Znam gde se i kako radi, zanima me da li i dalje uopšte radi taj način, jer ga nisam koristio skoro.U aplikaciji postoji opcija "podeli kredit" i tamo upises broj i iznos.
Znam gde se i kako radi, zanima me da li i dalje uopšte radi taj način, jer ga nisam koristio skoro.U aplikaciji postoji opcija "podeli kredit" i tamo upises broj i iznos.
Radi. I produzava trajanje kartice.Znam gde se i kako radi, zanima me da li i dalje uopšte radi taj način, jer ga nisam koristio skoro.
Poz!Globaltel kartice su sada tehnički gledano punokrvne mts kartice. Ponavljam tehnički gledano.
Svaki telefon sada Globaltel karticu prepozna kao suštinski mts karticu, te podešavanja za APN i slično po defaultu bude podešen na gprsinternet ili gprswap. To u Srbiji radi i tako, ali u roamingu nikako.
Da bi imao najbolje šanse za rad roaming data servisa, podesi ručno APN na globaltel a username, password i proxy ostavi prazno.
Problem potencijalni može da bude ako negde nemaju 4G roaming, a u dosta zemalja Evrope se aktivno gasi ili je već uveliko ugašena 3G mreža.
3G je ugašen u:
...
- Nemačka
- Mađarska
- Grčka
- Holandija
- Češka
- Danska
Aktivno se radi na gašenju u još dosta država uključujući Hrvarsku i Sloveniju.
Ako se nađete u takvoj situaciji, telefon će biti na 2G EDGE mreži i neće biti baš mnogo korisno.
I u Mađarskoj sve vreme 4GUpravo se vratio iz Austrije, Roming Globaltela radio perfektno!
Nazovite kol centar pre puta, proverite parametrena svom telefonu, i na koju je mrezu treba da se konektujete u zemlji u koju idete, i putujte mirno!!![]()
2GB je inicijalni saobraćaj paketa, a 30GB promotivni bonus (ta mogućnost je sa ograničenim trajanjem). Globaltel je u potpunosti sveo ponudu na dopunu, što znači da prvo uplatiš kredit pa aktiviraš određeni dodatak (Freepaid je simbioza reči free i prepaid, a drugi set dodataka aka Uzbudljivi pripejd čine planovi sa jedinicama i/ili internetom). Roming dodatak je za zonu 1, u šta spada i zapadni Balkan.Pošto je i globaltel isto mts, šta znači 2+30gb u freepaid paketu i koliko interneta imam za zapadni balkan u tom najnižem paketu pošto to nigde ne piše na koj način se plaća mesečno?
Toliko kosta 5gb dodatak na 30 dana. Lepo je covek napisao.daj objasni mi malo tu matematiku
ok ide 200gb trenutno i + 2gb mesečno (onih 30gb si rekao da traje nešto ograničeno tako da to ne računam)
odakle sad 5gb za 360din?
Računaj i prenos broja iz mts-a, juče sam zvao da prebacim jedan broj i nije me dobro razumela gospođa sa kojom sam razgovarao, pa je htela da upiše da se broj prenosi iz mts-a.ako uopšte računaju da je to prenos broja jer sam već u mts-u
Sada sam zbunjen, onda Globaltel koristi 4G mrezu u HU jer:I u Mađarskoj sve vreme 4G
Pa vidim sada da onda ona prica koja se povela ovde da ne radi dobro po Evropi jer se gasi 3G ne pije vodu. U Hu po iskustvu prethodnih korisnika ipak koristi 4G. P.S. Verovatno se potpisao 4G roming. Kakva je situacija sa Grckom?Danas ni jedan operater u Mađarskoj nema 3G mrežu.
Svi imaju 2G/4G/5G.
i kada uplatis za koliko vreme se produzava ?Mislim da +30 traje do kraja jula promocija. Koliko god puta hoces da uplatis uvek dobijas tih +30. I trajace dok ne potrosis. Samo uplata je ogranicena do kraja jula. Ili mozda juna, ne znam tacno. Ja koristim freepaid 20gb+30, za 1450din. Trenutno imam nesto preko 140gb i traje 56 dana. I tako povecavam stalno a ne potrosim ni tih 20gb. Ali neka se skuplja, zatrebace mozda nekad.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari