Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Онда су то омогућили сад да може. Пошто сам читао неке постове од пре 2,3 године и писали људи да не може. Вероватно се доста тога изменило од тада.

Пази кад је и овај Смарт Тјуб интегрисан како треба. Одлично. Мада ја користим Јутјуб, немам проблема са рекламама, тачније не иритирају ме превише. :LOL:

А колико имају утицаја ови претплатнички сервиси на ове виџете што их Гугл ТВ избацује. Типа "Trending on Google", "Popular movies and tv shows" итд.?
Ево друже како то изгледа код ХБО макс и код Скај шов тајм, шта је у тренду или оно што они препоручују, то изгледа овако са слике, Смарт тубе је урађен феноменално исто, једина замерка по мом мишљењу на Гугл ТВ оперативни систем 12 јесте та што не можеш да помераш где ће шта да ти буде, као што то може рецимо на андроид оперативни систем, тако да мени на Гугл оперативни систем прво иде ХБО Макс, Скај шов тајм, стремио и на крају Смарт тубе, не могу као што може на андроид оперативни систем да се иде оно са леве стране и да се премештају ствари, на пример Јутуб да ми буде први стремио други и тако даље, већ мора и може само онако како је то замислимо Гугл, то је једина мана у односу на андроид ако може да се сврста то под маном!!!

Prilozi

• IMG_20240403_213846.jpg
    IMG_20240403_213846.jpg
    232.8 KB · Pregleda: 69
Имаш и овако нешто на пример, то вероватно знаш друже али за то ти је потребан впн и онда то нешто што нуди Гугл као своје, изгледа од прилике овако као што можеш видети на сликама, надам се да сам ти помогао колико толико!!!
IMG_20240403_215044.jpgIMG_20240403_215020.jpgIMG_20240403_215004.jpgIMG_20240403_214946.jpgIMG_20240403_215044.jpg

А јел си пробао да мењаш приоритет апликације тако што помериш апликацију на прво место. Рецимо ставиш да ти Шоу Тајм буде на првом месту, а ХБО на другом и онда би требало да апликација која је на почетку буде приоритетнија? Бар су тако објашњавали на Јутјубу :unsure:

Иначе што се тиче ових препорука, нисам мислио на ово. За ово знам да иде директно из апликације, чак и пише име сервиса. Него на гомилу доле оних виџета (колона) што Гугл ТВ сам после прави на основу твоје историје, убацивања у watchlistu, или лајковања филмова и серија или једноставно шта је популарно у овом тренутку.
Знаш што ово питам? Јер сам видео гомилу стримова и рецензија где се тамо на почетку када се подешава систем штиклирају рецимо Нетфликс, Амазон Прајм и Хулу нпр. као сервисе које корисници имају, а када касније оду под ону категорију For You онда им се појављују препоруке из ваздан неких сервиса. Плуто ТВ, Дизни Плус, Туби, Пикок и свашта нешто. Немају претплате за неке од ових сервисе, а ипак им избацује Гугл ТВ препоруке да могу да гледају преко тих сервиса. И онда се неко жали на то и назива га као реклама.

Е ја сам мислио да ако је то случај да онда може то да се гледа и преко Стремиа ако може да се изабере тамо под # ways to watch дугметом.

едит: Ух избаци брдо слика док написах пост :D, хвала.

едит2: ала су га добро одрадили на српском, свака част, чак и неки постери филмова којих нема на сервисима као што је The Beekeeper нпр, су на нашем језику.

Poslednja izmena:
Нема на чему друже жив био, управо сам променио, заменио редослед апликација, рестартовао уређај, поново покренуо, и опет је исти редослед какав је био, прво иде ХБО Макс, Скај шов тајм, стремио па на крају Смарт тубе, изгледа да то мењање приоритета апликација нема везе, барем не на моме уређају watch onn андроид бокс, свакако хвала теби на идеји што си ми дао да то покушам да пробам!!!

skrenuo bih opet pažnju da za Mi/Xiaomi Box i Mi/Xiaomi Stick postoje posebne teme u kojima se diskutuje i raspituje itd o njima. za pitanja gde kupiti spomenute uređaje postoji soba "Gde mogu da kupim"

Нисам ни приметио да има тема посебна за Шаоми. Све ово бих писао тамо и питао да јесам видео. Рекох Андроид боксеви итд. тема за све везано за тај ОС. Сад ћу да прођем темом да прочитам искуства таман. Хвала.

Да, видео сам ово кад сам тражио нека решења када је и мини пц био у оптицају. Видео сам да има посебна апликација баш за Гугл ТВ ланчер. :) Ал што бих опет то радио када сам решио да узмем нов уређај.
Циљ ми је био прво да нешто узмем што је јаче од мог Таникса ТХ5-ице да могу да потерам глатко Бинџи скин натоварен виџетима. Гледао сам, тражио и читао доста о томе и иако су мишљења била помешана, није неизводљиво ни тако да се направи фин Андроид систем управо уз помоћ ових ланчера.
И онда како сам даље тражио видео сам овај Гугл ТВ ОС или како би се већ прецизније назвао пошто је све то ипак Андроид ОС, и након тога све остало пало у воду.
Јер зашто бих ја правио неки систем са тоном виџета ако све то већ постоји на овакав начин како је то Гугл одрадио? Ја сам за ових пар дана одгледао једно сигурно 50-ак видео клипова где се приказује Гугл ТВ ОС и ниједан не постоји да ми се нешто не свиђа. Он буквално прави виџете на основу твојих преференција и укуса уз пар неких са популарним садржајем, шта је у тренду итд. што уосталом то сви и на Кодију имамо зар не? Лупам сад као пример одгледаш пар филмова у последње време сци-фи жанра са ванземаљцима. Због тога постоји шанса да ти се појави виџет за пар дана "сци-фи филмови са ванземаљцима" Сјајно је одрађено и што је најбоље ти ништа нити правиш, нити контролишеш разне неке пропратне сервисе да би то изгледало добро, а на крају поново не може изгледати толико добро као када је неко плаћен да се бави тиме да ти пружи такав комфор. Тако да је на крају свега избор пао на уређај са Гугл ТВ ОС. А овај Ћоми (што каже Сале :D) делује стварно као добар уређај за то. И надоградња у односу на мој Таникс је сигурна.

Једина мана свега овога је што постоји добра шанса да ипак све ово ради како је замишљено и приказано на Јутјуб клиповима јесте да је обавезно повезивање легалних сервиса са Гугл ТВ-ом. И вероватно и јесте јер је тако замишљено. Ипак је Гугл сурова корпорација која гледа само профит и нису луди да допусте неку феноменалну интеграцију Стремија или на крају крајева и Плекса (али нпр. са оним "shared" серверима са по 20 000 филмова и исто толико серија) па да то све заиста буде један моћан аутоматизовани пиратски алат. Свестан сам ја тога, ал шта да се ради ништа није савршено. :)

Može li pomoć kako se to radi da promenim šta prvo da mi ide na Google TV sistemu.Na Android TV sam znao kako da promenim redosled.
Укратко није могуће уопште, све сам пробао што сам се могао сетити и видети и не вреди неће, то је једина мана на Гугл ТВ у односу на андроид ТВ!!!

Za početak sam uspeo da sklonim Amazon Prime i Xiaomi TV.Glupo je što Netflix nema vidzete.

Појављују се ствари из Нетфликса у "настави са гледањем" виџету. То сам видео јер на постерима имају оне тракице са Нетфликса типа топ 10 или recently added, leaving soon...

Ал чини ми се да сам видео и да посебно за Нетфликс има да покаже виџет?

Људи помагајте, када неко хоће да проба неке ствари а само засере ствари то сам ја урадио 😂 како да одем овде на још детаља и да инсталирам Смарт тубе, зна ли неко како то да урадим??? Не да ми да одем на још детаља, никако, да инсталирам!!!
IMG_20240405_010803.jpg

Isključi "Play protect" u Play store.
1000030479.jpg

Другари, избрисао сам био све апликације и кренуо са скроз новом инсталацијом, као што се види на првој слици, прво сам инсталирао Смарт тубе некст, онда Скај шов, затим стремио и на крају ХБО макс, у нади да ће ми апликације бити повређене на начин и редоследом којим су инсталиране, међутим не вреди Гугл ТВ их ређа, поређа као што се види на другој и трећој фотографији, значи појављују се оним редом којим су већ биле апликације, тако да нема везе којим редом се апликације инсталирају, очигледно Гугл ТВ их ређа редоследом којим је он наумио, којим он сматра да требају да буду поређане, нека проба још неко код мене то није успео, у питању је watch onn андроид бокс, можда на жао ми боксу то буде могло и радило, код мене неће, не да Гугл ТВ просто!!!
IMG_20240405_014708.jpgIMG_20240405_014923.jpgIMG_20240405_014939.jpg

Nisam toliko u ovoj tematici pa mi treba pomoc, imam beelink gt1 sa 3 gb rama i androidom na 7.1. Zanima me jel postoji neki rom sa novijom verzijom androida da moze da se ubacu u njega?

Ako neko ima Yettelov Android box neka proba da instalira paramount + aplikaciju i da mi kaze da li mu radi! Hvala

Другари, избрисао сам био све апликације и кренуо са скроз новом инсталацијом, као што се види на првој слици, прво сам инсталирао Смарт тубе некст, онда Скај шов, затим стремио и на крају ХБО макс, у нади да ће ми апликације бити повређене на начин и редоследом којим су инсталиране, међутим не вреди Гугл ТВ их ређа, поређа као што се види на другој и трећој фотографији, значи појављују се оним редом којим су већ биле апликације, тако да нема везе којим редом се апликације инсталирају, очигледно Гугл ТВ их ређа редоследом којим је он наумио, којим он сматра да требају да буду поређане, нека проба још неко код мене то није успео, у питању је watch onn андроид бокс, можда на жао ми боксу то буде могло и радило, код мене неће, не да Гугл ТВ просто!!!
Pogledajte prilog 437022Pogledajte prilog 437023Pogledajte prilog 437024
Drzi malo duze dugme OK na daljinskom i pojavice ti se 'move' i onda pomeras aplikacije kako zelis. Tako je na android TV sistemu.

Skyshowtime ne radi na rutovanim boksevima,što je 99% slučaj sa ovima što jeftino kupujemo na aliju,u koji spada i Vontar.U Hbo max aplikaciji ne radi pojačavanje zvuka tako da moraš na tv-u,pa verujem da ti je smanjen zvuk,koji inače radi.

Skyshowtime ne radi na rutovanim boksevima,što je 99% slučaj sa ovima što jeftino kupujemo na aliju,u koji spada i Vontar.U Hbo max aplikaciji ne radi pojačavanje zvuka tako da moraš na tv-u,pa verujem da ti je smanjen zvuk,koji inače radi.
Promenio sam do sada 2-3 Vontar uredjaja,nema veze sa tv ,pojačam,na tv ali zvuk nisam dobio ni na jednom što se HBO tiče.

Još čudnije,pošto je i kod mene slimbox,ne sećam se koja je prva verzija bila,ali na svakoj radi.

Pa koji će mi onda box ako mi ne radi skyshowtime i hbo max. Za njih imam preplatu. Ladno ne verujem. Mislio sam da je samo do predhodnog uređaja.

Vrh Dno