Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

A kada bi se uzeo RN 13+ Pro i da se ne uradi ažuriranje na Hyper OS i da se telefon tako koristi..
Da li bi to bila bolja varijanta ?
ja apsolutno nisam primetio nikakvu razliku od kako se update na hiper os , telefon imam od kako se pojavio kupljen u xiaomi storu do sada nisam imao ni jedan jedini problem cak ga nisam vracao na fabricka posle nadogradnje. RN pro + 5g 12/512

Na Redmi Note 13 Pro 4G i Redmi Note 12S sa HyperOS imam isti problem, Whatsapp koristi default zvuk za notifikacije i zvono a ne ono što je podešeno u samoj aplikaciji ili za kontakt posebno. Ako neko može da proba na istom sistemu neka javi da li je isto. Na MIUI je radilo bez problema.

Ne mogu ti reći da li je dosta ili malo bolja jer nisam imao priliku da isprobam 5G, 4G jesam čačkao i nije to ono što bi se očekivalo. Ali nije loše ludo. Zavisi šta si prije imao. 5G ipak malo bolje obrađuje slike, a video snimanje je osjetno bolje. 4G nema 4K snimanje.
Imao sam mi 9, sad imam motorolu g9 plus, matori tel, mada je mi 9 ok, jedino mu je bat loša

Meni nov RN 13 nfc jede bateriju bas puno od kad je presao na ovaj HOS. Kad sam stavio osvezenje ekrana na 60hz drasticno se popravilo stanje,tj manje se trosi baterija. Onako,bas sam bio razocaran sto se baterije tice,drzala je kao baterija na mom starom RN 9.

Imao sam mi 9, sad imam motorolu g9 plus, matori tel, mada je mi 9 ok, jedino mu je bat loša
Ne znam, nisam imao priliku da uporedim. Mi 9 je već poprilično star telefon, ali je bio top klasa. Za Motorolu nemam pojma, ali mislim da se u svakom slučaju nećeš razočarati posebno sa 5G modelom jer su im još sad i cijene popadale. Ne očekuj čuda, ali se nećeš ni razočarati.

Možda zato što nisu isti procesori? Kod mene je Helio G99 Ultra. Vidim da postoji i sa Snapdragon 7 verzija. 12S ima Helio G96.

Ne bih znao. Kod Xiaomija nije strano da se različiti problemi javljaju na različitim modelima ili još bizarnije da korisnici sa istim modelom imaju drugačije probleme.

Nekako mi više zvuči kao problem do WA...
Ja bih pokušao prvo da instaliram neku stariju verziju WA, čisto da vidiš... Ili ako već nisi, da postojeću app deinstaliraš, restartuješ fon, instaliraš opet, pa vidiš.

U krajnjem slučaju fabrički reset ako ti to nije preveliko cimanje za saniranje tog problema.

Redmi note 13 pro 4G ili Redmi note 12 pro 5G? Šta bi vi izabrali i zašto?
Inače, tu su negdje sa cijenom, možda je RN 12 Pro 5G neznatno jeftiniji.
Vidim žale se na OLED ekran na RN 12 Pro 5G, kažu da čak i RN 10 Pro ima bolje osvjetljenje...

Da li vam sada sa ovim ažuriranjem na HOS baterija izdrži ceo dan, tj. koliko izgura SoT ?
I da li ima još nekih problema ili samo je curenje baterije problem ??

Xiaomi godisnje izbaci preko 10 modela telefona a nisu u stanju sistem da srede od kad postoje. Svaka verzija ima neku falinku.

Pozdrav uvaženi forumaši,

Treba mi pomoć oko kupovine telefona, poklon ženi za rođendan. Nije zahtevan korisnik, bitno joj je da telefon radi lepo da ima koliko toliko ok kameru da slika kada putujemo, ništa prezahtevno. I da je lep. Svideo joj se zakrivljen ekran kod jednog od ovih modela, ne mogu sada da se setim koji tačno to ima verovatno ovaj najskuplji.

