Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Iskreno nemam pojma .Stavio sam u TC na onim štandovima.Samo da ima kad sam kupio u radnji mob.Samo da ima bar neku zastitu.U kamionu kasnije...
Pre toga naručio i sa alija.Videcu i to kakvo je kad stigne
Gde si ti tvoje kupio?
U TC Usce, bila na nekom popustu tada, platio sam masku i staklo oko 30e.

Mislim da ti ovo zavisi od vrste slusalica tj. SoC u njima. Kod mene mogu da menjam codec ali samo one koje mi slusalice podrzavaju(trenutno koristim 3 vrste). Imas u podesavanjima developer opciju pa tu nadji bluetooth audio codec pa probaj da menjas. Meni su 3 opcije odkljucane aptX nisu zato sto nemam slusalice sa Snapdragonom

Probajte sa ovim, mada cisto sumnjam ako po defaultu ga ne pokupi.

Mislim da ti ovo zavisi od vrste slusalica tj. SoC u njima. Kod mene mogu da menjam codec ali samo one koje mi slusalice podrzavaju(trenutno koristim 3 vrste). Imas u podesavanjima developer opciju pa tu nadji bluetooth audio codec pa probaj da menjas. Meni su 3 opcije odkljucane aptX nisu zato sto nemam slusalice sa Snapdragonom
Naravno da je do slušalica, nego nisam na to mislio, uopšte ga nema u developer modu, samo aptX, a pomenuta aplikacija iznad radi slično kao i developer bt meni, samo je pristupačnije tako da to nije rešenje...

Da se upisem sa ultrom. Nikakv problem sa ekranom nisam primetio, a bas sam ga probao u svim varijantama osvetljenja. Jos Sam uspeo da se registrujem za poklone, tako da nije lose ;) Kamera nije losa mada ume da odvrne boje, pogotovo kod drveća, trave itd. Pre njega sam imao 15pro max, definitivno brzina sistema ne zaostaje. Još opcije logično složene, milina za koristiti.

Da se upisem sa ultrom. Nikakv problem sa ekranom nisam primetio, a bas sam ga probao u svim varijantama osvetljenja. Jos Sam uspeo da se registrujem za poklone, tako da nije lose ;) Kamera nije losa mada ume da odvrne boje, pogotovo kod drveća, trave itd. Pre njega sam imao 15pro max, definitivno brzina sistema ne zaostaje. Još opcije logično složene, milina za koristiti.
Za to probaj da u opcijama galerije ugasiš "Ultra HDR" jer nije još dobro upeglan i da optimizaciju slike staviš na medium, tako ćeš zaobići tu prezasićenost i slike će biti prirodnije.

Ја имам проблем конкретно са форумом. Када окачим слике директно на форум боје су толико испране као да нема живота у њима. Угашен ми је ултра HDR у галерији, тако да све изгледа онако како треба на монитору/ТВ - у, док не окачим овде фотке каква је ситуација код осталих?

Hoćeš da kažeš da ultra ne zaostaje što se tiče fotografija.? Ostalo me ne zanima. 😂

Optimizaciju jesam smanjio. Ali nikad mi na pamet ne bi palo da u galeriji gasim opcije za slike :D Super hdr: iskljuceno
Hoćeš da kažeš da ultra ne zaostaje što se tiče fotografija.? Ostalo me ne zanima. 😂
Nisam ga jos dobro istestirao, ali mi deluje da je ajfon bolji. Bolji je nocni mod, bolji su portreti pogotovu indoor. Ovde je bolji zum, uhvati vise detalja, bar u odnosu na 14 pro max.
Realno vise bi voleo da je kamera od ajfona, a sistem samsungov :D

Nisam uopste :D Jos nesto, izrada ajfona je bolja. Ajde sto su se igrali i jedni i drugi sa "titanium", ali na ajfonu je bar farba lepo naneta na okvir.
Ovde deluje kao da je zafalilo boje, pa je ram negde svetliji, a negde tamniji. Nemam sad da uporedim ali mislim da se ekran bolje video na ajfonu na direktrnom suncu. I na jednom i na drugom sam odmah zalepio staklo. Mozda bi ultra bila bolja bez stakla ali realno ne postoji sansa da koristim go ekran zbog posla.
Sve u svemu, nisam nezadovoljan. Sistem leti, wi fi bolje lovi od ajfona.
Realno to je to ove godine. Bolji android ne postoji, imao sam i magic 5 pro.
Jos ako dodele ove poklone, bukvalno dobijes 24 ultra po ceni 23 ultra polovne.
Ravan ekran, milina za zastiti, a ne vidim neke benefite sto se ergonmije tice kad je zakrivljen ekran.
Na ajfonu su geste sa kraja ekrana bile mucenje, ovde sve fino klizi.

