Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

a10db0ce-c1b9-4c56-b37d-8ba2cc56ef25.png
Na koju foru Ping 0? To nije moguće

Zavisi sta pingujes, u njegovom slucaju radi ping ka orion serverima pa je zato minimalan

Opet, misliš da je moguća 0 u milisekundama?

Pa <0.5ms je verovatno zaokruzeno na 0 ms jer se ne koriste ns🤔

Edit: u stvari mikro a ne nano sekunde 🤦‍♂️

nula zarez nesto... cesto mi je 0, uglavnom 1ms. Prema orion server-u, bg, 2ms

Nema nikakve veze da li je LAN kabl 1m ili 100m, to radi identično.

Ok, ja nešto teoretišem, pošto nisam nikada video manje od 2 kod mene, ali tu mi je LAN oko 20 metara. Ne i da je nešto bitno, samo sam zinuo na nulu

Pa zavisi i koliko si hop-ova daleko od servera za test.

Ja živim 300km od Beograda i na svim serverima u Beogradu imam bar 7ms, imam mts opriku od gigabit.

cs 2 server nalazi se u bg mi smo iz novog sada komsija ima orion net 1 ms je na tom serveru ping

evo od mog neta ping na serveru 1716918975012.png

Poslednja izmena:
Meni Orion odlično radi, nije problem ni to podizanje cene tj ne mogu da kažem da imam bolju opciju, ali sad zaista razmatram da uzmem neku SBB akciju, pa kada oni podignu cene, vratim se na Orion 🙄

To i jeste najbolji nacin da se ima najjeftinija usluga problem je sto vecina korisnika to ne zna a i sto iziskuje vreme...

Podizanje cene jeste problem jer je ovo ko zna koje u nizu za veoma kratak period i sad vec nije opravdano, niti realno ali moraju se nekako finansirati igrarije vlasnika...

Meni nipošto ne odgovaraju SBB usluge, jer su brzine koje nude iz prošlog vijeka. Ja i supruga oboje radimo od kuće - ja primam i šaljem ogromne fajlove čitav dan, a ona se kači na remote mašinu zasad triput nedjeljno, i treba nam optika s velikim uploadom. Nego gledam sad, još mi nije stigao račun za maj, obično ga već proslijede.

Bio sam, na drugoj lokaciji sam zadržao zapravo, a na prvoj gde koristim primarno net sam prešao na postpaid, ali preko antene 60GHz, i onda je brzina uveče katastrofa. Da ne pominjem kada je padao sneg, jača kiša itd, tada nema neta uopšte. Mada su mi dali ok cenu, UO na 24m, a prvih 14m po dinar, ostatak 1750 din za 650/150 Mbps. Što se tiče cene i dalje su ok, a imam u zgradi i SN coax, mts optiku i sbb coax. Samo nikako da dovuku pravu optiku, nego mi je ta priča sa antenama skroz glupa, s obzirom na to da nas ima 8 na switchu.

Glupo pitanje, ali da li može i raskid ukoliko je ugovor potpisan pre par meseci i pod promocijom je i dalje?

Ja pre neki dan potpisao novi ugovor, ako povecaju cenu gg

Napisat cu ovde. Koji su ovi monopolisti iz Telekoma to je neverovatno. Ja zivim na selu, i imao sam adsl preko YUNET. I onda sam pred kraj prosle godine otisao u inostranstvo, u Yunetu su mi rekli da mogu da stopiraju internet, da ne placam bezveze. Samo da se najavim desetak dana pre dolaska da ukljuce. medjutim. Ja sam dosao jos polovinom Aprila, ni do sada nema slobodne parice. Verovatno ovi iz telekoma uzeli moju paricu i prodali nekom drugom . isto tako prijatelj pre mesec dana odjavio adsl kod telekoma i hoce da predje u Orion. I niako da dobije slobdnu paricu da ga prikljuce. Telekom je toliko odvratan da sve koji nisu telekom sikanira, i daje povlasceni status onima koji sklope ugovor sa telekomom.

... Ja sam dosao jos polovinom Aprila, ni do sada nema slobodne parice..... I niako da dobije slobdnu paricu da ga prikljuce....

Poslednji put da sam čuo da negde nekome fali parica ima, sigurno 15, a možda i punih 20 godina. A evo, u jednom postu, fale dve. Koliko smo zapravo nesvesni neravnomernog razvoja regiona i mikrolokacija. Ne samo za internet pristup, već generalno.

Poslednji put da sam čuo da negde nekome fali parica ima, sigurno 15, a možda i punih 20 godina. A evo, u jednom postu, fale dve. Koliko smo zapravo nesvesni neravnomernog razvoja regiona i mikrolokacija. Ne samo za internet pristup, već generalno.
to je kad ne zele da preopterecavaju baznu stanicu

Ne znam sta da radim, ugovor mi istice 28. juna. Dal da im sada zatrazim raskid da vidim da li ce da ponude nesto dobro, mislim min kao sto imaju na sajtu punudu ili cu da sacekam da mi istekne ugovor pa da ih nategnem. Imam i supernova optiku u zgradi, ali ovo mi je jeftinije i vece su brzine. A mislim i da je ruter bolji kod oriona.

Nazad
Vrh Dno