Upadam malo u temu, malo sam pročešljao 10-ak strana unazad pa me zanima šta je bolje uzeti.

RN13 Pro+ 5G 8GB + 256GB - 48.0000
RN13 Pro 5G 8GB + 256GB - 41.000
RN13 Pro 8GB + 256GB - 35.000

Kupujem u mi store, trenutno ima Redmi note 9 pro, i telefon je stalno pun, nema prostora dešava se da zabaguje, neće da se upali ili neće da reaguje na komande uopšte itd. Ne toliko često ali dovoljno često da treba da se menja. A i ovako častio bih je, mislim da sam smislio odličan poklon za rođendan jer o telefonu priča već par meseci.

Isplati li se uzeti RN13 Pro+ 5G i biti siguran sa najboljim od gore pomenutih ili ići na slabiju verziju i za razliku kupiti neku sitnicu dodatno :D
Video sam na recenzijama i ovde da pominjete probleme sa novim HyperOS, da li je to ispeglano i treba li se toga plašiti?

Pomažite do kraja nedelje moram kupiti poklon :)

Poslednja izmena:

Treba mi pomoć oko kupovine telefona, poklon ženi za rođendan. Nije zahtevan korisnik, bitno joj je da telefon radi lepo da ima koliko toliko ok kameru da slika kada putujemo, ništa prezahtevno. I da je lep. Svideo joj se zakrivljen ekran kod jednog od ovih modela, ne mogu sada da se setim koji tačno to ima verovatno ovaj najskuplji.

RN13 Pro+ 5G 8GM + 256GB - 48.0000
RN13 Pro 5G 8GM + 256GB - 41.000
RN13 Pro 8GM + 256GB - 35.000

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 12/512GB 53.990 din mislim da vredi dati tih 5.000 dinara vise , bice supruga mirma duzi vremenski period bez da zakoci ili napuni memoriju.

Ja bih pro plus model posto kazes da voli zakrivljene ekrane a ne mora bas 12 GB RAMa verzija, bice joj dobra i ova koju si naveo.

Upadam malo u temu, malo sam pročešljao 10-ak strana unazad pa me zanima šta je bolje uzeti.

RN13 Pro+ 5G 8GB + 256GB - 48.0000
RN13 Pro 5G 8GB + 256GB - 41.000
RN13 Pro 8GB + 256GB - 35.000

Kupujem u mi store, trenutno ima Redmi note 9 pro, i telefon je stalno pun, nema prostora dešava se da zabaguje, neće da se upali ili neće da reaguje na komande uopšte itd. Ne toliko često ali dovoljno često da treba da se menja. A i ovako častio bih je, mislim da sam smislio odličan poklon za rođendan jer o telefonu priča već par meseci.

Isplati li se uzeti RN13 Pro+ 5G i biti siguran sa najboljim od gore pomenutih ili ići na slabiju verziju i za razliku kupiti neku sitnicu dodatno :D
Video sam na recenzijama i ovde da pominjete probleme sa novim HyperOS, da li je to ispeglano i treba li se toga plašiti?

Najbolje je uzmite Xiaomi 13 , verujte mi to će biti telefon za godinu , dve besprekoran !

@Nišlija018 Bogu hvala dobar je. Jedino što mu fali je OIS na kameri.
Naišao sam na akciju RN 12 Pro 5G za 250 € pa sam razmišljao o tome da kupim njega ili RN 13 Pro 4G.
Nekako mi se čini bolji RN 12 Pro 5G od RN 13 Pro 4G.
Na kraju ču čekati još pa da ugrabim RN 13 Pro 5G na nekoj akciji kod nas u BiH. Jedini je problem što kod nas operateri i Mi Store uopšte nemaju u ponudi 5G verzije RN 12 i 13 pa ih moram tražiti u drugim radnjama.
Izvinite za manji off od teme...

