Šta je novo?

Xiaomi 14/14 ultra

A što si se ti rešio tog Viva ako si bio toliko zadovoljan?
Demoni. Promenio sam dosta telefona u prethodnih godinu dana. Drugi razlog - ma koliko kineski ROM na Vivu bio dobro optimizovan za globalnu upotrebu ipak je to kineski ROM. Nema srpskog interfejsa (nekako sam navikao na njega iako je prevod aj da kazem upitnog kvaliteta), nema istorije na Google Mapama (oma al' ne radi), pojedone Ai opcije su pravljene samo za kinesko tržište, Dxomark koji je toliko nahvalio Honora da nisam mogao da odolim. Mozda bi i mogao da mi nije uletela dobra zamena za Viva. Na kraju j.... ga to je ipak samo telefon

Aj baš kad ti stigne, napravi malo poređenje Ultre 14 i Honora 6. Stvarno je nahvaljen neverovatno pa da vidimo...

Taj Vivo X100 Pro, si kupio ili uzajmio, ili si recezent? Kako si ga nabavio?
Nabavio sam ga od dečka koji prodaje kineske telefone (radi u kineskoj firmi pa mu Kinezi donose telefone ovamo) na oglasima (zna se već koji sajt, da ga ne reklamiram ovde). Nisam recenzent mada sam uradio recenziju za taj telefon. Nisam nikakav profesionalac tako da ni rececenzija nije takva
Aj baš kad ti stigne, napravi malo poređenje Ultre 14 i Honora 6. Stvarno je nahvaljen neverovatno pa da vidimo...
Hoću naravno. Odmah, na neviđeno, mogu reći da Xiaomi ima bolje kamere a Honor bolju bateriju 😁 Biće poređenje ovih dana kad dobro izmaltretiram Xiaomi
na kineskom ne može da se otključa, na globalnom može.
pretpostavljam da ćeš uzeti global tako da je bitno da ti je Xiaomi community nalog stariji od 30 dana, to je jedini uslov.

što se baterije tiče, mogu samo da se smejem i plačem istovremeno 🤣
6 sati max, uz malo kamere ide na 5 i ispod.
da li će biti popravljeno, ko zna. ja sam nešto izgubio nadu.

kamera vrhunska, trenutno najbolji hardver, čak će i od dolazećeg x100 ultra imati bolji hardver ali je realno reći da Vivo kida sa optimizacijom i da Xiaomi trenutno ne može da im priđe.

Xiaomi, Vivo i Oppo imaju 3 klase bolje kamere od "regularnih" proizvođača (čitaj Apple, Samsung, Gugl).
sva tri telefona su dosta univerzalna, Xiaomi zbog optike, Vivo zbog softvera i te magije sa zum kamerama, ne znam kako uspevaju to što uspevaju. Oppo relativno dobar softver, u nekim situacijama i bolji od Xiaomija ali ih 6x ubija, jako loš senzor tako da je u dosta slučajeva neupotrebljiv .

zaključak , 14u hardver kamere kida, softverski su malo underdeliver-ovali*.
Asteriks zato što je to sve softver koji jednim ažuriranjem mogu da poboljšaju 20 puta.
a da li će to uraditi kao Oppo i Vivo što rade ili ići putem Samsunga gde će biti u fazonu
"kupite 24u, ima iste kamere ali bolje optimizovane", ne zna se.
Je l Xiaomi Comunity nalog onaj nalog s kojim se prijavljujem na Xiaomi telefone?

Sve si vrhunski objasnio za kamere, svaka ti čast! Znam da nije tema - izvinjavam se na offtopicu - Honor ima 180mpx telefoto kameru s kojom nisu postigli ništa. Vivo će ih u tom aspektu sa sličnim senzorom pokidati na sitne komade!

Poslednja izmena:
Ja sam vec pisao o ovom poredjenju.

Ukratko hteo sam da sa S23 Ultra predjem na Honor Magic6 Pro i na kraju sam Honor prodao.

U dosta situacija je kamera na Honoru bolja, a opet u nekim i nije a gde najvise zaostaje je zoom. Izreklamirali su ga toliko a skroz je neupotrebljiv cisto radi nekog poredjenja npr kvalitet slike koju S23 Ultra dobija na 60x zoom, Honor pravi na 30x. Tako da vec na 50x zoom na Honoru slike izgledaju kao ulje na platnu.