Ја имам проблем конкретно са форумом. Када окачим слике директно на форум боје су толико испране као да нема живота у њима. Угашен ми је ултра HDR у галерији, тако да све изгледа онако како треба на монитору/ТВ - у, док не окачим овде фотке каква је ситуација код осталих?
I meni isto, s23u one ui 6.1

Ima li neko konkretnu preporuku za punjac koji ce raditi usb-pd za laptop (HP ZBook Fury 16 G9) i puniti S24+ na max tj da podrzava Super Fast Charging 2.0? Voleo bih kad putujem da ne moram da nosim stalno dva punjaca, laptop cu preziveti za toliko sa smanjenim performansama. Znam da cu uz punjac morati i kabl da dokupim. Probao sam sa prethodnim laptopom (isto Z Book prethodne gen) neki Xiaomi od 100w punjac i nije radio, ali ne znam koje protokole je podrzavao, sem da je radio sa 65W laptopovima.

Teska srca uzeh S24+. Moracu da se oprostim od starog dobrog OxygenOSa (OnePlus 6), poceli su previse cesto da mi pucaju pozivi, nemam vise zivaca da se bakcem sa restartima. Za OnePlus 12 sa normalnom garancijom cena je veoma fluktuirala i nigde nisam mogao uzivo da vidim telefon, a za verzije od 512gb me Samsung uz neke akcije izasao 35% jeftinije, nije malo. Pride OxygenOS vise nije ono sto je bio... Mada mi se opet vise svidja od OneUI, moracu koliko budem mogao da ga adaptiram...

Uzeo s24 ultru, iako deluje da nema klasicno grainy problema sa ekranom, deluje da ikonice aplikacija nisu dovoljno ostre, sve deluje kao da fali dobre rezolucije iako je stavljeno na najvisu ...

Uzeo s24 ultru, iako deluje da nema klasicno grainy problema sa ekranom, deluje da ikonice aplikacija nisu dovoljno ostre, sve deluje kao da fali dobre rezolucije iako je stavljeno na najvisu ...
Loša rezolucija i s24ultra ne idu u istu rečenicu , da nisi kupio Dubai repliku :D?
Šala na stranu , displej zbog antirefleksije ispočetka deluje malo isprano i posterizovano i približnija je slika kao da gledaš nešto odštampano na papiru a ne na displeju.
Sve ovo brzo zaboraviš kad skontaš da čitaš najsitniji tekst i uređuješ excel tabelu na najjačem podnevnom suncu.

To sam taman hteo da napišem, ekran je na maks rezoluciji oštar kao žilet a po najjačem suncu se vidi kao i u zatvorenoj prostoriji 😁

Ima li neko konkretnu preporuku za punjac koji ce raditi usb-pd za laptop (HP ZBook Fury 16 G9) i puniti S24+ na max tj da podrzava Super Fast Charging 2.0? Voleo bih kad putujem da ne moram da nosim stalno dva punjaca, laptop cu preziveti za toliko sa smanjenim performansama. Znam da cu uz punjac morati i kabl da dokupim. Probao sam sa prethodnim laptopom (isto Z Book prethodne gen) neki Xiaomi od 100w punjac i nije radio, ali ne znam koje protokole je podrzavao, sem da je radio sa 65W laptopovima.

