Šta je novo?

Laptop Koji laptop za office?

Koji laptop kupiti?

Goyakla

Čuven
Učlanjen(a)
07.03.2005
Poena
705
Treba supruzi da kupim novi laptop koji koristi gotovo isključivo za Word i pomalo za internet (You Tube). Kupio sam joj pre par godina neki Acer, jeste da je bio među najjeftinijima ali sam mislio da će za Word biti dovoljan. Međutim to je jedan težak krš koji užasno radi. Radeon procesor na 1.8 GHz i 4 Gb ram.

Treba da radi tečno, da se sistem ne podiže 3 minute i da Chrome ne otvara 20 sekundi.
Ekran od 14" ili 15", da bude koliko toliko dobar, ne tražim ništa specijalno.
Baterija treba da drži bar 3 do 4 sata.
Po mogućnosti da se puni na USB C.

Može li i šta za budžet od 35 do 40.000 din da se nađe da ispuni ove zahteve?

Za te pare teško da nešto valja. Ali ako je tačna ova cena na sajtu, i ako možeš da odeš do neke od ovih Metalac radnji pošto ne može online, i najvažnije ako ovo nije neka greška, deluje super za te pare:
odnosno https://www.market.metalac.com/laptopovi/hp-laptop-255-g9-dos-156fhd-ag-ryzen-3-3250u-glan.html
Da sam ja na tvom mestu, ipak bih kupio korišćen uređaj biznis kategorije, neki hp, dell ili lenovo.
Zar će mu onda baterija raditi bar toliko koliko želi, ako je to već godinama korišćen laptop?

Edit - sad vidim da ovaj na metalac sajtu nije taj, ima 8GB i 256GB umesto 16 i 512, tako da to nije taj model. Zaboravi na ovo što sam pisao, valjda će neko ponuditi nešto pristojno za te pare, mada sumnjam 🙁

Ne bih kupovao polovno, isključivo novo. Između ostalog je i poklon.
Ako bih povećao budžet, šta mislite o ovome:

Edit:
Ima i nešto jeftinija verzija Lenova sa 256 Gb

Poslednja izmena:
Zar će mu onda baterija raditi bar toliko koliko želi, ako je to već godinama korišćen laptop?
Može biti da hoće, a možda i neće...
Ja bih, i pored toga, opet išao u tom pravcu.
Evo, baš ima lepih ponuda, ubeđen sam da će bilo koji od navedenih nadživeti i nadigrati bilo koji nov od 40000 RSD.
Ah, ovo je gejm čejndžer....

U tom slučaju, može biti da je ovaj iz metalca najmanje zlo.

Poslednja izmena:
Polovan laptop biznis klase kao sto su Thinkpad T serije i HP elite-book su daleko bolji od tih novih plastikanera. To ti je onaj fazon nova dacija ili polovan mercedes. Na ljudima je izbor pa ko voli siguricu i garanciju neka uzme novo.

Ako bih povećao budžet, šta mislite o ovome:

Edit:
Ima i nešto jeftinija verzija Lenova sa 256 Gb
Dell je bolji, intel je više office nastrojen 🙂 Za ekran ne znam. Nisam imao priliku da radim na 120Hz, računam da je bolje, ali ne znam.
Ništa ne fali ni Lenovu. Sasvim dobar laptop.
Ne zamaraj se previše, idi kupi, pokloni i zaboravi ... Biće to lep poklon koji će dugo da posluži bez obzira na šta se odlučiš.

Najverovatnije ću Lenovo V15. Znam da uvek može da se nađe nešto bolje ali stvarno ne bih da dajem mnogo para za laptop na kome se 95% vremena kuca u Wordu. U odnosu na ovo što trenutno ima ovo će biti neuporedivo. Hvala svima na predlozima.

Nazad
Vrh Dno