Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Drugari preuzeo sam malopre telefon iz servisa pa mogu da vam napišem part 2 o polomljenom displeju. Predao sam telefon u utorak i sa obzirom na to da zamenu ekrana za S23U ne rade u servisu u Nišu telefon su poslali u Beograd. Javili su mi cenu u sredu, ja sam rekao da je ok i telefon je popravljen i poslat nazad.
Sreća u nesreći je to što je displej mogao da se koristi iako je bio napukao na više mesta pa sam uspeo da uradim backup svih podataka u svoj stari Note 10 i da neometano koristim sve fajlove koji su mi bili na telefonu, tako da je pouka priče da povremeno backupujete svoje telefone (za ne daj Bože) ukoliko nisu syncovani sa nekim cloudom.

Koga zanima cena ostavljam je u prilogu. Cena uključuje samo displej, ukoliko dođe do oštećenja frejma i on se menja i naplaćuje se zasebno. Video sam da je neko napisao da se pri zameni displeja dobija i nova baterija i ne, to nije tačno. Menja se samo displej.
Pogledajte prilog 445407
Drago mi je sto si to resio al skupa zaj******ja 😶

Drugari preuzeo sam malopre telefon iz servisa pa mogu da vam napišem part 2 o polomljenom displeju. Predao sam telefon u utorak i sa obzirom na to da zamenu ekrana za S23U ne rade u servisu u Nišu telefon su poslali u Beograd. Javili su mi cenu u sredu, ja sam rekao da je ok i telefon je popravljen i poslat nazad.
Sreća u nesreći je to što je displej mogao da se koristi iako je bio napukao na više mesta pa sam uspeo da uradim backup svih podataka u svoj stari Note 10 i da neometano koristim sve fajlove koji su mi bili na telefonu, tako da je pouka priče da povremeno backupujete svoje telefone (za ne daj Bože) ukoliko nisu syncovani sa nekim cloudom.

Koga zanima cena ostavljam je u prilogu. Cena uključuje samo displej, ukoliko dođe do oštećenja frejma i on se menja i naplaćuje se zasebno. Video sam da je neko napisao da se pri zameni displeja dobija i nova baterija i ne, to nije tačno. Menja se samo displej.
Pogledajte prilog 445407
Au , samo ekran 😳 , još malo pa kao polovan S23 😳😳😳

Nije "samo" displej, već displej i tač panel.
Naravno da se ne dobija baterija, to urade kada je telefon u garanciji i kada je prošlo neko vreme korišćenja, najčešće u drugoj polovini druge godine garancije, kada zbog smanjenog kapaciteta baterije zamene i nju. Kada se plaća, naravno da naplate svaki deo koji potroše pa eto i plastični alat za popravku od 400din kao da 35k već nije dovoljno. 😄

Pogledajte prilog 445407
Bas dranje.

Isplati se ipak dati za staklo i neku bolju masku iskreno, pa nek je i triput tezi telefon u njoj.

Bas dranje.

Isplati se ipak dati za staklo i neku bolju masku iskreno, pa nek je i triput tezi telefon u njoj.
U ovom slučaju sa obzirom na kakvu teksturu je pao ekran, mislim da ne bi ni jedna maskica ni zaštitno slatko pomoglo. Telefon je pao ravno na ekran na neki oronuli beton pun oštrih kamenčića, pukao je na 3 mesta značajnije, ali i imao dosta drugih mini pukotina.

Elem ono što mene zanima je da li vam radi Samsung Cloud aplikacija? Ja pokušavam da syncujem neke podatke, ali uopšte mi ne otvara aplikaciju na oba telefona. Već par sati me izbacuje i pise Try again later.

Pogledajte prilog 445407
Proveri selfi kameru da li radi kako treba.

Koliko uopšte dođe zamena baterije u Promo*I?

Ako se sećam 6-8k, zavisi od modela i kompleksnosti. Za fold 3 su mi 15 tražili.

Pa i bio je već na majskom, ali da, ima nešto beskorisno.

Nešto sam u tripu da mi se S23U daleko više greje ove godine nego prošle
Prošlo leto tek sam ga uzeo nije bilo baš toliko apps i updates.
Aj na punjaču se uvek grejao ali mi se sad i u hladu baš ugreje nekad i pregreje i ubije brightness.
Verovatno neka app divlja u pozadini, kako to izvaliti šta a telefon ne prijavljuje ništa da srče

Nešto sam u tripu da mi se S23U daleko više greje ove godine nego prošle
Prošlo leto tek sam ga uzeo nije bilo baš toliko apps i updates.
Aj na punjaču se uvek grejao ali mi se sad i u hladu baš ugreje nekad i pregreje i ubije brightness.
Verovatno neka app divlja u pozadini, kako to izvaliti šta a telefon ne prijavljuje ništa da srče
Ja sam baš zadovoljan sa telefonom kada se radi o tome. Baš sam dosta radio ovih dana napolju i nije mi se telefon grejao. Jedina 2-3 puta kad mi se telefon zagrejao jeste kada sam bio u autu, ali tada je u autu bilo 50-ak stepeni :D na punjaču mi se isto nikad ne greje jer mi je fast charge uključen samo kada mi treba na brzinu da dopunim 20-30%, inače mi je isključena ta opcija. Moguće da ti neki app radi u pozadini. Da budem iskren ja sam sve aplikacije koje mi nisu esencijalne stavio u sleep/deep sleep upravo iz tog razloga da mi ne bi radile u pozadini.