Postovani bilo je neke polemike u radu telefona, u zavisnosti gde je kupljen. Sta mislite jel KP sa garancijom od 2 god ili mi store, odnosno neka druga radnja poput Gigatrona, Tehnomedije i sl. garancija 2 god. Razlike u cenama su poprilicne...

Postovani bilo je neke polemike u radu telefona, u zavisnosti gde je kupljen. Sta mislite jel KP sa garancijom od 2 god ili mi store, odnosno neka druga radnja poput Gigatrona, Tehnomedije i sl. garancija 2 god. Razlike u cenama su poprilicne...
Po meni samo ovlašćene radnje

Da se nadovežem . Nemam ja ništa protiv preprodaje ali ako već uzimate fon na godinu , dve dana bolje Vam je da dodate 80 tak evra i kupiti u ovl .radnji da ako nešto po nevolji pođe da možete da izvršite reklamaciju .

Pa imas na KP i one sto su kupili u ovlascenoj radnji znaci sa racunom i 2 godine garancije tako da mozda gledaj prvo to, to uglavnom bude povoljnije od zvanicnih radnji pa makar i 20, 30 evra sto nije za bacanje.

Pa imas na KP i one sto su kupili u ovlascenoj radnji znaci sa racunom i 2 godine garancije tako da mozda gledaj prvo to, to uglavnom bude povoljnije od zvanicnih radnji pa makar i 20, 30 evra sto nije za bacanje.
Da , ali kada kupac kupi u radnji a najbolje je On Line ima pravo na povrat u okviru dve nedelje povrata aparata bez navođenja razloga .
To isto kada bi nekom zatražio na KP to bi bilo užas od prepiske i loše komunikacije , da ne kažem svakojakih reči .

Da se nadovežem . Nemam ja ništa protiv preprodaje ali ako već uzimate fon na godinu , dve dana bolje Vam je da dodate 80 tak evra i kupiti u ovl .radnji da ako nešto po nevolji pođe da možete da izvršite reklamaciju

Nesto nisam naisao na KP na garancije od dve godine. A da nije za bacanje nije, pogotovu 60,70 evra. Gde si ti kupila?

Nesto nisam naisao na KP na garancije od dve godine. A da nije za bacanje nije, pogotovu 60,70 evra. Gde si ti kupila?
Ja sam kupila u G, kad je bio onaj preorder ili kako se zove kad je bila cena 40 k za ovaj redmi note 13 pro 5g.

Da , ali kada kupac kupi u radnji a najbolje je On Line ima pravo na povrat u okviru dve nedelje povrata aparata bez navođenja razloga .
To isto kada bi nekom zatražio na KP to bi bilo užas od prepiske i loše komunikacije , da ne kažem svakojakih reči .
Ako tel kupujem i u startu raxmisljam o tome da ga vratim, sto znaci da razmišljam da ce biti neki problem onda necu ni kupovati.
I ja sam mnogo blizi KP, za mene nije malo 60,70 ili ,80 e. Uostalom znam za mnoge koji su kupili teh robu u ovl radnji sa 2 god garancije pa su imali silne probleme kod popravki u garantnom roku.

Ako tel kupujem i u startu raxmisljam o tome da ga vratim, sto znaci da razmišljam da ce biti neki problem onda necu ni kupovati.
I ja sam mnogo blizi KP, za mene nije malo 60,70 ili ,80 e. Uostalom znam za mnoge koji su kupili teh robu u ovl radnji sa 2 god garancije pa su imali silne probleme kod popravki u garantnom roku.
Pa probleme čovek može uvek da ima ako se sa tehnikom ponaša kao da mu nije stalo do iste .

Ja ono što sam napisao je napisano iz najbolje namere da se korisnik usluga zaštiti a to tih " 60 ,70 ..." evra nemaju cenu .

Nazad
Vrh Dno