Softverski je lepo ispeglan ali siromasan.

AI reklamiran nije AI kakav mislite i definitivno ne moze da pridje Galaxy AI.

Softverski apdejti idu po drzavama, ne po regionu tako da ako hocete da dobijete azuriranje brze morate da ubacite sim karticu neke EU drzave npr ja sam sa Austrijskom karticom dobio azuriranje pre 2 meseca koje mislim da i dalje nije doslo kod nas.

Sve u svemu to je poredjenje sa S23 Ultra a smatram da je Xiaomi 14 Ultra bolji od S23 tako da nema smisla uopste porediti Honor.

Honor je jeftiniji telefon i baterija ce trajati sat-dva maks duze nego na Xiaomi 14 ultra i to je to otprilike sve ostalo je minus.

Ja sam vec pisao o ovom poredjenju.

Ukratko hteo sam da sa S23 Ultra predjem na Honor Magic6 Pro i na kraju sam Honor prodao.

U dosta situacija je kamera na Honoru bolja, a opet u nekim i nije a gde najvise zaostaje je zoom. Izreklamirali su ga toliko a skroz je neupotrebljiv cisto radi nekog poredjenja npr kvalitet slike koju S23 Ultra dobija na 60x zoom, Honor pravi na 30x. Tako da vec na 50x zoom na Honoru slike izgledaju kao ulje na platnu.

Softverski je lepo ispeglan ali siromasan.

AI reklamiran nije AI kakav mislite i definitivno ne moze da pridje Galaxy AI.

Softverski apdejti idu po drzavama, ne po regionu tako da ako hocete da dobijete azuriranje brze morate da ubacite sim karticu neke EU drzave npr ja sam sa Austrijskom karticom dobio azuriranje pre 2 meseca koje mislim da i dalje nije doslo kod nas.

Sve u svemu to je poredjenje sa S23 Ultra a smatram da je Xiaomi 14 Ultra bolji od S23 tako da nema smisla uopste porediti Honor.

Honor je jeftiniji telefon i baterija ce trajati sat-dva maks duze nego na Xiaomi 14 ultra i to je to otprilike sve ostalo je minus.
Iz tvojih usta u bozje uši sto se baterije tiče. Jednom je tek bila ba punjaču ali za sad be obećeva. Na Honoru je baterija daleko bolja od baterija na bilo kom telefonu kog sam do sad probao. Iznad 9 sati SOT-a, popaljeno sve zivo. Na Xiaomiju tesko da ću dobaciti danas do 6 sati. Ostalojoš 28%, 4h1min SOT. pet kažem popraviće se to sigurno malo. Izguraće kasnije dan što je najvaznije. Čudi me da Xiaomi nije presao na ove Si/C baterije kao što su to uradili Vivo i Honor.

Yey

Prilozi

• Screenshot_20240515_161616_com.google.android.gm.jpg
    Screenshot_20240515_161616_com.google.android.gm.jpg
    53.5 KB · Pregleda: 335
Ja Sam Telefon x14 U uzeo pre mesec Dana I Tek pre 2 Dana mi je stigao mejl da ocekujem trotinet U narednih 60 Dana🤣

Jel su svi dobili AI expansion opciju u galeriji ili je sve vreme bila tu samo ja nisam video 😂

Gallery > Edit > Crop

PS: ova slika je samo primer i vec je AI extendovana inace slikana pre dosta godina sa Redmi Note 7

Prilozi

• Screenshot_2024-05-20-16-17-15-310_com.miui.mediaeditor.jpg
    Screenshot_2024-05-20-16-17-15-310_com.miui.mediaeditor.jpg
    90.1 KB · Pregleda: 167
Kod mene ima. Nisam ni gledao originalnu galeriju, koristim fossify od trenutka prvog paljenja telefona.
Pojavljuje se kao all new feature i mora da se download tako da mislim da nije bila tu od pocetka, a verovatno jesmo svi dobili.

je li moze neko ko ima Raiffaisen i 14 ili 14 ultra da vidi da li je RaiPay popravljen?

i dalje imam istu gresku kao ranije, samo sam u medjuvremenu rutovao pa nisam merodavan.
kolega sa foruma rece da je proradilo na Honoru posle jucerasnjeg azuriranja.

je li moze neko ko ima Raiffaisen i 14 ili 14 ultra da vidi da li je RaiPay popravljen?

i dalje imam istu gresku kao ranije, samo sam u medjuvremenu rutovao pa nisam merodavan.
kolega sa foruma rece da je proradilo na Honoru posle jucerasnjeg azuriranja.
Imam 14 Ultra,juce bilo azuriranje ali ne radi i dalje,na zalost.

