Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Tako sam ja ranije uradio, otišao u poslovnicu i podneo zahtev za raskid ugovora. Kao razlog naveo sam poskupljenje u toku trajanja ugovorne obaveze.
Naravno, jedva su prihvatili u poslovnici ovaj zahtev uz napomenu da ću morati platiti penale.
Posle su me zvali, i rekli da za mene neće biti poskupljenja, ali ja to nisam hteo da prihvatim.
Pa mi je operater pretio da ću morati platiti penale zbog raskida itd. Bezobrazluk, ali su ipak prihvatili raskid bez penala, jedino što sam morao da ostanem još mesec dana, kao to je otkazni rok.
Znači treba imati energije i živaca da se sa njima izađe na kraj, zato ljudi i izbegavaju ovo da rade.

Žalio sam se jutros, malopre su zvali. Koristim samo net. Nudili su da dobijem TV za tu uvećanu cenu, pa povećanje brzine i na kraju je usledilo izuzeće od poskupljenja.

Povecali su mi brzinu na 1.5/0.5Gbps e sad ja izvlacim max 1Gbps na Huawei hg8245q2 ruteru kao i do sada, kapiram da je 1Gbps max za lan port e sad jel ista stvar i na novom wifi6 ruteru koji bi im trazio ili bi tamo izvlacio vise od 1Gbps na lanu?

Inace i meni su poslali obavestenje o povecanju a potpisao novi ugovor prosle srede, zalio sam se i kao prosledili su mail Sektoru za brigu o korisnicima. Pa cekam odgovor.

preko wifi na ovom Huawei X6 sto daju moze preko 1Gbit da se ostvari preko wifi (meni je do sada 1.2Gbit bio rekord sa telefona), preko zice svi portovi su 1Gbit

Nakon reklamacije i mene zvali. Nudili mi 50% brži internet na hybrid optici ili dodatne kanale. Kada sam rekao da nisam zainteresovan i da želim raskid ugovora, rekao mi je da možemo ostati na istom kao do sada, tj. da mi neće podići paket za 390 dinara.

I meni za iptv stiglo obavestenje da dizu cenu za 300din od iduceg meseca,Dobro je da mi ninet nije podigo cenu za internet :D .msm realno gde da uzmem iptv za 3 tva za manje od 1200din...a da nije negde na crno

Meni su nudili 10 slobodnih slotova na koje mogu da aktiviram TV (trenutno imam 4), ali sam odbio jer mi realno ne trebaju. Nakon odbijanja mi je saopsteno da cu biti izuzet od poskupljenja od 390 dinara. Realno, nemaju sta drugo vise da mi ponude jer sam na Dual TV Hypersonic 4.5 Gb/s paketu. Eventualno bih mozda pristao da mi zamene Wifi 6 ruter za 10 Gb/s port ruter, ali mi to nisu ponudili, a i nemam neku potrebu trenutno za vecom brzinom od 1 Gb/s po portu.

zvali i mene, nude televiziju da mi ubace, opcija za 10Gbit ONT ne moze (cak i da ostane uvecana cena paketa). Na kraju ostajemo na istom kao do sada bez povecanja cene

Bez veze im je ovo što rade...

Klasifikuju korisnike u nekoliko korisničkih grupa i periodično podižu svakoj grupi cenu, kako bi izboksovali veću prosečnu cenu sto je jako nekorektno prema korisnicima, a i nije baš po zakonu.

Tako da nisam siguran koliko dugo će ostati ovakav poslovni model.
Neko će pre ili kasnije tužiti za ovo.

