koji sam oduvek aktivirao 1450 dinara sada su mi spustili cenu na 1150 dinara ali to je zbog više paketa što sam.aktivirao tokom meseca, i svak im cast na tome!
1000001522.jpg

Poslednja izmena:
A ja se sve dvoumim da li da aktiviram još jednom, po treći put onaj srednji fripejd (38 gb).

Za mesec dana potrošio manje od 5 gb, još imam 274 na računu. Kontam biće još ovakvih promocija u narednih godinu dana. Ovim tempom trebaće mi 5 godina da potrošim ostatak interneta na računu 😁.

Dobio sam promociji 20gb za 0din koji traju 20 dana, dal se oni produzavaju sa paketom Uzbudljiva kombinacija koji sadrzi minute i net od 30 dana ?

Nazad
Vrh Dno