Kako da podesim playstore kao default app za app linkove? Svaki put kada kliknem neki link, pita me da li zelim ps ili onu xiaomi glupost.
U default app podesavanjima nema. Ima opcija za otvaranje linkova, ali tu ne vidim nista sto mi znaci.

Ako je pitanje bilo upuceno meni probao sam sve veceri za redom. 3-4 snimka u 8k po 6min koliko je maksimum. Ostavlken tokom noci sa otvorenim slotom i par kesica silka gela oko slota ako "izadje vlaga da je uhvati.

Naravno rezultat 0 sto sam i pretpostavio. Mislim da je ta prica pustena kao buva od strane Xiaomia da se malo smire kupci. Mnogu peicaju da to pomaze ali to je po meni klasicna buva. Gledao sam i par recenzija naravno stranih i naravno manjih kanala (jer veliki... mislim da je svima jasno) i niko nije resio problem i kod 14 i kod 14 ultra.

Mislim (ne mogu da tvrdim i znam) da je definitivno fabricka greska inace se ne bi toliko trudili da zataskaju na sve moguce nacine. Gledam i domace kanale kako su reagovali na moje iskustvo tj poruke. Neki su i brisali odradjene poruke, neki su tvrdili da su testirali cak 3 uredjaja i nema te pojave, ali nikad nisu odgovorili da li je video bio 8k, neki su,.... Mislim da je svima jasno....

Ja svakako planiram zbog drugih korisnika da uradim recenziju - snimak cele ove situacije sa svim dokazima (ima ih jos), samo cekam da vidim zvanican odgovor Xiaomia Srbija jer oni su legitimni da rese ovakve situacije (sutra im saljem mail) i verujem da ce biti i pozitivnih aspekata od strane njih koje takodje treba istaci.

Za mene licno ovde se uopste ne radi o jednom uredjaju ili novcu koji je dat za njega, nego o odnosu prema klijnentu i odgovornom poslovanju koje kod nas nije praksa i smatra se da je klijent mag_ _ ac. Svima se desavaju greske u proizvodnji pa i vecim kompanijama od Xiaomija (znam iz iskustva), i to je ok u danasnje vreme hiperprodukcije, ali odnos prema klijentu i osnovna kultura, uzejamno postovanje i razumevanje ne sme da izostane u tim situacijama. Kad su ljudi ljudi onda je sve resivo, ali kad nisu ....

Svakako zelim da cujem odgovor Xiaomia Srbija kao uvoznika i zastupnika i kako ce oni resiti ovu neprijatnu situaciju. Verujem da su maksimalno poslovni i da ce sve biti u najboljem redu.

Svakako clanovi i pratioci ove teme ce biti obavesteni o svemu sa propratnim fotografijama koje sam propustao do sada.
Druže, prošlo skoro mesec dana, jel su ti šta odgovorili iz Shiaomi Srbija?

Prilozi

• Screenshot_20240523-135503~2.png
    Screenshot_20240523-135503~2.png
    93.9 KB · Pregleda: 171
Meni je nedopustivo da neko spominje taj DXOMark.

Neki parametri i merenja moraju da postoje. Oduzmi ranking I ime, pogledaj shutter lag, jitter naspram drugih jeftinijih telefona...

Poslednja izmena:
Red i bio koliko se vec ceka od Vodafone za akciju X14 i gratis Xiaomi pad 6 tablet. Pocelo je od 22.05 provera i slanje. Za koji dan stize, kako Vodafone kaze p, poslato je jos juce.
Inace sam batalio maske i zastite, nosim ga bez icega osim sto ima fabricku foliju na ekranu i to je to.

Ok je baterija, nemojte se zamarati testovima. Ima gde traje duze, ali ne znaci da je ovo neupotrebljivo ako neko izvlaci par sati vise

Prilozi

• Screenshot_2024-05-17-06-10-12-040_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2024-05-17-06-10-12-040_com.miui.securitycenter.jpg
    44.7 KB · Pregleda: 97
Nazad
Vrh Dno