Nakon reklamacije i mene zvali. Nudili mi 50% brži internet na hybrid optici ili dodatne kanale. Kada sam rekao da nisam zainteresovan i da želim raskid ugovora, rekao mi je da možemo ostati na istom kao do sada, tj. da mi neće podići paket za 390 dinara.
Koju brzinu su ti ponudili? Meni su isto hteli veću brzinu da ponude, ali pošto sam plaćao 1375 din 650/150 Mbps nisu mogli da me izuzmu od poskupljenja, a ugovor produžen pre 14 dana. Takođe nisu mogli ni veću brzinu da mi daju, jer je to bio maksimum za Gpon light. Tražio sam upload 300Mbps bar, nudili mi tv uslugu, tako da smo se rastali. Ne mogu da strepim od svakog snega ili kiše, jer tada ostajem bez neta uvek😆

Koju brzinu su ti ponudili? Meni su isto hteli veću brzinu da ponude, ali pošto sam plaćao 1375 din 650/150 Mbps nisu mogli da me izuzmu od poskupljenja, a ugovor produžen pre 14 dana. Takođe nisu mogli ni veću brzinu da mi daju, jer je to bio maksimum za Gpon light. Tražio sam upload 300Mbps bar, nudili mi tv uslugu, tako da smo se rastali. Ne mogu da strepim od svakog snega ili kiše, jer tada ostajem bez neta uvek😆
450, trenutno imam 250. U mene je i internet i tv, dual paket (1850 dinara).

I mene su izuzeli, ali usmeno, tj. zvali su me posle uložene pismene reklamacije. Jel neko dobio to napismeno u mailu? Pošto su me već jednom slagali pri produženju ugovora; uslov je bio da mi ne povećavaju cenu i oni su tada to obećali, a evo...

Ja sam tražio da mi napišu i u mailu i napisali su stvarno kao odgovor na reklamaciju da neće biti poskupljenja.

I mene su izuzeli, ali usmeno, tj. zvali su me posle uložene pismene reklamacije. Jel neko dobio to napismeno u mailu? Pošto su me već jednom slagali pri produženju ugovora; uslov je bio da mi ne povećavaju cenu i oni su tada to obećali, a evo...
Ako napismeno mislis na mail i ako su te zvali danas, verovatno ces sutra u toku dana dobiti i odgovor zvanicno na tiket.
Ako budete imali problem upamtite datum kada ste pricali sa prodajom , i to je dokaz (snimaju se razgovori) ali nek vam posalju i mail, pa ste mirni.
450, trenutno imam 250. U mene je i internet i tv, dual paket (1850 dinara).
sta ti je zivot a ovaj gore sto ce da dobije i 10gigabitni ruter za te pare :), a ima vec 10 puta vece brzine od tebe za te iste pare

Uputio sam novi mejl sa tim zahtevom i citirao prošli sa Ticket ID, pa ćemo videti. Hvala

Meni su nudili 10 slobodnih slotova na koje mogu da aktiviram TV (trenutno imam 4), ali sam odbio jer mi realno ne trebaju. Nakon odbijanja mi je saopsteno da cu biti izuzet od poskupljenja od 390 dinara. Realno, nemaju sta drugo vise da mi ponude jer sam na Dual TV Hypersonic 4.5 Gb/s paketu. Eventualno bih mozda pristao da mi zamene Wifi 6 ruter za 10 Gb/s port ruter, ali mi to nisu ponudili, a i nemam neku potrebu trenutno za vecom brzinom od 1 Gb/s po portu.
ali 10 tva slotova to su i meni nudili dali bi i 100 samo da poskupe. ja sam im rekao dok najvie placam od svih ljudi koje znam nema da pristajem na bilo kakvo poskupljenje i onda je rekao ok.
Uputio sam novi mejl sa tim zahtevom i citirao prošli sa Ticket ID, pa ćemo videti. Hvala
ako nije zatvoren taj stari tiket samo si trebao sacekati
status tiketa kao i nove zahteve mozete uputiti i drektno na njihovo tiketing, ali svi mailovi upuceni na korisniki servis ce automatski tu pojave

I ja imam najveći Trio paket i rekao sam im isto, da mi ne pada na pamet da platim dinar više od dogovorene cene. Pristao sam tada na prevremno produženje ugovora, uz obećanje da neće biti nikakvog povećanja cene u toku ugovorne obaveze, a to što imam mi ni ne treba, ali hajde... Plaćam 3540 dinara.