Teska srca uzeh S24+. Moracu da se oprostim od starog dobrog OxygenOSa (OnePlus 6), poceli su previse cesto da mi pucaju pozivi, nemam vise zivaca da se bakcem sa restartima. Za OnePlus 12 sa normalnom garancijom cena je veoma fluktuirala i nigde nisam mogao uzivo da vidim telefon, a za verzije od 512gb me Samsung uz neke akcije izasao 35% jeftinije, nije malo. Pride OxygenOS vise nije ono sto je bio... Mada mi se opet vise svidja od OneUI, moracu koliko budem mogao da ga adaptiram...
Lenovo 140W sa AliExpress-a

Skinuo juče staklo koje mi je od prvog dana bilo na ekranu na S24U (25e bilo, kvalitetnije), definitivno je uticalo na prikaz, mnogo bolje mi sada djeluje ekran. A tek otisak, milina je otključavanje sada, paziće se sada više nema šta... :)

Nekad sam bacao silne pare na zastitu ekrana, i uvek progledam kad je skinem jer mi dosadi, ne jer je ostecena i slicno.
Vec godinama nosim bez ikakave zastite, naravno vodim racuna da u dzepu pored telefona nemam nista, i ekran cist kao suza.

Neverovatno da niko ne može da napravi staklo osim WSD da bi otisak radio normalno. To mi je jedini iritantan deo telefona.

Још је раван екран, требало би да и јефтинија стакла завршавају посао...
Ја и даље немам ништа на екрану, видео сам на Амазону да се жале на квалитет лепка на WSD стаклу, па се двоумим да ли да наручујем уопште.

Ja sam zalepio neku Apollo foliju kod nas, fazon Outfitters, 1500rsd je i otisak radi kao bez nje, jedino što nije plasična već ona varijanta gumirana, slično kao Outfitters, ali radi posao i zalepe kao fabrika...

Skinuo juče staklo koje mi je od prvog dana bilo na ekranu na S24U (25e bilo, kvalitetnije), definitivno je uticalo na prikaz, mnogo bolje mi sada djeluje ekran. A tek otisak, milina je otključavanje sada, paziće se sada više nema šta... :)
Da li ovo vazi i za folije? Ja koristim foliju uvek, racunam da je tanja od stakla.

@Чичарито U mom poslu moram imati zaštitu na telefonu. Na S23U sam imao WSD i radio je odlično. Za S24U ne znam, jedino da probaš pošto koliko znam niko od kolega nema.

Radi i meni otisak preko folije ok ali je problem posle tusiranja, pranja ruku, koliko god da su suve nema sanse da ocita otisak iz prve, nekad nece ni iz 5-6 pokusaja pa kucam pin kod.
Bez folije/stakla ovdje toga nema, iz prve svaki put u gotovo svim uslovima.

Preko folije radi odlično ali u slučaju pada na beton mnogo slabija zaštita pa se ne usuđujem folije koristiti.

Radi i meni otisak preko folije ok ali je problem posle tusiranja, pranja ruku, koliko god da su suve nema sanse da ocita otisak iz prve, nekad nece ni iz 5-6 pokusaja pa kucam pin kod.
Bez folije/stakla ovdje toga nema, iz prve svaki put u gotovo svim uslovima.
Fora je sto sa suvim prstima radi losije.
Imam neki tecni sapun koji je kao trebao da bude OK, ali se ispostavilo da je njesra i dosta susi kozu. Bukvalno huknem u prst i FP senzor radi odlicno. lol

+ model

Prilozi

• Screenshot_20240423_135730_Software update.jpg
    Screenshot_20240423_135730_Software update.jpg
    101.5 KB · Pregleda: 81
Ima i za ultru , valjda neće nešto pokvariti :).

Loša rezolucija i s24ultra ne idu u istu rečenicu , da nisi kupio Dubai repliku :D?
Šala na stranu , displej zbog antirefleksije ispočetka deluje malo isprano i posterizovano i približnija je slika kao da gledaš nešto odštampano na papiru a ne na displeju.
Sve ovo brzo zaboraviš kad skontaš da čitaš najsitniji tekst i uređuješ excel tabelu na najjačem podnevnom suncu.
I ja sam mislio da ne idu, ali ikonice deluju tako, u direktnom poredjenu sa konkurentom kome prodaju ekrane neke stvari deluju ostrije, e sad vecinom vremena nismo na suncu obicno, verovatno stvar navike ali moglo je bolje :D

Nazad
Vrh Dno