Da sada nisi rekao ne bi znao da s23u ubija osvetljenost ekrana niti sam primetio da se greje.

Meni se grejao sa navigacijom bas puno. A nije pre toga to radio...
Nekih 40min koriscenja navigacije.

Ne youtubu mi iskoci lik koji radi recenzije tel. Nadjem ga negde u Zemunu - da ne spominjem firmu. Usput rece da je radio zamenu ekrana na s23u i ima dve verzije, od oko 280 e da ne radi olovka ili oko 350 e da radi. Razlika je kaze u nekom flet kablu od olovke, mislim da je u pitanju kontakt za punjenje iste. I bas spomenu da mu je tel slat iz Nisa....Sto se tice maske dobio sam Nilkin, ali sam na s23+ imao Spigen i bolje mi lezi u ruci, na bokovima ima veca rebra i po celij visini i vise mi je gumenasta pa ne kliza. Porucio i za s24u isto ali kada uporedim bolja mi je Nilkin jer ima tvrda ledja, dok se kod Spigena savijaju, mekana su. Tako da sam ostao na Nilkinu i na mom s24 u, posto mi je s23u kod zene.

Poslednja izmena:
Kacen je video za to pre koju stranicu, u oba slucaja mora da radi olovka, samo sto ova jefitinija varijanta moras da prebacujes stvari sa originala (bar ja tako shvatio) i nema okvir, kojeg isto prebacujes sa starog.

Ne youtubu mi iskoci lik koji radi recenzije tel. Nadjem ga negde u Zemunu - da ne spominjem firmu. Usput rece da je radio zamenu ekrana na s23u i ima dve verzije, od oko 280 e da ne radi olovka ili oko 350 e da radi. Razlika je kaze u nekom flet kablu od olovke, mislim da je u pitanju kontakt za punjenje iste. I bas spomenu da mu je tel slat iz Nisa....Sto se tice maske dobio sam Nilkin, ali sam na s23+ imao Spigen i bolje mi lezi u ruci, na bokovima ima veca rebra i po celij visini i vise mi je gumenasta pa ne kliza. Porucio i za s24u isto ali kada uporedim bolja mi je Nilkin jer ima tvrda ledja, dok se kod Spigena savijaju, mekana su. Tako da sam ostao na Nilkinu i na mom s24 u, posto mi je s23u kod zene.
I kod spigena imaš masku sa tvrdim leđima.

Na žalost neki serviseri ugrađuju jeftine Super Amoled ekrane na S23U i dosta ih takvih ima na oglasima (pogledajte samo da 95% S23U nemaju garanciju) , imao sam priliku da vidim jedan takav - primetio sam da ima slabije osvetljenje i vrlo je lako da se potencijalni kupac prevari i kupi tako repariran / popravljan telefon.

Screenshot_20240614_063607_AliExpress.jpg

Dosta teksta i iskustva oko S23 serije, malo ste me sad uplasili oko kamere i azuriranja, planirao sam da predjem na S23 sa iP13, imam dobru ponudu.
Da li se to u ovom trenutku isplati ili da ipak uzmem iP15?

Sa 120Hz ekrana na bangavi 60Hz ne bih presao, pa da mi besplatno daju ip13. Eventualno ip pro modeli.
Ne prelazim na ip13, njega trenutno imam. Prešao bih na S23, ali sada čitam to oko kamere i ažuriranja, pa se razmišljam da li je bolje to ili iP15, pošto ne bih da mi Samsung usere kameru da bude gora od iP13. S24 ne bih zbog Exynosa, S23 je Qualcomm, a i ponuda je dobra. Ne bih pro verzije da uzimam, iskreno ne daju mi se tolike pare iako su im realno kamere odlične.

Ili 23U ili IP15. Moje misljenje meni npr. ovo 60 ili 120Hz nista ne znaci tako da probaj negde. Isto tako cerka posle 12 na 15 najveci pomak bolja bat. Kamera dosta mali napredak

Ne prelazim na ip13, njega trenutno imam. Prešao bih na S23, ali sada čitam to oko kamere i ažuriranja, pa se razmišljam da li je bolje to ili iP15, pošto ne bih da mi Samsung usere kameru da bude gora od iP13. S24 ne bih zbog Exynosa, S23 je Qualcomm, a i ponuda je dobra. Ne bih pro verzije da uzimam, iskreno ne daju mi se tolike pare iako su im realno kamere odlične.
Uzmeš tu dobru ponudu, probaš, pa ako ti se ne svidi prodaj i kupi ip15.

Uzmeš tu dobru ponudu, probaš, pa ako ti se ne svidi prodaj i kupi ip15.
Nisam o tome razmisljao, posto nisam u gasu da cesto i lako menjam telefone, a i lakse mi je prelaz iP na iP nego da prelazim na Andorid pa da se ponovo vracam na iOS ako mi se ne svidi. Generalno mi je svejedno koji je sistem, koristio sam oba, oba imaju svoje prednosti i mane ali svo to podesavanje kada se prelazi sa jednog sistema na drugi me smara, pa ne bih dva puta da radim isto. Isprobacu oba u nekoj poslovnici pa cu videti. Hvala na savetu.

A šta te je to tačno toliko pokolebalo za S23? Ja iskreno nisam primetio ni poboljšanje ni pogoršanje kamere, preko dana više nego odlična, uveče mulja, kao i kod većine telefona manje-više. Pričam o stock kameri naravno, nisam se zezao sa Gcam

Nazad
Vrh Dno