Ako napismeno mislis na mail i ako su te zvali danas, verovatno ces sutra u toku dana dobiti i odgovor zvanicno na tiket.
Ako budete imali problem upamtite datum kada ste pricali sa prodajom , i to je dokaz (snimaju se razgovori) ali nek vam posalju i mail, pa ste mirni.

sta ti je zivot a ovaj gore sto ce da dobije i 10gigabitni ruter za te pare :), a ima vec 10 puta vece brzine od tebe za te iste pare
Meni je to i dalje daleko najbolja ponuda jer optike na mojoj adresi nažalost nema ni kod drugih operatora.

I meni stigla najava poskupljenja, nepuna dva meseca nakon produzenja ugovora (TRIPLE HYPER SONIC M 4.5/1, imam realnih 1Gbps protoka na LANu). U zgradi imamo sve moguce optike (Orion, mts, Yettel, SBB), ali mi se cini da je, imajuci u vidu brzine koji ostali nude, ovo i dalje najbolja ponuda.

Da li je neko uspeo da se dogovori za 10Gbps uredjaj u ovakvim paketima, to bi mi najvise odgovaralo ako uspem da izboksujem :)

I meni stigla najava poskupljenja, nepuna dva meseca nakon produzenja ugovora (TRIPLE HYPER SONIC M 4.5/1, imam realnih 1Gbps protoka na LANu). U zgradi imamo sve moguce optike (Orion, mts, Yettel, SBB), ali mi se cini da je, imajuci u vidu brzine koji ostali nude, ovo i dalje najbolja ponuda.

Da li je neko uspeo da se dogovori za 10Gbps uredjaj u ovakvim paketima, to bi mi najvise odgovaralo ako uspem da izboksujem :)
ne moras da uzmes premium paket

Ruter sa 10Gbps portom daju samo uz 10Gbps paket.

Prilozi

• InShot_20240607_104528456.jpg
    InShot_20240607_104528456.jpg
    149 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Ček, da pišem na reklamacije mail sa sajta i tražim raskid ugovora, pa da mi se jave? Ovo je drugo poskupljenje otkad sam u mreži, a nisam ni godinu sastavio još.

Ček, da pišem na reklamacije mail sa sajta i tražim raskid ugovora, pa da mi se jave? Ovo je drugo poskupljenje otkad sam u mreži, a nisam ni godinu sastavio još.
Piši na reklamacije mail sa sajta (obavezno sa e-adrese koja je registrovana kod njih u sistemu) i kaži da želiš da ti cena ostane ista do kraja UO, a u suprotnom želiš raskid UO zbog poskupljenja u toku trajanja UO. Javiće ti se neko i nuditi različite stvari umesto ostajanja iste cene. Samo budi uporan i reci da te ništa drugo ne zanima i da želiš istu cenu do kraja UO, kao i da ti to napismeno pošalju odgovorom na tu reklamaciju. Tako sam ja, čekam sledeći mesec da vidim da li će ispoštovati, mada iz dosadašnjeg iskustva sa njima, nemam razloga da mislim da neće.

Poslao noćas reklamaciju, malopre zvali (zvali i pre 4 sata ali nisam video). Odbio sam tv, povecanje brzine nisu nudili, ponudili da ne naplacuju dodatnih 300 din. Posle 15 min stigao mejl sa aneksom ugovora, klik na slazem se i to je to. Net metro 1,5gbps paket, aneks ugovora je na 18 meseci, znaci 6 meseci od potpisivanja su pokusali da podignu cenu

Isto i mene zvali malocas, ostaje sve isto bez povecanja. Poslace i na mail da je uvazena reklamacija. Ne znam sta im znaci ovo, dal se i "ostali" cimaju da reklamiraju ovo povecanje a oni u fazonu app.

Ma nema sanse, mozda par desetina ljudi i to je to, isplati im se

Nazad
Vrh Dno